ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kik
1801
8.11.07 21:36

K tomu prášku na praní… Mě se párkrát stalo, že ani Persil Sensitive skvrny nevypral, takže taky hned namáčím a před každým praním drhnu v ruce mýdlem a taky už mě to neba. Petruš , jestli narazíš na ten Amway, mohla bys sem dát prosím odkaz, nebo aspoň ID té Borůvky? díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
8.11.07 21:41

Pajk , tomu se říká závislost :D :D :D Člověku se přeci jenom uleví, když se tady může vyzpovídat a hlavě všechny řešíme skoro stejné problémy. Řekla bych, že už se od emimina jen tak neodpoutáme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
8.11.07 21:48

Kik , nebuď smutná, to bude dobrý! Lucinka si dá nutrilon nebo prsíko za chvíli. Třeba brečela, že chtěla spinkat a nemohla zabrat. A po nutrilonu určitě začne přibírat, uvidíš! Jinak na ten kašel jsem v lékárně koupila Sinecod. Je myslim pro mimi už od dvou měsíců. Adámek má totiž taky kašel a tyhle kapičky mu zabírají. Ptala jsem se na to i doktora a říkal, že Sinecod je v pořádku. Navíc Adámkovi začal chutnat, takže si kapičky dává s chutí :)

Holky, jdu spát. Každá minuta dobrá. Stejně zase skoro celou noc probdim, protože se Adi bude budit.

Vítám novou maminku! :) Mimochodem, já jsem z Písku :) Ale je fakt, že tam teď bohužel nebydlim. Už 14 let jsem v Praze.

A už. Dobrou! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
8.11.07 22:15

Ahoj holky, tak se k vam hlasi jeste dalsi smirak :oops: . Fakt se hrozne stydim, ze jsem se jeste nepridala, ale jak rikala Kiťa, mockrat jste mi pomohly - vzdyt resime vsechny podobne problemy…A co bych si bez vas pocala, kdyz byste tuhle diskusi uzamkly :?: Tak jsem se tedy konecne odhodlala, snad me taky prijmete. Samotnou by me zajimalo kolik mamin to jeste cte. Ale urcite se ted vsechny ozvou :) Neco o me: jmenuju se Jana, je mi 32 a jsem normalne z Odoleny Vody (to je kousek na sever od Prahy). Ted jsme ale od rijna v Kyjeve - manzel tu uz od kvetna pracuje, tak jsme za nim konecne prijeli. Mame Vojtiska (prvni), narodil se 5.7. (3960 g, 52 cm). Naposledy jsem ho merila predevcirem - to mel 68 cm, vahu bohuzel nevim, jelikoz ho nemam na cem zvazit. Ale na trimesicni prohlidce mel 7160 g, no proste maly otesanek. Mame tu o hodinu vic, tak mazu spat…Dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
8.11.07 22:39

Kim a Kik , držím pěsti, ať se to s kojením zase obrátí k lepšímu, moje zkušenost je spíš taková, že čím častěji malá pije, tím míň tam toho mlíka je… :( Dneska večer to teda bylo jen tak tak, už jsem si říkala, že půjdu rozmrazit něco z mých skromných zásob, ale nakonec se ukázalo, že byla spíš přetažená a nemohla zabrat, furt sebou hrozně mlela, mávala ručičkama a ne a ne usnout… :roll:

Petruš - tvůj popis bloklého krku :lol: , ale jinak ti to vůbec nezávidím, vím co to je, pomáhala mi na to horká koupel… K tomu praní, peru v Persilu senzitiv, ale hovínka teda nevyperu ani náhodou, Anička provádí vykládku i 3× denně, z toho ráno to veme zgruntu, někdy až na prostěradlo… :evil: Takže všechno pokaděný prádlo namáčím a případně vyvářím ve vanishi s potom normálně vyperu na 60. Žlučový mýdlo mě nefunguje vůbec.

Jsem tady sice krátce, ale přesto také vítám nové maminky :)

Dobrou noc! :-) E+A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
8.11.07 22:55

Ještě jsem si vzpomněla, holky, vy co máte na koupání molitanový (pěnový) lehátka - jak je dezinfikujete, když se vám dětičky do vany vykadí? Já jsem to zkoušela v Savu perex, ale evidentně to tomu lehátku nedělá dobře, takže jsem musela objednat nový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
8.11.07 23:02

Kiťo, Janico : Vítejte! Konečně máme posily z řad chlapečků!

Janico : Jak se ti v Kyjevě líbí? Já jsem hrozný rusofil :oops: a Ukrajina je skoro Rusko :D

Kik : Snad bude lépe! Kdyby ne, tak zkus třeba jinou značku UM?

Ke kakání: Teo kaká 1× za 3-4 dny a to už druhý den je na něm vidět, že by chtěl, ale prostě nic nepomáhá :( Dávám mu Baby Calm a předtím jsem dávala Hylak, všechno pomohlo jen 1×.

Ach jo, už se mi ta svoboda krátí… Začínám být nervózní, ale hlavně z toho, že někteří lidi fakt nejsou zrovna zvaní a kombinace některých může být vysoce výbušná! Beru si s sebou i šátek, tak bude veselo určitě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
9.11.07 07:48

Dobré ránko,maminky a prckové :-)

Tak především,Lesi mi včera psala,že zamknout nebude problém a že jestli se ujmu role moderátora,odepsala jsem ji,že sice nevím,co to obnáší,ale že ano a ona už se neozvala.No ,bobíša taky má 3 děti,tak ji asi budeme muset dát nějaký čásek než nám to zařídí.

Vítám maminky "šmíralky ",no to je dost :-),že jste napsaly :-),a kdepak je nás ještě více?
Kik ,a kolik Lucinka přibrala průměrně?No proti našemu Otesánkovi je to drobná prďolinka.Ale snad ji Um zachutná a když budeš prvidelně přikládat anevzdáš to jako já,není přeci důvod přestat kojit.
Na ten kašel-nevím jak se mohou určité léky od jakého věku,ale já používám u všech Hedelix a ten mohou jak těhule,tak kojící,tak hned narození prckové.

Miruš ,bude to hlavně váš den,tak si ho nenechte nikým zkazit!
Moc na vás myslím,dokonce až tak,že jsem dnes při častém nočním vstávání měla pocit,že už je sobota a vzpoměla si na vás a ve 4 ráno si říkala,že tě podpořím sms-pak mi ovšem došlo,že mám v hlavě maglajs a že je pátek.
V kolik vám začíná obřad?A ve Fulneku na MěÚ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
9.11.07 08:02

Dobré ranko,

vítám nové mamky! To je dost, že ste se taky přidaly… :wink:

My jdem dneska od 9 na plavání. Už tady sedim oblečená a čekam, až se E vzbudí. Hrozně se těšim!

Holky, moje kámoška si zlomila ruku, má ji celou zasádrovanou včetně všech prstů. nemůže jejich malou ani vzít z postýlky, ani přebalit, nic. Její manžel musel zůstat doma z práce. Tak je mi to líto. Ale víte jak se jí to stalo? Uplně debilně. Spadla doma z gymnastickýho míče. :roll:

Kik , vydrž. A Lucince udělej vlhký lůžko na ten kašel - namáčej prostěradlo a dej jí ho na postýlku. Bude se jí líp dejchat.

Mirko , nevim, jestli se sem po plavču eště dostanu. Jedem dneska do Plzně, tak budu mít fofr. Musim sama nabalit celý auto a pak vyzvednout Honzu v práci. Jedem na 2 dny a vypadá to vždycyk jako bysme se stěhovali… :roll: Ale přeju Vám, ať zítřek vyjde podle Vašich představ a nedejte si ho nikým zkazit. Je to jen a jen Váš velký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
9.11.07 08:31

Ahojky,
vítám nový maminy… To jsem netušila, že by se nám ještě někdo ozýval po porodu, ale je to fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
9.11.07 08:34

Kik to je mi líto, že Lucinka nepřibírá… On jí Nutrilon určitě zachutná. Jakej máte? Klasickej jedničku nebo jedničku forte? Držím palečky ať to zvládnete. A mlíčko určitě zase bude. Já jsem včera dávala Nutrilon taky jen na noc a přes den jsme to vydrželi s mým mlíčkem. Ale je pravda, že jsem zase začala vařit kojící čaj, akorát jsem po něm strašně nafouklá, tak mám strach, aby nebyl i malej… :oops: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
9.11.07 08:50

Dobré ránko,

Kik - taky držím palce. Mlíčka se třeba zase udělá dost a když ne, tak holt občas dokrmíš UM. Hlavně, aby Lucinka byla spokojená a přibírala. I když si nemyslím, že by těch víc jak 5 kilo bylo nejak hrozně málo.

Taky vítám nové šmírující maminky :lol: :lol: :lol:

A Miruško - Tobě na zítřejší den přeju hodně klidu, aby vše vyšlo podle Vašich představ a do toho manželského života spoustu krásných a spokojených dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
9.11.07 08:54

Ahojky :-) hezké ráno i když bez hezkého počasí :lol:

Janico vítej mezi náma :-) To byl ten váš drobek pěkný cvalík už když se narodil (skoro 4kg). Jak si se adaptovala v Kyjeve? :-)

Kim já nakoupila ještě před těhu 70 plín a je to pro nás tak akorát, ale peru a žehlím každý den. Holky co používají froťáčky a jiné vymoženosti tak to mají lepší :-)
Po praní (peru na 70°C) to dávám ješte na program aviváž a tam leju ocet - ten zvyšuje savost. Plenka je savá dost, malé to vydrží celou noc. :wink: Dávám jednu plínu vloženou do těch obyč. polyesterových kalhotek.
používám tuty: http://www.detskyraj.cz/…ove-kalhotky

jinak hodně info najdeš tady :http://www.mamaja.cz/scripts/
http://www.popolini.prodejce.cz/
 http://www.latkovepleny.cz/uvod.htm

Kik snad bude Lucince líp. Když jí nechutná Nutrilon, zkus jinou značku. Já se v tom sice moc neorientuji, ale mohla by ti poradit taky tvá dr. - oni mají určo vzorky, najdeš něco co jí bude chutnat. Ať je brzo v pořádku. A tak jak psaly holky - vlhči vzduch a ten Sinecod nebo Hedelix je ok :-) Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
9.11.07 08:57

Dobré ráno!

Mirko , já vím, že se mi to lehko radí, ale nestresuj se dopředu, ono to nějak dopadne. Pamatuju si , že jsem byla taky nervózní, aby všechno klaplo… Taky jsme měli pozvaný lidi, který jsme prostě museli pozvat, aby nebyly rozbroje v rodině… :wink:

Zuzko , kojící čaj na mě účinkuje podobně :( a myslím, že i na Aničku, ale nevypadá, že by s tím měla problém :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
9.11.07 09:00

Kim našla jsem tu stránku, Majuška psala o látkovkách co používá - 1562 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie