Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše: Více
Napis, co te na tom obzvlast drtilo, pls.
Dnes uz presly vsechny listonosky na el.kola asi, ze? Neumim si predstavit driv tu drinu to vsechno odslapat po vlastnich a odnosit a to za kazdeho pocasi…a bafunari si kynuli za tezky nase prachy v teplicku v kanclu a jejich prinos poste bxl a je nulanulanic. Nakonec tohle je stejny u vsech tzv.ved.pracovniku ve st. sfere.
Ale i s temi koly to dnes nebude jen tak…kdyz se to pouziva kazdy den, tak by se to melo i odborne udrzovat, coz se urcite nekona a jak to pak asi vypada v terenu-jak pak takova listonoska resi v Neumetelich pripadny defekt s tou nalozi, co veze ![]()
Anebo trebas takivy spadly retez…ma ho vubec el.kolo?
@Ahep žádná elektrická kola nemají, byl jen návrh a pak se zjistilo, že kola, těch spřátelených firem, co je měli dodávat, uvezozou jen 90 kilo, což je málo na objem pošty, co denně tahají. Že by každá pošťačka musela mít rozměry anorektické puberťačky.
Před pár lety to proběhlo médií a od té doby klid, chodí furt pěšky, pokud na kole, tak jejich vlastním, Za to jim přidali další rajony, u nás už jedna doručovatelka má pět okrsků.
@mado píše: Více
U mých rodičů jezdí autem, zaparkuje na začátku přístupové cesty, vytáhne vlastní koloběžku a pak tam několik ulic objede.
@Ahep jediná sprostá drzačka seš tady ty.. bavím se s tebou tak, jak si očividně zasloužíš. Vystupovat z anonymity u svého příspěvku klidně můžu.. pomůže ti má přezdívka uvedená v mém profilu? Nemyslím si. Já třeba nemám žádný problém se s tebou sejít osobně. Takže pokud si taková frajle, napiš mi do zprávy adresu a já se max do konce února zastavím ![]()
@Ahep přes písmenka umí být hustý každý, uvidíme jak ti pojede huba v reálu ![]()
@Pe.M.1 píše: Více
To je hezka zpráva
Chapu vasi radost. Me tesi i vase radostne sdileni ![]()
@Ahep píše: Více
listonošku na el. kole jsem ještě neviděla, a také by to bylo dost nelogické, vždyť by musela pořád z toho kola seskakovat, a když jde do baráku nebo do paneláku dávat důchod, tak by to kolo musela vždy uzamknout, jinak by jí ho někdo ukradl - na to vůbec nemá listonoška čas,
já jsem měla na starosti jednu čtvrt, slibovali mi, že dostanu čtvrt, kde bydlím, ale ne, dostala jsem úsek, kde jsem v podstatě nikdy nebyla, takže jsem to tam neznala,
směna začínala na poště v zázemí v 5.00, tehdy jsem samozřejmě ještě neměla auto, takže za jakéhokoli počasí na kole 5 km, MHD tak brzy nejede, asi 2 hodiny jsi třídila dopisy, tehdy i letáky, a balíčky, po 7. hodině se jelo MHD do té určené čtvrti, balíčky a důchody jsi samozřejmě musela zvonit, ale čekáš třeba 5 minut a nikdo, tak odcházíš a tu na tebe začne někdo křičet, ať se vrátíš, tak se vrátíš - ztráta času - zásilek máš tolik, že se s žádnou ztrátou času nepočítá, takže pak třeba po 14. hodině opravdu hážeš do schránky, že nebyli zastiženi doma a ani to nezkoušíš, protože nestíháš - za celou tu dobu nejíš, nepiješ a nejdeš na wc, není čas a nemáš kde, po 15. hodině jedeš MHD na poštu, tam se vyčuráš a sníš suchý rohlík, pak dostaneš za úkol třídit další letáky třeba pro jiné okrsky,
končíš v 17.00, takže místo 8 hodin jsi pracovala 12, hladová, s plným močákem a dostaneš minimální mzdu za 8 hodin, děkuji nechci
@stinga no nejsou jen sídliště, u nasich jsou domky, ale rozhodne ne radovky. Daleko od posty. Driv tam postacka na kole jezdila, ted ma auto. Ale autem to musi byt ještě vetsi opruz. Takze jak jsem psala, zaparkuje a vytahne svoji kolobrndu.
@vokishka píše: Více
tam, kde jsem roznášela, by se ani ta kolobrnda nevyplatila, protože baráky byly těsně vedle sebe, a byly tam i paneláky, tehdy se dávaly noviny ještě téměř do každého domu a ty letáky úplně všude, tak by se nevyplatilo popojet 10 metrů a pořád seskakovat,
měly jsme ty tašky na kolečkách a přijely jsme MHD, a co vidím, tak je to pořád stejné, akorát letáky teď roznášejí jiní lidi, než pošťáci
@vokishka píše: Více
Dostala auto, ale taky ten okrsek se jí 5× zvětšil. K těm okrajovým částem města má třeba ještě osm vesnic.
Známá mi říkala, že jich bylo na stejný objem ulic 16 lidi, teď jsou čtyři. Chodí pět různých rajonű, takže 1× týdně každý a ten současný rajon jsou tři bývalé rajony. Denně ujde 19 kilometrů se zátěží. Za každého počasí, se statisici v peněžence a spoustou balíčků, které nemá ani jak vzít, za minimální mzdu a ještě si na ni každý otevírá hubu. Bez jídla, záchodu, za to musí do kdejakého brlohu smradlavého.
@mado píše: Více
No ja nikde nepisu, ze to ma lehké. To bylo k tomu, ze nejezdi na kole. Tak u nasich jezdila. Ted ma misto kola kolobezku. Ze je to narocna prace naprosto verim. V tomhle to maji sidlistni trochu lepší. Prijede busem a hned od zastavky to tu obejde, panelak na panelaku. Jezdi jich tu vic. Nemusi jezdit a předjíždět kilometry po domcich v okrajovych castech mesta. Ale i ti to maji náročné.