Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-AgileNo tak máme za sebou celodenní vyjížďku v Britaxu a máme problém. Ta plastová deksa, kterou jsou vyztužené záda se nám úplně prohla. Asi se to stalo tím teplem, jak se tam malý opíral. Ja fakt, že má 16 kg, ale kočárek má garantovanou nosnost 15 kg (na amerických stránkách dokonce uvádí cca 25 kg), takže to jedno kg tam nemůže hrát takovou roli. Navíc si myslím, že to může udělat i při lehčím dítěti. Prostě když se pak opřel, tak měl úplně kulatá záda. Zatím jsme to vyřešili tak, že jsme tu desku vytáhli a otočili, čímž se to srovnalo, ale stejně. Přece to nebudu během vycházky několikrát vytahovat. Takže zvažuju, že se na to zeptám v obchodě, kde jsem ho kujpovala a zkusím reklamovat.
Už se vám někomu taky něco podoného stalo?
Máme taky cvalíka, ale tohle se nám ještě nestalo…jezdíme v britaxu cca 2 měsíce, v čtyřkolce černé…
Já jsem z Britaxu trochu zklamaná. Prostorově super to teda jo, malej v něm je spokojený. Ale: 1.špatné těžiště-manžel nadává a já se musím připojit, po delší době se hůř ovládá oproti jiným. 2.Barva-máme černý, kupovali jsme ho minulý rok v únoru a v létě vyšisovaný a ještě nepravidelně podle toho jak byla stříška zavřená, takže je někde víc někde míň. Potkala jsem paní a ta měla nový černý a když viděla, co se stalo s našim, tak se zděsila.3.Nízko rukojeť, ale já jsem hodně vysoká
.Toť za mě. Teď budeme kupovat TFK Dot, tak snad to bude lepší.
Tak to jsem zvědavá na tvoje pocity z Dotu. Já jsem totiž původně chtěla Dot, ale tenhle mi přišel lepší. JInak nejlepší kočárek je bezkonkurenčně Bugaboo Bee. Akoráít výrobce doporučuje max váhu dětí 16 - 17 kg a to my už máme.
No jak říkám, já jsem zklamaná z toho potahu a toho jak se s ním teď hůř manipuluje. Jinak vzhledově a prostorově super. Ze začátku jsem byla unešená, ale teď bohužel. Tohle mě na něm mrzí, hlavně ten potah, vypadá to strašně. Jde koupit nová boudička i v jiné barvě, ale koupím jiný kočárek. Bugaboo jsou parádní kočárky, ale ta cena, to by mi neprošlo ![]()
@kotyk No, ten jsem taky zvažovala, jenomže ty u nás v prodejně nemají a já jsem si chtěla kočárek pořádně osahat.
@alviola Já taky, ale stojí mi za dveřmi na chodbě v paneláku a v předvánoční slevě stál necelé 4
Baby Jogger by tam moc dlouho nestál. Plus jsem brala ten béžový právě s tím, že bude léto a černá šisuje. Máme černý dvojčecí, tak jsem zvědavá, jak na tom bude po létě. A měli jsme sourozenecký Jané tmavě modrý a taky šisnul.
Ahoj, tak mi pak řekni jak jsi dopadla. Máme stejný problém, nám dokonce, řekla bych praskla.
Těch 15 kg je uváděných podle evropské normy a je to min. hmotnost. Hlavně když to má unést 15 kg dítě, tak to jedno kg navíc by nemělo hrát roli. A taky jsem se dívala na ameriské stránky Britaxu a tam ta nosnost vychází cca 25 kg. Aby ne, když to musí vozit líné, tlusťoučké američánky ![]()
Včera jsem mluvila s prodejcem, posíláme celý kočár na reklamaci
Ještěže ho tak moc nepoužíváme.
On ten americký britax je trošku jinak konstruovaný, aby unesl těžší děti. My vozíme 13 kg prcka skoro denně a jsme hrozně spokojený už ho máme pul roku. KAždý se mě ptá, co je to za kočár, že je suoer
@annaei Myslíš? Vypadá stejně. I prodavač mě ujišťoval, že je bytelný a těch 15 kg je tam uvedeno jako že to je minimální maximální hmotnost, kterou uveze.
@annaei Liší se jen v systému upínání a ten na nosnost vliv nemá.
@alviola Má jiný systém na sklápění sedačky a to může mít vliv, že se to může pod dítětem propadnout pokud je moc těžký. Myslim, že i ten evropský urží těžší dítě já v něm vozim běžně 13 kg dítě plus 10 kg nákup