Čekám na prstýnek a pořád nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37145
3.9.19 12:04

@Šáruší já to pochopila, že se nedávno bavili a on ji řekl že si ji vezme do 2 let, ne že ji to slíbil už před 2 roky a teď má další 2 čekat :nevim: jestli na to čeká třeba od porodu, ale předtím o tom nemluvili a ona jenom něco naznačovala (což chlap stejně nepochopí) tak se nedivim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
3.9.19 12:08
@cecetka píše:
Nechce si te vzit. Tecka.
Co udelas? Opustis ho proto anebo s nim zustanes v nemanzelskem svazku? Chcete dalsi deti? Podminis je svatbou? A kdyz svatba nebude, vzdas se dalsich deti?Ted uz jste rodina, prestoze nejste manzele. Na trucovani a vynucovani si svatby je pozde :?

Presne tak. Ted je v pasti. Vubec ji nedoslo, ze kdyz uz ma dite, tak nema vubec zadnou paku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
3.9.19 12:09

Nejhorší pro chlapa je ten nátlak. Čím víc tlacis, tím min bude chtít. Já takhle čekala 4 roky. Pak jsem pochopila, ze se nikdy nevezmeme, přestala jsem o tom mluvit a najednou to tu bylo. Doporucuji nechat to na něm :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
3.9.19 12:10

V klidu bych se s ním domluvila. Taky jsem to na svého vybafla já, on prý chtěl čekat, až bude hotový barák a klid. Ale to už bych taky mohla mít klidně třetí dítě, že…myslela jsem si, že si mě teda nechce vzít, ale on to chtěl s tim divadýlkem okolo a na to nebyl čas…U nás se teda žádná romantika nekonala, nejsme na to. Prostě jsem byla těhotná a trvala na svatbě, jinak dám své příjmení - druhý den mě vzal si vybrat zásnubák. Pak to zas nějak stagnovalo, ale přišel táta, že když už se vdává ségra, jestli taky nechceme letos, ať už nás má obě z krku (finančně) :lol: Tak jsme to za měsíc a půl zorganizovali a bylo to fajn :palec:

Pokud ti jde teda jen o tu svatbu, tak si s ním promluv jak píšou holky výš. Pokud chceš doják, tak se možná učekáš…:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
3.9.19 12:15

A proč musí čekat ženská, než se chlap vysloví? Proč o sňatku může výhradně rozhodovat chlap? Prý nátlak 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.9.19 12:22

Jasně no, on teď svatbu nechce, tak ho do ní za každou cenu dotlačíš. Jak si asi myslíš, že to dopadne? Když teda trváš na žádosti o ruku, která mmch musí být děsný překvápko, když máte dítě a ty o tom víš :lol:, tak se to těch dalších pár měsíců nezblázní. Žádat v týhle situaci ty jeho, to je maximální ponížení obou dvou, nechtěla bych mít ten pocit trapnosti, jaký tvůj partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
3.9.19 12:26

Ja to stejne nepochopim, ze pro nekoho je mensi zavazek dite nez svatba… :nevim: kdybych ja otehotnela s mojim muzem za svobodna, okamzite by si me vzal a bylo by to z jeho hlavy. Je proste takovy. Zodpovedny chlap. Svatba byla skromnejsi, ale krasna, pak bydleni a dite. Nenutila bych ho do niceho. Myslim ze si te vzit vubec nechce, jinak by to uz udelal. A s tim jmenem…bohuzel si udelala chybu, protoze ja bych se nechtela teda jmenovat jinak nez moje dcera. Ne kvuli tomu abych ho vydirala, to je blbost, ale rekla bych, ze se chci jmenovat stejne a ze bud on zmeni prijmeni tobe a nebo ty decku. Ze na svatbe nelpis, ale jine jmeno proste mit nebudes. To by me vadilo jeste vic nez ze nechce svatbu…

• Citovat
  • Upravit
40536
3.9.19 12:27
@Anonymní píše:
Zdravím a přeji krásný úterní den!
Jdu si k vám pro názor. Bavila jsem se s partnerem ohledně svatby několikrát. Říká, že svatbu chce a dle poslední debaty mě do dvou let chce požádat o ruku… já už na to ale 2 roky čekám a mám čekat další 2? Dávala jsem mu náznaky, teď jak jsme se bavili tak mi řekl, že nepochopil ani jeden :roll: tak jsem mu to řekla na-rovinu, že chci svatbu, a chci být jeho manželkou, když už máme dceru. Ptala jsem se ho, proč mu to tak trvá, když svatbu chce, odpověděl mi otázkou proč já spěchám…
Tvrdí mi že mi chce koupit lepší prstýnek než za pár korun. Že taky nechce přijít do zlatniství jako žebrák a říct, že chce prsten za tisícovku :roll: nechápu proč, nemusí být přeci za deseti tisíce… já bych to brala že chce našetřit… to už je ale nějaký ten pátek a mezitím sám sobě koupil drahé věci /musím říct že mi taky koupil drahé věci k vánocům, sobec není/… Začínám mít pocit, že je to jenom výmluva… Přemýšlím, že ho o ruku požádám teda já ale vím že mu tím šlápnu na ego :roll: řekla jsem mu že mám trpělivost jen jednu a třeba budu žádat já a jestli by mě odmítl, a prý ne ale radost by moc neměl když to má udělat on jako mužský :nevim:
Ještě dodám, že už jsem si to párkrát za ty dva roky myslela a pokaždé byla zklamaná. Jednou na vánoce, nakonec to byl řetízek, pak na dovolené ale nic, do porodnice mi přinesl jako dárek náušničky.
Prosím neříkejte mi, že jsem si s ním neměla dělat děti před svatbou, a že jsem měla dát dítěti přijimení moje, to jsem asi měla, protože se mi sám přiznal že kdybych malou pojmenovala po sobě tak by si se zásnuby pohnul, to byla pro mě rána pod pás ale moje chyba asi, už to nezměním.co myslíte, vymlouvá se nebo si mě prostě vzít nechce? Mám ho požádat o ruku já?
Moc prosím nechat anonymně, je to pro mě citlivé a trápí mě to.

A nebojí se i svatby?
Ono opravdu někteří z toho mají i fobii, jakou si vlastně představuješ svatbu?

Třeba by pomohlo, kdyby věděl, že půjde o malou svatbu se svědky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
3.9.19 12:27

Hele, mám to doma to samé. A vždycky na to řeknu jen „kdo si počká, ten se dočká“ anebo „když nebudeš mít všechno hned, budeš si toho více vážit“. V tomhle jste jak malé umanuté děcka. A ještě jedna důležitá věc, každým nátlakem si to oddaluješ. Protože chlap si řekne, že když jsi takhle protivná za svobodna, jak asi budeš protivná v manželství? ;)
Takže netlačit, být vzorná a sloužit, až ho přesvědčíš, tak tě požádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
3.9.19 12:30

Co ti mám, zakladatelko, na začátek napsat. Všechno už bylo zmíněno. Tvůj drahý má sex, kdy se mu zachce, dítě, které má jeho jméno. Proč by se ženil, že…radu mám jen jednu. Nech ho dýchat. Odtahni se. Jsi na něm moc přilepená. On musí vědět, že tě nemá jistou. Chlapi, stejně jako ženy, fungují v cyklech. Aby se mohl přitáhnout, musí být nějakou dobu odtazen. Dělej si svoje i s dítětem, buď milá, slušná, ale přesto ho měj " na salámu". Chodte s dítětem ven bez něj, atd…Svatbu nezminuj, a už vůbec ho sama nezadej, to je výsada mužů, tak ze sebe toho chlapa nedělej. Jsi žena! Když se ani za delší dobu nepritahne, aspoň budeš psychicky připravena žít jednou sama bez něj. Ale nevypadá podle popisu jako že definitivně svatbu ne. Možná se bojí. Tak uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
34473
3.9.19 12:32
@Filzefina píše:
Ja to stejne nepochopim, ze pro nekoho je mensi zavazek dite nez svatba… :nevim: kdybych ja otehotnela s mojim muzem za svobodna, okamzite by si me vzal a bylo by to z jeho hlavy. Je proste takovy. Zodpovedny chlap. Svatba byla skromnejsi, ale krasna, pak bydleni a dite. Nenutila bych ho do niceho. Myslim ze si te vzit vubec nechce, jinak by to uz udelal. A s tim jmenem…bohuzel si udelala chybu, protoze ja bych se nechtela teda jmenovat jinak nez moje dcera. Ne kvuli tomu abych ho vydirala, to je blbost, ale rekla bych, ze se chci jmenovat stejne a ze bud on zmeni prijmeni tobe a nebo ty decku. Ze na svatbe nelpis, ale jine jmeno proste mit nebudes. To by me vadilo jeste vic nez ze nechce svatbu…

Já zase nechápu, co má svatba společného s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.9.19 12:35
@Šáruší píše:
Nechce si tě vzít, kdyby chtěk, byla bys vdaná, zvláště, pokud jsi mu to několikrát řekla. Vykašli se na žádosti o ruku, netrvej na žádosti o ruku. Prostě si večer sedni a řekni mu, že si chceš promluvit o svatbě, že řekl, že si tě chce vzít, že už máte dvouleté dítě, takže řeči, kam spěcháš jsou na nic. Takže se domluvíte prostě na termínu svatby. ž e už ani nečekáš nějaké teatrální gesto s prstýnkem a podobně, že prostě pragmaticky, jak to vidí, kdy se vezmete, žádné výhledově do dvou let, ty že už uplynuly a on se k ničemu nemá. Jestli je problém cena prstýnku, prstýnek nepotřebuješ. Takže si stanovme nějaký měsíc, kdy by se to hodilo a já zjistím nějaké volné termíny. A hotovo. Uvidíš hned. Ale on si tě nechce vzít, slibovat ti dva roky, že se jako vyjádří, to je trapnost non plus ultra, nechce se ženit, nemá proč, tebe má jistou, dítě má, pojmenované po sobě, takže nemá důvod.

Vidím to stejně jako Šáruší. Nevím, kdy jste se o tom bavili naposledy - jestli teď někdy, tak bych mu dala chvilku oddech, aby neměl pocit, že ho prudíš denodenně, a pak mu řekla, že to chceš z pragmatických důvodů: společný majetek, společné příjmení, informace o zdravotním vztahu toho druhého, případný vdovský/vdovecky důchod. Že nepotřebuješ drahý prstýnek, velkou svatbu ani velkolepá gesta (pokud si na ně potrpí, tak pak dost možná nějaké předvede). Je ovšem velké riziko, že stejně řekne ne. V tom případě si Tě vzít nikdy nemínil a budeš se podle toho muset zařídit, většinou to bývá smíření se situací nebo rozchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.9.19 12:37
@Filzefina píše:

Pro mě je to taky nepochopitelný, ale nedávno to tu psal někdo v podobné diskusi - dítě je závazek vůči dítěti, manželství vůči partnerovi. Smutné, ale trefné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
3.9.19 12:40
@terien píše:
Já zase nechápu, co má svatba společného s dítětem.

No tak napr to jmeno. Pro me je navic svatba symbol lasky a zalozeni rodiny. Kazdy to muze samozrejme vnimat jinak, ale dobre si to s partnerem vyjasnit driv nez pak zjistit, ze ona chce a on ne…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.19 12:50

Prstýnek

Milá zakladatelko, mám to dost podobně jak ty, malé dítě, příjmení po tátovi a slib když jsem byla těhotná :D, pořád jsem ho v duchu omlouvala a mlčela, ale nic se neděje a ani se k ničemu nemá. Chová se k nám moc pěkně, což je nejdůležitější, ale toto mě mrzí… Taky proč by to dělal, nic mu nechybí… Budiž to varováním pro ostatní holky. Nicméně Ti přeju, aby překvapil :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky