Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Koukam, ze debata uz spada jinam.
Pozor, nesrovnavejte CR a Recko!!!!
Recko dostalo pomoc jako jedine ze statu EU.
A nedelejme si iluze, ze kdyby CR krachla, ze nam EU pomuze......Jsme jen mala zeme, temer bezvyznamna a kazdy si s nama vytre p…l ![]()
Hmmmm hezký
a teď otázka koho volit?? ![]()
Paroubka nemá nikdo rád,ale stejně si myslím vyhraje,někde sem slyšela předvolební průzkum a vyhrál na hodně místech…
Koho teda budete volit,ODS???Já jsem taky proti zadlužování státu,ale i proti,aby zkrouhly mateřskou,a vůbec zkrouhly příjem mladým rodinám,vám to nevadí???V tom případě jste na tom všichni finančně velmi dobře ![]()
My bohužel máme na poslední týden před výplatou cca 100,–kč víc díky splátkám atd…nezbívá,když se přikročí stahování mateřské a příspěvků,pomřem hlady-páč se celý měsíc nemůžem moc rozcapovat,a vtomto případě by to byla pro nás katastrofa ![]()
TAK GRATULUJU VŠEM,CO NEMUSÍ TAKTO PŘEMÝŠLET!!!ALE V ČR NEJSOU JEN PODNIKATELÉ,ALE I DĚLNICKÁ TŘÍDA KTERÁ NEMÁ TAKOVÉ MOŽNOSTI JAKO OSTATNÍ!!
![]()
A TEĎ TO MĚ… ![]()
Hmmmm hezký
a teď otázka koho volit?? ![]()
Paroubka nemá nikdo rád,ale stejně si myslím vyhraje,někde sem slyšela předvolební průzkum a vyhrál na hodně místech…
Koho teda budete volit,ODS???Já jsem taky proti zadlužování státu,ale i proti,aby zkrouhly mateřskou,a vůbec zkrouhly příjem mladým rodinám,vám to nevadí???V tom případě jste na tom všichni finančně velmi dobře ![]()
My bohužel máme na poslední týden před výplatou cca 100,–kč víc díky splátkám atd…nezbívá,když se přikročí stahování mateřské a příspěvků,pomřem hlady-páč se celý měsíc nemůžem moc rozcapovat,a vtomto případě by to byla pro nás katastrofa ![]()
TAK GRATULUJU VŠEM,CO NEMUSÍ TAKTO PŘEMÝŠLET!!!ALE V ČR NEJSOU JEN PODNIKATELÉ,ALE I DĚLNICKÁ TŘÍDA KTERÁ NEMÁ TAKOVÉ MOŽNOSTI JAKO OSTATNÍ!!
![]()
A TEĎ TO MĚ… ![]()
Zrovna nedavno jsem cetla diskuze tady...... a jen ziram, jak jsou nastavajici maminky naivni!!!
A nadavaji na stat, jak je nepodporuje a nedava alespon 10 klacku mesicne- probuh a za co????
A jinak mne i zarazi, ze hodne maminek na RD si stezuje, ze 7600 je almuzna.......no zvladla jsem to i se 3600 v roce 2005-2007? Ted nevim presne.
A ceny nebyli o moc mensi........maslo stalo stejne cca 25, jogurty cca 10, mleko cca 12
Takze, pokid se nic po volbach nezmeni, tak snad si zmenim to obcanstvi
Bych zrusila porodne
PPM nechala jak je- je pro pracujici matky
RP snizila
naopak bych zavedla danove ulevy pro zamestnavatele- kdyz budou podporovat castecne uvazky a treba i zamestnanecke hlidani- jesle skolky
Omezeni vyplaceni davek - podminit odpracovanim nejaych hodin pro mesto, obec- aby vznikl narok
Doslapnuti na neplatice alimentu!!!!
Neplatice v najemnych bytech
zneuzivani soc davek
a dalsi nelibive veci.
![]()
Kua, ted kazdy namitne, ze to nejde- ALE JDE!!!
Zase poukazu na Slovensko- bylo to nelibive, ale prineslo ovoce
ka-tka píše:
Zrovna nedavno jsem cetla diskuze tady...... a jen ziram, jak jsou nastavajici maminky naivni!!!
A nadavaji na stat, jak je nepodporuje a nedava alespon 10 klacku mesicne- probuh a za co????A jinak mne i zarazi, ze hodne maminek na RD si stezuje, ze 7600 je almuzna.......no zvladla jsem to i se 3600 v roce 2005-2007? Ted nevim presne.
A ceny nebyli o moc mensi........maslo stalo stejne cca 25, jogurty cca 10, mleko cca 12Takze, pokid se nic po volbach nezmeni, tak snad si zmenim to obcanstvi
Bych zrusila porodne
Kua, ted kazdy namitne, ze to nejde- ALE JDE!!!
PPM nechala jak je- je pro pracujici matky
RP snizila
naopak bych zavedla danove ulevy pro zamestnavatele- kdyz budou podporovat castecne uvazky a treba i zamestnanecke hlidani- jesle skolky
Omezeni vyplaceni davek - podminit odpracovanim nejaych hodin pro mesto, obec- aby vznikl narok
Doslapnuti na neplatice alimentu!!!!
Neplatice v najemnych bytech
zneuzivani soc davek
a dalsi nelibive veci.![]()
Zase poukazu na Slovensko- bylo to nelibive, ale prineslo ovoce
Souhlasím s tebou ka-tko..
Zvládla jsem rodičák 2500.- a šlo to..
7,600.- beru jako naprostý luxus a vyšla bych i s menší sumou..
A nejsme horních deset tisíc ani rozežraní podnikatelé. Normální rodinka z paneláku 1+3..
A přesto čssd volit nebudu..
Jinak mě napadlo - kdyby třeba Fišer založil stranu, tak snad vyhraje..je podle mě dost oblíbený činitel..
za sebe - jsem ráda že Topol zmizel do propadliště dějin - dělal jen ostudu a nikomu nechybí.
Já souhlasit nemůžu!!!Ne všichni maj partnery finančně zajištění,aby mohly odsouhlasit snížení RP!!!Nezapomentě,že je krize spousta lidí bez práce!!!!Spousta lidí žije na hraně životního minima,v případě snížení se půjdou pást!!!
![]()
Anonymní píše:
Já souhlasit nemůžu!!!Ne všichni maj partnery finančně zajištění,aby mohly odsouhlasit snížení RP!!!Nezapomentě,že je krize spousta lidí bez práce!!!!Spousta lidí žije na hraně životního minima,v případě snížení se půjdou pást!!!![]()
Aje to tady,na své si sáhnout nenechám,ale co mají dělat ti,co nemají ani těch 7600 a to chodí do práce?Nebo ti,co jsou doma zadarmo,protože práci neseženou?Nejsou tmavší,tak nedosáhnou na sociální dávky?
A že nás je,co musí ýít jen z platu manžela,který nená nic moc?
TAky nejsme hornich 10000
a uz vubec nevim co budu delat po MD- do me prace asi tezko pujdu na 3 smenny provoz
a past se?
Kazdy ma moznost jet za praci, ne???
Treba se stehovat do vetsiho mesta.
Mazel kazdy den dojizdi 100km tam a 100 zpatky......zvykli jsme si.
Ale porad je vetsina lidi zvyklych byt v praci na 6 a koncit ve 2 odpoledne a pak jit do hospody, nebo se povalovat doma ajen nadavat, jak nemaji penize.
Bohuzel je treba praci delat, ale delat dobre, aby byl kazdy spokojeny
Kdyz si jen spomenu na remeselniky- tam se mi otevira kudla v kapse.
Ale jsou i vyjimky, jenze tech spatnych zkusenosti je povice- a pak se divi, ze nemaji praci..... ale kdo by jim platil za odflaknuti????
Anonymní píše:
Já souhlasit nemůžu!!!Ne všichni maj partnery finančně zajištění,aby mohly odsouhlasit snížení RP!!!Nezapomentě,že je krize spousta lidí bez práce!!!!Spousta lidí žije na hraně životního minima,v případě snížení se půjdou pást!!!![]()
Myslíš, že se budoucího zadlužení a kolapsu děsí jen bohatí? Neblázni, ti se bát nemusí… Upřímný děs většinou cítí ti, co žijí tak akorát, zbytečně někde nedluží a před výplatou mají občas jen pár korun…
Ale mám pocit, že „modernejší“ je prožrat všechno hned, však ono zítra nějak bude…
Přečti si toto a popřemýšlej:
Slyšel jsem jednou v rádiu krásný příběh 5 ti kamarádů, kteří se scházeli každý den v místní hospůdce k obědu. Sametová revoluce proběhla a po čase jeden z nich povídá " kamarádi nemohu se už dále s vámi scházet, jelikož jsem nezaměstnaný a na to tu už nemám". Přidal se k němu další a povídá" já jsem na tom téměř stejně, jsem pomocný dělník a mám rodinu a děti a taky na to nemám" Třetí byl zaměstnán jako mistr v místní fabrice, čtvrtý byl ve vedoucí funkci jiné firmy a poslední byl úspěšný podnikatel. Jejich diskuzi vyslechl hostinský a přispěchal s návrhem. Jste mojí dlouholetí zákazníci a dobří kamarádi a tak navrhuji, aby jste platili útratu podle svých příjmů. To se všem zalíbilo a tak se dohodli. Podnikatel platí polovinu, vedoucí pracovník 30 procent, mistr 15 procen , dělník 5% a nezaměstnaný to bude mít zadarmo. A tak se scházeli a bavili dál. Po nějakém čase povídá hostinský" jste mojí dobří zákazníci a proto vám dám slevu 20%„. Všichni to přivítali. Jenže každý v duch začal počítat a tím začali neshody mezi kamarády. Pro podnikatele 20% sleva je celkem vélká úspora, totéž platí i pro vedoucího pracovníka a v poměru i pro ty další, až nezaměstnaný pochopil, že by mu měli za to že tam chodí ostatní dle svých příjmů platit. To se ostatním nelíbilo a tak dobrá a spokojená atmosféra mez kamarády, bala pryč. Jednoho dne se opět sešli jenom podnikatel se nodostavil. Dohodli se na tom, že si dají oběd a podnikatel mezitím určitě přijde. Bohužel nepřišel. Po obědě přišel hostinský a přinesl jako vždy účet, ale 50-ti procentní plátce tu nebyl a nastal problém.
Nebudu popisovat co nastalo mezi "kamarády“, ale vemte s toho poučení. Těch co nejvíce přispívají do společné pokladny, těch bychom si měli vážit, aby neutekli do daňových rájů a nám ostatním tady nic po nich nezůstalo. Museli bychom více platit a a kdoví jestli bychom byli zaměstnaní.
Děkuji
A můžeš mi říct,co ti pomůže když matkám na mateřský to všechno stáhnou??A jinak jsem psala,že je krize a néé všichni maj,sehnat práci a žijou na hranici životního minima!!!!
![]()
Katko nezlob se,ale myslím,že není nutné házet všechny řemeslníky atd…do jednoho pytle,nejsou všichni stejní!!!!!!!Ano sou flákači,co by chtěli peníze za nic,ale to jsou u všech profesí,že??5emeslníci většinou dělají odnevidím do nevidím-teda ty co chtěj dělat,a kokikrát peníze nic moc ![]()
Když vemu kancelářský to je hrůza-měli jsme lítání po úřadech a divily se jak všechno dlouho trvá,nojo když jsme pak viděly,že dělají jen dvě pracovnice a ostatní pracovnice postávají s kafíčkama v hloučku a drbou tak se nedivím už ničemu,a nebylo to porvé!!A TY NEUSTÁLE NAŘÍKAJ KOLIK MAJ PRÁCE A MÁLO PENĚZ-a za co by ty peníze chtěly??????
Za mě teda ČSSD a ODS ani náhodou!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Ale v sobotu jdu k volbám a pořád nevíme koho sakra…tentokrát odvezeme i ty nechodící z naší rodiny, takže jak někdo tady napsal, zase o pár hlasů proti bradavici navíc! ![]()
Jinak já mám jednu kamarádku, která ČSSD volí i manžel..to je snad jediné, co raději nerozebíráme, protože to nevím, jak by to dopadlo… ![]()
konkrétní příklad:
jedné příbuzné hrozilo, že bude bez práce a tak než by šla na pracák, raději využila šanci - v 50ti letech se z asisentky/sekretářky stala účetní (samozřejmě ne hned, naučila se to při práci od své kamarádky). Teď pracuje na ŽL, má dvě zaměstnání a když odvede daně a soczdrav sotva jí zbyde na žití, nemá žádnou dovolenou, pokud omarodí nedostane vůbec nic … spočítala si, že by na tom byla líp jako nezaměstnaná, pobírala podporu a příspěvek na bydlení, válela se v létě u vody … ale hrdost jí to nedovolí! Nechce být ta, na kterou pracující vydělávají, těch pár let do důchodu bude ještě pracovat, ikdyž jí to min. sociální měsíční rentu moc nezvedne, ale jak říká - aspoň neujídám chleba, který by měl patřit jejím vnoučatům … kéž by takhle uvažovali no všichni asi ne, ale aspoň část těch, co nadávají na práci …já si taky našla druhé zaměstnání, když mi v práci snížili úvazek, lidi, které znám, tak vždycky, když chtěli a snažili se, tak tu práci sehnali, byť žádnou super, ale sehnali
Příspěvek upraven 26.05.10 v 20:22
Tak za naši rodinu 8 hlasů pro TOPku. Knížeti věřím, nemá zapotřebí honit se pro peníze, těch má víc než bude do konce života potřebovat. A myslím, že čisté jméno si drží a bude držet i nadále.
Paroubka nesnášíme, jsem ráda, že je tu takových většina. I kdyby sliboval statisíce za porod (jako před 4 lety nebo kdy) a podobné hovadiny, věřím, že lidí, co myslí, jen na svůj okamžitý prospěch, ubývá.
Anonymní píše:
Katko nezlob se,ale myslím,že není nutné házet všechny řemeslníky atd…do jednoho pytle,nejsou všichni stejní!!!!!!!Ano sou flákači,co by chtěli peníze za nic,ale to jsou u všech profesí,že??5emeslníci většinou dělají odnevidím do nevidím-teda ty co chtěj dělat,a kokikrát peníze nic moc
Když vemu kancelářský to je hrůza-měli jsme lítání po úřadech a divily se jak všechno dlouho trvá,nojo když jsme pak viděly,že dělají jen dvě pracovnice a ostatní pracovnice postávají s kafíčkama v hloučku a drbou tak se nedivím už ničemu,a nebylo to porvé!!A TY NEUSTÁLE NAŘÍKAJ KOLIK MAJ PRÁCE A MÁLO PENĚZ-a za co by ty peníze chtěly??????
Tak ve stejném duchu prosím nepaušalizuj podnikatele ano? Podnikající osoba se nerovná bohatá ![]()