Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No teď jsem si vzpomněla, že já tam deníček měla a byla jsem zrovna strašně zamilovaná do spolužáka a ona si to přečetla
Du ven holky, nebo si vzpomenu ještě na něco… ![]()
dada1511 píše:
Deníček,korespondence a psací stůl dítěte by měl být pro rodiče tabu.Je to jeho soukromí,a to by se nemělo porušovat, ale respektovat.Jen v případě,že je dítě opravdu „divné“ a mám o něj strach,ale rozhodně se budu snažit,pokud budu nucena toto soukromí porušit,nevyužít zpětně proti dítěti.Všichni máme něco zažité,a jednáme podle toho,v podstatě s nejlepším vědomím a svědomím,není potřeba nikoho soudit,to je pravda.
ona mi ho vzala z pod postele, nevrátila a použila proti mě.. já jako dítě měla největší problém s ní a neměla jsem ve vesncii kde jsme bydleli žádné kamarády páč to byla vesnice před vymřením… jediné kam jsem se mohla svěřovat byl deníček a ona ho vzala, přečetla a ještě na mě křičela kvůli tomu co sem tam psala.. mimoto když jsem pak utekla k tátovi (byli rozvedení) že u mámy bejt po tomto už nemůžu, probíhal soud, já byla už dost stará a tak jsem šla k soudu vypovídat taky a máti tam ten deníček vzala a chtěla mě tím zdiskreditovat, že jsem nevděčnej spratek či co…
zdiskreditovala sebe.. soudkyně to ani nečetla ale když ji došlo čím to na ní mává, podívala se na mě tak mámu tak zjezdila… aspoň nějaká útěcha…
No tak takto nééé dámy.. fakt děti raději mlaťte.. já bych za pár facek od ní byla vděčnější než za toto svinstvo… četla mi i dopisy od kamarádů… do všeho mi lezla.. žádné soukromí.. otřes, ještě teď je mi z toho na blití..
Emaminka : Justiční omyl
,to jsi hezky napsala.
Jinak to je strašný,že to proti tobě využila,mě máma taky přečetla deník
,ale já byla „divná“,pobečeli jsme si pak obě,ale dostalo mě,že se stím svěřila i někomu jinému
,ale vlastně udělala dobře.
Kdyby neměla důvod,věřím,že by to nikdy neudělala,u nás se fakt soukromí i dětí dodržovalo.
emaminko tak to je hnusny, jeste ze ta soudkyne dala mame jasne najevo, ze to prehnala… ![]()
Soukromi rozhodne respektovat, kdyz ja si vzpomenu, co jsem mela ve svem tajnem supliku, doufam, ze mi do nej nikdo nelezl ![]()
Já ho mamce před nedávnem předčítala nahlas, no nasmály sme se hodně ![]()
Ale já teda měla s mamkou vždycky výbornej vztah, takže kdykoliv byl průser - moc dobře jsem si uvědomovala, že je to jen můj průser a budu pykat. Mamka ač sme jinak byly jako nejlepší kamarádky byla ta přísná a taťka ten následný utěšovatel - utěšoval, že mamka se jako rozčílila právem a říkal, co a jak se nemá dělat ![]()
Takhle bych byla ráda, aby to fungovalo i teď, když jsem máma já
![]()
já divná ebyla, byla jsem uplně normální dítě.. byla jsem kvůli té blbé vesnici stále doma, nikam jsem nechodila.. moje neměla ani nejmenší důvod to udělat.. Jenže ona si připadala odstrčená, se svou mámou si říkali vše.. tak jsem to zkusila.. myslela jsem, že to bude odpověď na ten vztah.. mno tak mi bylo těch 14, dostala jsem prvního hubana od kluka ze školy.. přišla jsem veselá za maminkou, že jí dám tu duševní potravu co jí tolik chce, co mi ji furt vyčítá a chtěla jsem si promluvit o klukách a tak no a co moje máti… no vysmála se mi.. tak jedovatým hnusným smíchem.. že jak sem trapná..
Né moje máma opravdu neměla mít děti.. ona byla divná, je dodnes.. já ji respektuju a snažím se ignorovat jeji úlety, jinak bych ji musel zabít…
Předloni třeba začala psát mému nynějšímu sms o tom, jak a kdy a kde jsem o to přišla.. s kým jsem chodila a pod…
Proč? S velkou pravděpodobností mi vztah chtěla tím nejhnusnějším způsobem zničit.. podobné sms v té době psala i tchýni..
Někdo prostě nemá soudnost…
Facku jsem dostala snad maximálně 2× a taky právem…jednou mi mamka našla faju na hulení (nikdy jsem z ní nehulila - byl to dar od mé platonické lásky
) - tak jako na mě vyjela co to sakra je a že to poletí: no moje chytrá odpověď, že jestli si myslí, že nemám i jiný nebo že někde venku nikdo mít jinou nebude, tak je hodně naivní…myslím ani jinou reakci než facku jsem čekat nemohla ![]()
Druhá za byla za lhaní, to mi holt nikdy nešlo
![]()
Emaminka : to je opravdu smutné,jak s tebou zacházela,ani si to nedovedu představit ![]()
A vlastně se snaží ti ničit život dál ![]()
Emaminko ani nevíš jak ti rozumím
Moje máti byla prý super holka, ale když mi byl 1 rok umřelo v ní miminko v pátém měsíci těhotenství a ona se z toho pomátla. Je mi to líto a sestra mi chybí(byla to holčička) ale já za to snad nemohla… Ona se od té doby na mě vylívala všechnu zlost, mohla jsem za to, že se rozváděli, že ji vyhodili z práce, za vše… Řvala po mě, no strašné dětství. A asi znáte můj příběh z mých dvou deníčků, sice jsem je ještě nedopsala, ale už s tím blbem nejsem. Mamka vše věděla co se děje a jak jsem se s ním rozcházela, byla na jeho straně a cpala mu peníze. A mému současnému příteli V. volala, že je „zoufalá matka a hledá dceru Moniku“…jmenuji se Dagmar…a on řekl že nikoho takového nezná, no a máti potom za pár dní po mě řvala, že je V. hajzl, že mě zapřel… Teď jsme spolu dva a půl roku a moc šťastní, on miluje mé děti, financuje je, zrekonstruoval vlastníma rukama můj byt, za své peníze, zbožňuje mě a ještě jsme se ani nepohádali. Takový je to „hajzl“.
Moje matka taky neměla mít děti
jen mi zkazila dětství.
ww tak můj předchozí partner mě řezal jak žito, párkrát jsem byla v nem… při jednom jeho ataku volala máma.. vzal to a začal na mě nadávat, že se nechovám dle jeho představ.. moje maminečka mu odvětila, nikdy na to nezapomenu „jen ji dej,ona si to zaslouží“… moje matka, kterou muj otec též tloukl, nabádala mého ex aby mě bil… skvělé ne… matka za všechny prachy… svině to byli ex i ona.. nejlepší kamarádi… nebejt ji on by si toho ke mě taky tolik nedovolil…
Teď jsem taky šťastná, mám dvě dcerky se svým chlapem, kterej je prostě nejlepší na světě.. milujem se i po dlohých letech, plánujem dalšího prcka… ve všem stojí za mnou.. naše matky jsme platonicky pohřbily.. švihlý jsou obě dvě. u tvé se to dá ještě pochopit, tvojí se stalo něco opravdu zlého… té mojí se nestalo nic.. pošahaná je od vždy..
ježíši holky, ww a emaminka, to není možné, ne?
Přeji Vám oběma už jen samé štěstí a lásku…
A sakra, opět tu přiletěli čápi… Krouží tu už od rána mezi panelákama a teď se asi namlouvají na domečku od výtahu na střeše 8patr.paneláku ![]()
ivik21 píše:
ježíši holky, ww a emaminka, to není možné, ne?Přeji Vám oběma už jen samé štěstí a lásku…
A sakra, opět tu přiletěli čápi… Krouží tu už od rána mezi panelákama a teď se asi namlouvají na domečku od výtahu na střeše 8patr.paneláku
Včera jak jsem jela do školky tak nad našim barákem taky kroužil jeden a potom asi půl kilometru letěl přesně nade mnou. Bylo to nádherné. Říkala jsem si, že by???
To určitě neklapne. Ach jo, přítel děti nechce… ![]()
ach jo, já už taky ne… mít 3. dítě chytré po dvou prvních, tak si předplatím pobyt v Kroměříži ![]()
Deníček,korespondence a psací stůl dítěte by měl být pro rodiče tabu.Je to jeho soukromí,a to by se nemělo porušovat, ale respektovat.Jen v případě,že je dítě opravdu „divné“ a mám o něj strach,ale rozhodně se budu snažit,pokud budu nucena toto soukromí porušit,nevyužít zpětně proti dítěti.
Všichni máme něco zažité,a jednáme podle toho,v podstatě s nejlepším vědomím a svědomím,není potřeba nikoho soudit,to je pravda.