Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,já tedy vstupuji koukám již do rozjeté diskuse ![]()
a budu se snažit být v obraze:
Zakladatelku chápu,že jí ujely nervy,mě taky občas ujedou,ale malému dám jen na prdku,tu má ještě navíc vycpanou plínou.To když se mi venku vzteká a zmízá,ale to je opravdu tak 1× za týden,možná 1× za 14 dní…
Souhlasím s tím,že děti kolikrát si z ničeho nic nedělají,neposlouchají.Hlavně,co říká už i moje kamarádka učitelka v MŠ-dětijsou drzé,vysmívají se,vyhrožují,že to řeknou rodičům,říkají,že stejně poslouchat nebudou…
Já jsem byla dost přísně vychovaná,otec cholerik,matka neurotička…oba na mě řvali,že to slyšela celá ulice.To tedy nechci,i když se přiznám,že na něj taky občas houknu ![]()
Já to dělám tak,že malému důrazně řeknu „přestaň“,nebo „ne“.Když neposlechne,tak ho pak plácnu přes ruku,nebo přes zadek.
Už taky dostal „trochu víc“ ![]()
Jinak myslím,že zakladatelka nemyslela tím „hlava nehlava“ že by dítě seřezala jak žito ![]()
momi33 píše:
Ahoj,já tedy vstupuji koukám již do rozjeté diskuse
Zakladatelku chápu,že jí ujely nervy,mě taky občas ujedou,ale malému dám jen na prdku,tu má ještě navíc vycpanou plínou.To když se mi venku vzteká a zmízá,ale to je opravdu tak 1× za týden,možná 1× za 14 dní…
Souhlasím s tím,že děti kolikrát si z ničeho nic nedělají,neposlouchají.Hlavně,co říká už i moje kamarádka učitelka v MŠ-dětijsou drzé,vysmívají se,vyhrožují,že to řeknou rodičům,říkají,že stejně poslouchat nebudou…
Já jsem byla dost přísně vychovaná,otec cholerik,matka neurotička…oba na mě řvali,že to slyšela celá ulice.To tedy nechci,i když se přiznám,že na něj taky občas houknu
Já to dělám tak,že malému důrazně řeknu „přestaň“,nebo „ne“.Když neposlechne,tak ho pak plácnu přes ruku,nebo přes zadek.
Už taky dostal „trochu víc“
Jinak myslím,že zakladatelka nemyslela tím „hlava nehlava“ že by dítě seřezala jak žito
Upřesním,hlava nehlava bylo myšleno,že jí chytla jak přes zadek,tak přes hlavu,protože jsem měla v ruce plačící mimino a jak se mi dcera schoulila,druhou chytla pohlavek,fakt jsem jí nohy nepřerazila
anonymní - my Tě pochopily hned, proto ta diskuse v klidu ![]()
ale víš jak, na emimi se zvrhne cokoliv kdykoliv ![]()
Anonymní píše:momi33 píše:Upřesním,hlava nehlava bylo myšleno,že jí chytla jak přes zadek,tak přes hlavu,protože jsem měla v ruce plačící mimino a jak se mi dcera schoulila,druhou chytla pohlavek,fakt jsem jí nohy nepřerazila
Ahoj,já tedy vstupuji koukám již do rozjeté diskuse
Já jsem byla dost přísně vychovaná,otec cholerik,matka neurotička…oba na mě řvali,že to slyšela celá ulice.To tedy nechci,i když se přiznám,že na něj taky občas houknu
Už taky dostal „trochu víc“
Jinak myslím,že zakladatelka nemyslela tím „hlava nehlava“ že by dítě seřezala jak žito
Já vím,nemyslela jsem si,že bys jí zbila do bezvědomí.
Ještě přidám,že když dostane na zadek,vytlemuje se a křičí stejně to nebolí,tak co s tímhle materiálem ![]()
Jen se mi na posledních stránkách zdálo,že se chystá lynčování ![]()
Anonymní píše:
Ještě přidám,že když dostane na zadek,vytlemuje se a křičí stejně to nebolí,tak co s tímhle materiálem
zabít ![]()
ne,fakt jsou to haranti,ničeho se nebojí,nemají respekt.
Zabavila bych hračky,žádné sladkosti,a vojna jako řemen!
no tenhle materiál je nám souzen na dožití
, takže nepomůže zřejmě nic ![]()
Aspoń že je miminko hodné, ne? ![]()
Jo,u nás je podobná situace:
Manžel když byl s malým venku,a ten mu nechtěl chodit,tak ho vzal do náručí.
Já jsem to nikdy nedělala,nechala jsem ho vystřečkovat,že přišel sám,popř. jsem ho domů dotáhla násilím,v nejhorším případě dostal na zadek.
A dnes?
S manželem nevyjde ani z baráku,malej se na něj věší,řve,válí se po zemi.
Se mnou jde v klidu,kolikrát cape i 2h.
Ja viem, že tu budem v menšine, tým, že mám na to iný názor, snáď braná aj za „agresívnu“ ale odpovedám na otázku zakladateľky: nie, svoje deti nebijem.
A neriešim ani či je to „hlava-nehlava“ alebo len slabučko, cez plienku či po tvári. Proste nebijem. Prešla som tým pri prvej dcérke, stalo sa mi to pár krát, ale prišla som na to, že bojovať s deťmi sa neoplatí, nikdy nevyhráte. A nie je ani dobré byť „trpezlivá“ a zadržiavať hnev, lebo ten sa po čase aj tak nahromadí a potom ruka „vyletí“. Človek musí na sebe veľa pracovať, učiť sa vidieť deti iným spôsobom, nezadržiavať hnev, ale proste naučiť sa nehnevať a učiť ich spolupráci, rešpektu a slušnosti.
Nie je to jednoduché, ale dá sa to. Nikomu neradím, aby to robil tak isto, každý sa snaží vychovávať deti tak ako vie a aj pri najlepšou úsilí a vôli sa často robia chyby. Ja som ich tiež robila a určite aj robím. Toto je môj spôsob a je na každom, aby si našiel ten svoj, aby bol pre ne a ich deti čo najviac prospešný.
Mimochodom, moje dievčatá nie sú „klidné dítka“ čo im stačí jedno napomenutie, ani nemám ešte len jedno či malé dieťa, majú 7 a 10 rokov, prešli a prechádzame tak ako takmer každý vzdorom, nepočúvaním, aj 6-ročnou a teraz už aj bežnou pubertou.
Anonymní píše:dada1511 píše:Tak jsou maminky,které svoje dítko opravdu nemusí nikdy plácnout a stačí jim napomenutí,takové dítě má nejspíš Háta x,takže se nedivím,že jí takovéto téma pohoršuje,hlavně aby jí to klidné dítko vydrželo být klidné co nejdýlradúna píše:V klidu,to bylo myšleno na kopii viz.Hátamarki77 píše:
Holky a co když to zakledatelka myslela obrazně.A co když ne?
Dada1511 - extrémista nejsem
PS: nechci se hádat, doteď se tu diskutovalo fajn a bez útoků, dada1511.. Přečti si, prosím mé příspěvky tu, ju?
.
,to teda podle mě extrémní je
Tak sem musím napísať. ![]()
Nesúhlasím s názorom, že deti občas musia dostať na zadok, pretože inak to nejde. IDE! Mám 3 deti, chlapci cca do 2-3 rokov veku dostali na zadok asi 3-krát, a vždy som vedela, že to bolo moje zlyhanie. Som si istá, že sa to vždy dalo zvládnuť bez plácnutia. Pri treťom dieťati som už mala dostatok skúseností s výchovou, a tá nedostala na zadok ani raz.
Chlapci, hlavne mladší syn, sú pekné čísla, a napriek tomu sa to s nimi dá zvládnuť bez bitia. A snáď môžem napísať, že zatiaľ máme od okolia hlavne pozitívne reakcie na ich vychovanie. Takže IDE TO a za tým si stojím. Občas k nám príde návšteva, ktorá svojim deťom napláca, a naše deti sú z toho pekne vydesené, keď to vidia. A ja s odstupom vidím, že ono naplácanie nemá absolútne žiadny efekt.
Ale každému čo jeho jest, ako sa hovorí..
Nečetla jsem teda všechny příspěvky,ale s Hátou x nesouhlasím.Nemyslím si,že zakladatelka je hysterická máma,co si potřebovala vybýt vztek a spíše chtěla poradit,ne odsuzovat,ani určitě nechtěla být nijak titulována.Mám poslední dobou pocit,že tady jsou supy,který číhají na správnej moment,aby si na zakladatelkách mohly vylít svůj vztek.Taky poslední dobou pokaždé přemýšlím,že budu psát raději jako anonym…Nešlo by proboha psát bez urážek?
Jinak si teda taky myslím,že je lepší zkusit i motivaci než tělesné tresty,ale pokud ani to nepomůže,myslím,že zakladatelka nemá jinou možnost a Háto,ruku na srdce,jak dlouho by jsi vydržela Ty???
Myslím že každá z nás to zkouší nejdřív po dobrým.Ale každý dítě je jiný a my nakonec taky.U Adi někdy zabere jedno napomenutí,někdy nemusím říct ani slovo a bez řečí jde a udělá to co má.Někdy je ale na zabití.A teď jsem to nemyslela tak že bych ji fakt zabila.Aby si to někdo nevyložil špatně.
Anonymní píše:
Nečetla jsem teda všechny příspěvky,ale s Hátou x nesouhlasím.Nemyslím si,že zakladatelka je hysterická máma,co si potřebovala vybýt vztek a spíše chtěla poradit,ne odsuzovat,ani určitě nechtěla být nijak titulována.Mám poslední dobou pocit,že tady jsou supy,který číhají na správnej moment,aby si na zakladatelkách mohly vylít svůj vztek.Taky poslední dobou pokaždé přemýšlím,že budu psát raději jako anonym…Nešlo by proboha psát bez urážek?
Jinak si teda taky myslím,že je lepší zkusit i motivaci než tělesné tresty,ale pokud ani to nepomůže,myslím,že zakladatelka nemá jinou možnost a Háto,ruku na srdce,jak dlouho by jsi vydržela Ty???
Anonymní,
mám 2 otázky:
1. kde jsou prosím nějaké uražky?
2. ty zakladatelku znáš, že jsi si naprosto jistá, že není hysterka? Jak si můžeš být tak jistá, že si na děcku vztek nevybíjí?
Tedy, ty otázky jsou ve finále 3, ale prosím o odpověď…