Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šáruší píše:
To víš, někdo je holt z té šťastnější planety, tak nezáviď, nemůžeš mít všechno. A ještě si nesedám na zadek z mužů, natož zdejších.
Silná jsi žena, druhá Valentina Těreškovová ![]()
@Chytrak píše:
Z toho co pises znamena, ze na diteti vubec nesejde? No az tak podstatne to pro ni neni, kdyz si dite klidne poridila bez svatby. Takze chlap na „psi knizku“ byl dost dobry na udelani ditete, ale uz ne pro to, aby s nim byla spokojena? No to mi teda moc smysl nedava, ale prece jsem natvrdly chlap tak to chapat nemusim
Nikde nepíšu, že na dítěti nesejde. Ale když jim to nebude klapat (třeba kvůli tomu nekonanemu manželství), tak to pro dítě taky nebude to pravé ořechové.
A že byl chlap dobrý na udělání dítěte? Myslím, že to souvisí s tím, co jsem psala už ve svém prvním příspěvku v této diskuzi - spousta žen má problém otevřít pusu a říct na rovinu, co chtějí a je pro ně důležité. Aby se partnera nedotkly a nedej bože ho někam netlačily. A tak naznačují a doufají a i to děcko si nechají udělat (však on až uvidí, jaká jsou fajn rodinka, tak změní názor, že)… no, jejich blbost.
@pohledzdruhestrany píše:
Myslím, že dítěti je úplně jedno, jestli maminka má nebo nemá svatbičku, chce mít mámu a tátu u sebe.Jakože třeba chlap bude dlouhodobě nespojojenej, že nemůže píchat milenku, tak opustí rodinu a zničí dítěti stabilní prostředí, ale má na to právo, přece není spokojenej
Ano, dítěti je to jedno. Dítěti je jedno spousta věcí, když vztah rodičů klape. Ale pokud ho nějaká věc rozvrátí (a tohle ta věc být může), tak to sakra pocítí i to dítě.
Co se týká nespokojenosti chlapa, že nemůže pichat milenku - myslím, že pokud má takovou strašnou potřebu mít v manželství ještě milenku, tak ano, radši ať jde. Myslím, že i to není recept na spokojené manželství (nemají-li to tak s manželkou domluvené)
@Anonymní píše:
Zdravím a přeji krásný úterní den!
Jdu si k vám pro názor. Bavila jsem se s partnerem ohledně svatby několikrát. Říká, že svatbu chce a dle poslední debaty mě do dvou let chce požádat o ruku… já už na to ale 2 roky čekám a mám čekat další 2? Dávala jsem mu náznaky, teď jak jsme se bavili tak mi řekl, že nepochopil ani jedentak jsem mu to řekla na-rovinu, že chci svatbu, a chci být jeho manželkou, když už máme dceru. Ptala jsem se ho, proč mu to tak trvá, když svatbu chce, odpověděl mi otázkou proč já spěchám…
Tvrdí mi že mi chce koupit lepší prstýnek než za pár korun. Že taky nechce přijít do zlatniství jako žebrák a říct, že chce prsten za tisícovkunechápu proč, nemusí být přeci za deseti tisíce… já bych to brala že chce našetřit… to už je ale nějaký ten pátek a mezitím sám sobě koupil drahé věci /musím říct že mi taky koupil drahé věci k vánocům, sobec není/… Začínám mít pocit, že je to jenom výmluva… Přemýšlím, že ho o ruku požádám teda já ale vím že mu tím šlápnu na ego
řekla jsem mu že mám trpělivost jen jednu a třeba budu žádat já a jestli by mě odmítl, a prý ne ale radost by moc neměl když to má udělat on jako mužský
Ještě dodám, že už jsem si to párkrát za ty dva roky myslela a pokaždé byla zklamaná. Jednou na vánoce, nakonec to byl řetízek, pak na dovolené ale nic, do porodnice mi přinesl jako dárek náušničky.
Prosím neříkejte mi, že jsem si s ním neměla dělat děti před svatbou, a že jsem měla dát dítěti přijimení moje, to jsem asi měla, protože se mi sám přiznal že kdybych malou pojmenovala po sobě tak by si se zásnuby pohnul, to byla pro mě rána pod pás ale moje chyba asi, už to nezměním.co myslíte, vymlouvá se nebo si mě prostě vzít nechce? Mám ho požádat o ruku já?
Moc prosím nechat anonymně, je to pro mě citlivé a trápí mě to.
Dva roky sem, dva roky tam, to je v pohodě.
@Anonymní píše:
@Ba-stet finančně na tom nejsme špatně, ale bohatí taky nejsme. Nemám problém něco ušetřit, on trochu jo, žije spíš ze dne na den, na Vánocích a narozeninách nešetří.
A děkuju za argument, nechám to téma teď vychladnout. Lidi tady mají asi pravdu, že čím víc o tom budu mluvit tím víc ho budu tím vším strašit.
Strašit, to si nemyslím, že by to někoho strašilo. Jen urputná vdavekchtivost a bezdůvodné spěchání působí zoufale. Máš jeho, miluje tě, máte dítě. Však na všechno máte celý život. To už neuspěcháš. ![]()
@Anonymní píše:
@sonnys jo a na to jsem mu řekla, že bych si ho do těch dvou let chtěla vzít, reagoval na to jenom „aha, dobře“.
Tak ty mu ty svá přáníčka dávkuješ hezky postupně. ![]()
Myslím, že dítěti je úplně jedno, jestli maminka má nebo nemá svatbičku, chce mít mámu a tátu u sebe.
Jakože třeba chlap bude dlouhodobě nespojojenej, že nemůže píchat milenku, tak opustí rodinu a zničí dítěti stabilní prostředí, ale má na to právo, přece není spokojenej
Tak to já naopak znám v okolí asi tři situace, kde děti tlačily na své nesezdané rodiče, aby se vzali, protože to chápali jako nesmyslně chybějící kus skládačky do té rodiny.
Samozřejmě to můžeme zlehčovat, že maminka dupe nožičkou a chce svatbičku. Nebo se žena chce trochu pojistit například pro případ smrtelné nehody partnera, aby pak nemusela žebrat přes Blesk, že chlap živil rodinu, měli společně 3 - 4 děti a ona teď není schopná platit hypotéku. Přece jenom ta ochranná ruka státu pořád je víc nastavená pro manžele.
Jo a jsem ráda, že tu nikdo nevytáhl ten nesmysl, že na co že papír, že to lepší vztah nezajistí
(což ani není jeho úkol, pro ty, kteří by to dodatečně chtěli napsat teď).
Ty jsi pravá a plnohodnotná žena… protože vdaná
Tak ty by jsi chtěl, aby se z manželství stala nějaká univerzální pozitivní hodnota?
@Honza 12 píše:
Tak ty by jsi chtěl, aby se z manželství stala nějaká univerzální pozitivní hodnota?
A není? Podívej kolika diskutujicim zenám to přineslo životní štěstí ![]()
@kolibrik1 píše:
Tak to já naopak znám v okolí asi tři situace, kde děti tlačily na své nesezdané rodiče, aby se vzali, protože to chápali jako nesmyslně chybějící kus skládačky do té rodiny.Samozřejmě to můžeme zlehčovat, že maminka dupe nožičkou a chce svatbičku. Nebo se žena chce trochu pojistit například pro případ smrtelné nehody partnera, aby pak nemusela žebrat přes Blesk, že chlap živil rodinu, měli společně 3 - 4 děti a ona teď není schopná platit hypotéku. Přece jenom ta ochranná ruka státu pořád je víc nastavená pro manžele.
Jo a jsem ráda, že tu nikdo nevytáhl ten nesmysl, že na co že papír, že to lepší vztah nezajistí(což ani není jeho úkol, pro ty, kteří by to dodatečně chtěli napsat teď).
Asi se neorientuju, v čem spočívá ta ochranná ruka státu pro manžele?
Asi myslela vdovský důchod. Můžeš s ním pak cvakat dluhy, které si ten druhý nasekal a zapomněl o nich manželce říct ![]()
Zotročená ovce dělá to co se mu řekne, není zatížena vlastním úsudkem, o tak je chráněna.
vdovský, sirotčí, vyživovaná manželka
@Purple Rain píše:
Nikde nepíšu, že na dítěti nesejde. Ale když jim to nebude klapat (třeba kvůli tomu nekonanemu manželství), tak to pro dítě taky nebude to pravé ořechové.
Takže jen taková sobecká citová vydíračka…jo klapalo by nám to, kdyby byla svatbička a i dítě by pak s mým štěstím bylo šťastnější…
Chápu, holt vztah je boj a v něm jsou povoleny všechny zbraně.
@kolibrik1 píše:
vdovský, sirotčí, vyživovaná manželka
Ptal se pro manžele, ne pro manželku.