ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9674
28.1.07 09:17

Ježišmarjá, já se zubaře bojim, já bych se bez anestezie vrtat nenechala… Sem srabík. Taky se s tim epidurálem rozhodnu asi až na místě, ale zase proč trpět bolestí, když to není nutný? Při epidurálu bysme neměly cítit bolest, ale jenom tlak, takže toho tlačení bych se nebála. Navíc tam Tě stejně dirigujou, kdy máš tlačit a kdy ne. Já myslim, že z toho budem tak vyplesklý, že budem reagovat akorát na ty jednoslovný pokyny od porodní asistentky nebo od doktora.

Zrovna si tady přebíram oblečky na mimi a zjistila sem, že i když sem to kupovala všecko sama, tak to neni dohromady moc kompatibilní. Musim to nějak doladit…

Holky, už se těšim, až budem do galerie dávat fotky našich mimísků :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
28.1.07 09:26

Tak sem si změnila metřík, abych ho měla správně podle ultrazvuku. Juchů, začínáme 15.týden :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
28.1.07 09:36

Ahoj holky,
KIM, vždyť Paříž je super nápad! Taky bych se tam chtěla ještě před porodem podívat, ale musíme koupit auto, $protože mám teď služební, takže se uvidí, kolik na to bude peněz.
Já se chci do Egypta taky určitě vrátit, byli jsme v Luxoru, Údolí králů a královen i jsme pluli po Nilu, ale musím říct, že v květnu byla v Luxoru 45 stupňů! Neměla bych strach letět tam v těhu kvůli kvalitě služeb, ale kvůli výrazné změně klimatu a hlavn si nedovedu představit, že kdyby se něco přihodilo, musela bych tam ležet.
Můj sen je Káhira, ale určitě bych si klidně troufla jet do nějakého luxusního hotelu už s 1,5 - 2 letým dítětem (samozřejmě bez cestování).

K tomu epidurálu… podle mě je to různé případ od případu a vyplyne to ze situace. Jedna moje kamarádka epidurál nechtěla a nakonec byla tak vyřízená, že řekla ať s ní dělají co je třeba a dostala ho. Ono to má taky svá rizika, i když minimální, ale já si tyhle věci raději neplánuju. Pokud to bude třeba tak ano, pokud ne, tak ne.

Včera mi zrovna psala mail kamarádka, co rodila 4.1. a říkala, že první dvě hodiny byla ještě schopná s přítelem mluvit, ale pak už si prý moc nepamatuje jen to, jak strašně řvala. Takže docela drsný.

A k těm pohybům, já jsem začala takové šimrání a bublinky cítit v 16tt, ale vždcky jen večer a v klidu, ale teď jak jsem nemocná a kašlu, tak mě z toho akorát břicho bolí a mám je takový tvrdší, asi jak se tím kašlem namáhá, takže jsem už pár dní necítila nic, akorát včera večer jsem měla takovou strašnou bouli na břichu na jedné straně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
28.1.07 09:51

Holky jsem hrozná začínám mít taky závislost :? . Musím se balit dnes po obědě odjíždíme do Prahy a zítra letíme. Takže mám 2 hodky na zbalení ufff. A já tu datluju :cry:

Kim- pohyby jsou normálně opravdu cítit až od 20 tt. Kamarádka dokonce i u druhého těhotenství to začala cítit ve 20tt. Jinak k epiduralu. Já jsem zastáncem přirozeného porodu a myslím, že se to dá vydržet. Porod je především v hlavě, takže pokud se na něj psychisky a fyzicky připravíš zvládneš ho v pohodě. Přešti si knížku od Michela Odenta - znovuzrozený porod. Osvětlí ti to plno věcí co je dobré pro tebe i mimi. Samozřejmě jsou situace, kdy se bez epidurálu nedá obejít, ale nemělo by se zapomínat na jeho rizika (natř. nedokončená rotace miminka z důvodů oslabení stahů a následující klešťový porod atd.) Samozřejmě je to každého volba.

Báro - bohužel žádná další varianta porodnice v Brně není. Slyšela jsem chválu taky na porodnici v Boskovicích. Dokonce kamarádka z Brna tam jela rodit. Jinak mám v záloze 2 varianty v případě že vše bude probíhat bez komlikací. Porod spolený s dovolenou ve Vrchlabí (v současné chvíli jsou tam personální změny, takže se uvidí zda se zde přirozené porodnictví bude aplikovat) Druhá varianta je setrvání co nejdéle doma a samotný porod na Obilňáku. Mám to jen 5 minut.

Majuska - bohužel u nás není nárok na pobírání dvou mateřských. Co můžeš pobírat společně je rodičák a mateřskou na druhé dítě. Mateřskou na druhé dítě ti stát vyplácí při narození druhého dítěte do 3 let prvního.
Pokud ale jsi vyloženě mateřský typ a kliďas, neřešíš doma pořádek, vaření a máš tolerantního mažela, tak děti rok po sobě určo zvládneš. Budu držet pěsti.

Už valím balit mějte se a za týden naschle doufám že to přežiju bez problémů 8O

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
28.1.07 09:58

Evi, tak příjemnou cestu!

A k těm Boskovivím, je to věc názoru, mám to kousek, možná blíž než Obilňák, ale někdo na to docela dost nadává, teď tam rodila kamarádka a říkala, že personám při porodu super, ale jinak nic moc:-( Ale to si asi nevybereš, ale každopádně i tam se chci mrknout. Vzhledem k tomu, že z Boskovic znám jedno úmrtí miminka a jedno vážné poškození matky (zašili jí v děloze kus placenty, takže skončila s otravou krve za pět minut dvanáct na pohovotosti), se tam nějak nehrnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
28.1.07 10:22

Vajo, já ani nemyslela jako mít 2 mateřský finančně, ale spíš časově, aby to nebyly 3 roky a pak zase 3, ale třeba jen 4 celkem… No, přáli bysme si to tak a manžel je super pomocník, tak snad to vyjde. Ale to sem celá já. Nemam eště ani jedno dítě a už plánuju druhý :lol:

Jedu na oběd ke tchánům, manžel je v Tatrách, tak se zati mějte.
Já už chci taky cítit šimrání v břiše, zatim mi tam akorát občas píchne (ale to budou asi ty větry :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
28.1.07 10:26

Ahojky holky, přeji všem hezké, teď už pozdní) ráno,
s tím epidurálem si myslím, že to taky trochu záleží, jak dlouho porod trvá… Já se asi taky rozhodnu až na místě…
Kim: Já bych asi taky raději volila tu Paříž… Ta změna klimatu v Egyptě je fakt dost velká a kdyby ti to neudělalo dobře, taky by jsi mohla celou svatební cestu proležet s problémama, což by tě asi moc nenadchlo…a taky si moc nedovedu představit, kdyby tě tam nedej bože hospitalizovali a pokud by tě ani žádná pojišťovna nepojistila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
28.1.07 12:19

Souhlasím s Mirkou a Paříží :-) Koukni sem:

http://www.cestovani.cz/…zd-roku.html

nebo

http://francie.ckalinea.cz/…etecky-1.php

Sama o tom vážně přemýšlím, ale 26tt za sebou budou mít už na konci března a to je ještě na Paříž zima a nevím, jak by to bylo s tím pojištěním :-( Budu si to muset zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
28.1.07 14:49

Ahoj holky, potřebuju radu: v jakejch velikostech se kupuje těhuoblečení? Měla sem předtim vel.38. Tak mam kupovat 38 nebo větší?
No ptam se proto, že sem si teď koupila v Plusu takový 7/8 těhukalhoty na léto, ale měli nejmenší vel.42. No já sem je stejně koupila a mam pocit, že v červnu mi budou akorát. Stály jen 249Kč, tak vyražte do Plusu, jestli ho u vás máte. Neni to žádnej zázrak, ale myslim, že budou pohodlný. A hlavně za 250 budou dobrý, i kdyby byly jen na doma…

Ta Paříž je nádherná, já bych jela hned. Ale u nás to spíš bude na nějakej výlet po Čechách na jaře. Ráda bych do Česko-saskýho Švýcarska. Sice to původně mělo bejt na kola, ale procházky budou taky pěkný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
28.1.07 15:12

Ahoj holky,

Kim my jsme byli v Egyptě na konci dubna a na mě tam bylo docela chladno(aspoň teda večer). Přeci jen tam fouká téměř po celý rok vítr. Potom jsme tam jeli hned v srpnu a to bylo příjemnější. A pokaždé jsme byli v 5hvězdičkovým hotelu a pokaždý bylo manželovi pár dní zle. A brácha má ty samé zkušenosti. Takže to není asi jen počtem hvězd. Chtěla jsem taky teď v květnu,ale kvůli těhotenství jsem si to rozmyslela. Přeci jen za to,abych pak měla nějaké problémy, mi to nestojí! Takže tam poletíme až příští rok na jaře,kdy bude mimísovi nějakých 9měsíců. To bude převážně kojeno a určitě si to taky užijeme. Už se těším.

Aco se týká toho epidurálu,tak já si ho nechám pro jistotu v záloze. Přeci jen to bude třeba k nevydržení.

Celý víkend myslím na Oli,doufám,že se zítra ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
28.1.07 16:00

Báro, díky moc, tohle jsem přesně hledala.
Holky, mi bude chybět letos to sluníčko a slaná voda, v tom květnu by se asi stejně nedalo koupat, že…
Ale ten vzduch a ta atmosféra :-(
Budu to muset pořádně promyslet, přece jen prcek je přednější…
Co se týče toho oblečení. Před těhu jsem měla 34/36 (XS/S) , teď si kupuju 38 - M.
Ale jedny těhu kalhoty mám 36 a nějaký svetr dokonce L, abych zakryla bříško.
JE to dost individuální, dle typu oblečení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
28.1.07 20:35

ahojky,
Majusko , já jsem měla před těhu velikost oblečení 38 a na Bebefieldu jsem si objednala kalhoty taky 38 a padly mi jak ulity. Nejsou na tělo, takže si myslím, že mi dlouho vydrží i kdybych víc přibrala. Teď se chystám si objednat ještě rifle a bojím se, že se do té velikosti netrefím. Tak jsem se rozhodla, že je opět objednám u Bebefieldu, když už to mám vyzkoušené. Ještě mám objednané tričko s dl. rukávem na mimibazaru a tam mi paní doporučila, že si mám koupit o velikost větší, že se po vyprání srazí. Podle mého je to různý. Samozřejmě je nejlepší si to někde zkusit. Já zatím objednávám po internetu a trošku riskuji, ale zatím bez problémů. Tak uvidíš. Koukni na ten Bebefield, ten určitě odpovídá velikosti jakou jsi měla před těhu.
 Milis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
29.1.07 08:28

Ahoj holky,
tak jsem zůstala dneska doma, nemoc se zhoršila a nebudu se trápit v práci. Vůbec nemůžu dýchat a od kašle mám nějaký tvrdýá břicho :-( Tak si zajdu pro neschopenku :-(

Markéto, k těm velikostem, já jsem měla před těhu 38 a je to různé od výrobce. Od Bebefieldu mám rifle 38 a sedí dobře, ale tričko 38 je docela velké, ale určo do něj dorostu. Jinak sportovní triko jsem si kupovala XL!!! a tepláky od Litexu S stejně tak jako mám S těhu oblečení od Tveretu. Zbytek jsem si nechávala šít, takže kalhoty mám hodně bokové, tak nevím, jaká je to velikost, ale fakt, že padne nejlíp :-)

Přeju všem hezký den a já jdu ještě ležet než vyrazím k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
29.1.07 08:46

Báro, hlavně se pořádně uzdrav, než půjdeš do práce ať se ti to potom nevrátí…
Mám doma kapky Pinosol a v příbalovém letáku je napsané, že je i pro těhotné, tak nevím jestli je mám zkusit nebo se raději zeptat lékaře…
Tady je ten příbalový leták, co si myslíte? Můžeme je?
 http://www.lekarna.cz/…apky-roztok/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
29.1.07 08:54

Tak jsem se dívala na netu a našla jsem, že ten Pinosol by se snad mohl… tady je odkaz:
 http://www.safebryo.cz/…azenidop.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital