Poradna duly
Jana Čurdová
Rozáro, byla jsem jsem na šíjovém projasnění, tak to jediné mě trochu uklidňuje ![]()
Včera, když jsem šla do lékárny tak jsem potkala už starší maminku s postiženou holčičkou, mohlo jí být tak 5let, ale nechodila, bylo to hrozný!!! Pořád se na mě smála a říkala mi ahoj, tak jsem se snažila se na ni taky smát, i když uvnitř mě to strašně žralo, že takový malý děti musí být postižený.
A když ti vyšly tripl testy v pořádku, tak to bude určitě dobrý! Neboj!
Jdu si taky uvařit horký čaj a zase vlezu do postele.
Ahoj holky,
Báro, taky držím palce na ty výsledky. Už to alespoň budeš vědět. Já musím ještě víc jak týden počkat. Nevím, proč jim to tak trvá, ale doktorka řekla, že výsledky budou po 14 dnech a pak mě chce vidět - žádné telefonování. Takže tam jdu až 5.2. Moc myslím na Oli a doufám, že u ní, i u nás všech to dopadne dobře.
Tak pěkný den všem.
Díky Hani, za chviličku jdu volat.
Holky, nemáte typ na nějaké dobré termálky tadyu nás? Máme jetpříští pátek do Alp, ale asi nepojedu, stejně bych tam byla celý den zavřená v apartmánu a ten můj bude stejně celej den lyžovat, tak vymýšlím plán na příští víkend a napadly mě termálky.
Ahojky holky, přeji všem krásné ráno,
Báro, tobě držím palečky, určitě bude vše O.K.
Rozaro, když ti ty testy dopadly dobře, tak se nestresuj. Mimi je určitě O.K.
Snad je Oli v pořádku.
Jééé, barčo, tak to je dobře. Tak to gratuluju. Snad i nadále bude vše OK.
Báro ,
vidíš…tak te´d už jen velký UZ..ty už máš aspoň termín…já stále ne.
Gratuluji ![]()
Holky děkuju! Na tom velkém UTZ se zkoumají jednotlivé orgány miminka, je to tak? Znamená to, že se tam může ještě vyskytnout nějaký problém nebo už ne?
Báro, já si myslím, že když už jsi byla na šíjovém projasně ní a i tripple testy ti vyšly dobře, tak by to už mělo být v pořádku.
Báro ,
ano,zkoumá se především srdíčko proto se tomu i říka ECHO UZ,ale jinak se zkoumá vše..od množství plodové vody,všech orgánů,délky kostiček,průtoků cévami… …a bohužel…může se zjistit nějaký problém…sestřenici řekli,že malá má srdíčko vlevo a že to vypadá,že nemá bránici,takže břišní dutina vtlačuje srdce doleva…celé těhu se pak třepala a byla připravená na to,že malá hned po porodu poputuje na sál,aby vůbec mohla dýchat na plastiku bránice… …nebudu vás napínat,malá už je 6 ti letá holčička úplně zdravá jen s dextropozicí srdce /což je srdce vpravo,místo vlevo,prostě má to zrcadlově/,ale jinak je to naprosto zdravé dítě,které hraje squash,lyžuje,lozí po horolezeckých stěnách…ale měli štěstí,prý se to vyskytuje málo a ještě jen 2 % dětí jsou naprosto zdravá,většinou prý mají jiné srdeční vady.
Tak snad jo, já mám strach, aby to mimčo netrpělo tím mý neustálým nachlazením a někde se to na něm nepromítlo. V 16tt jsem brala i antibiotika
Ale prý po 1.trimestru už by to nemělo tolik vadit.
Ono na šíjovém projasnění i tripple testech se zkoumá,jaká je pravděpodobnost vrozených GENETICKÝCH vad,ale pokud je třeba srdíčko bez chlopně,plíce nefungují nebo se najde jiná vrozená vada ne genetická,tak by se na to MĚLO přijít v tom 20. týdnu na UZ
Holky jsem ´pně mimo…v té mé předchozí zprávě o sestřenici…mám tam napsáno,že viděli,že má srdíčko vlevo…jsem koza…srdíčko má vpravo…vlevo by bylo v pořádku…teda,že by už na mě lezla těhudemence
?
A jéje, tak to se budu klepat dál
Ale snad to bude v pořádku a potom už budeme jen růst
Mám termín UTZ až 13.2., takže to si ještě počkám. Rozáro, díky za vysvětlení!