Čekám druhé dítě a nechci ho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KattyKMcom
17.11.12 20:02

@eevcca Já nevím, ale nepřijde mi to fér hned volit interupci. Ani jsem nepochopila tvůj důvod. Pokud zvládáš mimčo jedno, tak zvládneš i druhé.
Máš i manžela co stojí při tobě.
Přijde mi to škoda

• Citovat
  • Upravit
31672
17.11.12 20:03

@eevcca já to měla u druhého syna úúplně stejně, až do porodu jsem ho nechtěla, neměla jsem ho ráda. Taky mi šlo o to, že si neužiju staršího. Ale starší mladšího miluje, a já? jsem z něj „podělaná“ snad ještě víc než v tomto věku ze staršího. Po příchodu domů jsem ho hodiny vydržela pozorovat jak spí, a jak je úžasnej. takže neboj, nech si mimi, budeš ho milovat, a malé dáš to nejcennější-sourozence :kytka: kdybys pořád váhala, přečti si můj deníček mému druhorozenému :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
17.11.12 20:04

Tak já čekám také druhé. Vím to 4 dny. Otěhotněla jsem 4 měsíce po porodu.
O první miminko jsme se snažili 2 roky a nakonec to bylo z IVF. Toto je přirozeně, rovnou na první ovulaci bez ms tedy. Jsme z toho vykulení.
Já se těším, ale zároveň mám velkou obavu. První těhotenství končilo Hellp syndromem a selháním jater. Ve čtvrtek jdu na výsledky testů a konzultaci, zda mi těhu doporučí či ne.

Beru to jako dar. Na interupci bych šla jen ze zdravotních důvodů, kdyby mi těhotenství nedoporučovali.

Samozřejmě, že se bojím, zda dvě děti zvládnu. Ale co, člověk míní, život mění..
Neříkám, že bychom měli pykat za to, že jsme si ho udělali, ale chce to hodně promyslet.

Vím, že rozumově (v mém případě, komplikace po porodu byly příšerné) bych šla na interupci (nehledě na to, že mi těhu doporučovali nejdříve za 2 roky), ale citově bych si miminko nechala. JE TO DAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
17.11.12 20:04

Kamarádka čeká druhé a rozestup bude mít 14 měsíců, moje máma nás měla s bratrem s rozestupem 11 měsíců.
Co mi hlava nebere, je, že když se podíváš na první, tak ti automaticky naskočí interupce pro druhé 8o. řekla bych, že to bude naopak :nevim:

Myslím si, že jestli to uděláš, tak budeš mít dvě veliká břemena do konce života, to že jsi "odstranilaů dítě (v jakémsi pomyslném prospěchu toho prvního dítěte) a to, že jsi lhala partnerovi ohledně jeho dítěte. :nevim:

Rozhodnout se musíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
17.11.12 20:05

Asi jsem ti moc neporadila, ale nejsi v tom sama..
rozhodnout se musíš sama, tohle je jen určité postrčení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
17.11.12 20:06

Mě jde o to, že 2 děti nedokáže manžel uhlídat, takže buď budu furt trčet doma a nikdy si nikam nevyrazím nebo ten starší bude žárlit a já to prostě nepřenesu přes srdce, že jsem mu provedla takovou věc… představovala jsem si vždycky rodinu jen ve 3. Až se narodí to druhý už zase budu spát tak maximálně hodinu denně, budu protivná, zase mi nepůjde kojení a budu na tom psychicky špatně. A kdo to nejvíc odnese?? Ten starší :-(

• Citovat
  • Upravit
844
17.11.12 20:07

Příspěvek upraven 05.01.15 v 15:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
17.11.12 20:08
@eevcca píše:
Mě jde o to, že 2 děti nedokáže manžel uhlídat, takže buď budu furt trčet doma a nikdy si nikam nevyrazím nebo ten starší bude žárlit a já to prostě nepřenesu přes srdce, že jsem mu provedla takovou věc… představovala jsem si vždycky rodinu jen ve 3. Až se narodí to druhý už zase budu spát tak maximálně hodinu denně, budu protivná, zase mi nepůjde kojení a budu na tom psychicky špatně. A kdo to nejvíc odnese?? Ten starší :-(

Ty jsi ale fakt srab a sobec. No jo, tak se zařiď podle svého pohodlí, ale hlava mi to nebere. Vždyť toto období trvá maximálně pár let a budeš to mít z jedné vody… Nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
17.11.12 20:08

A o tom, že si ho neužiju, protože se budu muset točit kolem toho narozeného je pro mě strašná představa.

• Citovat
  • Upravit
3491
17.11.12 20:09

Tak mě trochu zaráží věta „To se zas rok nikam nepodívám“. Spíš si řekni „Co je rok proti celýmu životu?“ Ale je to Tvoje volba. Já bych to nedokázala… Jakmile jsem jednou zažila těhotenství (a ne zrovna pohodové), pohyby, kopance, ultrazvuk… Zkus si spíš představit, jaký to bude za dva roky, za tři, až si spolu ti dva budou pěkně hrát…
Jen je důležitý, aby ses na to podívala ze všech stran.
Pokud jsi ale rozhodnutá jít na interrupci, vyřeš si to nějak s manželem. Lhát mu? Zvládneš to? Mně je ho hrozně líto… Když si představím toho svýho, jak se těší, a já bych přišla s tímto… Vím, že by ho to zlomilo, a že by mi to nikdy neodpustil…
Fakt, zvaž hlavně všechny varianty ze všech stran, než se rozhodneš, ať pak nelituješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
17.11.12 20:11
@eevcca píše:
Mě jde o to, že 2 děti nedokáže manžel uhlídat, takže buď budu furt trčet doma a nikdy si nikam nevyrazím nebo ten starší bude žárlit a já to prostě nepřenesu přes srdce, že jsem mu provedla takovou věc… představovala jsem si vždycky rodinu jen ve 3. Až se narodí to druhý už zase budu spát tak maximálně hodinu denně, budu protivná, zase mi nepůjde kojení a budu na tom psychicky špatně. A kdo to nejvíc odnese?? Ten starší :-(

spát maximálně hodinu, protivnost a kojení ti nepůjdou jen první 3-4 měsíce. Tomu věř… Pak se zase hodíš do pohody.
První rok bude mazec, ale pak si vyhrají spolu a nebudeš se jim tolika věnovat a budeš pro sebe mít více času, než s jedním…
A hlavně, až půjdou do školy, tak si zase můžeš někam vyrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
17.11.12 20:12
@eevcca píše:
A o tom, že si ho neužiju, protože se budu muset točit kolem toho narozeného je pro mě strašná představa.

To je možná ale trochu omyl, protože já se víc točila snad kolem dítěte od 1,5 do 2,5 let než kolem novorozence a kojence. Možná tak mluvíš, protože ještě nevíš jaký kolotoč teprve nastane!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
17.11.12 20:13

@eevcca řekla bych, že už jsi rozhodnutá…Nechápu tudíž tuhle diskuzi,,,akorát budeš vařit zbytečně krev jiným maminkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.11.12 20:15
@eevcca píše:

Proč bys měla trčet doma? existují dvojkočárky, nosítka…starší bude rád pomáhat, bude nosit pro malýho plínky. Já si říkala úplně to samý: Jak jsme mu to mohla udělat, svýmu broučkovi, přivést mu domů vetřelce? ale starší malého naprosto miluje, pořád ho pusinkuje, a když jsem staršímu ze srandy řekla, že malého necháme u tety, a domů si ho nevezmem, tak spustil řev, že ne, že Maty půjde s námi domů :pankac: :mrgreen: a že se nevyspíš? mladsí může být hodnější. I když nemusí. Ale já, rozmazlená dlouhým spaním, jsem si taky absolutně nedokázala představit vstávání, ale po porodu mi to přišlo naprosto přirozený a v pohodě :kytka: a mysli na dcerku. vyhneš je prosbám o sourozence, až bude chodit do školy. V tom věku chce sourozence každý jedináček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
17.11.12 20:15

Přesně, říkám si, jaké to bude potom… První rok bude šílený…ale to vše uteče, a pak to bude celý život pohodové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová