Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
17.5.11 22:08
Handulinka píše:
dado, to bylo, jak jsem psala, v tech pripadech, kdy jsem predem nevarovala, ze pokud neprestane neco delat nebo neco neudela, tak dostane na zadek.
Mam nacteno Respektovat a byt respektovan a podobne a s hodne myslenkami se ztotoznuju, ale bohuzel ne vzdy komunikaci s detmi zvladam tak, jak bych chtela.
Trestani obecne se mi prici - rozumny je prirozeny dusledek, ne ve vsech pripadech to ale je proveditelne.
Ja beru vzorec vysvetlit, varovat, neposlechne, potrestat. V tomhle pripade, kdybych netrestala, tak by ze me dite melo jen srandu.
Ale potrestat bez varovani je pro me selhani matky (pokud nejde o to vbehnuti do silnice apod.).
Takze v tomhle pripade mam potrebu se dceri omluvit, situaci probrat, vysvetlit, co me tak rozcililo…
To, ze priznam svoje selhani, neberu jako shazovani se v ocich ditete, naahodou to povazuju za dost vychovne.

No,a to asi asi to,to já vždy řeknu před tím než dostane,za co tomá,a pak se ještě zeptám jestli ví za co to bylo,abych si byla jistá,že ví proč dostala.To si myslím,ale že ví.Probrat to,ano,omlouvat se,jako rodič, rozhodně ne.Takže nemám potřebu se omlouvat,a dělat ze sebe ........Jaký útok bez varovaní??? 8-o Dítě předci ví,že akce vyvolá reakci,hlavně,když je to po desáté.

• Citovat
  • Upravit
24320
17.5.11 22:14
dada1511 píše:
Handulinka píše:
dado, to bylo, jak jsem psala, v tech pripadech, kdy jsem predem nevarovala, ze pokud neprestane neco delat nebo neco neudela, tak dostane na zadek.
Mam nacteno Respektovat a byt respektovan a podobne a s hodne myslenkami se ztotoznuju, ale bohuzel ne vzdy komunikaci s detmi zvladam tak, jak bych chtela.
Trestani obecne se mi prici - rozumny je prirozeny dusledek, ne ve vsech pripadech to ale je proveditelne.
Ja beru vzorec vysvetlit, varovat, neposlechne, potrestat. V tomhle pripade, kdybych netrestala, tak by ze me dite melo jen srandu.
Ale potrestat bez varovani je pro me selhani matky (pokud nejde o to vbehnuti do silnice apod.).
Takze v tomhle pripade mam potrebu se dceri omluvit, situaci probrat, vysvetlit, co me tak rozcililo…
To, ze priznam svoje selhani, neberu jako shazovani se v ocich ditete, naahodou to povazuju za dost vychovne.
No,a to asi asi to,to já vždy řeknu před tím než dostane,za co tomá,a pak se ještě zeptám jestli ví za co to bylo,abych si byla jistá,že ví proč dostala.To si myslím,ale že ví.Probrat to,ano,omlouvat se,jako rodič, rozhodně ne.Takže nemám potřebu se omlouvat,a dělat ze sebe ........Jaký útok bez varovaní??? 8-o Dítě předci ví,že akce vyvolá reakci,hlavně,když je to po desáté.

To me taky prekvapuje.
Jako to mam dojit za Barcou a rict.Barunko promin a vis za co si dostala To mam pokazde rict trikrat ti to z opakuju a dostanes?? Kdyt to pak nema zadnej efekt,autorita nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.5.11 22:39
Anonymní píše:
Ahoj,mám veliký problém s dcerkou,je jí šest a už opravdu nevím co s ní,je neuvěřitelně drzá,odmlouvá,dělá všechno úplně naopak než jí řeknu a tak pořád dokola,je to s ní čím dál horší a to má jít v září do školy :zed: Dnes ráno když jsme spěchaly do školky už jsem nevydržela a zmlátila jí hlava nehlava,třikrát jsem jí poslala si vyčistit zuby,trvá jí to skoro čtvrt hodiny,poprvé tam čtvrt hodiny jen stála,jako že si je vyčistila,poslala jsem jí znova že nejsem žádnej blbec,ať si je vyčistí,další zcéna na celej barák,když konečně šla,trvalo to zase čtvrt hodiny,zuby si jen přejela kartáčkem,poslala jsem jí už vzteklůá ať jde znova a tak jak to má být,zase zcéna,čtvrt hodiny v koupelně,když jsem tam přišla teprve si dávala pastu na kartáček,tak jsem vypěnila a seřezala jí :cert: tak je to se vším,důslednost je k ničemu,prostě u nás nezabere a holka si z nás dělá srandu.Už nevím co s ní,teď je mi z toho zle,ale výprask je jediná věc po které začne trošku fungovat,přitom má všechno,v ničem jí neomezujem,tak proč mě tak trápí :cry: :zed: Už jsem zralá na bohnice.Prosím jestli to u vás funguje stejně napište mi,ať se necítím jak ta největší hyena na světě :oops:

Bít svoji dceru neplánuji, ale neříkám, že na to nedojde. Sama jsem byla bita jako žito, proutek, pásek važřečka. Ale nikdy ne surově. Prostě jsem zlobila tak jsem dostala(na mě domlouvání počítání atd. nezabíralo). To trvalo do mých asi 14ti, byla jsem strašnej zmetek, to se přiznám bez mučení. Ještě asi v 18ti sem dostala parádní facku - nezvedala jsem našim mobil¨, byla jsem u kluka a nic jim neřekla. Docela se divím, že naši vše ve zdraví zvládli.

Na Tvém místě bych asi jednala stejně:-)Je rozdíl mezi tím občas dítěti nařezat, když neposlouchá a dělá si z Tebe legraci a tím, řezat ho/ji pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
17.5.11 22:59

Ja si myslim, ze se na vec divame kazda trochu jinak nebo se bavime o uplne jinych pripadech - ja teda nemluvim o sestiletem diteti, s tim zkusenost nemam, ale o dvouletakovi a ctyrletakovi.
Ja zastavam nazor, ze dite ma vedet, ze ho ceka naky trest, kdyz neco udela nebo neudela.
Ze znicehonic prileti facka nebo dostane na zadek, to beru jako selhani rodice, ktery situaci spatne vykomunikoval.
Vzdyt kdyz je dite treba v obdobi vzdoru, tak samo neni nektere situace schopne zvladat, rodic mu ma pomoct a ne ho trestat (skutecne nemluvim o 6-7 letych a jejich puberte)
A vy jako nevarujete? Nebylo by lepsi varovat a tim se v nekterych pripadech treba vyhnout mlaceni??
Ja proste xkrat denne pocitam a Emca vi, ze kdyz neco neudela, tak dostane na zadek.
Hm, tak ja zkratka varuju a vy si to delejte jak chcete, dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.11 05:13

ono u těhlech předpuberťáků je varování nanic,když to opakuješ tisíckrát denně každý den a bez efektu,taky tě to přestane bavit,navíc máš malý děti,v šesti letech už to budou mít tak oposlouchaný,že na tebe taky hoděj bobek :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20296
18.5.11 06:31

Já to asi nechápu i můj roční syn moc dobře ví, že když prostě sáhne do žaluzií, tak dostane přes ruku, ještě nahodí vyzývavej pohled - jakože tak pojď - tak jaký bití bez varování? 8-o

A já si pamatuji i sebe, jak jsem mooc dobře věděla, že dělám něco, co nemám a bude trest - když se na to přijde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.5.11 06:45

zakladatelko - nojo, vsak jsem psala, ze z toho, co mas ty doma, by mi hrablo. Takze ty varujes, potrestas a stejne to neudela? hustyyy :-( Tak na tohle obdobi se netesim.

Rybano - no ale to je jasna vec, kterou uz malej predem vi, ze ji nesmi, a co bude nasledovat. Teda pokud takovych veci doma nemate 20, to nevim, jestli by zvladnul pojmout.
Ja vim, ze to nejde, ale dite ty zaluzie tak zajimaji, a je to jasny, my mame jedny vycleneny, ktery si muzou deti nicit.
Ale zakladatelky dcera, jak jsem pochopila, v tomhle pripade nevedela, jak dopadne…
Ja pouzivam vety jako „prestan, protoze uz jsem vztekla a za chvili zacnu kricet nebo ti dam na zadek“

Nevnucuju svoje zpusoby, jen se zakladatelka ptala, jestli bijeme, tak jsem napsala, ze my jo, za jakych okolnosti. U mensich, vetsich, deti s jinou povahou, to samozrejme muze fungovat jinak.

A jak to mate kdo doma, mate vymezene veci, po kterych deti vedi, ze dostanou na zadek, ze neco konkretniho nesmej a pres trest nejede vlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
18.5.11 06:53

Já si právě myslím, že dcera zakladatelky je natolik stará aby věděla, že pokud matku 3× neposlechne - je zle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
18.5.11 06:55
RyBANA píše:
Já si právě myslím, že dcera zakladatelky je natolik stará aby věděla, že pokud matku 3× neposlechne - je zle :nevim:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
18.5.11 07:09

Handulinko,ale o tom se celou dobu bavíme,nejde strovnávat adekvátni tresty bitím,pro 1 roční dítě,které si narve do pusy co může,od vajgla na ulici,přes písek a bůhvíco.Těžko budu takové dítě varovat, že ho po pozření všeho na co dostane ho plácnu přes ruku,jiné je to u tří letého,které má období vzdoru,a začne řvát a válet se na ulici,a v 6 letech,kdy už rozum má,ví jaké má povinnosti,a zkouší,co rodič vydrží,a v postatě ignoruje do teď nastavené hranice,bo se osamostatnuje a utváří si vlastní osobnost.Dál ani pokračovat nebudu.Trest má být adekvátní situaci,a věku, když už jsou zakázany všechny výhody,a je to pořád dokola,tak jak jinak???Jo,za psychologem kvůli každé kravině,to je dnes fakt moderní trend.Ovšem já to neuznávám.

Samozřejmě záleží i na dítěti,kdybych měla dítě,klidné,kam ho posadím tam ho najdu,tak věřím,že by mu bití ublížilo.Ale když mám zdravé,temperamentní děti,které jsou si vědomi své osobnosti,tak je nenechám,aby mě přerostli přes hlavu.Když nebudou poslochat teď,tak už nikdy.Nejsem kámoš,jsem především rodič.A podle toho se semnou může dítě bavit.

I s chytrých studií vyplívá,že dítě není rádo,když je výchova moc benevoletní,kámoše mají všude,rodiče jen jedny,a i přísný rodič,může být v určitých chvílích kamarád,a dítě ví,že se na něj může obrátit s čímkoliv,a bude to pořád jeho jistota,to u vrstevníků nenajde.Tak to mám aspoň nastavené já.

• Citovat
  • Upravit
2069
18.5.11 07:11

no jiste, pokud to maji doma tak domluvene a dcera striktne vi, ze 3× a dost, tak je to v nejlepsim poradku a souhlasim s duslednosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
18.5.11 07:12

Handulinka :A jak to mate kdo doma, mate vymezene veci, po kterych deti vedi, ze dostanou na zadek, ze neco konkretniho nesmej a pres trest nejede vlak?

Tak to jsi napsala přesně,jenže člověk někdy poleví,ve slabé chvilce,když není čas,když řvou oba,starší i mimino,člověk není na baterky a potom se to opakuje i 20 krát,dokud prostě nepřistane vařecha kam má :-)

Příspěvek upraven 18.05.11 v 07:24

• Citovat
  • Upravit
1939
18.5.11 07:19
Anonymní píše:
Ahoj,mám veliký problém s dcerkou,je jí šest a už opravdu nevím co s ní,je neuvěřitelně drzá,odmlouvá,dělá všechno úplně naopak než jí řeknu a tak pořád dokola,je to s ní čím dál horší a to má jít v září do školy :zed: Dnes ráno když jsme spěchaly do školky už jsem nevydržela a zmlátila jí hlava nehlava,třikrát jsem jí poslala si vyčistit zuby,trvá jí to skoro čtvrt hodiny,poprvé tam čtvrt hodiny jen stála,jako že si je vyčistila,poslala jsem jí znova že nejsem žádnej blbec,ať si je vyčistí,další zcéna na celej barák,když konečně šla,trvalo to zase čtvrt hodiny,zuby si jen přejela kartáčkem,poslala jsem jí už vzteklůá ať jde znova a tak jak to má být,zase zcéna,čtvrt hodiny v koupelně,když jsem tam přišla teprve si dávala pastu na kartáček,tak jsem vypěnila a seřezala jí :cert: tak je to se vším,důslednost je k ničemu,prostě u nás nezabere a holka si z nás dělá srandu.Už nevím co s ní,teď je mi z toho zle,ale výprask je jediná věc po které začne trošku fungovat,přitom má všechno,v ničem jí neomezujem,tak proč mě tak trápí :cry: :zed: Už jsem zralá na bohnice.Prosím jestli to u vás funguje stejně napište mi,ať se necítím jak ta největší hyena na světě :oops:

Já myslím, že si nemáš co vyčítat, občas to tak je, ale musí to být vyjímečně. Děti se nesmějí mlátit, ale dostávat by měly, když je potřeba a domluvy, motivace a vysvětlování nepomůže. Nejhorší je, když se člověk stydí a bojí vlastního dítěte, co vyvede když s ním někam jde…a vidět v obchodě, jak dítě uráží rodiče a vyhrožuje, nebo si dokonce lehne na podlahu a kope a ječí, jak jsem to několikrát zažila v nákupních centrech, tak tomu říkám HRŮZA a rodiče stojí jak paka největší a říkají : „Ale Oliverku to se nesmí, nebo sebere tě bubák…“ no já padám. Takže ono dostat někdy po zadku není špatné…taky jsme dostávali a RODIČE NÁM VŽDY PŘED TÍM, NEŽ JSME DOSTALI VYSVĚTLILI PROČ DOSTANEME. Vždycky jsme věděli, že si za to můžeme sami a že nás bijí neradi…pamatuju se, že můj taťka kolikrát skoro brečel, jak to nerad dělal. Ale jsme za to všichni čtyři sourozenci rádi, výchovu jsme měli láskyplnou ale důslednou. Můj bratr byl velice vzpůrný a nebýt důslednosti a občasného vařechování by přerostl našim přes hlavu…a to byl hrdina, nikdy po „výprasku“ nebrečel a kolikrát měl ještě poslední slovo.
Takže malou bych klidně občas kárně propleskla, ale vysvětlit jí, proč bude bita, aby věděla, že příště bita být nemusí, když se spolu domluvíte aby spolupracovala. Vše s láskou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
18.5.11 07:21

Nemám nervy na čtení celé diskuse, tak jen za sebe - neuznávám fyzické tresty, jsem přesvědčená, že každé dítě lze vychovat i bez nich. Vyžaduje to ovšem i pevnou vůli a perfektní sebeovládání rodiče - což já bohužel nemám. Takže zakladatelko, naprosto chápu, žes vyletěla - a ano, moje děti taky občas jednu přes zadek dostanou… nicméně považuji takové situace za svoje osobní selhání, protože vím, že v 99% případů se věc dá řešit jinak a fyzický trest je můj „nervový výlev“.

Ale jsme lidi, tak holt občas uděláme některé věci jinak, než bychom chtěli, to se stává… :lol:

Příspěvek upraven 18.05.11 v 07:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.5.11 07:21

jojo, to mame take furt, oba dva se neceho domahaj, Emca nechodi do skolky, tak je mam doma porad oba, takze vyhrocena situace kazdou chvili. Kdyz jecej, tak musim zajecet taky, abych je vubec prekricela :roll:
My teda ty konkretni veci, po kterych nasleduje trest, asi krome vbehnuti na silnici, nemame. Zatim slo vsechno tak nejak vykomunikovat, za pouziti silnejsiho hlasu samozrejme, ale ne, ze by deti zakazane veci neopakovaly.
Treba Tomik beha za Emcou s klackem a chce ji mlatit, tak nedostane hned na zadek, ale varuju, ze kdyz bude Emce ublizovat, tak dostane pres ruku a klacek zabavim.
(netvrdim, ze vsechno funguje, netvrdim, ze to mate pouzivat na vase jakkoliv stare deti, jen pisu, jak je to u nas!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí