Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Saatine píše:
Holky nevěšte hlavu, já znám kluky (sakra stárnu, takže teď je už klukům taky přes 30) Co jsou sami a na seznamku nezabloudí ani omylem, sami jsou prostě proto, že si se žádnou ženskou nesedliTřeba jeden je „divný“ v tom, že žije s otcem v domě který spolu rekonstruují, ale on nemá důvod jít žít kamkoliv jinam buď je tam jeden nebo druhý a táhnout dvě domácnosti se jim nechce. Atp.. Prostě někdy lidi působí podezřele, aniž by byli jakkoliv špatní. Chce to kromě seznamky i aktivní život a lidi poznávat, ne jen tvrdnout v práci (jo mě se to mluví, když nemusím nos z domu nevytáhnu) Držím palce
no jo, jenže takovej by se z toho domu nehnul, ani kdyby někoho měl
@TSHB2 Ja ti rozumim.Ja byla da se rict taky zoufala pred 30.Ale zase jsem nechtela chlapa, jen abych mela rodinu. Z rozumu.Taky bych nebrala vse, porad jsem hledala predevsim partnera. A ted to vyzni mozna hloupe, ale jeste nez jsme meli deti, tak jsem se tesila, az odrostou a my budeme moct s chlapem podnikat veci a uzivat si spolu sami. Mit deti mi prijde jako naprosto prirozene a moc mi to v zivote chybelo, ale neni to pro me konecna, zivotni vrchol…Ted si fazi malinkych deti moc uzivam, to zas predcilo me ocekavani, ale strasne se tesim, az bude mladsi hlidatelna a my budem moci spolu do divadla, koncert…Takze dulezita je podle me kompatibilita.
Tak já dítě chci, ale rozhodně ne s prvním, který se mnou půjde do postele…
nechci si udělat dítě na zakázku, to mi nepřijde fér ani vůči tomu dítěti ani vůči chlapovi!
ale jako to fakt už není možný tohle, seznamka děs na třetí…
Ahoj zakladatelko. Tuto hodnotu (AMH) si budu nechávat zjišťovat taky. Docela mám obavy. Takže tě chápu.
Sice jsem o 5 let mladší, ale mám nemoc, se kterou jsem už rok a kus v posteli. Každý den totéž. Předtím jsem byla společenský člověk, pohybovala se docela mezi zajímavými skupinami lidí od sportovců přes výletníky a jeskyňáře až třeba k filosofujícím nadšencům.. všude se dá někdo potkat, ale málokdo chce vztah, to je pravda. A ještě každý má jinou délku „poznávání se“ jako dostačující. Čili někdo chce miminko po roce soužití, někomu nestačí 4 roky spolu. Já mám teď bohužel 100% jistotu, že v posteli se zatemněnými okny nikoho nepotkám. A ano, je mi z toho na nic, teprve budem s doktorkou zjišťovat, proč se mi v minulosti nedařilo otěhotnět (když už na to po nějaké době vztahu došlo). Ty asi máš budoucnost s kým řešit, takže pak dej vědět, jak to dopadlo ![]()
P. S. Všem, co se tu docela pouští do těch, které dlouho (nebo i nikdy) nikoho neměly - jsou třeba nepolíbené panny… vůbec nemusí být chyba na jejich straně! Já měla štěstí, že jsem do 26 let byla zdravá jak řípa a plná energie. Ale třeba pokud má ta holka v mládí nějakou blbou nemoc - příp. jako já neuroboreliozu s hnusným únavovým syndromem, tak se při nejlepší vůli nikam nedostane. Nemluvě o jiných, třeba zhoubných nemocech. Případně znám i takové, které s nikým nic neměly a přitom krásné holky, i třebas do 26-30 let! No a pak bác, a hned s tím prvním to většinou dopadlo (v mém okolí, nemusí to tak být). Jasan, je to trochu zvláštní, ale buďto ony nechtěly bez vztahu - což ti chlapi chtěli sex, nebo byly z menšího města či vesnice a na zábavy se jim nechtělo…a taková učitelka v MŠ se v práci zrovna s chlapem neseznámí. Ale pak to většinou dopadlo přes kamarády ![]()
Já bych do toho šla… Co když už nový partner nepřijde? Jo, je to skeptické, ale reálné a odkládat mateřství nemá cenu. Už po 30 je docela problém otěhotnět. Navíc láska může přijít později. Ano, nebuší Ti srdce a nemáš motýlky v břiše, ale ono tenhle stav není láska, ale počáteční pobláznění, které stejně odezní a pak je vztah položen na jiných hodnotách jako je úcta, přátelství, soucit. Třeba časem zjistíš, že mezi sebou máte pevné pouto a budeš šťastná. Více žen šlo do vztahu i trochu reálně a teď jsou šťastné za to, koho mají.
A kdyby to nevyšlo, budeš mít aspoň to dítě a radovat se z něj! TO mi teda věř! Tvůj partner vypadá jako rodinný typ, takže sama jako úplně sama bys na dítě stejně nezůstala. Za mě do toho jít a nečekat už na prince.
@Anonymní píše:
Když ti je 29, tak se neomezuj na chlapy kolem 30ti![]()
Ale najdi si staršího a zkušenějšího 40+. Ty už o rodinu většinou stojí.
Nemusíš se mlátit hlavou do zdi, jsem původní zakladatelka tématu (před dvěma lety) a právě mému, nyní již bývalému manželovi, který vlastně po svatbě zjistil, ze děti nechce, bylo tech 40+. Teď s odstupem času si spis myslím, ze když je chlap 40+ svobodný, bezdětný, tak tam spis bude nějaká vada charakteru.
Jinak pro obnovitelku, držím moooc palce, prožívala jsem úplně to samé, ale vydrž a nevzdávej ty seznamky! Já měla snad 50 úplně šílených rande a na tom 51. jsem poznala současného partnera. Jsme spolu skoro 2 roky a letos plánujeme založit rodinu. Tak at to vyjde ![]()
@Breberka123 píše:
Ahoj holky, chodím si sem často počíst a dneska jsem sebrala odvahu napsat, co trápí mě. V kostce o co jde- je mi 29 let, jsem něco přes rok rozvedená (manžel mi po svatbě řekl, že si to najednou rozmyslel a nechce děti). Já přitom po miminku toužím už 2 rokyTak jsem se potloukala po seznamkách až natrefila na nynějšího přítele. Rodinu chce, má dobrou práci, ale upřímně – rozhodně se nevznáším na nějakém obláčku zamilovanosti, to ani náhodou, což si myslím, že po 5ti měsících by tak nějak být mělo. Neumíme se společně zasmát, já jsem velký optimista a ráda dělám srandu, on je spíš takový morous, moc toho nenamluví. Máme i trochu jiný pohled trávení volného času. Ale rodinu vidíme oba stejně. Navíc jsem byla v 18ti letech na konizaci děložního čípku, takže i z tohoto důvodu nechci se založením rodiny otálet. Navíc bydlím v Praze a přijde mi, že tady žádný chlap kolem 30ti po dítěti netouží, každý má miliardu koníčků a zájmů a budují kariéru a nějaká rodina tady žádného chlapa moc nezajímá
@Natalienaty1 Ja si myslim, ze i v Praze je spousta chlapu kolem 30, co mimco chteji. Ja mam kolem sebe par, co takhle ve 32-33 potkali holku (i starsi, nez jsou sami) a do 2 mesicu bylo mimco. Pak par, co by chteli, ale nikoho nepotkali.
Tebe se zeptam, co je pro tebe na nynejsim priteli to, proc spolu zustavate? Jen vidina miminka? Co vas spojuje?
29 jeste neni zadny vysoky vek.
@Limi123 píše:
@Natalienaty1 Ja si myslim, ze i v Praze je spousta chlapu kolem 30, co mimco chteji. Ja mam kolem sebe par, co takhle ve 32-33 potkali holku (i starsi, nez jsou sami) a do 2 mesicu bylo mimco. Pak par, co by chteli, ale nikoho nepotkali.Tebe se zeptam, co je pro tebe na nynejsim priteli to, proc spolu zustavate? Jen vidina miminka? Co vas spojuje?
29 jeste neni zadny vysoky vek.
Kdepak, diskuzi jsem zakládala před dvěma lety a s tím tehdejším přítelem kterého jsem tu tehdy řešila, jsem se rozešla prave proto ze 29 nebyl žádný vysoký věk a nic nás nespojovalo ![]()
Teď už je mi 31, přítele mam jiného a je to tak jak má byt.
Taky jsem měla hrůzu ze jiného nepotkám, a vida ![]()
@chs.jasmin píše:
@Breberka123 Tak co, jak to dopadlo? Už je miminko???
Ještě není, chceme začít letos v červnu ![]()
@Breberka123 no tak parada, ja jsem ty prispevky asi jen spatne pochopila
tak to jsou same dobre zpravy!