Čekám na prstýnek a pořád nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76347
4.9.19 09:05
@kolibrik1 píše:
Jo, s tím souhlasím, že to nebude bohviečo, nicméně to asi má pomoci těm, pro které i každá tisícovka něco málo pomůže. Navíc si myslím, že to je jen na krátkou dobu (rok? dva roky?). Pro mě třeba daleko líp vyznívá ten sirotčí, který těm dětem může pomoci dostudovat (samozřejmě s nějakým vlastním finančním přičiněním, třeba u vysokoškoláků)

Vdovský v případě péče o nezaopatřené dítě (tedy, pokud studuje, do jeho 26ti let) pozůstalý z manželů pobírá po celou dobu, tedy klidně těch 26 let v extrémním případě.
Pokud samozřejmě neuzavře nový sňatek - což se v těchto případech zpravidla z ekonomických důvodů nestává. 8)
Renta se šikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
4.9.19 09:06
@sirikit píše:
Vdovský v případě péče o nezaopatřené dítě (tedy, pokud studuje, do jeho 26ti let) pozůstalý z manželů pobírá po celou dobu, tedy klidně těch 26 let v extrémním případě.
Pokud samozřejmě neuzavře nový sňatek - což se v těchto případech zpravidla z ekonomických důvodů nestává. 8)
Renta se šikne.

Dík za upřesnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.9.19 09:06
@zoidberg píše:
Ne. Sirotčí s manželstvím nesouvisí. Vdovecký důchod je pár korun, nezaplatí ani výdaje na pohřeb. A výživné na manžela? Už vidím tu soudkyni, která tohle schválí. Všechno je to směřované na podporu žen, prostě pozitivní diskriminace. Toho se muž se zdravým rozumem účastnit nemůže, to by pak mohl rovnou souhlasit s kvótami na ženy ve vedoucích pozicích.

Ač žena, musím s tebou souhlasit. Být chlap a přečíst si pár diskuzí tady, tak si ho snad urvu a do chomoutu by mě nikdo nedostal. Chvílema je to hodně smutný čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.9.19 09:10
@sirikit píše:
Renta se šikne.

Vdovský je asi jediná výhoda, pokud ovšem majetkové poměry manželů mají hlavu a patu. Někdy je totiž lepší i přes nárok na vdovský zůstat nesezdaní a uzavřít kvalitní životní pojistku, kde bude plnění na druhého partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
4.9.19 09:13

Nečetla jsem všechny příspěvky, ale jsem na tom stejně.. teda akorát jsme spolu 17 let a máme 3 děti. O svatbě, kde jak atd. jsme se bavily mnohokrát. Pořád žijeme v tom, že se vezmeme. No popravdě, já už tomu nevěřím. On je totiž typ, co neumí sám od sebe udělat zásadní rozhodnutí, mluvit o tom, plánovat… (výlety, dovolená, změna práce) to jo, ale pokud se určitá věc má stát, musím to udělat, zamluvit, vyjednat já. :roll: Ale u svatby jsem se prostě zařekla, že požádat o ruku mě musí on. Na tomto gestu si trvám, i za cenu, že se nikdy nevezmeme :zed:. Vím, že pokud bych přišla s termínem, tak by vše odkýval…, ale já to tak nechci… V našem případě už jde opravdu už spíše jen o to gesto a změnu mého příjmení.
Tím, že už s tím vlastně ani nepočítám, tak jsem mu řekla, že by bylo fér na mě přepsat polovinu bytu - souhlasil, uběhly 2 měsíce a pořád, že jo, zajdeme k právníkovi apod. No nakonec jsem tam zašla sama, sepsala se mnou darovací smlouvu a on on to měl přijít jen podepsat. Takže tady jasný příklad, že on mě má rád, jsme spolu šťastni, dáváme si pořád dárky jen tak, prostě opravdu vše v pohodě. Jen neumí dělat ty „první“ kroky - furt je na všechno čas. :mrgreen: :cert:
Tak, jestli ten tvůj nemá podobnou povahu. Pak záleží na tobě, zda to vydržíš nebo se ujmeš opratí :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
4.9.19 09:14
@kolibrik1 píše:
Dík za upřesnění

Ono je to ještě složitější: pokud máš souběh dvou důchodu, tedy typicky ve stáří důchod svůj a vdovský po manželovi, zůstává Ti v plné výši ten větší - obvykle Tvůj, a druhý důchod se nějakým koeficientem umenšuje, asi aby pozůstalému peníze nezkazily charakter. :think:
Pokud žádný další důchod nepobíráš - jako mladá vdova, starající se o nezaopatřené děti, vdovský důchod zůstává v původní výši, kde to zase už taková šušeň není.
Přijdeš o něj, až děcka vypadnou ze školy, takže sirotci často zůstávají při brigádách i na VŠ, kterou vůbec nehodlají dokončit, protože sirotčí + vdovský pro ovdovělého rodiče je v součtu měsíčně klidně 15000,–. A zahoď to.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
4.9.19 09:17
@terien píše:
Vdovský je asi jediná výhoda, pokud ovšem majetkové poměry manželů mají hlavu a patu. Někdy je totiž lepší i přes nárok na vdovský zůstat nesezdaní a uzavřít kvalitní životní pojistku, kde bude plnění na druhého partnera.

Vidím to stejně. Pokud už v rodině nejsou a neplánují se malé děti, nevidím v uzavření sňatku žádnou výhodu.
Ale já jsem po svých nedávných zkušenostech zavrženíhodný skeptik. :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
4.9.19 09:18
@sirikit píše:
Můžu já, můžu já??? :dance: :dance:
Bacha, ten vdovský třeba v případě, že se přerazí živitel od rodiny, není zase tak málo - a úmyslně neříkám manžel, stát stejně chrání i manžela, pokud zemře žena.
Přesně by Ti to řekl @mrav - ale vdovák pro pozůstalého z manželů, který má v péči nezaopatrené dítě, je něco kolem 8000,– měsíčně. Takže ne těch 1500, co bere babička po dědovi.
V případě úmrtí rodiče opravdu malých dětí to do jejich dospělosti vážně není malá částka - a nesezdaný rodič na ni nedosáhne, tam dítě pobírá jenom sirotčí.
V tomto případě institut manželství rodinu opravdu ekonomicky do značné míry chrání.

To se priznam, že jsem nevěděl, že to jsou tyhle částky. V tom případě obracím o 180 stupnů a vyhlašuju veřejnou nabídku…Nechtěl by si mě někdo vzít? Jsem přítulný mazlíček v nejlepších letech, rodinný typ, jen potřebuju pravidelně venčit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
4.9.19 09:21
@Chytrak píše:
Z toho co pises znamena, ze na diteti vubec nesejde? No az tak podstatne to pro ni neni, kdyz si dite klidne poridila bez svatby. Takze chlap na „psi knizku“ byl dost dobry na udelani ditete, ale uz ne pro to, aby s nim byla spokojena? No to mi teda moc smysl nedava, ale prece jsem natvrdly chlap tak to chapat nemusim :mavam:

světe div se, lidi spolu běžně spí před svatbou, a když spolu lidé běžně spí před svatbou, tak také mohou neplánovaně před svatbou otěhotnět. Nikde není psáno, že dítě bylo plánované. Když už otěhotníš, tak to přeci nedáš pryč…bohužel pak nenásleduje ten krok, co následovával a to, když už spolu čekáme dítě, tak se vezmeme. A jsi v řiti, protože tedy musíš čekat, než se chlap usmyslí a on se neusmyslí. A pak udělala další zásadní chybu, že dala jeho příjmení, protože on dokonce neváhal jí říct, že kdyby dala své a dítě se nejmenovalo po něm, tak už se rozhoupal a vzal si jí, protože to on by nechtěl, aby se dítě jmenovalo jinak. Napsat že si ona s ním udělala dítě? To je jednoduchý co. Nebo je to taky tak, že on jí zbouchnul a ani si ji nevzal, tak to jde taky napsat. Protože ženská otěhotní jen tehdy, když jí chlap zbouchne, jinak jaksi ne. Takže ona si ho neudělala, udělal jí ho on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
4.9.19 09:22
@pohledzdruhestrany píše:
To se priznam, že jsem nevěděl, že to jsou tyhle částky. V tom případě obracím o 180 stupnů a vyhlašuju veřejnou nabídku…Nechtěl by si mě někdo vzít? Jsem přítulný mazlíček v nejlepších letech, rodinný typ, jen potřebuju pravidelně venčit :kytka:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: myslíš, že se najde šílenec, co by si tě kvůli 8000 nasadil do baráku?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.9.19 09:24
@terien píše:
Ač žena, musím s tebou souhlasit. Být chlap a přečíst si pár diskuzí tady, tak si ho snad urvu a do chomoutu by mě nikdo nedostal. Chvílema je to hodně smutný čtení.

Jak už jsem odpovídala pánovi předtím - opravdu bereš tohle fórum jako stroj na vytváření univerzálních pravd? Píší-li sem často zlatokopky, fňukny, nemožnice a jedinci se strašidelným pravopisem, tvoří okolní svět prakticky výhradně zlatokopky, fňukny, nemožnice a negramoti? Jako chlap bys nevěřila, že jsi schopna poznat a nabrnknout si kvalitní ženu? Občas některé zdejší pikanterie předčítám muži a fakt nemám pocit, že by některé charakterové či volní vlastnosti zakladatelek automaticky převáděl na mě - protože jsem přece taky žena :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
4.9.19 09:26
To se priznam, že jsem nevěděl, že to jsou tyhle částky. V tom případě obracím o 180 stupnů a vyhlašuju veřejnou nabídku…Nechtěl by si mě někdo vzít? Jsem přítulný mazlíček v nejlepších letech, rodinný typ, jen potřebuju pravidelně venčit :kytka:

Kámošce umřel manžel v padesáti, podnikal a s odváděním daní to moc nehrotil.
Moc jim to neklapalo, dokonce šly řeči o rozvodu… no ale smrt byla rychlejší. :?
Tou dobou měli jedno dítě na základce, druhé na VŠ - a ona sama pak překvapeně přiznala, že jeho smrtí si ekonomicky výrazně polepšila. Odtud vím ty částky a jak jsem zvídálek, zjišťovala jsem si pak z pilnosti, jak to kruci s tím vdovákem vlastně je? :think: :think:
Protože senioři berou mnohem nižší částky, no ne? :nevim:
Tak je to takhle. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
4.9.19 09:27

Neboj, to pro tebe neplatí, to jsou tak specifické případy, že se ti to nepřihodí. Ty jako chlap bys po ženě dostal 143 korun měsíčně po dobu jednoho roku. To i ta svatební kytka vyjde dráž :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.19 09:28
@Venetia píše:
napise uz nekdo kkolik ten vdovsky duchod cca je?

Můj švagr bral 9500 do 26let dětí, obě mu studovaly. Děti k tomu braly sirotčí důchody kolem 4500, tak až do 26 let. Díky tomu zvládali finančně tak nějak. nahradilo jim to ten vypadlý příjem. Pro lidi běžně vydělávající ( nebudu se vůbec zaobírat zdejšími milionáři) jsou to celkem podstatné peníze, pomohou prostě nahradit výpadek toho příjmu mrtvého rodiče.

• Citovat
  • Upravit
21111
4.9.19 09:28
@Šáruší píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: myslíš, že se najde šílenec, co by si tě kvůli 8000 nasadil do baráku?

Jo, dík za upřesnění, barák by se taky hodil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria