Poradna duly
Jana Čurdová
Kim ptáš se i za mě, taky by mě vše o těch vyšetřeních zajímalo a nemám se kde poptat. Maminy kolem mě už mají všechny velké děti a když byly těhotné, tak ještě taková vyšetření nebyla.
Jinak zítra mají KO Bára, Kik, a Janis, tak přeju hodně štěstí, ať je vše v pohodě a těším se na info!! Doufám, že si ho nenecháte pro sebe! Já trpím, že už jsem mimíska 2 týdny neviděla a ještě 3 týdny si budu muset počkat, tak se těším že si počtu aspoň o těch Vašich ![]()
Ať má Ame co aktualizovat ![]()
Ahoj holky!
KIM k té genetice - zítra tam zrovna jdu, dělá se (na vlastní žádost) už ve 12tt a nebezpečné to opravdu není! Ráno ti vezmou krev a večer máš výsledky + se k tomu dělá velký ultrazvuk (projasnění šíje miminka) a stojí to 1490,–Kč, ale povinné to není, jen je ve 12tt vyšší pravděpodobnost odhalení genetických poruch a vzhledem k tomu, že mi bylo třicet jsem se rozhodla si to zaplatit.
Pajk - neboj, že si to nechám pro sebe! Naposledy jsem mimíska viděla v 7tt, to je před 5týdny, tak už jsem z toho nervózní a mám taky trochu strach z té genetiky, ale věřím, že bude vše ok.
Takže vám zítra určo všechno napíšu! ![]()
Kočárek už taky řeším, mám dokonce vybrany Jané Nomad a pokud chcete počíst zajímavé informace tak tady na emiminu je diskusní fórum o kočárcích, včera jsem tam byla 3 hodiny a četla a psala a zjišťovala. Ale jak říkám, jasný favorit je Jané Nomad, tady je odkaz na novou kolekci 2007 http://www.newbabyland.com/home.asp?…
Pak se mi líbí taky Inglesina nebo Bébécar i Mutsy, ale Mutsy se snad od příštího roku přestane do ČR vozit. Kočárků jsou mraky a ideální bohužel neexistuje. Ale na tom fóru se dozvíš spoustu užitečných info a můžeš si založit i svoje vlastní fórum.
Omlouvám se dlouhou zprávu ![]()
Hezký den!
Jinak pokud se chcete více dočíst o té genetice ve 12tt tak můžete mrknout na www.prenatal.cz
ještě malé upřesnění …
http://www.newbabyland.com/home.asp?…
vlevo musíš zadat Carrozzine - Trio a pak vybrat Jané
Ano, plodová voda se dělat taky může, ale pokud vím a nepletu se, tak se plodová voda dělá pokud krevní testy vyjdou nějak špatně, je to tak holky? Alespoň takhle to měla jedna moje kolegyně v práci. Krevní testy nevyšly tak jak měly a aby se vyloučilo riziko genetické vady tak jí ještě brali plodovou vodu. Ale plodová voda se taky dělá pokud je mamince třeba už 40let.
Díky za odkaz na ty kočárky Báro.
Ale ještě než se tím začnu probírat, zeptám se…nevíte některá, jestli se ještě vůbec vyrábějí kočárky pérovací? Jak jsem to tak sledovala v okolí, tak všechny maminy měly kočárky tvrdé, stěžovaly si, že miminko neumí pořádně pohoupat ![]()
http://tickers.TickerFactory.com/…ba2/preg.png
Ahoj holky,
s tou genetikou to je myslím, tak jak říká Bára. Aspoň mi to tak potvrdila kamarádka,která naní před rokem byla.
Jo a kočárek? Ten já už mám vybraný dávno. Je to Quinny Speedy SX, sice se mi tam asi taky mimčo v zimě nevejde,ale to teď mají takhle malé korbičky skoro všechny kočárky, takže koupím v zimě pořádný fusak a dám malé do sporťáku. Manžel se zamiloval do černýho Quinnyho a o jiným nechce ani slyšet. Mně se zdá černý taky velice elegantní, i když tady na malým městě mě ty drbny asi sežerou ![]()
Pajk, co jsem koukala tak houpací opravdu moc nejsou, ale já myslím,že to není na škodu. Miminko si na to houpání pak zvykne a jinak už ho potom neuspíš. Toť můj názor.
Kim taky jsem původně uvažovala o nadstandartním a dokonce ze stejných důvodů jako ty
ono to v Opavě není o moc lepší než v Ostravě. No ještě uvidíme…