Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj. Už si připadám trochu jak blázen, tak by mě zajímaly Vaše názory. Mám ročního syna, s jeho otcem nejsem co bylo malému měsíc. Od jeho sedmi měsíců máme soudně stanovenou úpravu styku otce s dítětem, kterou dodržuji. Teď je syn nemocný, včera jsem s ním byla u lékařky, ta doporučila klid a pobyt doma. Psala jsem tedy otci, že dnes syna bohužel neuvidí, že syn je nemocný. On mi na to odepsal, že kontaktoval jeho lékařku a ta mu řekla, že stav syna není tak vážný aby si ho otec nemohl převzít. Bylo mi to divné, tak jsem jí volala a ona o žádném telefonátu s ním neví a znovu řekla „dítě je nemocné, dítě má být doma“. Napsala jsem mu to a on si stále stojí na svém a pořád dokola mi píše, že pokud mu dnes syna nepředám bude to brát jako bránění ve styku s neopodstatněným důvodem. Co to má jako být? Nějaká zkouška?! Vůbec nevím co si o tom mám myslet![]()
poslat ho do háje. Jestliže dr řekla, že má být dítě doma, tak prostě má být doma a hotovo. Já se taky dr vždy ptám, jestli může kluk k tátovi, když ne, zavolám mu, řeknu mu to a nedá se nic dělat
To je juzek. Nevím, co chce nacvičovat, Ty jsi krytá tou doktorkou. ![]()
@Anonymní píše:
@1.zizi @martina.se Už se „těším“ jak tu bude dnes bouchat na dveře
to může zkusit. Normálně bych otevřela, řekla mu, že doktorka jasně řekla, že má být doma. Pokud by dělal tyjátr, tak bych volala pčr.. ![]()
Souhlasím s @martina.se. Doktorka Vám řekla, že doma tak doma. Jestli si to chcete pojistit zkuste zavolat doktorce, možná Vám dá nějaké „doporučení“, „zdůvodnění“, že má být dítě doma. Kdyby to chtěl tahat třeba na sociálku apod.
Příspěvek upraven 17.01.14 v 12:05
Šla bych si k doktorce pro písemné potvrzen, pro případ, že by se ex chtěl někde něčeho domáhat.
@ivunak píše: Šla bych si k doktorce pro písemné potvrzen, pro případ, že by se ex chtěl někde něčeho domáhat.
jj, taky bych si to nechala dát písemně, jestliže je chlap trotl.. ten můj ex naštěstí ne, pochopí
a když to jde, má kluka i při nemoci.
Co znamena, ze je dite nemocne? Ma horecky, teploty? Nema nahodou u taty taky domov? Chapu, ze dite nemuze ven, ale kdyz bude doma u taty v posteli, jaky je v tom rozdil?
@ivunak @martina.se Doktorku máme bohužel moc daleko a já nemám pro malého hlídání, abych tam mohla jet. Když jsem se s ní ale na tohle téma bavila, tak mi od ní bylo řečeno, že vše i telefonické konzultace ohledně nemoci (například nachlazení), se kterým se k ní nutně nemusí, si eviduje, takže otec si může kdykoliv zavolat a ona mu řekne, že o nemoci ví a doporučuje klidový režim doma. Byla jsem za tuhle informaci ráda a ráda i za to, že je dr tak vstřícná. To jsem ale ještě nevěděla, co ex bude vymýšlet ![]()
@Katchi To samozřejmě ano. Dávala jsem mu ho už tento týden jednou s lehkým nachlazením a skončilo to tak, že má dávivý kašel a silnou rýmu. Prostě mi přijde hloupost ho kvůli třem hodinám stěhovat k tatínkovi a pak zase zpátky. Kdyby k němu měl jet na víkend, tak bych s tím zřejmě asi problém neměla, kdyby mi otec zaručil, že ho jen přiveze domu a šoupne do postele.
@Anonymní píše:
Ahoj. Už si připadám trochu jak blázen, tak by mě zajímaly Vaše názory. Mám ročního syna, s jeho otcem nejsem co bylo malému měsíc. Od jeho sedmi měsíců máme soudně stanovenou úpravu styku otce s dítětem, kterou dodržuji. Teď je syn nemocný, včera jsem s ním byla u lékařky, ta doporučila klid a pobyt doma. Psala jsem tedy otci, že dnes syna bohužel neuvidí, že syn je nemocný. On mi na to odepsal, že kontaktoval jeho lékařku a ta mu řekla, že stav syna není tak vážný aby si ho otec nemohl převzít. Bylo mi to divné, tak jsem jí volala a ona o žádném telefonátu s ním neví a znovu řekla „dítě je nemocné, dítě má být doma“. Napsala jsem mu to a on si stále stojí na svém a pořád dokola mi píše, že pokud mu dnes syna nepředám bude to brát jako bránění ve styku s neopodstatněným důvodem. Co to má jako být? Nějaká zkouška?! Vůbec nevím co si o tom mám myslet![]()
Napíšu pohled z druhé strany. Jsem teď už manželka tatínka takového dítěte. U něho to dopadlo tak, že jeho syn byl vždy nemocný v termínu, kdy měl domluvenou návštěvu (úprava styku zatím byla jen domluvou mezi bývalou manželkou a mužem). Když takhle neviděl syna už přes půl roku, musel to řešit bohužel přes soud, soudně upravit styk s dítětem. Dle vyjádření úřednice k předchozímu stavu - nemoc dítěte není překážkou k tomu, aby si ho otec nemohl vzít, pokud by převoz k druhému rodiči nějak nezhoršil stav jeho stav. I druhý rodič je způsobilý se o dítě postarat v nemoci, hlavně pokud o to má zájem. ![]()
Jako chápu maminky, že nemocné dítě nechtějí svěřit někomu jinému, mají pocit (možná i oprávněný, to fakt nemůžu posoudit), že nikdo se o dítě nepostará tak dobře jako ona. Ale pokud otec je ochoten se postarat i o nemocné dítě, tak bych mu nebránila. Často pak čtu diskuze, kdy si mamči, co mají dítě ve vlastní péči, stěžují, že vždycky se musí o nemocné dítě postarat samy, chlapi se nestarají, jak jsou z toho vyčerpané a tatínek si vezme jen zdravé dítě, se kterým jezdí na výlety.
Takže bych i otcům, pokud mají zájem, vyzkoušet si i to horší z péče o dítě.
Samozřejmě by byla situace jiná, pokud kojíš apod., případně kdy se nemoc fakt převozem zhoršila. Ale to už musíš posoudit ty. Nevím, jak moc to je vážné.
Druhá věc je, jestli si bývalý vymýšlí apod., že mluvil s mudr. To by mě spíš nakrklo. ![]()
@Katchi píše:
Co znamena, ze je dite nemocne? Ma horecky, teploty? Nema nahodou u taty taky domov? Chapu, ze dite nemuze ven, ale kdyz bude doma u taty v posteli, jaky je v tom rozdil?
Souhlasím, jen jsem to napsal obsáhleji. ![]()
@Anonymní píše:
@Katchi To samozřejmě ano. Dávala jsem mu ho už tento týden jednou s lehkým nachlazením a skončilo to tak, že má dávivý kašel a silnou rýmu. Prostě mi přijde hloupost ho kvůli třem hodinám stěhovat k tatínkovi a pak zase zpátky. Kdyby k němu měl jet na víkend, tak bych s tím zřejmě asi problém neměla, kdyby mi otec zaručil, že ho jen přiveze domu a šoupne do postele.
Tak ho nech, ať je s malým třeba hodinku u vás. Když uvidí, že mu fakt není dobře, tak to sám pochopí. Ale chce to komunikovat.
at si vymysli co chce… nemocne dite bych mu nedala…