Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SAJ
krásně napsáno. Ta možnost vykouknout ze své soc bubliny je neocenitelná. A ty jsi myslím učitelka ne? Tak to musí být dvojitě zajímavé…však to sama zmiňuješ, tu snahu o pochopení rodičů a výchovy…
@pikola píše:
Jo čeština a že je to tady taková komunita, prostě zabíjení času. A taky se vždycky přesvědčit jaký mám hezký život s mým manželemna německy fóra to ještě nebude. A taky se dozvím co frčí teď v Čechách
Příspěvek upraven 01.07.19 v 10:36
hele, to ja zase hodne brouzdam na nemeckych forech. Prijde mi, ze tam jsou lidi k sobe takovy slusnejsi. A taky se najde daleko vic informaci na v podstate cokoliv.
@saadet na neschopence, proto mám čas. Jinak v pracovním procesu pouze na cestě z/do práce víceméně.
@saadet píše:
@sirikit![]()
na tebe jsem zrovna myslela. Taky tě moc ráda čtu a taky jsme se párkrát neshodly
ale tohle je přesně ta hodně pozitivní věc tady. I po čase se usměješ když čteš něco/někoho koho „znáš“ a usměv je hrozně fajn.
Jo, tohle mě tu taky baví. ![]()
Jsou tu lidi, se kterýma se neshodnu vůbec v ničem, obecně mi přijdou jako z jiný planety a celkem ani nevidím důvod se s nimi kvalifikovaně zhádat.
![]()
Ale pak je dost dalších, které beru vážně, píšou skvěle, v plno věcech se s nimi shodnu - a v pár dalších uvažují jinak, než já.
A mě ba přicházet na to, co je k tomuhle pohledu na život vede a často si řeknu "a jo vlastně..
".
Pokud se člověk oprostí od pocitu vlastní neomylnosti a vševědoucnosti, je fórum perfektní trenažer tolerance. ![]()
Uz minuly tyden jsem chodila drive a brala jsem si decka po obede, at muzeme byt ve vode a uzivat si. Mi dneskem ofic. zacina delsi dovolena. Jeste si odskocim dva tydny pracovne na tabor a zbytek prazdnin mam volno. Mam za sebou narocny rok a nejvic posledni dva mesice. Takze jsem rada, ze bude pohoda, relax a nabiram silu na dalsi etapu.
Rano se jdeme ven nasnidat. Natru decka a pustim je se rachat ve vode.
Varim ted vecer nebo na dva dny, at netravim cas slunka v kuchyni.
Dnes mame od vcera gulasovku a merunkovy kolac. Decka vyslu v nedeli na prazdniny a pojedu pracovne na tabor. Ted to tady bezne ctu na lehatku ve vode nebo knizku ctu, abych se zabavila, kdyz se opaluji. Mladosi si nanosili ven spol. hry, tak si prubezne hraji nebo se koupou.
My mame ted domaci verzi skolky v prirode. Od rana do vecera a je to bezva.
Chybi nam hlava rodiny, ze je daleko v praci a neuziva si hezke slunecne dny s svou rodinou.
Já se tu zaregistrovala (jak jinak), když jsem byla těhotná. Už 3 roky pracuju, ale mám práci, kde mám občas prostoje anebo (jako třeba teď) sem nakouknu během obědové pauzy.
A proč sem chodím? Beru to jako zajímavý náhled mimo svoji sociální bublinu ![]()
Do beznych diskusi moc nechodim, zpocatku jsem chodila hlavne do jedne verejne (casem soukrome) diskuse o behani, ted do jedne soukrome, kde se citim dobre, byt se nezname osobne. Nejake diskuse obcas proctu, pokud me zaujme tema a zbyde par minut casu. I tak mam pocit, ze bych tu casu mohla travit mene, ale nejsem na zadne socialni siti, tak snad to neni tak zle. Dokud jsem zila v cizine, tak to pro me byl taky trochu kontakt s vlasti.
@saadet Mám praci kde si to jednoduše mohu dovolit. Nejsem zaprazena 24hodin denně. Nejvice me bavi diskuze partnerské vztahy…
@sirikit
och radost číst. Ano tolerance, slušnost a empatie je za monitorem myslím skoro 2× těžší…
@Annabela11 nevím jak jsi tu dlouho, ale neunavuje tě právě ta monotónost těch diskuzí? Dost jich je na jedno brdo…a pak jak už jsem několikrát zmínila, spostu jich dle mého je smyšlených?
@saadet Nekoukam do kazde diskuze, jen ta co me zaujme a take jak se rozjede.
@saadet jo a ještě já jsem tu začala v diskusi Naše říjňátka 2016, pak jsme se přesunuly do uzavřenky, a pak na fb, kde jsme utvořily tajnou skupinu 16 holek
Ja treba hodne casu travim s detmi po trenincich. Starsi dela zavodne dva sporty a mladsi uz se zapojuje taky. Takze odvezu, sedim na tribune a cekam. Nebavi me chodit po obchodech. A trenuji denne a dkouho. A od unora mam v peci nemocneho rodice, takze zase dobu, kdy jsou deti ve skole travim hlidanim rodice. Diky bohu za mobilni internet a moznost fora jako emimno.
@saadet píše:
@stinga a jste tam stále aktivní? Myslim na FB.
no už je to míň často, ale ano, teď už některé mají druhé miminko, pro dvě bylo už to dítě 2016 druhé, a jedna z nich už porodila třetí
a píšeme si tam i o vztazích s chlapama, problémy v rodině, čím nás děti štvou
- třeba 14 dní nic, pak některá napíše dlouhý příspěvek s fotkama a už to zas frčí
ale denně už opravdu ne