Bijete své děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
18.5.11 12:31

Jinak,prašti dítě do roka,samozřejmě né,jsme normální.Stačí zvýšit hlas,nebo plácnout po ruce.Neberem tady týrání dětí,ale „zdravé“ na prdel.Když je toho moc,tak výjmečně facan,ale to fakt musí být.

• Citovat
  • Upravit
byron
18.5.11 12:32
dada1511 píše:
Paradoxně dneska byla venku - situace:kluk asi dva roky zdrhl babičce na odrážedlu,za roh kam neviděla,rychlostí,že kdyby se vykotil je poněm,navíc je tam cesta.Bábi řvala jak mohla,kluk jen přidal.Jdu dál,za rohem na mě čučí chalap s čaganem,a říká,to je vaše???a dal mi sprda,než jsem stihla říct ne.Chytla jsem odrážedlo,bo mi bylo jasné,že by kluk zas ujel,sundala kluka,a šla zpět najít bábi,aby jí opravdu někam nevjel.A pocestě ríkám : To se dělá?Ty máš takové štěstí,že nejsi můj,bo bych tě zřezala jak žito.Zajdem zpět,bábi nikde,šla si v klidu nakoupit,po chvíly vyšla z obchodu,a říká : To je jeho motorka!!!!Jsem osočena z krádeže!!! 8-o :roll: 8-o Vysvětlím,předávám motorku a kluka,a babi říká,Jiříčku to se opravdu nedělá :roll: .S toho si vzal fakt ponaučení,ale bábi byla taky v klidu,na to že jí ujel kluk :roll: :roll: :roll:

Tak komu není z hůry dáno.......takovým ani deset knih nepomůže- dle mého názoru…

Tu babičku opravdu nechápu

• Citovat
  • Upravit
dada1511
18.5.11 12:35
rozmary píše:
Gina108 píše:
Bábi Zlopočasná píše:

Ale co som chcela … podla nejakeho noveho vyskumu (precitala som a nepatrala po zdroji) je VHODNE bit deti (primerane a za vazne prehresky) medzi rokom a siestimi rokmi. Mladsie nevie co sa stalo (jak ta moja prekvapena) a starsie to uz vraj ponizuje.

…a starší vás už přeperou :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:

A tak to teda ani ve srandě,já byla vychovaná tak,že i kdyby mi máma lištila i teď,předci jí to nevrátím 8-o ,ale to je právě i o úctě k rodičům a k starším.Fakt lituju učitěle v dnesní době,bo děti jim fakt s......na hlavu,a mají z nich srandu.

A starší to ponižovat může,když je to tak poníží,můžou přestat vyvolávat situace,které k tomu vedou,a budem spokojení všichni.

• Citovat
  • Upravit
2069
18.5.11 12:37

dado s tim odrazem asi jak s cim, ten zasek ditete muze byt v tom, nebo v tom, ze zarli na mladsiho sourozence, proziva nake oficialni obdobi jako zminovanou pubertu sestiletych, mysli uplne na neco jineho a je mimo, protoze je takovej typ, boji se jit kvuli necemu do skolky…
Nam treba minuly tyden ukradli auto. Ja jsem byla rozklepana, uz jsem to na sobe nedavala znat a ze jdeme normalne cvicit. A Tomik neuveritelny sceny na cvicu, kde je jinak vzornej, a druhy den uz zase cvicil krasne.
Treba holcicce jen vadilo, ze je mama nervozni, a v napjate atmosfere neni schopna se soustredit na to, co ma… (to varim z vody)

Knizky jak ktery, ale treba Respektovat a byt respektovan je moje bible (podle ktere se ovsem dokazu jen velmi malo ridit, ale pracuju na tom :lol: ). Ja jsem to cetla a uplne me mrazilo - videla jsem v tom konkretni situace z detstvi i dospelosti, dokonalej aha-efekt, hrozne moc veci mi docvaklo, proc se mi dely…

Clovek zna od rodicu a vsech okolo jen prikazy, zakazy, ale tohle je tak uzasny navod, jak dosahnout ocekavaneho efektu. Bez tehle knizky bych se rozhodovala jen mezi tim, jestli budu mlatit nebo nemlatit, kricet nebo nekricet, ale diky ni vim, ze existuji uplne jine moznosti, ke kterym bych selskym rozumem proste nedospela. Fuj jsem jak nakej fanatik, pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
18.5.11 12:37

Byron,já být matka,tak takovéhle osobě dítě nesvěřím,a může to být babička ze zlata.Chudina matka,ani neví,jak zodpovědnou má babičku :roll:

• Citovat
  • Upravit
24320
18.5.11 12:38
dada1511 píše:
rozmary píše:
Gina108 píše:
Bábi Zlopočasná píše:

Ale co som chcela … podla nejakeho noveho vyskumu (precitala som a nepatrala po zdroji) je VHODNE bit deti (primerane a za vazne prehresky) medzi rokom a siestimi rokmi. Mladsie nevie co sa stalo (jak ta moja prekvapena) a starsie to uz vraj ponizuje.

…a starší vás už přeperou :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:

A tak to teda ani ve srandě,já byla vychovaná tak,že i kdyby mi máma lištila i teď,předci jí to nevrátím 8-o ,ale to je právě i o úctě k rodičům a k starším.Fakt lituju učitěle v dnesní době,bo děti jim fakt s......na hlavu,a mají z nich srandu.

A starší to ponižovat může,když je to tak poníží,můžou přestat vyvolávat situace,které k tomu vedou,a budem spokojení všichni.

Jenomz eto je dany tou vychovou.Kdyz nema dite autoritu u rodice tak ji vetsinou nema ani v ucuteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
18.5.11 12:38

Handulinko,to vím i bez knih,že mi dcera „trpí“,bo má sourozence,a není středem světa,že má svoje „starosti s láskou“ atd......ale to neznamená,že si bude dělat co chce.

Šak já to neodsuzuji :wink: .

• Citovat
  • Upravit
6926
18.5.11 12:50

Tak jsem přemýšlela, jestli se mám vyjadřovat, nebo ne. Nakonec to „risknu“. :lol:
My dětem na zadek plácneme. Máme zásadu „na hlavu ne“. Ale když mi malý dítě běhá do silnice a ještě se mi tlemí do ksichtu, nedovedu si představit, že bych tam stála a jen vysvětlovala…
Plácnout dítě po zadku nevidím jako problém, když je plácnutí na místě - čili ne křivdit (plácat za něco co neumí, nevěděl, zapomněl…). Dítě moc dobře ví, kdy dělá něco, co nesmí. A trest očekává. Nedovedu si představit, jak jinak se mají formovat hranice…
Taky je něco jinýho plácnout malý, který se mi vzteká a zkouší mě a něco jinýho je plácnout čtyřletý, který už je větší a měla by být i větší domluva…
U nás nikdy nepřišlo plácnutí jen tak, vždycky nejdřív upozornění.
A můžu říct, že já měla mamku od rány a otec vysvětloval vysvětloval vysvětloval. Raději facana, než hodinu sedět na židli a tvářit se zkroušeně. Mamka frkla a šlo se dál, vyhovovalo mi to teda víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
18.5.11 12:52
:palec:
Davdan píše:
Tak jsem přemýšlela, jestli se mám vyjadřovat, nebo ne. Nakonec to „risknu“. :lol:
My dětem na zadek plácneme. Máme zásadu „na hlavu ne“. Ale když mi malý dítě běhá do silnice a ještě se mi tlemí do ksichtu, nedovedu si představit, že bych tam stála a jen vysvětlovala…
Plácnout dítě po zadku nevidím jako problém, když je plácnutí na místě - čili ne křivdit (plácat za něco co neumí, nevěděl, zapomněl…). Dítě moc dobře ví, kdy dělá něco, co nesmí. A trest očekává. Nedovedu si představit, jak jinak se mají formovat hranice…
Taky je něco jinýho plácnout malý, který se mi vzteká a zkouší mě a něco jinýho je plácnout čtyřletý, který už je větší a měla by být i větší domluva…
A můžu říct, že já měla mamku od rány a otec vysvětloval vysvětloval vysvětloval. Raději facana, než hodinu sedět na židli a tvářit se zkroušeně. Mamka frkla a šlo se dál, vyhovovalo mi to teda víc.
:palec: :palec: :palec: :-) :wink:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.11 12:54

Věřím že knížky jsou zajímavé a najde se tam spousta příkladů jak vyjít s dětma,jenomže ve finále ,když už je toho dost,jsem jak papiňák a když křápnu tak to stejně skončí výpraskem.Dokážu si s holkama hrát,snažím se jim věnovat oběma dohromady,když je táta mimo,i když je to někdy těžký snažím se to nějak řešit,aby ani jedna nebyla šizená.Odměnou za to je mi věčné odmlouvání,držkování a dělání naschválů od starší,takže já řikám ne,škoda rány která padne vedle,je jí šest,nebudu čekat s čím na mě vybafne v 10.Buď dostane rozum a nebo bude mít tvrdou školu za kterou mi věřím jednou bude vděčná :hug:

• Citovat
  • Upravit
18.5.11 13:03

Ja viem ze Biblia tu asi nebude moc popularna, ale len tak pre srandu par prislovi o vychove deti. (A platili a fungovali az do dnesneho liberalizmu :wink: )

Přísloví 13:24
Kdo šetří svou hůl, nenávidí svého syna, kdo ho však miluje, usilovně /neb: včas/ ho kázní

Přísloví 22:15
Vězí-li v srdci chlapce pošetilost, trestající hůl ji od něho vzdálí.

Přísloví 23:13
Nepřipravuj chlapce o trest! Nezemře, když mu nabiješ holí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
18.5.11 13:04
dada1511 píše:
Byron,já být matka,tak takovéhle osobě dítě nesvěřím,a může to být babička ze zlata.Chudina matka,ani neví,jak zodpovědnou má babičku :roll:

No to já taky ne, naštěstí vím, že já strach mít nemusím

• Citovat
  • Upravit
2069
18.5.11 13:07

zakladatelko to verim, papinakovy stav mam denne mnohokrat a vsechny moudre poucky jsou zapomenuty.
Tak se aspon primlouvam za domluveni nakych pravidel nebo to varovani, at dcera vi, na cem je a kdy ma cekat potrestani 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.11 13:11

Ale ona moc dobře ví co smí a co ne,řešíme to dnes a denně a v klidu,jenomže jen jí ztratím z dohledu,je venku s klukama,je všechno uplně obráceně,vykouří se jí to všechno z hlavy,nebo možná chce ukázat svým starším kamarádům jak vypadá vytočená máma :mrgreen: Kamarádek moc nemá,vlastně jen jednu,ale to je taková mrška falešná,nemám jí moc ráda,takže si hraje převážně s klukama a to je jich tu celá banda,ona jim nejspíš velí :lol:

• Citovat
  • Upravit
byron
18.5.11 13:17
Davdan píše:
A můžu říct, že já měla mamku od rány a otec vysvětloval vysvětloval vysvětloval. Raději facana, než hodinu sedět na židli a tvářit se zkroušeně. Mamka frkla a šlo se dál, vyhovovalo mi to teda víc.

Jo Davdan, takhle nějak to taky dělám.....všeho s mírou a v pravý čas

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí