Poradna duly
Jana Čurdová
ještě mě to nedalo a koukla jsem se do galérky. Báro, moc pěkný šaty, sluší ti to. A kde jsou ostatní „plesařky“? hoďte tam taky fotečky ![]()
Ahojky holky,
přeji všem dobré ráno… nějak poslední dobou špatně spím, a potom jsem celý den unavená… většinou si musím na pár hodinek lehnout odpoledne…
Holky, jak jste ne tom s chutěmi? Já jsem vždycky jsem dobře vařila, ale poslední dobou nejsem schopná nic dochutit… buď je to moc slané nebo ostré, prostě nemám vůbec chuť… Přítel už se raději ujal kuchtění ![]()
Dobrý ráno holky,
KIK - díky za lichotku
EVI - nakonec jsem se rozhodli pro ten Český Krumlov, penzion Nostalgie, noc tam sice stojí 1690,–, ale je to hned v centru a opravdu romantické
Vzhledem k mému stavu po mě nechtějí zálohu a kdyby se něco událo, tak holt nepřijedeme.
Dneska a zítra jsem si musela vzít dovolenou, včera ksem sotva dolezla domů, bolí mě šíleně v krku, hlava a mám rýmu jako trám
Takže jsem moc dlouho do práce nechodila, ale věřím, za to za 4 dny vyležím. Teplotu naštěstí zatím nemám, kloktám šalvěj a mám nějaké homeopatické kapky do nosa co mě dala minule. Odpoledne to pro jistotu zajdu konzultovat k doktorce, potřebuju být do pátku ready, protože v pátek máme jet na 3 dny do Alp a jestli nebudu moct jet tak budu pěkně naštvaná. Ach jo. Raději být zdravá a chodit do práce!
KIK, přeju ať rychle najdeš náhradu, mě se zatím nedaří, nikoho za sebe nemám…zatím. Ráda bych zůstala v práci do května, ale zatím mě to kazí pořád nějaký bacily ![]()
Přeju všem krásný den, pozor na kluzké chodníky a bacily!!!!
Doufám, že se dneska Olinka ozve, včera jsem na ni myslela celý odpoledne.
Tohle mi dneska přišlo z rodina.cz:
Vaše bříško 107. den těhotenství
Vaše dítě bylo počato před 106 dny, narodí se asi za 159 dnů.
Jste ve 2. trimestru a 18. týdnu těhotenství (počítáno od data poslední menstruace).
Výbavičku, těhotenské oblečení, kočárky, autosedačky, hračky a stovky položek najdete v našem skvělém bazárku na adrese bazar.rodina.cz!
Popovídejte si na této adrese s těhulkami, které jsou ve stejném měsíci jako Vy!
Mezi tzv. zvláštní vyšetření patří laboratorní vyšetření krevního séra, které Vám lékař právě v této době může nabídnout.
Vaše bříško #
Mezi tzv. zvláštní vyšetření patří laboratorní vyšetření krevního séra, které Vám lékař právě v této době může nabídnout. Test zjišťuje, zda nehrozí, že se dítě narodí s Downovým syndromem nebo jinou abnormalitou (např. se zadním rozštěpem páteře). Vyšetření nestanovuje konečnou diagnózu, pouze určí, zda zde existuje riziko výskytu onemocnění. Pokud výsledek ukáže některou hodnotu jinak, než by za normálních okolností měla být, teprve pak se s Vámi lékař poradí o různých možnostech budoucích vyšetření.
Víte, že? #
V těchto dnech a při těchto vyšetřeních bude zřejmě řešit jednu z nejsložitějších otázek Vašeho života. Určitou výhodou může být, pokud jste o okolnostech možnosti narození postiženého miminka a Vašeho přístupu k této variantě hovořili se svým manželem již před plánovaným početím.
Ahoj Báro,
jsem 22 dny za Tebou, takže mě tento mail čeká v sobotu
taky pěkně straší co…děs
Na Oli jsem taky myslela. Pěkně nás napíná, holka jedna!! Ale pevně věřím, že bude v pořádku.
Tebe ty bacily taky pořád honí a nenechají Tě chvilku v klidu co, drž se, hlavně to vylež ať nic neuspěcháš
Ahoj holky,
Báro, šup do postele a buď pěkně v klidu a v teple, ať jsi z toho zase vrzy venku.
Dneska jsem si tak cestou do práce říkala, že teď by bylo na horách nádherně
I tady v Praze je celkem dost sněhu (tak 15-20 čísel)…a dnes to vypadá na krásnou modrou oblohu. Tak doufám, že když je dnes tak krásně, že se Oli ozve a bude mít dobré zprávy a vše bude OK.
Tak pěkný pracovní a nebo léčebný den všem ![]()
Krasné ráno maminky a miminka ![]()
Hlásím,že jsem od včerejska doma,podepsala jsem papir,že odcházím na svou žádost,bylo to deprimujici jen tak tam lezet.Kluci byli bez dozoru a starsi si to pekne uzival,misto ze skoly domu chodil do inet kavarny,jakoby doma nebyl net…ach jo…asi me z té jeho predpuberty picne.
Děkuji,že jste na mě myslely.Jinak jsem vas postupně dočetla a koukám,že jste nepochopily z mé info proč tam jdu.Břicho mě bolelo neustále ,doma jsou celkem nervy,a pokaždé,když jsem se rozčilila,tak mě břiško pěkne ztvrdlo a v neděli odpo jsem špinila,pak jestě jednou,ne moc,ale jednorázově-dostala jsem strach,tak jsem zaskocčla k mé dr…ta řekla,že to vypadá na stresovou dělohu,že se nemám nervovat,že mimi je teď nejduůežitější…hm,ale to ja přece taky vím,ale jak to udeěat?Řekla,že k tomu špineni na UZ nic nevidi,ale že mam níže placentu,a že se mám jít obléct..něco mezi tím ťukala na stroji a pak mi jen oznámila,že tak na týden do nemocnice na ležení a pozorování…nechtěla jsem,ale řekla mi,že co když teda potratím…ať něco nepodceníme.
V nemocnici měli stejný názor…ale mimi je v poho,zvesela si kope,ale nechce ukázat ,co má mezi nožkama…asi tuší,že bych moc chtěla holčičku…ale už jsem mu říkala,že je to jedno,jen ať je zdravé…tak mě za odměnu každý večer nebo když si lehnu oťukává prstíky…a nestydí se ani před taťuldovou rukou.Ale do oblastí mezi nožkama nás tedy nakouknout nenechá
.
Včera bylo v nemoc nici taky vše v pohodě,tak se mě ptali,jestli tam chcci ještě zůstat nebo jít domů…řekla jsem domů ,ale musela jsem jim podepsat papír,že je to na žádost matky.
Tak jsem se v nemocnici zklidnila a včera doma po zkontrolování žákovské opět nervla…v obchodě jsem potkala třídní učitelku ,tak jsem s ní měla 1/2 hod. rozhovor mezi ragály marketu…domluví nás do poradny…tak snad to bude lepší.
Jinak přítel je kouzelné zlatíčko,teď už mi tu píše 4 sms,jak mám ležet a co Rozárka a jestli už je vzhůru,napsala jsem mu,že ji u PC teď necítím,tak mi napsal,ať mu hned dám vědět,až se vzbudí
, a já že ji půjdu pozorovat,až uklidím a zajdu do obchodu,tak mi hned volal,že žádný obchod a žádný úklid,že vše zařídí s Danielem až dojdou ze školy a z práce.....
Tak je mi teď tak nějak hezky…v životě se o mě nikdo tak nestaral.
Přeji vám pohodový den bez námrazy nejen venku…a pohlaďte bříška.
Ahoj Rozárko, tak to je báječné, že i Ty i mimi jste v pořádku. A dbej rad lékařů a zkus se nenervovat ![]()
Třeba vás malá Rozárka jenom tak napíná - ženské přece musej dělat trochu fóry ![]()
Jinak Ti závidím, že už cítíš pohyby…já mám pocit, že přes to, jak jsem neustále nadmutá, neucítím ještě asi dlouho nic ![]()
Jé ahoj Rozáro,
to jsem ráda, že už jsi doma a v pořádku. Já měla stejná potíže jako ty, špinila jsem 10 dní, ale podle UTZ bylo vše ok, tak jsem musela ležet, ale doma. Měla jsem prý nízko placentu. Tak snad už budeme všechny ok! Já jsem si asi v práci vynervovala bacila
Není to tak hrozný, ale chtěla jsetm to podchytit hned na začátku, aby se to neroujelo jako munile. Luju do sebe teplý čaj, mám teplý ponožky a pravidelně kloktám! ![]()
Rozárko, tak se snaž být v klidu, já vím, že se to lehle řekne, ale důležitý je, že máš vedle sebe někoho, kdo se o tebe postará. Já mám naštěstí doma taky takový malý poklad ![]()
PAJK, mám asi smůlu nebo je to osud a chce, abych byla doma. Je fakt, že denní dojíždění do práce a práce samotná unaví, tak mám asi nějaký oslabený organizmus, no co, aspoň se budu víc šetřit, v tomto počasí je to děs. Stejně musím odpoledne do práce
Kolaga jede v po do Prahy na centrálu, tak mu potřebuju ještě něco nachystat, ale to pojedu autem a jen rychle přeběhnu.
Holky, máte nějaký zaručený typ jak přelstít bacila? Nějaký čaj nebo přírodní léčivo? Myslíte, že můžu Vincentku?
Děkuji holky…
Báro,vincentku bych řekla,že určitě můžeš…mineralizovaná voda s velkým obsahem jódu a ten je v těhu potřeba ve zvýšené míře…vřele doporučuji vincentka spray do nosu a jitrocelový sirup ve vincentce.
Drž se holka,ono se teď tělíčko musí starat o mimi a tak je více náchylné na bacily
,tak odpočívej a pěkně s nima zatoč-s uličníky
.
Díky Rozáro,
incentku do nosa mám, tak si ještě koupím na pití a zkusím i ten jitrocelový sirup, ten je k čemu?
Báro,
na celkové odhlenění a vykašlávání.V té vincentce se prý lépe rozpouští .
Super, díky za typ, jsem totiž zahleněná hodně. Zajedu si koupit.
Ahojky holky,
Rozaro, jsem ráda, že jsi i s mimi v pořádku a dávej na sebe pozor a snad se být co nejvíce v klidu a nenervovat se…
Báro, s tím bacilem pěkně zatoč! Snad se ti podaří rychle… Zalez do peřin a odpočívej…
Snad se dneska Oli ozve…