Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná mě vlastně nenapadl aspekt, který zmínila @warita a to je povaha. Já sama jsem poměrně společenský člověk a dost času trávíme s přáteli, nebo s mužem a dcerou venku po výletech a hlavně restauracích
ale pokud je někdo opravdu uzavřený a nepreferuje společnost, pak je to pro něj asi komfortnější zde…
@PaníBovaryová píše:
já ani nevím, pod čím bych to měla hledat to německé forum, ale zajímalo by mě, jestli tam rozebírají podobné věci, jako tady
Já myslím, že určitě.. No nic, jdu si aspoň umýt zuby a poklidit trochu. Po obědě si půjdu asi lehnout, v noci jsme nemohla spát.
@PaníBovaryová píše:
já ani nevím, pod čím bych to měla hledat to německé forum, ale zajímalo by mě, jestli tam rozebírají podobné věci, jako tady
nebylo to sice na mě, ale mám v německu příbuzné a troufnu si říct, že ne. Ad jedna emimino je takový český fenomén a myslím, že se tu dost i projevuje česká povaha…
@Mrs.bloud píše:
@saadet Taky me to zajimalo a ptala jsem se. Zeny psaly, ze jsou napr. uz 8 my rok na materske( tri deti), nebo jsou proste doma - pracuje manzel, ci pecuji o detatko se spec. potrebami, jsou v inv. duchodu, ci maji kancelarskou praci, kde si rano sednou na emimi a vecer ho vypnou - predstavuji si nejaky urad.-) Nevim no. Podle me se pri praci ( kde se opravdu pracuje ) a uprimne ani pri poctive peci o dite ( vari se, nakupuje se, hraje se, chodi se ven)notabene s vice detmi se neda stihnout priapet napr.5× denne kazdy den, coz tu nektere uzivatelky delaji. Ja sem chodim kdyz mam nejaky trable, nechci timpadem mezi lidi, ale potrebuju se odreagovat. Protoze jinak travim cas s opravdickejma lidma
Tak záleží - při dojíždění člověk prokrastinuje, při různých činnostech - já třeba ted při zalejvání zahrady, na plovce, denně jsem 1,5 v MHD, při tom vaření taky běžně. V práci - když máš práci, která visí na jiných lidech, tak prostě když na ně čekám, tak sem mrknu.
Střídám to se čtením. Někdy je více nálada na jedno, jindy na druhé.
@saadet píše:
nebylo to sice na mě, ale mám v německu příbuzné a troufnu si říct, že ne. Ad jedna emimino je takový český fenomén a myslím, že se tu dost i projevuje česká povaha…
já mám taky v Německu příbuzné a myslím si, že dost často mají mnohem horší povahu, než Češi. Možná se na jejich foru bude mnohem méně probírat exekuce a chudoba, jejich sociální systém je přece jenom někde jinde.
@PaníBovaryová píše:
já zad někdy zírám, jak to lidé mezi sebou mají. Člověk se tady hodně naučí o lidech
to bezesporu…mě jen hrozně vadí, že toho je plno vymyšleného…ale určitě jsem se naučila „poznat“ ty stálé nicky…a i to, že s některými se absolutně neshodnu na jednom a v jiném zcela
což je taky super a taky to nelze s každým. Což dle mého jde ruku v ruce s (z mého pohledu) jedním z největších problémů současnosti - absence úcty v mezilidských vztazích…
Jsem tu 6 let, nejdřív jsem byla na RD, tak to emimi jelo denně, hlavně večer. Teď už jsem v práci a přiznám se, že nakouknu během dne, když si třeba potřebuju orazit, nebo při svačině. Doma mrknu sporadicky večer.
Ono už teda není moc kam přispívat, u kontroverzních témat jen pročtu pár stránek spíš pro zajímavost, plkání mě nebaví, do toho se nezapojuju, jsem ve skupince vícedětných maminek, tam to dost usnulo, jak mnoho z nás nastoupilo do práce, takže když už tu jsem, tak spíš jen čtu. Teď jsem koukala do svých příspěvků - mám jeden včera, jeden 21. 6., jeden 20. 6. a pár 12. 6. Honby za hvězdou diskuse apod. se neúčastním ![]()
@saadet Ahoj, ráda Tě čtu! ![]()
Já mám haranty dospělý a volnou pracovní dobu, k tomu štědrý balík dat v mobilu.
Takže kdykoli se dostaví potřeba trochy té prokrastinace, včetně hluchého času v koloně před semaforem nebo fronty u pokladen, eMimi je první po ruce. ![]()
Běžně u fóra vstávám (cca 15 - 20 minut, než usoudím, že opustit lůžko je už opravdu nezbytně nutné
) a večer (v noci) relaxuju. Čtu samozřejmě i spoustu jiných věcí na papíře (profil na jiných fórech nemám, eMimi je jako žrout času zcela postačující
), ale diskuze mě ba právě tou možností aktivně se zapojit nebo jen pasivně číst, dá se tu užít pocit sounáležitosti, nehorázná sranda, drobet popřemýšlet třeba a pak si zas jít po svým na neomezeně dlouhou dobu.
Dobrovolné rušení profilů popravdě nechápu.
![]()
@warita píše:
Ja jsem castecne na materske a castecne pracuju. Na emimino se pripojuju jak z domu, tak z prace… v praci samozrejme jenom tehdy, kdyz nejsem zrovna nejak extra vytizena. Nekdy musim cekat, nez se mi naloaduje report nebo pomalejsi stranka, tak muzu osvezit emimino a podivat se, co je noveho.Co se tyka toho, co mne zde laka… ted uz asi nic moc. Na zacatku me prisla kazda diskuze zajimava, mela jsem posit, ze vsude musim nahlednout. Hltela jsem kazde drama o podvadeni, rozchodu, nasili v domacnosti a diskuze o tom, co delaji chlapi na vanocnich vecircich. A to nejsem clovek, ktery ma rad bulvar nebo se nejak extra vyziva v lidskych melodramatech. Spis mi to umoznovalo nahlednout do zpusobu uvazovani jinych lidi a pripadalo mi to fascinujici. A take jsem mela hodne porozumeni s nekterymi holkami, co prochazely tezkym obdobim, sama jsem si toho prozila dost, tak vim, jak s clovekem dokaze zivot zamavat.
Jenze o par tisic diskuzi se dostavila jakasi otupelost vuci temto dramatum. Clovek ma pocit, ze se to vse stale opakuje, uz se nedozvidam nic moc noveho a jsem zde asi ze setrvacnosti a taky toho, ze ja moc nemam spolecensky zivot. Jsem silny introvert a preferuju travit cas doma a komunikovat s lidmi pres internet a prestoze me to zase az tak nenaplnuje, je mi to stale milejsi, nez behat nekde venku se znamyma.
Takze asi tak…
Mám to dost podobně.
Já jsem tu zas denně po dlouhé době, protože čekáme třetí a jsem už doma. Při práci a dvou skolkovych dětech a baráku jsem to nestíhala a popravdě mě to ani nezajímalo, teď už je zas mozek přenastavený a zas si tu ráda počtu ![]()
@Mrs.bloud píše:
@saadet Taky me to zajimalo a ptala jsem se. Zeny psaly, ze jsou napr. uz 8 my rok na materske( tri deti), nebo jsou proste doma - pracuje manzel, ci pecuji o detatko se spec. potrebami, jsou v inv. duchodu, ci maji kancelarskou praci, kde si rano sednou na emimi a vecer ho vypnou - predstavuji si nejaky urad.-) Nevim no. Podle me se pri praci ( kde se opravdu pracuje ) a uprimne ani pri poctive peci o dite ( vari se, nakupuje se, hraje se, chodi se ven)notabene s vice detmi se neda stihnout priapet napr.5× denne kazdy den, coz tu nektere uzivatelky delaji. Ja sem chodim kdyz mam nejaky trable, nechci timpadem mezi lidi, ale potrebuju se odreagovat. Protoze jinak travim cas s opravdickejma lidma
Tak já už mám třeba dítě, co se do značné míry zabaví samo. Takže teď jsme třeba ve vlaku, kluk se zabavuje sám. Pak mívám čas občas v práci, večer při uspávání dítěte (bojí se usínat sám), odpoledne bývá dítě venku s kamarády, takže mám opět čas kouknout.pro mě je to teď třeba i příjemný kontakt s češtinou, když člověk žije v zahraničí.
Chodím nárazovitě, někdy víc, někdy míň. Děti už mám odrostlé, takže proč sem chodím vlastně ani netuším. Možná moje forma bulváru, když už mě ten klasický pranic nezajímá? Člověk se tu totiž dostane výrazně mimo svou sociální bublinu.
A ještě jedna věc, asi si trochu tříbím názory na ostatní rodiče, snažím se pochopit, co je vede k výchově, kterou provozují a asi získávám toleranci. Chodím se už strašně let, díky emiminu jsem o podstatně tolerantnější (ale také vyhraněnější) než dřív.
Chodím sem cca 2 roky. Dřív jsem spíš četla, teď se občas zapojím. Jsem doma, čekám přírůstek, tak zabijim čas.
@sirikit
na tebe jsem zrovna myslela. Taky tě moc ráda čtu a taky jsme se párkrát neshodly
ale tohle je přesně ta hodně pozitivní věc tady. I po čase se usměješ když čteš něco/někoho koho „znáš“ a usměv je hrozně fajn.
@IvaB jj mám to take podobně, včetně té uzavřené skupiny…tam mi to docela mrzí, bylo to moc fajn. Ale asi to je přirozený běh…