Poradna duly
Jana Čurdová
Tak malá tady vřeští jak pavián. venku spala tak 20min a pak byla vzhůru. Před chvílí se najedla, totálně pos…, pak sme si hrály a myslim, že je unavená, ani hrát si už nechce. Nosit jí tedy nebudu. Musí si zvyknout, že nebude po jejím
Ale je to děs. přece se to musí už někdy naučit spát taky doma a ne jen v kočáru…
Milo třeba vážně Adámkovi rostou zoubky, malá byla mrzutá včera, ale to měla z toho očkováni ![]()
K tomu křesílku, houpá se čím víc se malá vrtí, setrvačnost to nemá, ale Karolínka moc nechce (zatím) aby se to houpalo, dokonce jí vyhovuje, když jí to upravím na pozici ležení (tam mi docela často usíná).
Jinak je to moc šikovné, protože i teď jí mam v křesílku, podávám jí různé hračky, ona na mě kouká, kolikrát si povídáme, já si třeba k ní sednu na koberec a když potřebuji něco dělat, tak jí natočím tak abych s ní měla kontakt a je spokojená
(uff.. už to vypadá jako propagace
)
Kim myslím, že ty si se ptala, jak je to s tekutinami při příkrmech.
Stačí (do nějakého 7-8.měsíce) pouze dokojit, nemusí mít vůbec čajík.
Je to hezky řečeno tady:
http://www.rodina.cz/dotaz11745.htm
jinak docela se mi líbila na příkrmy u kojených dětí tato stránka
http://www.miminko.estranky.cz/…krmy-kojencu
http://www.miminko.estranky.cz/…krmy-v-praxi
Tak tady je že u kojených dětí nemusí být přísun tekutin až do 9-10. měsíce
http://www.kojeni.net/prikrmy.php
v příkrmy-postup
Marylko , díky za info ke křesílku!
Četla jsem ale, že nejde dát úplně do lehu. Jak ho tedy dáváš do polohy ležení?
Už jsem skoro rozhodnutá, že ho o víkendu koupím.
Jak jste se tu o tom lehátku bavily, tak jsem na něj taky dostala zálusk ![]()
Ale koupila by nám ho babička k vánocům pod keř, a nevím jestli už to nebude trochu zbytečné, protože už teď sebou bobánek tak šije že nevím jestli v tom pak bude chtít být, jestli už nebude chtít někde lozit, co myslíte v 6 měsících ?
Mametko, co znamená „pod keř“? ![]()
Marylko, díky za odkazy k příkrmům, se zájmem jsem si to přečetla! ![]()
Souhlasím s Marylkou, pokud chci něco dělat, tak si ho natočím k sobě a u práce s ním komunikuju.
Ale s tím houpáním je to trochu problém, protože to má vepředu ty modré jakoby podložky a o to se to vždycky zadrhne.
Do polohy v leže je to tak jako na tom prvním obrázku, že vysuneš ty nožičky. Ale úplně do lehu to nejde.
Mametko to nevím, jestli to není pozdě v 6 měsících. Lehátko využiješ ještě pár let, ale je fakt, že už teď tam nevydrží moc dlouho. Ale to nevydrží nikde ![]()
Leda tak v kočárku. Už se v něm vozí od půl 12
a kojila jsem v půl 11.
Ahoj holky , nějak nestíhám, takže jsem vás v rychlosti dočetla (využívám toho, že Anička chrní)… Každý čtvrtek chodím učit studenty ze zdravotní školy (budoucí laboranty) a každý týden si říkám, že si tu přípravu na výuku musím udělat dřív než ve středu večer… No a jak myslíte, že to včera dopadlo…
?
Ame díky za info o kyčlích! Taky mám pocit, že na sebe nemám vůbec čas, že doma nic nestíhám, že jsem hrozně zpustlá… Stíhám si tak umýt vlasy
a taky se namalovat, ale musím říct, že jsem se dost zdokonalila co se týče rychlosti, když si vzpomenu, jak mi to dřív vždycky trvalo než jsem se vypravila třeba do práce… Teď si připadám, jak když závodím a někdo mi to stopuje… ![]()
Kojení - všude kolem sebe ťukám, protože Anička většinou vydrží spát celou noc (tak do 6 hod), prsa mě teda ráno bolí a tečou, ale zase se vyspím. Jo, nejhorší je, když mě do těch nalitejch prsou Aňule při přebalování kopne a že se jí to podaří často…
Poslední dny se někdy budí kolem 3.-4. hod. Začala jsem zase pít čaj pro kojící, abych měla večer dost mlíka.
Kim dobrej nápad s těma plyšákama v mrazáku!
Lehátko FP - můžu jenom doporučit, vibraci jsme zatím nepoužili, ale jinak v něm vydrží docela dlouho, nejlíp když na mě vidí. Hračky na hrazdičce jí ale moc neberou. Holky, já jsem vůbec netušila, že ta fialová opice (nebo co to je?) hraje… ![]()
Petruš taky jsem brečela, když se malá prvně zasmála nahlas…
Televize - jsme závisláci, pořád musím Aničku otáčet, aby na ni neviděla, což je v našem malém bytě a s naší trochu větší televizí docela problém.
Očkování taky ještě nejsme, jsem zvědavá, jestli jí příští týden oočkuje…
Včera byl u nás hroznej vichr, myslela jsem, že nedojdu domů. Jo a zničil se mi deštník ![]()
Tak zatím ahoj!
Eliani kam chodíš s Aničkou k dr.? Naše dr. nás totiž neočkovala minule, že nejsou vakcíny a prej je problém skoro po celém HK. Dokonce mluvila na Nově ve zprávách, že je hygiena nedodala nebo co… Tak jsem ve středu zvědavá jestli nás bude očkovat,…
Zuzko : Nám dr. říkala, že normálně máme v pondělí přijít a to jí Pavel dneska volal výsledky, tak snad nás naočkuje. Nechtělo by se mi tam chodit zbytečně…
Nakonec jsem našla na netu franzoucské PKU kaše a jsou dokonce levnější než Milupácké! Takže jsem šťastná, že Teo bude mít snad co jíst
Ještě zjišťuju, od kolika měsíců jsou a kdyžtak je objednám. Holky, od kolika měsíců se může krupička? Uvažuju, jestli nemám objednat i PKU krupici, ale nikde jsem nenašla od kdy je vhodná.
http://www.vltava2000.cz/…dsdetail.asp?…$000013C9$00000001&lngDepartmentID=57
Lehátko FP máme taky a taky spokojenost. Malý se houpe sám, jak se pořád vrtí… Prý ta hrací hračka je netopýr…
Mirko tak nám zatím nevolali, že chodit nemáme, tak taky předpokládám, že vakcína už bude. Taky bych tam nerada chodila zbytečně… Jak probíhaj přípravy? Už se Ti to pěkně krátí, za dva dny z Tebe bude mladá paní… ![]()
Ahoj vy moje ekamošky, sakra já jsem tak nevykecaná, jak sem nechodím tak často ![]()
Hlásíme se po posledním očkování, malej váží 7800g, za 3 týdny přibral 900g a dr. řekla, že je tlustej…no to bylo něco na mě! Sakra jak může být ani ne 5ti měsíční mimino tlustý??? Já myslím, že je akorát, malinko větší, ale co mám dělat…jeho tatínek byl v jeho věku ještě větší macek a holt je to skoro 2 metrovej chlap, tak po někom být musí
Tak jsem jí raději ani neříkala, že jsme druhý den na Nutrilon 2 a že máme vyzkoušený 3 druhy zeleniny (dneska brokolice a ta mu teda jela!)
MIRUŠKO, prosím, až budeš mít chvilku, prosím upravit našemu cvalíkovi váhu v metříku
Platí toho 20.11., že budete v Brně?
Jinak dr. do mě těžce hučela s Prevenarem, že mám rozhodně očkovat a napsala mi dokonce recept bez data!!!! To se smí??? By mě zajímalo, kolik z toho má. Já Prevenar neodsuzuji, každý, ať očkuje, co uzná za vhodné, ale já rozhodně do 1 roku tímto očkovat nebudu, tak jsem jí řekla, že ten recept vypsala zbytečně a ona, že kdybych si to náhodou rozmyslela, drsný, že?
Šmarja se omlouvám za román, ale musela jsem se vykecat
Zítra jedeme ke kamarádce, tak abych ji vůbec pustila ke slovu ![]()
Tak a teď jsu dočítat, vy jste strašně ukecané! Jo a už malej spinká doma, moje taktika šup do fusaku a k oknu funguje výborně! Dopoledne místo obvyklé půl hodinky 1,5hod. spánku, a teď jak jsem přijeli od dr. tak jsem ho z kočáru vytáhla rovnou domů do postýlky a spí už 2 hodiny! Jen já tu sedím u PC v bundě, abych mohla psát
Už aby byl ten pokojík. Jakmile se totiž malej vyspí, tak není vůbec protivnej a nevzteká se tak, nechám ho max. 2 hodiny vzhůru a potom šup do pytle a spát
Snad mu to vydrží.
Oli : A jak se má David? Dlouho se tady neukázal ![]()
Báro : Já si teda nemyslím, že je Martínek tlustý! Co dr. blbne? Jen proto, že vybočuje z tabulek???
Miruš, já už to dávno neřeším, podle mě tlustej není a lepší když dítě jí, než když jíst nechce. No tak bude mít v 5ti měsících holt 8kg, tak co
Aspoň mám slušnou posilovnu!