Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
18.5.11 11:15
ciniminisek píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Ja do toho este mam malo co kecat, malicka ma 7 mesiacov, a na zadok dostala len ked revala tak, ze zabudla dychat. Mali ste vidiet ten prekvapeny kukuc :mrgreen:

Ale co som chcela … podla nejakeho noveho vyskumu (precitala som a nepatrala po zdroji) je VHODNE bit deti (primerane a za vazne prehresky) medzi rokom a siestimi rokmi. Mladsie nevie co sa stalo (jak ta moja prekvapena) a starsie to uz vraj ponizuje.

No, svojim sposobom som rada ze psychologovia uz jednu vychovnu nepovazuju za stopercentne tyranie.

Ale som alergicka na nazor „ja si nevynucujem svoju volu na dietati bitkou, aby ono nerobilo to iste ostatnym detom“. Neviem, mna doma bili ked som zasluzila, a ja som este v zivote nikoho neudrela, asi ma bili malo :oops:

tohle se mi taky líbí.Je pravda,že čím je kluk starší tím „plácám“ méně.Přeci ve starším věku jsou tresty jako zakázat tv,mobil atd.Jde to s větší domluvou.Stačí říct ještě jednou a vezeš še a pochopí to.Než čtyřleták kterej za hodinu neví co máma říkala :mrgreen: ale je fakt,že já dostala ještě v šestnácti :mrgreen:

Plácnutí dítěti není selhání ani vybíjení se na něm,to jsou prostě argumety k :poblion: .Pro slušně vychovaný dítě jsem schopna čehokoliv.Nejde tady jen o dnešní dobu,ale co až mu bude patnáct,dvacet,třicet let.To co mu vštípíme do hlavy v dětství a co ho naučíme to si vezme sebou do dospělosti.
:mrgreen: Tak mě mamka co si pamatuju taky moc nešetřila,poprvé jsem dostala pořádně přes hubu ve třinácti,když mě kluci připoutali na náměstí k lampě a nechali mě tam,ve tři odpoledne když všichni lítaj po nákupech,ta fakt bolela,pak jich ještě pár bylo,ale nijak zásadních,abych si zapamatovala proč.No a posledního pořádnýho facana jsem dostala opět na náměstí,ve svých 23 letech,když mě viděla z auta,jak si to štráduju s cigárem v ruce,nelenila,zastavila,jednu mi flákla a jela dál :lol: Je pravda,že od té doby jsem kouřila venku jen hodně zřídka a bylo mi to trapný :wink:
  • Citovat
  • Upravit
23847
18.5.11 11:19
Bábi Zlopočasná píše:

Ale co som chcela … podla nejakeho noveho vyskumu (precitala som a nepatrala po zdroji) je VHODNE bit deti (primerane a za vazne prehresky) medzi rokom a siestimi rokmi. Mladsie nevie co sa stalo (jak ta moja prekvapena) a starsie to uz vraj ponizuje.

…a starší vás už přeperou :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
18.5.11 11:20
Gina108 píše:
Bábi Zlopočasná píše:

:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
byron
18.5.11 11:21
ww píše:
kattkka píše:
Jinak s takovyma detima jako jsou vase bych byla rada kdyby dite chodilo do skoly. :kytka: .
No tak toho já se upřímně děsím :mrgreen: Ne nadarmo jí z přítelem tajně říkáme TUPOUNEK :mrgreen: Než ona něco pochopí…věčnost. Tak musí mít vše perfektní-co se týče malování a psaní :roll: To budou pro mě muka :mrgreen: Tak bývá pořád mimo realitu, lítá si v oblacích s jednorožci a povídá si s květinami. No je taková „jiná“. Špatně se to popisuje, ale neříkám to jen já, ale všichni co ji znají. Je to zvláštní človíček :srdce:
  • bud za to ráda......Určitě je inteligentní a hodná, ne?

Příspěvek upraven 18.05.11 v 11:22

• Citovat
  • Upravit
4697
18.5.11 11:21
Gina108 píše:
Bábi Zlopočasná píše:

je to blbý přirovnání ale je to tak :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
18.5.11 11:26
byron píše:
ww píše:
kattkka píše:
Jinak s takovyma detima jako jsou vase bych byla rada kdyby dite chodilo do skoly. :kytka: .
No tak toho já se upřímně děsím :mrgreen: Ne nadarmo jí z přítelem tajně říkáme TUPOUNEK :mrgreen: Než ona něco pochopí…věčnost. Tak musí mít vše perfektní-co se týče malování a psaní :roll: To budou pro mě muka :mrgreen: Tak bývá pořád mimo realitu, lítá si v oblacích s jednorožci a povídá si s květinami. No je taková „jiná“. Špatně se to popisuje, ale neříkám to jen já, ale všichni co ji znají. Je to zvláštní človíček :srdce:
  • bud za to ráda......Určitě je inteligentní a hodná, ne? :-) :-) :-)

Jo jsem moc ráda, že je vyjímečná. Je hodně charismatická což je velké plus, ale na druhou stranu je moc hodná a někdy až blbá :think: Třeba dnes dostali oba dva lentilky, David si je slupnul sám a ona je rozdělila přesně na 4 díly-pro sebe, mě, taťku a Davida. Tady ta „hodnost“ přechází už v „blbost“. Musí se naučit být trochu sobec, nebo dopadne tak jak já. Já jsem to pochopila až nedávno, že nemůžu spasit svět svojí dobrotou…

• Citovat
  • Upravit
18.5.11 11:30
žampion píše:
Gina108 píše:
Bábi Zlopočasná píše:

je to blbý přirovnání ale je to tak :-) :palec:

No ja som presvedcena ze aj ked dietatu nikdy neprilozis a budes mu len dohovarat, mozes vychovat cloveka co zbije vlastnych rodicov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.5.11 11:31

k vychove obecne - kamaradka byla na kurzu kritickeho mysleni (zejmena pro ucitele), ucili se, ze lidi se deli na ruzne typy, a jak se k jednotlivym typum chovat, k detem i k dospelym… Na nektere deti ze je potreba byt tvrdy, na nektere se musi jemne… Chtela to kvuli svym detem, taky jsou holcicky trochu mimo, jak pise ww a ona byla taky takova. Mama na ni kricela, mlatila, ale to ji ublizovalo - vubec ji nevnimala, protoze si zrovna hrala ve vlastnim svete. Treba hodne lhala, vymyslela si, prezentovala to jako pravdu, rodice ji trestali, ale nebyla to jeji vina, proste byla takova, mela moc velkou fantazii a zila mimo realitu.

Ja jsem byla po kurzu oznacena jako stydlivy extrovert a uplne me to dostalo, protoze to je vazne presny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
18.5.11 11:32
ww píše:
byron píše:
ww píše:
kattkka píše:
  • bud za to ráda......Určitě je inteligentní a hodná, ne? :-) :-) :-)
Jo jsem moc ráda, že je vyjímečná. Je hodně charismatická což je velké plus, ale na druhou stranu je moc hodná a někdy až blbá :think: Třeba dnes dostali oba dva lentilky, David si je slupnul sám a ona je rozdělila přesně na 4 díly-pro sebe, mě, taťku a Davida. Tady ta „hodnost“ přechází už v „blbost“. Musí se naučit být trochu sobec, nebo dopadne tak jak já. Já jsem to pochopila až nedávno, že nemůžu spasit svět svojí dobrotou…

Ale je to krásný......vysvětlováním určitě dosáhneš toho, že o tom začne přemýšlet, neboj se…Kdyby takových lidí bylo víc…

• Citovat
  • Upravit
Plaminek_nadeje
18.5.11 11:48

Zakladatelka

Doporučuji knížku: Muži jsou z marsu, ženy z venuše a děti jsou z nebe od Johna Graya. Mají ji třeba tady:
 http://knihy.abz.cz/…-jsou-z-nebe

Popisuje konkrétně postupy i návod co dělat, aby se situace změnila. Už jsem ji doporučila řadě lidí a ještě mi nestalo, aby „nezafungovala“. :palec: :srdce:

Bitím dcerku „nevychováš“ - pouze si skrze ní ventiluješ svůj vztek. Časem by se to jen zhoršovalo a v pubertě byste pak s ní nehly už vůbec. :zed: Je důležité, abyste knížku četli s manželem(?) společně! Jde o to, že dítě do 9-ti let nemá vlastní názor, není k tomu fyziologicky uzpůsobené - cokoliv dělá je zrcadlem rodičů a jejich psychického rozpoložení (přebírá na sebe stresy rodičů), nebo souvisí přímo fyziologicky s jeho zráním (1 leté období vzdoru, zkoušení hranic atp…). Pomůžeš tím tedy nejen jí, ale i sobě/vám - uvidíš, jak se Ti/vám uleví!

Ta knížka je velice čtivá, slupnete ji raz dva a neboj - bude to zase dobré :hug: :kytka:

Jen by mne ještě zajímalo - dcerka je, nebo není dítě „rozvedených rodičů“? Nějak jsem z popisu nepochopila „poměry“ :)

• Citovat
  • Upravit
2069
18.5.11 11:52

Plaminku to jsi napsala moc pekne, takhle to taky citim, asi si to take prectu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
18.5.11 12:05

Snad nezáleží až tak na poměrech?

Pokud zakladatelka je rozvedená, co se tím změní?

• Citovat
  • Upravit
dada1511
18.5.11 12:20

Nemám nic proti „chytrým knížkám“,ale.....
Kdyby nás naši rodiče vychovávali normálně,v mém případě si myslím,že jo,a taky mě bili,když jsem zasloužila,a ano,teď už vím,že jsem zasloužila,jako dítě to byla pro mě samozřejmě křivda,tak i my by jsme s výchovou neměli problém.Osobně si myslím,že já ho nemám,že jde prostě o normální vývoj,a je dítě třeba usměrnit.Bohužel,by nebyly potřeba chytré knihy,lidi by se neohlíželi tolik,aby všechno dělali správně,protože to někde četli,bo jim jedna paní povídala.....člověk by převzal správný vzorec od rodičů,a psychologové by byli bez práce.Podle mě je to trend.Ale samozřejmě může někomu pomoct.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
18.5.11 12:22

A určitě nesouhlasím s tím,že to,že si na truc nevyčistí zuby,nebo se schválně loudá,je mím odrazem,bo já si je teda čistím bez keců,a nikdo mi to říkat nemusí :-)A dobrým příkladem jsem byla.

Ono to ale bude mít určitě nějaký hlubší podtext,že… :wink:

• Citovat
  • Upravit
dada1511
18.5.11 12:27

Paradoxně dneska byla venku - situace:kluk asi dva roky zdrhl babičce na odrážedlu,za roh kam neviděla,rychlostí,že kdyby se vykotil je poněm,navíc je tam cesta.Bábi řvala jak mohla,kluk jen přidal.

Jdu dál,za rohem na mě čučí chalap s čaganem,a říká,to je vaše???a dal mi sprda,než jsem stihla říct ne.Chytla jsem odrážedlo,bo mi bylo jasné,že by kluk zas ujel,sundala kluka,a šla zpět najít bábi,aby jí opravdu někam nevjel.A pocestě ríkám : To se dělá?Ty máš takové štěstí,že nejsi můj,bo bych tě zřezala jak žito.Zajdem zpět,bábi nikde,šla si v klidu nakoupit,po chvíly vyšla z obchodu,a říká : To je jeho motorka!!!!Jsem osočena z krádeže!!! 8-o :roll: 8-o Vysvětlím,předávám motorku a kluka,a babi říká,Jiříčku to se opravdu nedělá :roll: .S toho si vzal fakt ponaučení,ale bábi byla taky v klidu,na to že jí ujel kluk :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML