Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Breberka123 píše:
Ahoj holky, chodím si sem často počíst a dneska jsem sebrala odvahu napsat, co trápí mě. V kostce o co jde- je mi 29 let, jsem něco přes rok rozvedená (manžel mi po svatbě řekl, že si to najednou rozmyslel a nechce děti). Já přitom po miminku toužím už 2 rokyTak jsem se potloukala po seznamkách až natrefila na nynějšího přítele. Rodinu chce, má dobrou práci, ale upřímně – rozhodně se nevznáším na nějakém obláčku zamilovanosti, to ani náhodou, což si myslím, že po 5ti měsících by tak nějak být mělo. Neumíme se společně zasmát, já jsem velký optimista a ráda dělám srandu, on je spíš takový morous, moc toho nenamluví. Máme i trochu jiný pohled trávení volného času. Ale rodinu vidíme oba stejně. Navíc jsem byla v 18ti letech na konizaci děložního čípku, takže i z tohoto důvodu nechci se založením rodiny otálet. Navíc bydlím v Praze a přijde mi, že tady žádný chlap kolem 30ti po dítěti netouží, každý má miliardu koníčků a zájmů a budují kariéru a nějaká rodina tady žádného chlapa moc nezajímá
Mat decko neni pravidlo! A v dnesnej dobe jasne ze je prvorada praca, byvanie, spokojnost so zivotom a nie v 30 aby bolo hned decko a uz vobec skor. A decko sa da vzdy aj adoptovat. Neviem co z toho robia mnohi horor, och toto zmyslanie! A samozrejme si nerobit decko s niekym s kym sa nevie clovek ani zasmiat.
@lenka.klepacova píše:
Mat decko neni pravidlo! A v dnesnej dobe jasne ze je prvorada praca, byvanie, spokojnost so zivotom a nie v 30 aby bolo hned decko a uz vobec skor. A decko sa da vzdy aj adoptovat. Neviem co z toho robia mnohi horor, och toto zmyslanie! A samozrejme si nerobit decko s niekym s kym sa nevie clovek ani zasmiat.
Tak, touha po vlastním dítěti je naprosto normální. Proč nemít dřív svoje, než spoléhat na adoptivní. ![]()
@belladonna píše:
Tak, touha po vlastním dítěti je naprosto normální. Proč nemít dřív svoje, než spoléhat na adoptivní.
Ano vsak ja tuzbu nikomu neberiem, ale hlavne s rozumom, pretoze niektore pripady to je katastrofa ked niektore sproste zenske to robia podla komunistickeho zmyslania, vplyvu atd.! radsej bez dalsieho komentara, lebo je to na dlho.
@lenka.klepacova Dekuji za názor, nicméně diskuzi jsem zakládala před 5ti lety, s tehdejším přítelem, o kterém byla řec, jsem se rozešla, za par mesicu potkala současného, se kterým nam to klape doteď a miminko už taky mame ![]()
@Breberka123 píše:
@lenka.klepacova Dekuji za názor, nicméně diskuzi jsem zakládala před 5ti lety, s tehdejším přítelem, o kterém byla řec, jsem se rozešla, za par mesicu potkala současného, se kterým nam to moc klape doteď a miminko už taky mame
Tak vela stastia, nech ste jednou z tych, ktorej to stastne vydrzi az navzdy:).
@Breberka123 to je pěkný příběh
Moc gratuluji. Mohu se zeptat, pokud to tedy není tajné - zda jste současného našla na seznamce a jak dlouho to trvalo? Ono i chvíli trvá, než chce chlap s dotyčnou miminko, třeba s ní chce rok být, zda jim to bude klapat a aby se dobře poznali… Každopádně mnoho štěstí ![]()
@quera Dekuji
Ano, bylo to přes seznamku, ale asi až tak 20. pokus
Chvilema jsem už nevěřila (to by vydalo na knihu ty rande) dnes se tomu už smeju, ale tehdy mi do smíchu fakt nebylo a každé blbé rande mě spis dostávalo dolu. Ale nechtela jsem to vzdát a hlavně jiná možnost seznámeni pro mě moc nebyla ![]()
No a o miminko jsme se začali snažit po dvou letech vztahu.
@Breberka123 píše:
@Calathea Souznění necítím…A neshodneme se moc ani na financích vlastně…Jistá si zkrátka nejsem. Člověk má asi vysněný nějaký model šťastně vypadající rodiny z plakátu ale holt život tomu chce někdy jinak.
Však právě - vysněný model. Se nad tím trochu zamysli. Většina lidí je vzájemně kompatibilních, problém ovšem je, že většina lidí je také nezdravě zaměřená na sebe.
@Anonymní píše:
Však právě - vysněný model. Se nad tím trochu zamysli. Většina lidí je vzájemně kompatibilních, problém ovšem je, že většina lidí je také nezdravě zaměřená na sebe.
Proč anonymně?
Jinak znovu opakuji: Diskuzi jsem založila před 5TI LETY, dnes mám rodinu dávno s někým jinym ![]()
@Breberka123 píše:
@lenka.klepacova Dekuji za názor, nicméně diskuzi jsem zakládala před 5ti lety, s tehdejším přítelem, o kterém byla řec, jsem se rozešla, za par mesicu potkala současného, se kterým nam to klape doteď a miminko už taky mame
Tyhle příběhy dávají naději 🙂taky jsem zrovna v rozchodovem módu a nevěřím že bych někoho potkala a to je mi 26 🙂
@Breberka123 píše:
Spíš se ptám, jestli takový vztah může fungovat, nebo jestli mám hledat dál a doufat, že třeba za 2 za 3 roky nebude pozdě (myšleno kvůli té operaci, kterou jsem podstoupila)
Těžko radit. Ja se v tomhle veku taky rozvedla v Praze, taky gyn. problémy. Nakonec dítě a manzela mám, ale dite jsme museli osvojit. Jestli chceš dítě, tak do toho běž, jestli chceš risknout, rozejdou se a třeba to vyjde a třeba ne. Je to tvůj život, tvoje volba ![]()
@Anonymní píše:
Tyhle příběhy dávají naději 🙂taky jsem zrovna v rozchodovem módu a nevěřím že bych někoho potkala a to je mi 26 🙂
26 je tak maaaalo, neboj, to se jistě ten pravý objeví
Vim ze mne se to dnes keca když už to řešit nemusím a každý se raduji z miminka, ale asi to tak mělo byt, abych dokázala dnes ocenit vlastnosti současného partnera a vážila si rodiny jakou s nim mám
Preji, at brzy toho pravého potkas ![]()
Koukám, že celkem stará diskuze
To je paráda, že se podařilo, gratuluji. Mně dosud ne, hledat chlapa, který chce děti, se ukázalo jako celkem nadlidský úkol. Nějakým zázrakem ale teď jednoho mám, ale miminko se nedaří. Takže asi tak k tomu čekání… ![]()
@quera No, my jsme na malyho čekali 2 roky…není to jednoduchý, když to nejde, ale věřím, ze s dnešní medicínou se miminko nakonec 99% páru podaří. ![]()