Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
tak z takovych matek a rodin je mi do breku, chudaci deti, a clovek jim nemuze nijak pomoct
![]()
Nojo, jak asi dneska zvladla zakladatelka s dcerou pripravu do skolky?
ciniminisek píše:ivik21 píše:No nevyzrálost,já si spíš myslím,že tenhle člověk nikdy nevyzraje.Ne jedna mladá holčina by pro dítě dýchala (jsem jedna z nich) a udělal první poslední.tenhle člověk prostě nemá mít děti.
ww - to už je týrání, ne? Nevyzrálost matky je jasnáChudák malý
Já taky měla malýho v 17ti a za 16 měsíců Kristinku a vždy jsem k min přistupovala zodpovědně a s láskou. Uspokojovala jejich potřeby a né jak ona
Co já bych dala za to, kdyby Kiki chtěla kojit CO 2 HODINY a ona si stěžovala na 3 hod.
Malej je fakt chudák. Radši bývá u babičky.
donago u takhle malinke asi jeste znemoznit vykon zakazovane cinnosti, odvest pozornost, prenest jinam…, pokud to teda jde ![]()
Ja do toho este mam malo co kecat, malicka ma 7 mesiacov, a na zadok dostala len ked revala tak, ze zabudla dychat. Mali ste vidiet ten prekvapeny kukuc ![]()
Ale co som chcela … podla nejakeho noveho vyskumu (precitala som a nepatrala po zdroji) je VHODNE bit deti (primerane a za vazne prehresky) medzi rokom a siestimi rokmi. Mladsie nevie co sa stalo (jak ta moja prekvapena) a starsie to uz vraj ponizuje.
No, svojim sposobom som rada ze psychologovia uz jednu vychovnu nepovazuju za stopercentne tyranie.
Ale som alergicka na nazor „ja si nevynucujem svoju volu na dietati bitkou, aby ono nerobilo to iste ostatnym detom“. Neviem, mna doma bili ked som zasluzila, a ja som este v zivote nikoho neudrela, asi ma bili malo ![]()
ww píše:ciniminisek píše:Já taky měla malýho v 17ti a za 16 měsíců Kristinku a vždy jsem k min přistupovala zodpovědně a s láskou. Uspokojovala jejich potřeby a né jak onaivik21 píše:No nevyzrálost,já si spíš myslím,že tenhle člověk nikdy nevyzraje.Ne jedna mladá holčina by pro dítě dýchala (jsem jedna z nich) a udělal první poslední.tenhle člověk prostě nemá mít děti.
ww - to už je týrání, ne? Nevyzrálost matky je jasnáChudák malý
Co já bych dala za to, kdyby Kiki chtěla kojit CO 2 HODINY a ona si stěžovala na 3 hod.
Malej je fakt chudák. Radši bývá u babičky.
to chápu,já obě děti kojila krátce a nejednou sjem to oplakala.Tu blbku bych
![]()
Bábi na tom věku něco bude, protože i mi je trapné staršího syna „bít“ a to mu bude za týden teprve 8 let. Ale už je to takové jiné. Už je rozumnější, než před rokem, jinak chápe, diskutujeme spolu, už je „skoro dospělý“ a já mu ráda ten pocit dopřávám, tím třeba, že se s ním radím jestli budeme dnes sadit, jak, jestli mám koupit chleba…a on mi moc rád poradí a je vidět že si cítí důležitý
A bít ho je pro nás oba ponižující, to je fakt ![]()
Bábi Zlopočasná píše:
Ja do toho este mam malo co kecat, malicka ma 7 mesiacov, a na zadok dostala len ked revala tak, ze zabudla dychat. Mali ste vidiet ten prekvapeny kukuc![]()
Ale co som chcela … podla nejakeho noveho vyskumu (precitala som a nepatrala po zdroji) je VHODNE bit deti (primerane a za vazne prehresky) medzi rokom a siestimi rokmi. Mladsie nevie co sa stalo (jak ta moja prekvapena) a starsie to uz vraj ponizuje.
No, svojim sposobom som rada ze psychologovia uz jednu vychovnu nepovazuju za stopercentne tyranie.
Ale som alergicka na nazor „ja si nevynucujem svoju volu na dietati bitkou, aby ono nerobilo to iste ostatnym detom“. Neviem, mna doma bili ked som zasluzila, a ja som este v zivote nikoho neudrela, asi ma bili malo
tohle se mi taky líbí.Je pravda,že čím je kluk starší tím „plácám“ méně.Přeci ve starším věku jsou tresty jako zakázat tv,mobil atd.Jde to s větší domluvou.Stačí říct ještě jednou a vezeš še a pochopí to.Než čtyřleták kterej za hodinu neví co máma říkala
ale je fakt,že já dostala ještě v šestnácti ![]()
Plácnutí dítěti není selhání ani vybíjení se na něm,to jsou prostě argumety k
.Pro slušně vychovaný dítě jsem schopna čehokoliv.Nejde tady jen o dnešní dobu,ale co až mu bude patnáct,dvacet,třicet let.To co mu vštípíme do hlavy v dětství a co ho naučíme to si vezme sebou do dospělosti.
Anonymní píše:
Ahoj,mám veliký problém s dcerkou,je jí šest a už opravdu nevím co s ní,je neuvěřitelně drzá,odmlouvá,dělá všechno úplně naopak než jí řeknu a tak pořád dokola,je to s ní čím dál horší a to má jít v září do školyDnes ráno když jsme spěchaly do školky už jsem nevydržela a zmlátila jí hlava nehlava,třikrát jsem jí poslala si vyčistit zuby,trvá jí to skoro čtvrt hodiny,poprvé tam čtvrt hodiny jen stála,jako že si je vyčistila,poslala jsem jí znova že nejsem žádnej blbec,ať si je vyčistí,další zcéna na celej barák,když konečně šla,trvalo to zase čtvrt hodiny,zuby si jen přejela kartáčkem,poslala jsem jí už vzteklůá ať jde znova a tak jak to má být,zase zcéna,čtvrt hodiny v koupelně,když jsem tam přišla teprve si dávala pastu na kartáček,tak jsem vypěnila a seřezala jí
tak je to se vším,důslednost je k ničemu,prostě u nás nezabere a holka si z nás dělá srandu.Už nevím co s ní,teď je mi z toho zle,ale výprask je jediná věc po které začne trošku fungovat,přitom má všechno,v ničem jí neomezujem,tak proč mě tak trápí
![]()
Už jsem zralá na bohnice.Prosím jestli to u vás funguje stejně napište mi,ať se necítím jak ta největší hyena na světě
Ahoj mám devítiletou dceru a je to něco podobného ale s úklidem po sobě a učením. Taky docela slušně pěním a přiznám se, že ji taky kolikrát slušně říznu po zadku. A taky se přiznám, že když držkuje, tak mám co dělat abych ji nevlepila facku- tak nějak se držím toho, že děti se mlátěj do zadku a ne na hlavině. Myslím, že každý prostě občas vypění a podle mého děti na zadek taky občas potřebují. Jen se člověk musí udržet a nějak nechtěně neublížit. A zrovna včera jsem si říkala, že jsem ji řezala málo-Bože jak ta mne srla. (když přišla ze školy tak si vzala čisté oblečení na doma, šla na dvorek pro plyšáka do kočárku a přišla jak hoado celá od bláta a do toho se v chodbě nezula, tak mi zaťapkala koberec, převlékla se do školního a šla do hudebky, když přišla zapoměla tam koloběžku i bundu, když jsem ji poslala zpět ať to přinese, tak tlamovala a nafoukla hubu-nakonec šla a když přišla zase byla špinavá jak ho*ado. Poslala jsem ji udělat domácí úkol a připravit do školy, zase huba nadmutá) Ale tentokrát ji jednu šmajznul tatínek)- takže opravdu všude je něco a sem tam rána musí být.
Ahoj,tak jsem tady a vypadá to že malá si tu včerejší hnusnou scénu vzala k srdci,ráno opět příšerná průda při buzení,ale to tak nějak chápu,taky nesnášim když mě někdo budí,ale zuby vyblejsknutý za pět minut,pastou a možná třikrát na mě dejchala,měla radost z pochvaly,tak si to užívala.Od včerejšího rána jsem na ní nemusela zvýšit hlas,až na jednou,ale to byla moje blbost
,koupeme se spolu všechny tři,když táta není doma a abych se mohla taky umejt,drží mimino na klíně ve vaně,jenže včera dělala hovadiny smekla se a prcek málem zaplul pod vodu,tak to jsem teda zařvala
,ale jinak pijánko,tak to snad vydrží aspoň do víkendu
Jinak mě ještě příšerně prudí to,že se zapomene skoro vždycky rozhlídnout přes silnici,já teda chodim vždycky s ní,ale pokaždý ji musím upozornit,až bude chodit do školy,taky se to bude muset naučit,jenže ona vidí na druhý straně psa nebo kočku a na nějaký rozhlížení není čas ![]()
Jinak s takovyma detima jako jsou vase bych byla rada kdyby dite chodilo do skoly.
.
kattkka píše:
Jinak s takovyma detima jako jsou vase bych byla rada kdyby dite chodilo do skoly..
Uju, já mám něco podobného- ono to bude asi všude podobné- je to ta předpuberta????
Taky je mi to už takové blbé plácat takhle velké dítě- na druhou stranu, pokud je drzá a není s ní domluva, přes zadek plácnu, a ono to docela funguje- uvědomí si, že se chová blbě a je schopná přijít za mnou a hned mile s esnaží udělat svoje povinnosti
kattkka píše:
Jinak s takovyma detima jako jsou vase bych byla rada kdyby dite chodilo do skoly..
No tak toho já se upřímně děsím
Ne nadarmo jí z přítelem tajně říkáme TUPOUNEK
Než ona něco pochopí…věčnost. Tak musí mít vše perfektní-co se týče malování a psaní
To budou pro mě muka
Tak bývá pořád mimo realitu, lítá si v oblacích s jednorožci a povídá si s květinami. No je taková „jiná“. Špatně se to popisuje, ale neříkám to jen já, ale všichni co ji znají. Je to zvláštní človíček ![]()
Jojo chudáček. Když mu byl rok a půl, zabil se mu tatínek v autě. Ona se na něho upnula, ale tak nezdravě. Byla ještě přísnější. Teď nevím, protože se odstěhovala a má nového chlapa. Ten si vždycky posteskne jaký je malý chudák a snaží se mu vynahradit všechnu lásku a péči. To je chlap z velkým CH