ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
551
26.1.07 14:08

Ahoj holky,

tyhle obavy má opradvu asi každá, ale pravdou je, že mateřský instinkt platí i v tomhle případě!!
Já jsem s malinkými dětmi také neměla zkušenosti, ale doma s miminkem je to jiné! Taky vás tlačí to, že se o ně prostě musíte postarat, protože to za vás nikdo jiný neudělá!!!

V porodnici jsem si moc jistá nebyla, jestli dělám všechno dobře, člověk se hojí, působí zde spousty emocí, do toho někdy nepříjemný personál a rozkojování dá taky zabrat!!

Hlavně zůstat v klidu u kojení, to je nejdůležitější! Jestli jednou nechytnete miminko zrovna tak, jak se má, to se nic nestane, vždyť proleze takovou malou dírkou!!!! Ale papat se musí!!

Já jsem měla mlezivo asi od 5 měsíce těhu, v porodnici mi neustále opakovali, že musím malou po 2 hodinách budit a přikládat k prsu, aby se co nejdříve vytvořilo mléko! To začalo asi 3 den v porodnici a po týdnu jsem měla prsa narvaná k prasknutí - neuvěřitelná velikost!!
Ono chvíli trvá, než se vytvoří ten správný poměr nabídka - poptávka po mlíčku!! V této době rády vznikají záněty, protože miminka toho tolik nevypijí, ale prsa jsou nalitá pořád!!! Tak je důležité mít doma tvaroh na zábaly!!!

Nejlepší pocit je, když se vrátíte z porodnice domů a můžete si všechno dělat podle svého!! Co může být nepříjemné jsou prdíky, to dědi hodně pláčou a maminky sjou nervózní, že něco není v pořádku! Naštěstí je to většinou tenhle důvod, hlad nebo mokrá plínka!!

Já bych doma na výpomoc nikoho nechtěla, užívali jsme si to sami s manžou!!! A u druhého si to užiju ještě víc, nechám si miminko před koupáním dýl rozbalené bez plíneček a užiju si toho malinkého tvorečka, protože neuvěřitelně rychle vyrostou!! Malá za měsíc přibrala 2 kg a z tříkilového miminka byl za měsíc pořádný macek!!!

Jediné, co mi po porodu pomohlo bylo, když mi někdo navařil!!!! Manžel je kuchařský antitalent, tak to dělala moje mamka!!
Ale ze svého pohledu si myslí, že daleko náročnější je péče o batole, takže z miminka už teď strach nemám!!

Tak sorry za ten román!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
26.1.07 14:16

Kojení se bojim asi nejvíc. Dokonce se mi o tom i zdá, že nám to vůbec nešlo, že mimčo vůbec nechtělo pít. Správně by nás ani neměli propustit z porodnice, dokud nebude kojení OK a dokonce by nás měli i naučit mlíko odstříkávat. Nj, praxe je bohužel asi jiná :(

Ty jo, já si šla dělat oběd, oškrabala sem brambory a zjistila, že neteče voda. To je pech. Ruce sem měla špinavý, eště, že mam ty vlhčený ubrousky.

Dneska mi přišel katalog Bébé-Jou. Proč sou ty věci tak nehorázně drahý??? 8O 8O 8O Už teď vim, že si tam nic nekoupim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
26.1.07 14:26

Já jsem do teď spala, je mi čím dál hůř :-(

Všechny kamarádky, co už rodily, mi říkaly, ať na porodnici moc nespoléhám, prý to tam valí jako na běžícím pásu a na nějaké ukazování nebyl čas. Ale spoléhám na to, že se ve mě probudí dar přírody - mateřský pud. Největší strach mám z kojení, ale to snad taky nějak zvládnu.
Já jsem naštěstí taková od plic, takže pokud budu cítit, že se mi v porodnici dostatečně nevěnovali a něco mi neukázali nebo odflinkli, tak si o to klidně řeknu, je to přece jejich práce a oni jsou tam pro nás, ne my pro ně. Jedna kamarádka mi dokonce říkala, že na ni sestra začala řvát, protože měla strach koupat malou v umyvadle pod tekoucí vodou. No to by na mě zařvala jednou a víckrát by si to nedovolila. Já jsem na služby pes, pro moje zákazníky dělám maximum a když mám někam jít, tak vyžaduji taky maximum nehledě pak, ldyž si člověk připlatí, no ne?

Uff, tak sorry za tak dlouhý příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
26.1.07 14:31

MARKÉTO, jinak k tomu Bébé jou.. taky jsem si tam chtěla kouit spoustu věcí, ale nakonec jsem si tam vybrala jen nějaké doplňky jako kýbl na pleny, velkou přebalovací podložku, hřebínek a kartáč na vlásky, nůžky, nočník a to bude asi všechno, je to drahý jako čert!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
26.1.07 14:50

Ty jo, Báro, to je stejně hodně věciček, cos tam nakoupila. I nočník, jo? A mě furt tchýně řiká, ať furt něco nekupuju, a to mam přitom jen pár oblečků. Taky se do toho dam. Ale asi taky až po těch triple testech, nebo je to vlastně jedno, i kdyby se teď něco stalo, tak někdy určitě miminko mít budem…A na velkej usg jdu 12.3., už se nemůžu dočkat.

Mam k obědu vařenou brokolici a bramborovou kaši, hrozně mi to chutná a kámoška(netěhotná) mi řiká, co to je za kombinaci… :roll: Ale já myslim, že to s těhotenstvím nesouvisí, že bych to jedla i normálně. Nebo vam to přijde taky divný :?:

Hlavně, ať si Báro brzo zdravá :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
26.1.07 15:24

Ahojky holky,
my jsme teď přišli od tchyně… fuj, to byl záhul! Jetěže tam nechodíme často, ale ona se často nanutí k nám (bydlí 5 minut od nás).
S těma obavama na tom jsou stejně asi všechny prvorodičky… kdysi porodnice taky nebyly a ženské věděly, co a jak, tak doufám, že civilizace v nás instinkty nezabila…
Báro, brzy se uzdrav!
Kim: Nerozčiluj se, četla jsem, že když jsou těhulky nervní mají potom i nervní miminko… Aspoň, že když už to bude k nevydržení, tak můžeš zůstat doma…
Já jsem na jednu stranu ráda, že jsem doma, v práci bych asi musela všechny zamordovat, ale občas mi chybí lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
26.1.07 15:27

Majuska: Nemyslím si, že by to byla divná kombinace, já jsem to jedla i před těhu :lol:
Asi si půjdu na chvíli lehnout, jsem strašně utahaná a promrzlá, venku fouká pěkně studený vítr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
26.1.07 15:32

Markéto
já to ještě nekoupila, mám to zatím jen vyhlédnuté, ale určo si těchto pár věciček koupím :-) Jinak obleček už mám taky docela hodně :-)
S tou brokolicí, já ji měla dřív hodně ráda a teď mi nějak nejede, jinak si mylím, že zase tak strašná kombinace to není :-)

Jdu se zkusit napařit slanou vodou, třeba se ta rýma trochu zpustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
26.1.07 15:55

Jo a jak jste si tady psaly o péči o miminko, tak mi kamarádka doporučila na prdíky tymiánovou mast, mazala to malé prý na bříško a pomáhalo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
26.1.07 16:03

A taky existuje taková mast nebo vlastně gel, myslim, že se to jmenuje Flatulin gel, a tim se miminkam namasíruje bříško a taky to pomáhá. Na tu masáž bříška je nejlepší zeptat se v porodnici a sestřičky vam to ukážou. Jo a taky tu někdo psal, že na to pomáhá koupel v tom kyblíku, takže kdo si ho chce pořídit, má vyhráno :lol:
A jinak eště kapky Sab simplex, to napíše dětská doktorka, dávali sme je i novorozencům, pomáhaj výborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
26.1.07 18:01

Zdravím vás z večera.
Báro, rychle se uzdrav. Mi se taky spustila nějaká rýma, tak jsem zalezla do postele.
Mirko, díky. Vím, že by to tak být nemělo. Odešla jsem z práce, nedalo se to vydržet. A to bolení břicha!!
No a odpoledne mi psala kolegyně, ta „milá“ že mám v pondělí a bolest nepřestává a přítel je u rodičů v Jeseníku, snad to nebude v noci horší, neměla bych se jak dostat na pohotovost, mám strach :-(
Jdu dodělávat tu práci, co mi chybí, už nmám stres i z toho. Snad to malého nijak nepoznamená :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
26.1.07 18:06

Kim: Jestli tě to v práci tak moc stresuje, nebylo by lepší dát si třeba týden pauzu nebo se na to vykašlat úplně? A na ty bolesti břicha si dávej pozor… Bolí tě břicho dole jak je mimi nebo žaludek? Jé teď jsem si stáhla poštu, díky za info. Já jsem se zkusila poptat tady na fóru a 2 holky mi odpověděli, tady je diskuse
 http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
26.1.07 18:10

Vždycky ve stresu nebo když se rozčílím mě bolí jako děloha, je to takový tlak a při prudším pohybu píchání.Já už mám od ledna nemocenskou, domluvila jsem se tak v práci.
Myslela jsem, že zvládnu chodit do května, ale nemám na to.
Asi si to všechno moc beru, na druhou stranu mi to kromě šéfa ostatní dost znepříjemňujou, nevím, co z toho mají :-(
Vzdávám to, s takovou bych zase skončila na psychině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
26.1.07 18:14

Kim: Já si myslím, že oni to dělají schválně, aby sis nemyslela, že se budeš ulívat a oni něco dělat za tebe… Do mého minulého přízpěvku jsem ti poslala odkaz na diskusi o předporodním kurzu na Fifejdách. Já o tom uvažuju hlavně proto, že to vedou zaměstnanci nemocnice, tak že je poznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
26.1.07 18:24

Mirko, shodou okolností jsem o něm dneska četla, stojí tam opravdu 500 Kč, a že máš být po 30tt.
Nikde tam ale nepíšou, zda učí dýchat.
Ale je to opravdu velká úspora peněz oproti té čapkárně, máš pravdu, jdu do toho taky.
Těším se, že pokud budu doma, budu mít čas na cvičení. Konečně. S těma zádama musím něco dělat.
Právě jsem psala kamarádovi, jestli nemůže někde stáhnout DVD Pilates pro těhotné.
Objednala jsem si za 100 Kč z mimibazaru knížku, ale není to ono.
Teď tam paní to DVD nabízí za 320 Kč, tak uvidím, pak bych to případné zájemkyni samozřejmě přepálila a poslala.

Co se týče té práce, nevím, o co jim jde, když už mám jen nemocenskou, v práci mě neplatí a pořád dělám svoji práci stejně.
Jen už se nenechám využívat věcmi typu prosím Tě až půjdeš kolem pošty zaplať mi tam Avon, nebo skoč mi pro cigára.
Byla jsem blbá, že jsem si to nechala líbit, na druhou stranu člověk potřeboval uvolnit do školy a podobně…

Mirko, pošlu Ti co mě zaujalo na té fifejdské na mail.
Rozhodla jsem se pro nadstandart před porodem, stojí 500, máš pokoj pro sebe a v ceně je 1 člověk k porodu, což samostatně stojí 300 Kč, takže ve finále pokoj za 200 Kč..
Fakultka v Porubě má ceny 1× tak vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital