Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dvougenerační bydlení funguje jen se spoustou tolerance a vzájemného respektu a při oddělení domácností.
@Anonymní píše:
@JancaS84Kdyby bylo na mě jdeme… Ale přítel by už prostě nešel, on to bere tak jak kdyby měl hotovo…
A jak by to měl brát, když na nic jiného nemáte?
@divine woman oddělené to bude chodí spodním vchodem. Vrchem nechodí jen když dojdou jdou prostě po schodech nahoru… Ale už jsem řekla že ty schodiště zamcu. I kvůli synovi, třeba to pomůže nebo já nevím…
To je těžké.. Realita je taková, že jste nebyli schopní platit nájem, nezvládáte žít sami, za své. To, co nastalo, se dalo čekat, lepší to nebude, spíš horší. Vidím to hodně bledě. Peníze Vám určitě nebudou chtít vrátit, Vy jste na dně, takže nad tím, co jste investovali, nemůžete mávnout rukou a jít jinam. Nezbývá Vám v podstatě nic jiného, než dodělat si svoje patro a nastavit jasné podmínky soužití, setkávání apod. Ale přítel musí stát při Tobě. Jiná cesta není.
@terien
Proto říkám že odejit nemůžeme. Jen prostě nevím jak na ni aby pochopila že sme dvě rodiny ne jedna dohromady. A že chci vychovávat svoje dítě sama.
@Lojzísek to doufám že bude.. Přesně tohle mi řekla i kamarádka. No mám se na co těšit děkuju moc.
Uvidíme dám tomu týden a asi si zajdeme znovu promluvit…
@Anonymní píše:
@terien
Proto říkám že odejit nemůžeme. Jen prostě nevím jak na ni aby pochopila že sme dvě rodiny ne jedna dohromady. A že chci vychovávat svoje dítě sama.
Víš, ona ve svém domě musí chápat jen to, co uzná za vhodné. Jestli nepomáhají domluvy a navíc partner nestojí za tebou, máš asi smůlu.
Kdo přesně si bral milion na reko? Ty, přítel nebo oba dohromady?
Jakým zpusobem sejde z přepisu domu, když se na opravu bere půjčka/ stavebko /hypo?
Jinak jak přesně sis ty představovala, že budete žít spolu? Měla jsi ráda svou tchynku a tchána před nastěhováním? Asi ne, co? Vyměnili jste spíš bytovou nejistotu za jistotu konfliktů v osobní rovině.
Tohle je přesně ten typ situace, kdy si za deset let řekneš, že jsi udělala jednu z největších chyb v životě.
V tom domě ti nic neříká paní, jsi tam jen dočasný obyvatel, ktery nemusí sice platit nájem, ale vsadím se, že bys ten nájem teď ráda vyměnila za soukromí.
Pokud se partner nechce stěhovat, nemáš jinou možnost než zůstat nebo se odstěhovat sama s dítětem.
Popřemýšlela bych asi nad stavební úpravou nebo vymeneni zámku s kouli na to vaše patro.
Se sladkosti buď nekompromisní, vyhazovat/brát /vracet. Zkažené dětské zuby vyjdou na majlant, nemluvě o dětské obezitě. dítě z naší mš jde trhat šest zubů, jsou mu tři roky, na soukromých klinikach fakt pálka, na státní se čeká i půl roku.
@terien píše:
Jediné řešení, které má smysl, je bydlet ve svém. Soužití s rodiči nikdy nedělá dobrotu.
Já to říkám pořád.
@Anonymní píše:
@terien
Dříve dítě vychovavala celá vesnice, facku moji babičce dala i sousedka, když ji viděla jako dítě pro něčem, co neměla dělat.. A ještě to naprášila rodičům, kteří přidali.
Jde jen o to aby ho vychovavala podle vašich představ, ne jejich. Což chápu, že je problém.
Tvl
… mít děcko s PŘÍTELEM a bydlet u Tchýně… to fakt chceš!!! Jen ať chlap maká jako šroub a vydělá vam na bydlení!!
@řehořice
Jen přítel, jen půjčka, a o to asi šlo celou dobu jsem šla do toho podkroví, oddělené patra vchody, tečka. ALE.
Jak no.. Byli fajn ale moc často sem je neviděla. Takové to jak dojdete a vše je v pohodě, no.
Přítel mě říkal pořád nikdo ti nikam chodit nebude, budeš mít svoje soukromí vše bude lepší pro malého..
No a proto jsem sem sla.. A teď poslouchám zas Ježíš ale ona je babička s dědu taky chtějí malého. Říkám dobře, ale ne denně.
Snažím se být, ale nejde ani o sladkosti jako o mastný bůček, zelí, pivo, KAFE, a tak a mají z toho hroznou srandu.. Kokca ty má jen odeme s mírou protože ona mu nic nekoupí…
@Královna Kosmíru
Snít můžu pořád. Jedine vyhrát sportu.. No tak budu asi bojovat dal.. Dokud mě z nich neje*ne..
@řehořice
Přijde mi že si ho strasne chce privplastnocat za každou cenu, včera jsme měla videohovor a moji mamkou a dělala kraviny na malého, a ona zas došla ani bu ani be, vzala malého a šla pryč, říkám co jako děláte? Já volám s mamku a ta se teď baví a malunkym říkám okamžitě ho dejte zpátky.. A takové… Samé lepší…
@Anonymní píše:
@řehořice
Jen přítel, jen půjčka, a o to asi šlo celou dobu jsem šla do toho podkroví, oddělené patra vchody, tečka. ALE.
Jak no.. Byli fajn ale moc často sem je neviděla. Takové to jak dojdete a vše je v pohodě, no.
Přítel mě říkal pořád nikdo ti nikam chodit nebude, budeš mít svoje soukromí vše bude lepší pro malého..
No a proto jsem sem sla.. A teď poslouchám zas Ježíš ale ona je babička s dědu taky chtějí malého. Říkám dobře, ale ne denně.
Snažím se být, ale nejde ani o sladkosti jako o mastný bůček, zelí, pivo, KAFE, a tak a mají z toho hroznou srandu.. Kokca ty má jen odeme s mírou protože ona mu nic nekoupí…
Je mi líto, že Tě nikdo třeba z Tvé rodiny nevaroval, že soužití dvou rodin, navíc obvykle tchánovců se snachou, skoro nikdy dobrotu nedělá.
Tu ženskou nepředěláš, je ve svém, prakticky může generálovat. Evidentně to není rozumná ženská. Ale už je za ty roky sehraná se svým manželem a synáčka si taky vychovali ve svém duchu. S tím nic moc nevychováš.
Pokud to nevyladíte, jedině Ti snad zbývá, až půjdeš jednou někam do práce a budeš chtít od těch tchánovců klid, si prostě něco pronajmout.