Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
softvelvet píše:byron píše:On ji přijal, ale víc lásky dával svému vlastnímu synovi, aniž by to dělal naschvál. Těžko vysvětlit. Nebyl to důvod k rozchodu, on ji bere pořád jako svojí vlastní, ale není to takové.
Pokud nechcete soudně- tak se bude muset tvůj manžel s ex dohodnout. Myslíš, že by to nešlo? Kdyby si spolu sedli a rozumě to řešili? Sami spolu? Bez přítomnosti dětí a tvé- nic ve zlém…Jinak chápu, že neřešíš jeho nevl. dceru, ale třeba všechno se vším souvisí......A musím teda říct, že to je docela smuutný, že ji nepřijal, nedivila bych se, kdyby to byl důvod k rozchodu.
A ještě něco- krást šperky a peníze můžou i vlstní děti, to jen tak na okraj
Já mu nijak nebráním, jsem taky pro to, aby si sedli a popovídali si, ale ona nechce už ty tři roky, co jsme spolu. Asi žárlí či co. Bohužel nemá zájem. Spíš bych řekla, že se mu snaží záměrně škodit (už ty 3 roky). Problémy dělala vždycky, třeba jen proto, že děti se u nás měli dobře a pak ji to „bohužel“ říkali doma, jak se měli dobře. Měla by být spíš ráda, ne?
Je samozřejmé, že žárlila. Byla tatínkova holčička (mamka a sourozenci jsou samozřejmostí) a pak přišla jiná paní a dcera už není ta jediná. Znám to, je to těžké. Dřív jsem byla jen já a táta, pak přišla jiná žena. Taťka se snažil, aby to bylo dřív, ale mě užíralo to, že šel s ní na večeři a mě nevzali. Bolelo to. Konec byl, když měli mimino - na mě nebyl čas. Když jsme se spolu bavili, tak jen o škole. Jeho přítelkyně to vycítila a dávala mi to vyžrat.. Odpustila jsem ji to, ale nezapomenu.. Je to něco jiného, ale stejně.
Holku to musí mrzet, ale třeba se stydí jít k cizím (tobě a tvému muži), třeba má pocit, že když není tatínkova, tak tam nemá co dělat.
Tvůj muž - přítel, teď nevím, by si s ní měl sednou a vše si vyříkat. Později i vy tři.
A pokud bude chtít chodit holka, vsadím se, že bude chtít i kluk.
Ale mám pocit, že vy o holku prostě nemáte zájem.
Příspěvek upraven 22.04.11 v 21:11
byron píše:
Určitě je to složitá situace.......At si ještě zkusí promluvit, pokud to nepůjde, at narovinu řekne, že to bude chtít určit soudně, pak už jí může dělat problémy.....
No a co když ona stejně, i když to bude dáno soudem, nebude kluka vydávat? A co když ji to ještě více nakrkne?
softvelvet píše:eManzelkaAmama píše:Máš za to, ale zkušenost nemáš, tak nemůžeš hodnotit. Sorry.Jana206 píše:Je to jasné, to je rodičovská láska, ale mám za to že pokud dítě vychovám - jsem jeho rodič a většina takových rodičů se chová spravedlivě ke všem dětem - vlastním i nevlastním.
Když krade vlastní dítě nebo má jakýkoliv společensky nepřijatelný problém, je mnohem těžší odpoutat se od toho, neřešit jeho problémy, vykašlat se na něj než u nevlastního. A to i přesto, že to nevlastní můžeme mít rády hodně..Prostě to není stejné. Přírodu nejde ošálit, je prostě silnější než my.
Do tak vyhrocené situace jsem se naštěstí v žádné podobě nedostala a doufám ani nedostanu Chci tím jen říct, že je sice pravda, že to vlastní může krást taky, ale řešení a uvažování v takové situaci bude úplně jinou cestou než u nevlastního - kde taky záleží, jestli se jedná o dítě partnera, které s námi žije, nežije, jestli má nebo nemá matku, jezdí jen na víkendy, na návštěvy nebo jestli je to dítě adoptované.
Ale mám, nemůžeš hodnotit. Sorry.
Píšu, že VĚTŠINA. Ne každý, jsou tam rozdíly, ale jsou lidé co dokáží milovat na maximum, i když dítě není jejich.
softvelvet píše:byron píše:No a co když ona stejně, i když to bude dáno soudem, nebude kluka vydávat? A co když ji to ještě více nakrkne?
Určitě je to složitá situace.......At si ještě zkusí promluvit, pokud to nepůjde, at narovinu řekne, že to bude chtít určit soudně, pak už jí může dělat problémy.....
Pokud ona nebude chtít, pak ji asi nic nepřiměje......Těžko soudit.
byron píše:softvelvet píše:Pokud ona nebude chtít, pak ji asi nic nepřiměje......Těžko soudit.byron píše:No a co když ona stejně, i když to bude dáno soudem, nebude kluka vydávat? A co když ji to ještě více nakrkne?
No ale co to zkusit přes nevlastní dceru jak radí emanzelkaamazonka- pokud komolím tak se omlouvám. Je to pěkně složitá situace.Ale na druhou stranu občas ty vztahy ochladnou, jak už holky říkaly z vlastní zkušenoti.....
Taky bych ale nesouhlasila s tím že říkáš, že alimenty utrácí za sebe- jak to ,můžeš vědět? To si nesmí nic koupit?To je hned za alimenty?Nic ve zlém, ale to se nedá tak lehko říct.
Neznáme nikdo tu situaci a evidentně není lehká…
Pep@e píše:
A co když si tam prostě pro kluka přijedete? zapírají se? Můžete zkusit nejít k soudu, ale na odbor péče o dítě, že máte zájem, platíte, ale nemáte možnost kontaktu. Myslím, že tam vám poradí nejlíp
byron píše:softvelvet píše:Pokud ona nebude chtít, pak ji asi nic nepřiměje......Těžko soudit.byron píše:No a co když ona stejně, i když to bude dáno soudem, nebude kluka vydávat? A co když ji to ještě více nakrkne?
Když tam přítel jde, tak dělá, že není doma. Když ji předem napíše smsku, že by přišel, tak nereaguje nebo napíše, že nebudou doma. Prostě s ní nehneme.
Pep@e píše:
A co když si tam prostě pro kluka přijedete? zapírají se? Můžete zkusit nejít k soudu, ale na odbor péče o dítě, že máte zájem, platíte, ale nemáte možnost kontaktu. Myslím, že tam vám poradí nejlíp
No tak tam poradí řešit soudně, nejdřív si budou chtít poradit s maminkou, pokud to nezabere, podá se návrh na soud
byron píše:
No ale co to zkusit přes nevlastní dceru jak radí emanzelkaamazonka- pokud komolím tak se omlouvám. Je to pěkně složitá situace.Ale na druhou stranu občas ty vztahy ochladnou, jak už holky říkaly z vlastní zkušenoti.....Taky bych ale nesouhlasila s tím že říkáš, že alimenty utrácí za sebe- jak to ,můžeš vědět? To si nesmí nic koupit?To je hned za alimenty?Nic ve zlém, ale to se nedá tak lehko říct.
Přítel platí alimenty + školné + stravné + kroužky. Když ji dal naposled peníze na školné, utratila to a pak to chtěla znovu dát s tím, že když nedá, tak kluka neuvidí. Proto tvrdím, že to utrácí bokem, jinak bych si to nedovolila. Já beru, že ty alimenty se musí platit, to je jasný a když byly děti tady, tak dostávají samozřejmě i navíc. Tak babo raď. ![]()
byron píše:
No ale co to zkusit přes nevlastní dceru jak radí emanzelkaamazonka- pokud komolím tak se omlouvám. Je to pěkně složitá situace.Ale na druhou stranu občas ty vztahy ochladnou, jak už holky říkaly z vlastní zkušenoti.....Taky bych ale nesouhlasila s tím že říkáš, že alimenty utrácí za sebe- jak to ,můžeš vědět? To si nesmí nic koupit?To je hned za alimenty?Nic ve zlém, ale to se nedá tak lehko říct.
vím, žes to myslela dobře, ale rozesmála jsi mě
eManželkaamama ![]()
Tak to je dobrej, že platí nad rámec alimentů, o tom můžu jen snít…
byron píše:
Za tu Amazonku se omlouvám, to jsme si nějak vydedukovala![]()
Ahoj. Už si připadám trochu jak blázen, tak by mě zajímaly Vaše názory. Mám ročního syna, s jeho otcem nejsem co bylo malému měsíc. Od jeho sedmi měsíců máme soudně stanovenou úpravu styku otce s dítětem, kterou dodržuji. Teď je syn nemocný, včera jsem s ním byla u lékařky, ta doporučila klid a pobyt doma. Psala jsem tedy otci, že dnes syna bohužel neuvidí, že syn je nemocný. On mi na to odepsal, že kontaktoval jeho lékařku a ta mu řekla, že stav syna není tak vážný aby si ho otec nemohl převzít. Bylo mi to divné, tak jsem jí volala a ona o žádném telefonátu s ním neví a znovu řekla „dítě je nemocné, dítě má být doma“. Napsala jsem mu to a on si stále stojí na svém a pořád dokola mi píše, že pokud mu dnes syna nepředám bude to brát jako bránění ve styku s neopodstatněným důvodem. Co to má jako být? Nějaká zkouška?! Vůbec nevím co si o tom mám myslet
![]()
Máš za to, ale zkušenost nemáš, tak nemůžeš hodnotit. Sorry.