Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Nutella píše:
@Markéta80 aha, takže tím, že je žena na rodičáku a v tu dobu nevydělává, tak automaticky nemůže vlastnit půlku bytu, jo?
Ostatní jsem psala, chce mu vše doplatit, aby to bylo spravedlivé,,,už to nebudu opakovat, kdo chtěl pochopí
To, že mu chce něco doplatit, se jen domnivas ![]()
A ne, žena, která je na rodicaku a nevydělává nemůže automaticky vlastnit nic. A jestli chce vlastnit polovinu toho, co vydělává chlap, tak si ho musí vzít (ne s ním plodit děti)
@Nutella píše:
@Secado jezu, ale toto už je fakt slovíčkaření ne?,,Takže bych samozřejmě počítala s tím, že bych mu dala i polovinu toho jeho počátečního vkladu.,, tohle tam píše.
Tohle už jsou fakt spekulace o dojmech
No spekulace o dojmech… Kdyz ma nasetreno na pulku akontace a byt vybirali spolu, proc s tim neprisla uz tehda? ![]()
@Tomie proč sem tahas neco před pěti lety. Byt koupil, když už spolu bylu a jsou spolu rok a pul…
@Secado zakladatelka jasně psala, že by mu to doplatila a taky nic nepíše o tom, že by neměli děti, až se vemou, pak by platilo Sjm.
Lovíš argumenty z vody.
@Nutella píše:
@Secado zakladatelka jasně psala, že by mu to doplatila a taky nic nepíše o tom, že by neměli děti, až se vemou, pak by platilo Sjm.Lovíš argumenty z vody.
Tak určitě ![]()
Radši odpověz @Silverine247 - má mnohem lepší argumenty než já ![]()
@Freeandwild píše:
Chlap nemá svojí nemovitost, vzal si před rokem hypotéku na byt, který bude teď desítky let splácetTo jenom pro pořádek, že on tak úžasná partie, jak se ho tu snažíte prezentovat, taky není.
A za rok a půl vztahu bych si tipla, že už dávno ví, jestli je tohle žena jeho srdce a chce se mu do ní investovat. Podle toho, jak se chová, to žena jeho srdce není a investovat se mu do ní nechce. Ženská v 28 letech fakt není zvědavá na pětileté výběrko, během kterého mu bude samozřejmě prát trenky a vařit a na jehož konci se chlapík rozhodne, že už ho omrzela a udělá pápá.Prostě buď ať se snaží od začátku, nebo jestli se mu nezdá dost dobrá, ať jde o dům dál.
Myslím, že v tomhle je zakopaný pes. Kdyby tohle lidé skutečně věděli, tak se rozvodoví právníci živí pampeliškami ![]()
@Secado píše:
Tak určitě
Radši odpověz @Silverine247 - má mnohem lepší argumenty než já
To sice dekuju, ale ja uz jsem to vzdala, je to furt dokola. Stejne mi prijde, ze nebyt te kocky od byvalky, poridili by si spolecnou a problem s bytem by se tolik neresil. Skoda, ze zakladatelka se uz neozyva, jak to u nich pokracuje po te opilecke hadce.
@Secado jako proč s tím nepřišla dřív? To by nám možná řekla ona. Já jen vím, že bych spolubydlící být taky nechtěla.
… Ostatně o mě nejde ![]()
@Freeandwild píše:
Chlap nemá svojí nemovitost, vzal si před rokem hypotéku na byt, který bude teď desítky let splácetTo jenom pro pořádek, že on tak úžasná partie, jak se ho tu snažíte prezentovat, taky není.
A za rok a půl vztahu bych si tipla, že už dávno ví, jestli je tohle žena jeho srdce a chce se mu do ní investovat. Podle toho, jak se chová, to žena jeho srdce není a investovat se mu do ní nechce. Ženská v 28 letech fakt není zvědavá na pětileté výběrko, během kterého mu bude samozřejmě prát trenky a vařit a na jehož konci se chlapík rozhodne, že už ho omrzela a udělá pápá.Prostě buď ať se snaží od začátku, nebo jestli se mu nezdá dost dobrá, ať jde o dům dál.
Za rok a půl obvykle víš velký kulový.
To výběrko dělá žena taky, ne? ![]()
A proč by mu měla prát trencle? ![]()
Degraduješ ženský na služky v domácnosti, který když narazí na prvního chlapa, tak mu hned začnou sloužit s vidinou krásné společné budoucnosti. Takový blbky snad ženský nejsou ![]()
@Silverine247 píše:
To sice dekuju, ale ja uz jsem to vzdala, je to furt dokola. Stejne mi prijde, ze nebyt te kocky od byvalky, poridili by si spolecnou a problem s bytem by se tolik neresil. Skoda, ze zakladatelka se uz neozyva, jak to u nich pokracuje po te opilecke hadce.
Souhlas, myslím si to samé.
@Secado píše:
Za rok a půl obvykle víš velký kulový.
To výběrko dělá žena taky, ne?
A proč by mu měla prát trencle?Degraduješ ženský na služky v domácnosti, který když narazí na prvního chlapa, tak mu hned začnou sloužit s vidinou krásné společné budoucnosti. Takový blbky snad ženský nejsou
Ja ten argument s pranim trencli taky nechapu a objevuje se tu pomerne casto.
Vzdyt nikomu nikdo nic prat nemusi, kdyz ho to tak obtezuje. Snad pro partnera neco delam protoze chci a ne abych mu pak mohla omlatit o hlavu, jak jsem se kvuli nemu obetovala, dokonce jsem i varila a uklizela! ![]()
@Kutil Tom píše:
Věta „až se poznají“ mě v kontextu toho, že jsou spolu rok a půl, opravdu pobavila![]()
![]()
![]()
Tak skutečné poznávání začíná, až začne opadávat zamilovanost a růžový brejličky. Ideálně nějakou dobu bydlet spolu..
@Freeandwild píše:
Ty jo, příklad z okolí. Chlap IT, bere 120 (zatím; výplata mu neustále stoupa), slečna - 30. Chlap má pozemek (vlastní), bude stavět barák za 10 mega, možná víc. Slečna by sama na to v životě neměla, nemá úspory ani dědictví. Nic.
Z jeho výplaty hypotéka je jen zlomek a stále přispívá do domácnosti větší část, de facto kdyby nemusela do práce vůbec, tak by to sice snížilo životní standart, nicméně, i tak by to v pohodě utahl. Má slečna nárok na půlku domu?
Příspěvek upraven 11.05.22 v 13:17
@someargue jde udělat v predmanželské smlouvě jen vlastnictví určitého podílu. Takže pokud se oba domluví… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat