Poradna duly
Jana Čurdová
Já už jsem byla měřit vanu… Máme taky starou, takovou tu panelákovou vanu…
Má 69 cm na šířku, tak to by tam mělo asi jít, ne? Stejně je to než bude sedět a pak půjde do velký vany…
Taky by mě holky zajímalo, jak je na tom Oli…snad se ozve alespoň zítra.
Rozáro a Martino,
s tou šalvějí se nemusíte děsit, „nakukala“ mi to doktorka a i v lékárně potvrdili, šalvěj se nesmí pouze užívat vnitřně, ale kloktat naprosto v pohodě, pokud to nepolykáte. A je pravda, že to docela zabírá. Takže úplně v klidu.
Jinak mi doktorka doporučila homeopatika Homeogene na boslet v krku k té šalvěji a Coryzalia na rýmu + Mukoseptonex bez efedrinu, ten se v těhu nesmí. A Vincentku piji i stříkám kam se dá ![]()
Jinak k té vaničce, já si budu kupovat zn. Neonato, vanička je s protiskluzovou úpravou (699,–) a k tomu je super držák na vanu (899,–), který se dá nastavit na různé velikosti van, snad kromě rohové. Vanička má odtok vody rovnou do vany, takže to bude maximálně pohodlné.
Kim: snad to bude s toxoplasmozou v pořádku, to eště nemusí nic znamenat.
Já jdu 7.2. na triple test, ale nějak si nepřipouštim, že by tam něco nemuselo bejt v pořádku. Asi se ale začnu nervovat v okamžiku, kdy mi tu krev vemou…
Jo a s tou vaničkou: tak sem to znova přeměřila a asi tam fakt nepude, máme naší vanu mírně zkosenou. Budu mít vaničku ve vaně a klečet u toho, nedá se nic dělat ![]()
Báro, ta vanička je fajn, ale nemůžu najít ten držák… Nevíš, neni někde na netu?
Jj, triple test je test z krve, kterej určí pravděpodobnost chromozomální aberace u miminka. Když vyjde špatně, tak posílaj na amniocentezu. Ale i kdyby vyšel triple test s vyšší pravděpodobností nějaké vady, tak to nemusí vůbec nic znamenat. 100% je až amniocenteza. Mě hlavně děsí to, že i když Ti všecky ultrazvuky a všechny krevní testy vyjdou dobře, tak to neni záruka, že se mimčo narodí zdravý. Ale radši nad tim fakt nepřemejšlet. To by se musel člověk zbláznit.
Musela jsem si najít, co to znamená amniocenteza. Čili když vyšetření nebude O.K, hned mě pošlou na plodovou vodu? Nic mezi tím???
Já myslim, že nic mezi tím neni. Hlavně z tý plodový vody zjistí přesný chromozomální vybavení miminka a bude všecko jasný hned. Akorát myslim, že se na ten výsledek čeká něco kolem 1 měsíce, takže to čekání asi neni nic příjemnýho… ![]()
Taky se bojim, snad na to nedojde. Ale ve škole sem těch amniocentez viděla hodně a ty mamky to snášely výborně, takže to asi neni nic tak hroznýho. Dělaj to pod ultrazvukovou kontrolou, takže riziko komplikací by mělo bejt minimální.
Jo, zrovna sem přišla na to, že můžu vkládat fotky do galerie Červenec 2007, tak tam taky něco šoupnu…
Ahoj holky,
tak jsem dnes byla u doktora. Moc jsem se těšila až uvidím Cipíska a neviděla, jelikož mi ultrazvuk nedělal. Jen vyšetřil a zvážil. Martin byl se mnou a byl moc zklamaný, že jsem neviděla jak se má. Mám zase přes kilo navíc. Zdá se vše o.k. Příští týden ve čtvrtek se mám zastavit pro ty výsledky tripple testů. Myslela jsem, že to bude dřív, ale co se dá dělat než čekat.
Na další kontrolu jdu za 3. týdny a pak konečně velký ultrazvuk.
Dnes jsme se byli podívat na kočárky. Moc velký výběr neměli, ale zaujal mě také ten X lander. Co se týká příslušenství, tak má vše co požadujeme. Ještě chceme vyrazit do Prahy, tak uvidíme.
Co se týká té vaničky a přebalováku, tak se nám obojí v pohodě vejde do koupelny. Máme ji dostatečně velkou i s vanou a sprchovým koutem atd. Obojí mám vybrané v Ikee. Do vaničky pak ještě koupím lehátko.
Kim: S tou toxoplasmozou se to snad spraví…
Dneska jsem byla po nákupech… Chtěla jsem si koupit nějakou těhu halenku… Byla jsem v CAčku a koupila jsem si nakonec červenou halenku, jen má na můj vkus trochu velký výstřih, ale jinak byla moc příjemná… A i když jsem se zařekla, že dokud nebudu mít výsledky genetiky, že nic nebudu kupovat, tak jsem neodolala
a koupila i pár věcí na mimi. 2 bodýčka, v CAčku je měli za 65 Kč, byly moc hezké a taky soupravičku do porodnice žlutou s žirafkama. Je strašně roztomilá… Jo a taky rychlozavinovačku. Na to, že jsem šla jen na halenku, tak jsem toho koupila dost. A yby to příteli nebylo líto, tak jsem mu koupila košili…