Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
monikalysa píše:Háta_x píše:Háto a co trochu zklidnit hormony??? jediná hysterka jsi tady ty. Zakladatelka nepsala, že ji mlátila hlava nehlava…
To snad nemyslíš vážně!!! Třískat dítě hlava nehlava jen kvůli tomu, aby sis ulevilaNebylo by lepší jít rovnou s ní, motivovat jí povzbuzením a pak zoubky dočistit??? Stejně v tomhle věku to ještě pořádně neumí. A ušetřila by sis čas i nervy a hlavně - malá by měla báječnou maminku a ne uřvanou hysterku.
Nechci se plést, po čem je mi ......, ale jo, zakladatelka to opravdu napsala.
Kopíruji část zakladatečina úvodního příspěvku:
„...........Dnes ráno když jsme spěchaly do školky už jsem nevydržela a zmlátila jí hlava nehlava,třikrát jsem jí poslala.......“
Ps: nerýpu.....
![]()
já sice děti ještě nemám,ale vím,že někdy se oprsavdu plácnout musí,jinak přeroste přes hlavu a nakonec vás ještě pošle do pr… kamoška má dvě děti 6 a 5 let- dost často je hlídám,nikdy bych jim neplácla-nejsou moje a nemůžu si to dovolit,ale někdy se držím zuby nehty ![]()
Holky a co když to zakledatelka myslela obrazně.někde jsem to tu taky psala že jsem malou seřezala a neznamená to že jsem ji zmlátila tak,že si nemohla ani sednout.
awalancha3 píše:
inak… odbocim trochu… ja malinku ulozim do lehátka a lehátko odnesiem do kupelne a tam mala sleduje čo robim, umyvam sa, zuby, ucesem sa… a to robim kazdy den, jednak mam na to cas, lebo mala ked je pri mne tak neplace a jednak vidi ze TOTO sa robi kazde rano bez rozmyslania, automaticky..... a ked si umyvam zuby, tak sa posadim na vanu a pred nou si tie zuby cistim a pekne jeden po druhom a dokladne… trva to asi 3 minuty; pokym nebola na svete tak som tie zuby az tak dokladne necistila, teda myslela som si že ano, ale až teraz ked to robim ako dobrý príklad pre mainku, tak vidim, ze 3 minuty je ozaj dlha doba a daju sa tie zuby cistit tak ako nam to v propagande ukazuju.....Tak dufam, že aspon s rannou hygienou nebudu problemy, ze jej ani nenapadne, ze na tomto by mohla zacat rebelovať
Mno nechci ti brát iluze
jen držím palce, ať ti to vyjde. Třeba můj syn by si ty zuby i čistil tak, že okouše kartáček a sežere pastu a ode mne si je už dočistit nenechá. To jsou pak boje, musím zalehnout a dočistit násilím, neplatí na něj nic jiného. A to mu zoubky čistím už od 4 měsíců, to se mu to dokonce i líbilo, až tak od 20 měsíců dělá tyhle scény ![]()
marki77 píše:
Holky a co když to zakledatelka myslela obrazně.někde jsem to tu taky psala že jsem malou seřezala a neznamená to že jsem ji zmlátila tak,že si nemohla ani sednout.
No,šak jo,normální pochopili,extrémisti budou volat sociálku
![]()
jednou jsem plácla přez zadek syna od sestry.Měla jsme to od ní výslovně povolený páč prej nic jinýho na něj nefunguje.Bylo to jen jednou co jsem ho plácla ale i tak přišel že mě má rád nejvíc ze všech tet co má rád.I teď mi ségra říká ať mu jednu vrazím jestli je drzej.
Holky u nás zbrala zubní hygienistka.Názorně nám ukázala jak si máme čistit zuby a malá to fakt dodržuje.prý nezáleží na pastě ale na technice.že si můžete čistit zuby i bez pasty.Ta slouží jako deodorant na zuby.Adi pak chodila a povídala že ji nemusím dávat pastu,že teta říkala že se to musí bez pasty.Takže pastu máme pro voňavý dech ale zuby drbeme tak jak máme. ![]()
marki77 píše:
Holky a co když to zakledatelka myslela obrazně.
A co když ne?
Dada1511 - extrémista nejsem
. Přečti si, prosím mé příspěvky tu, ju?
.
PS: nechci se hádat, doteď se tu diskutovalo fajn a bez útoků, dada1511.
No u nás je opačný problém ze zubama
Kiki si je šmidlí i 6× denně
Zato synátora(8let) k tomu musím dokopat
Ale naštěstí mají oba zoubky bez kazů ![]()
awalancha3
Opravdu ti nechci brát iluze,ale to, aby se šla ráno vyčůrat,poté zašla do koupelny a vyčistila si zuby,převlekla se a jde se snídat......to jsem malou učila taky od mala,šla jí příkladem.A dnes?Vyčůrá se až ve 2hod. odpoledne,kdy hrozí,že se buď počůrá,nebo praskne moč. měchýř,dřív si nevzpomene,nebo nemá čas,zuby když de do školy si vyčistí,ale o víkendu to říkám 20krát,to samé s převlékáním.To není chyba ve výchově,ale rebelizmus,a pohodlnost.A do kdy tomu dítěti stát za zadkem,když je v rodině mimino,a to starší už opravdu musí pochopit,že se svět netočí kolem něho.Ano,je to drsné zjištění,po 6 letech,ale to neznamená že nastoupí anarchie.Staršímu je třeba věnovat se jinak,né dohlížet na to,aby udělal,to co je snad normální,a na to pak fakt člověk nemá čas ani sílu,když vše opakuje stokrát.
Příspěvek upraven 17.05.11 v 13:27
radúna píše:marki77 píše:
Holky a co když to zakledatelka myslela obrazně.A co když ne?
PS: nechci se hádat, doteď se tu diskutovalo fajn a bez útoků, dada1511.. Přečti si, prosím mé příspěvky tu, ju?
.
V klidu,to bylo myšleno na kopii viz.Háta
,to teda podle mě extrémní je ![]()
jééé vy toho napsaly ![]()
dáda - bezva, opožděný dáreček…
emaminka - no 2letá puboška je bezva…
avalancha - všechny děti jsou nadšené, že můžou opakovat po dospělých, ale taky aby jim to vydrželo, jak někdo už psal ![]()
dada1511 píše:radúna píše:V klidu,to bylo myšleno na kopii viz.Hátamarki77 píše:
PS: nechci se hádat, doteď se tu diskutovalo fajn a bez útoků, dada1511.. Přečti si, prosím mé příspěvky tu, ju?
.
,to teda podle mě extrémní je
Oki, já si to nějak vztáhla na sebe, …
.
Tož sa nezlob,
.
dada1511 píše:radúna píše:V klidu,to bylo myšleno na kopii viz.Hátamarki77 píše:
.
,to teda podle mě extrémní je
Tak jsou maminky,které svoje dítko opravdu nemusí nikdy plácnout a stačí jim napomenutí,takové dítě má nejspíš Háta x,takže se nedivím,že jí takovéto téma pohoršuje,hlavně aby jí to klidné dítko vydrželo být klidné co nejdýl ![]()
awalancha3 : Asi budeš překvapená,ale troufám si říct,že takto jsme to dělali všichni,dítě bylo ze začátku nadšené,problémy začali až teď,kdy je jí šumák,že by si měla zuby vyčistit,i přes to že ví,že jí potáhne s úst,když teda nikam nejde.Možná to bude překvápko,ale troufám si říct i to,že rebelovat v tomto bude.Je to jen otázka času.