Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, Klostermanko gratuluji k úspěšné kontrole a k dvojčátkům. ![]()
Já se taky pořád bojím. Prvně jsem se před kontrolou bála mimoděložního těhotenství a po kontrole jsem si oddychla a teď se bojím jestli se miminko dál vyvíjí tak jak má. Trochu budu klidnější až dostanu průkazku, ale myslím, že se budu strachovat až do konce. Jinak se taky pořád kontroluji a chodím na záchod jestli náhodou nešpiním a tak..
Taky gratulace k dvojčátkům
MOje mamka je z dvojčat-dvojvaječných, tak jsem si říkala, že by třeba taky mohly vyjít
ale vypadá to jenom na jeden váček. Jdu na kontrolu 17.12. a už se nemůžu dočkat
. Jinak mi taky začly nevolnosti, sice nezvracím, ale cítím žaludek v podstatě celý den a mám divný pocit v puse. Někdo tady psal o lízátkách se zázvirem. Pomáhá Vám to?
Holky, zvracím od rána, nic ani nevypiju. Jedu k doktorovi. Bolej mě ledviny ![]()
Jaja77 píše:
Taky gratulace k dvojčátkůmMOje mamka je z dvojčat-dvojvaječných, tak jsem si říkala, že by třeba taky mohly vyjít
ale vypadá to jenom na jeden váček. Jdu na kontrolu 17.12. a už se nemůžu dočkat
. Jinak mi taky začly nevolnosti, sice nezvracím, ale cítím žaludek v podstatě celý den a mám divný pocit v puse. Někdo tady psal o lízátkách se zázvirem. Pomáhá Vám to?
Jajo já jdu na KO už 14. ale nechce to jaksi utíkat ten čas ![]()
To mi dá i průkajdu
O těch lízátkách sem už taky začla uvažovat protože je mi posledních pár dní blbě od žaludku ale nezvracím
Ivčo, teď už se budeme bát asi pořád…
Nejdříve se člověk stresuje, aby tam to mimčo bylo a objevili se //, pak aby dopadla dobře první kontrola a jak píšeš vyloučilo se mimoděložní, pak aby bilo
, aby vyšly dobře všechny testy, pak porodu…
Když to tak vezmeš, o děcko se bojíš asi nepřetržitě celý život, ale to víš asi sama nejlíp podle Martínka, že? ![]()
Jájo, lízátka určitě na chvilku uleví. Alespoň co píší holky. Mně špatně není a vyloženě nezvracím, ale když mi není úplně ok, sáhnu po nich a je pravda, že je to lepší. Určitě je zkus… ![]()
Macicku to je pravda, že se pak člověk strachuje o svoje děti celý život. Ale popravdě porodu se bojím už teď ![]()
Jajo mě ty lízátka pomáhají jak kdy. Vemu si ho když mi je už hodně špatně a je pravda, že po dobu co ho lížu, tak mi je celkem dobře, ale do hodiny se mi zas udělá špatně. Teď si každé ráno vemu jedno a po tom se můžu v klidu aspoň nasnídat. Ale jak se tak koukám, tak jak mi je skoro celý den špatně, tak málo piju. Za poslední dny nevypiju ani 1l/den, tak se budu muset hlídat a něco s tím začít dělat.
Iví a jaký jsi měla první porod? Dalo se to? Já z toho mám taky strach. Hlavně jak nevím do čeho jdu a tak. Co se týče pití, tak já piju taky strašně málo. Ne proto, že by mi bylo špatně, ale prostě nemám žízeň…
Ani v létě, když jsou největší pařáky nemám moc potřebu pít a to je špatně. Ale teď se snažím… ![]()
Cvalenka píše:
Holky, zvracím od rána, nic ani nevypiju. Jedu k doktorovi. Bolej mě ledviny
Cvalenko tak ať ti to dopadne dobře.Držim palce
No já nevím co od porodu čekat. Martínek se mi neotočil a byl KP pravou nožkou, takže jsem klasicky rodit nemohla a brali mě v 37tt na plánovanou SC, takže jsem si užila jen ukrutnou bolest po císaři. Mám srůsty a jizva mě bolí dodnes, tak se teď i budu strachovat, aby toto těhotenství probíhalo v pořádku a třeba mi nepraskala jizva či něco podobného.
Cvalenko budu držet palce, aby to dobře dopadlo a brzo tě ten zánět opustil. Pak napiš jak jsi dopadla.
Já teda musim zaklepat že radši nad porodem ani neuvažuju.U mladýho sem taky nad tím nějak moc nepřemýšlela ale strach mě popadl až v porodnici když sem šla na vyvolávačku ![]()
Ale těším se na porod ![]()
děkuji za gratulace,ale je to předčasný,uvidíme při další kontrole, jestli se obě udrží
. V noci jsem nemohla ani spát,jak jsem na to pořád myslela.Já mám strach,že když to budou ty dvojčata, tak je větší pravděpodobnost,že budou třeba nemocný,nedovyvynutý,jedno,že bude menší a bude nemocný apod, prostě mě to trápí už teď přitom by nemuselo. A kdybyste mě viděli, mám 50 kilo i s postelí, jak bych mohla unosit dvojčata
Naštěstí mě od soboty netrápí nevolnosti,ale nevím, čím to je, lízátka jsem taky zkoušela když mi bylo špatně,ale nepomohli, víc mi pomohl suchý rohlík.
Ahoj holky, hlasim uspesnou kontrolu, na ULT byla videt uz zacinajici srdecni akce, byl tam se mnou i manzel a celkem nas to dojalo, oba jsme to krasne videli. Za tyden jdu jeste na jeden kontrolni ULT, to by uz melo byt videt srdicko uplne a pak me z CARu preveli k me gyndarce. To nedelni zaspineni je pry v prvnim trimestru caste, spravi to klid na luzku, takze mam do konce roku neschopenku. Taky kvuli chripce, rikal, ze chytit ji ted, by bylo pro plod dost nebezpecne.
Takze jsem to hned pak oznamila v praci, prijali to hezky, dnes tu dodelavam co muzu a od zitrka se vam budu plne venovat ![]()
Ahoj holky,
Klostermanko já mám kamarádku ta je taky vyžlátko a má dvojčátka. Neboj dobře to dopadne. Byli oba kolem 3 kil, šla v 38 tt na SC. Plánovanýho. Takže se určitě teď nestrachuj, to jim neprospívá.