Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucy75 píše:
@j.a.n.i1 limity ti změní přes any-desk
ale to je zbytečné vysvětlovat, kdo chce, varování pochopil, kdo ne - hledá kličky
minulý týden došel 80letý důchodce, který takto přišel o půl mega a málem se kvůli tomu oběsil, protože se mu zhroutil celý jeho životní systém, úspory, vše na co byl zvyklý..
jestli na tyto případy říkáš „to těžko“, pak OK, kéž na tebe nedojde..
taky šel přes „ověřený bankovní link“
a jsem fakt ráda, že to i přes následnou srdeční příhodu vůbec přežil.
Eeee? A to je jako co? Ne, nepochopila. Stále opakovaně se ptám, když tomu rozumíš a znáš rizika, jaly je rozdíl mezi ověřením pře sms a aplikaci. Ty se opakovaně otáček vyhybas. Tak mi zajímá, jak to je. Ne nějaké "kdo chce, pochopil… " ![]()
@j.a.n.i1 to je naprosto v pořádku, mám to stejně
bohužel více jak 50 % populace si ten any-desk (u starších 50+ klidlně i 80%) klidně dobrovolně nainstaluje v dobré víře, že investuje nebo něco prodává.
Bohužel. Dobrou noc.
@Lama Lama na to jsem ti již samozřejmě odpověděla. Stačí pořádně číst.
Oba typy ověření jsou bezpečné a na stejné úrovni - pokud se nalézáš na of. stránkách své banky. Ale to jsem ti samozřejmě už psala.
Nebaví mne tu se hádat, když vím, co se lidem děje a varuji v dobré víře. Takže dobrou noc.
@Lucy75 píše:
@j.a.n.i1 to je naprosto v pořádku, mám to stejně
bohužel více jak 50 % populace si ten any-desk (u starších 50+ klidlně i 80%) klidně dobrovolně nainstaluje v dobré víře, že investuje nebo něco prodává.
Bohužel. Dobrou noc.
Ano, ale zpusob ověřování na jejich naivite nic nezmění.
@Lucy75 píše:
@Lama Lama na to jsem ti již samozřejmě odpověděla. Stačí pořádně číst.
Oba typy ověření jsou bezpečné a na stejné úrovni - pokud se nalézáš na of. stránkách své banky. Ale to jsem ti samozřejmě už psala.
Nebaví mne tu se hádat, když vím, co se lidem děje a varuji v dobré víře. Takže dobrou noc.
Ale já se napadá. Mě to skutečně zajímá. Těch chlap s divnou čepici na hlavě psal, ze naopak sms chce, vyžaduje. Ty jsi to kvitovala jako bezpečnější. A mě fakt uprime zajímalo proč. Víc za tím nehledej. Jen upřímný zájem. Zmatlo mi, že jsi přímo na to navázala textem o podvodech a tak jsem za tím hledala nějakou přímou souvislost.
@Lama Lama píše:
Ale já se napadá. Mě to skutečně zajímá. Těch chlap s divnou čepici na hlavě psal, ze naopak sms chce, vyžaduje. Ty jsi to kvitovala jako bezpečnější. A mě fakt uprime zajímalo proč. Víc za tím nehledej. Jen upřímný zájem. Zmatlo mi, že jsi přímo na to navázala textem o podvodech a tak jsem za tím hledala nějakou přímou souvislost.
No, bezpecnejsi to neni, jak uz i Lucy uznala, jen méně pohodlné
ale zas na to nepotrebujes chytry telefon.
Ale největší riziko je stejně vzdy mezi zidli a klavesnici.
@Lama Lama píše:
Já prostě nechci žádnou bankovní apku v telefonu. Aplikace žádnou vyšší úroveň zabezpečení nepřináší, spíše naopak. Např. člověk s bankovní aplikací je snadno vydíratelný. Navíc ovládnout telefon s méně znalým člověkem je hračka. Mít v jednom zařízení aplikaci i ověření není bezpečné, i když se nám banky snaží nalhat opak. Banky jsou trošku pozadu a svoji neschopnost se snaží maskovat jen kecama. Podobně to bylo s platebními kartami, ty byly tak strašně bezpečné, jako by nebyl problém vyfotit číslo karty s expirací a CVC kódem. Tohle není zabezpečení, ale idiocie. A jak dlouho bankám trvalo, než zavedly vícefaktor i na karty (např. 3d secure)? Alespoň když to bylo technicky možné? 20let?
Holky doporuccte ucet, kterej je fakt zdarma a bez podminek. Mam komercku ted mi skoncil studentskej ucet a prevedlo se mi to na jinej ucet, kterej ma bejt zadarmo. No prd, chteji poplatek 6 kc za odchozi platbu, to odmitam platit. Ani nechci zadny podminky jakoze musim x krat zaplatit mesicne atd.
@Quinn7 dyť to píšu, úplně vše zadáčo, FIO, za nás v rodině super spokojenost
6Kč za transakci bych nezaplatila ani smykem
to je snad zlý sen, ne?
@Quinn7 píše:
Holky doporuccte ucet, kterej je fakt zdarma a bez podminek. Mam komercku ted mi skoncil studentskej ucet a prevedlo se mi to na jinej ucet, kterej ma bejt zadarmo. No prd, chteji poplatek 6 kc za odchozi platbu, to odmitam platit. Ani nechci zadny podminky jakoze musim x krat zaplatit mesicne atd.
Holka nejsem, ale doporučím FIO, kde neplatíš prakticky za nic u běžných operací, kromě vkladu na valutový účet a výběru z něj. ![]()
@Lucy75 píše:
jestli na tyto případy říkáš „to těžko“, pak OK, kéž na tebe nedojde..
taky šel přes „ověřený bankovní link“
Já si to také stále říkal, v podobných věcech se dost vyznám, pracuji většinou na PC, ne na mobilu/tabletu, takže zjistit pravou adresu linku je maličkost.
Ovšem jednou jsem měl menší problém s novou marketingovou firmou, která tak necitlivě zadala klíčová slova do Adwordsu, že Google novou kampaň zablokoval. Opravili to tak blbě, že další blokace, a když napotřetí Google pohrozil, že zruší dosavadní Adwords účet, tak jsem se do toho vložil, firmu odstřihl, novou kampaň zmrazil a obnovil původní.
Chvilku to fungovalo bez problémů, a najednou po pár týdnech zase vyhrůžka od Google, že mám v kampani zakázána slová, že ji zablokovali, že se mám podívat, jaký je tam zase problém a urychleně to vyřešit, jinak mi zruší účet.
Maximálně naštvaný jsem kliknul na link v e-mailu, zadal login i heslo a… technické problémy, zkuste to znovu později. V tú ránu mi to došlo, kontrola linku, samozřejmě falešný, takže honem rúčo přes prohlížeč zadat správnou adresu, zalogovat se a změnit heslo. To samé pro jistotu u Skliku od Seznamu, kde jsem měl stejné heslo.
Naštěstí mi to docvaklo hned a bleskově jsem změnil heslo, takže se mi žádná škoda nestala, byť se jednalo jenom o pár tisíc reklamního kreditu, ale v životě bych si nepomyslel, že se na to také nachytám. Ovšem stačila vhodný moment, který se perfektně trefil do mých problémů s Googlem, a oblbli i mě.
![]()
Airbank, od komercky jsem zdrhla, kvůli všemu na pobočku, miliarda papíru, jejich bankovnictví
, nedej bože, když člověk zapomněl přihlášení, měli nějakej certifikát kterej po čase vypršel, no nic blbejsiho jsem v životě neviděla. V dnešní době chtít po klientech prachy za vedení účtu, to je konečná. Jsem u airbank a mám klid, v životě mi nikdo nevolal ani po mě nic nechtěl. Spokojenost.
@jege píše:Maximálně naštvaný jsem kliknul na link v e-mailu, zadal login i heslo a… technické problémy, zkuste to znovu později. V tú ránu mi to došlo, kontrola linku, samozřejmě falešný, takže honem rúčo přes prohlížeč zadat správnou adresu, zalogovat se a změnit heslo. To samé pro jistotu u Skliku od Seznamu, kde jsem měl stejné heslo.
Ty máš na dvou různých účtech stejné heslo? Tohle by mělo být trestné.
Chci se zepata, kdo mate Airbank nebo Fio, jdou potvrzovat SMS kodem? Nebo se bez aplikace neobejdu?
@Quinn7 FIO - jdou.. na netu si dáš jejich stránky, přihlásíš se běžným heslem do i-bankingu a kód pak použiješ.. mám to stejně, jejich apku nikde nemám… u Air nevím ![]()