Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-Agile@zuzana.van píše:
Už mám doma čtyřkolový modrý B-agile, z barvy jsem nadšená, je opravdu krásně sytá, materiál pevný, vše zatím na jedničku, skládání bezkonkurenční. Jestli někdy přestane pršet, tak vyrazíme na projížďku. Mám ho pro 18měs syna a zkoušela jsem tam posadit i druhého 4,5 letého, na sezení super, na ležení už to není, nevejde se mu tam hlava, ale myslím, že do těch tří let vydrží úplně v pohodě. V týdnu vložím foto
moc gratuluji k novému přírůstku
hlavně, ať dobře slouží. Už se moc těším na fotečky
Přidvávám se k majitelkám B-Agile. Od minulého týdne mám doma ten vínový. Chtěla jsem čtyřkolový a tam moc velký výběr barev není. Ale to neva, stejně bych chtěla tuto barvu. A navíc, jsem ho měla z pozůstatků z nějaké akce, takže byl jenom za 4,5 tis. ![]()
No ten červený, akorát mi ta barva přijde taková víc do vínova ![]()
Fotky Blue sky 4, syn 18měsíců, zatím jsme ven nevyjeli, ale první dojem výborný. Stabilní, skládání super, barva jasná, sytá, montáž rychlá a jednoduchá. ![]()
No ten modrý je taky nádherný. Ten u nás neměli ![]()
Já jsem s ním vyjela dvakrát. Mám syna 2 roky a 16 kg. Jezdí se s ním dobře i když Bugaboo Bee, které jsem měla před tím to není
Ale jinak perfektní. Jediný menší problém (no, on to ani problém není, jenom ve srovnání s Bugabbo je to znát), je při tak těžkém dítěti přizvedávání např. při nájezdu na chodník. Má to malou páku, takže to jde víc ztěžka a musím si to jednou nohou zapřít.
Jinak jsem to použila už i na naše miminko s autosedačkou. Máme sice Maxi Cosi (kvůli velikosti), ale prostě jsem tu autosedačku položila do kočárku mezi madlo a záda a tak to šlo. Takže já si ho nemůžu vynachválit.
Vzpřímená záda…holky tady popisovaly nějaký pásek od paní z MMB, já přidávám pro inspiraci další variantu, jak dosáhnout kolmého sedu. Vyvlékla jsem popruhy co drží ramínka (zapínám syna stejně jen kolem pasu), podvlékla je za konstrukci na boku u boudy a ty plastové sponky jsem prostě svázala na mašličku
Drží to skvěle, sed je kolmý, pouze při skládání kočárku se mašlička rozváže, povolí a je to. Poměrně jednoduché řešení, alespoň mě vyhovuje. Při max vzpřímení co kočárek dovoluje bez mého „zlepšováku“ se mi 18měs syn sesouval a kroutil, neseděl pohodlně, teď jsme spokojení oba dva ![]()
No vida, česká holka si vždycky pomůže ![]()
Já mám syna už velkého, takže sedí rovně v pohodě a jenom když chce, tak se opře, ale když byl menší, tak mi (tenkrát ještě u jiného kočárku) ten kolmý sed taky chyběl. A předpokládám, že u druhého kluka, který do Britaxu za chvilku doroste, to taky budu potřebovat. Takže super tip.
Jo, nemáte někdo zkušenost se stupátkem k tomuto kočárku? Díky.
@zuzana.van píše:
Fotky Blue sky 4, syn 18měsíců, zatím jsme ven nevyjeli, ale první dojem výborný. Stabilní, skládání super, barva jasná, sytá, montáž rychlá a jednoduchá.
teda ten modrý je super. Malému se tam evidentně taky líbí a to je hlavní. Zase mám dalšího brouka v hlavě. Ještě bych tak potřebovala vidět barvu fossil brown a pak se konečně snad rozhodnu. Pořád váhám mehi Britaxem a Snapíkem. Snapa jsem ještě neviděla na živo, ale snad brzo dorazí do obchodu, abych ho mohla zkouknout. ![]()
Ahoj holky
moc vás prosím o radu. Který je vhodnější na nerovný terén 3 nebo 4 kolový? ![]()
Podle mě je to celkem jedno. Oboje musíš na nerovném terénu pevně držet. Hlavně jde o to, kde je těžiště. Kočárek je dobře konstrukčně řešený, takž teoreticky by ani tříkolka neměla být nestabilní. My máme ten čtyřkolový, takže nemůžu vyloženě srovnávat.
Alviola, děkuji. Takže ten čtyřkolový nějaký menší terén zvládne? Má smysl dokupovat ta terénní kolečka? Ještě jsem to tady celé nepročetla ![]()
Takhle, když pojedeš někam na výlet a bude tam kus nezpevněné cesty, tak to projedete. Má výhodu, že má velká zadní kola. Ale počítej s tím, že to z dítěte vytřese duši
No, tak hrozné to není, ale prostě není to odpružený sporťák s nafukovacímíi koly.
Já jsem původně zvažovala taky dokoupení těch terénních kol, ale teď mi to přijde zbytečné.
Jednak máme těžké dítě a ten kočárek má malou páku tzn. ztěžka se přizvedává třeba při najíždění na obrubník a s těmi terénními koly, která nejsou otočná bych musela přizvedávat pořád. A taky ty jejich terénní kola z tohoto kočárku žádný teréňák neudělají. Tochce nafukovací a pořádně odpružená kola. A sem tam kousek horší cesty nebo nouzově nějaký výlet se i s tímhle (po zaaretování předních kol) dá zvládnout.