Poradna duly
Jana Čurdová
Monjie píše:
Tetokato: drzim dneska pesti.A ja odpoledne konzilium, tak taky drzte pls.
Holky držím na KO palce, ať příjdete jen s dobrýma zprávama ![]()
Já mám zítra jen odběr krve a v pondělí KO.
Happy jak ti závidím, že ti je už dobře. Užij si večírek ![]()
Helooou vospolok,
nuz tak k nam prisla jar, vonku 10 stupnov, slniecko svieti, ani slnecne okuliare som nevedela vyhrabat ![]()
Holky vy ako casto chodite k tym lekarom? ja som bola v 6tt, srdiecko este nebolo vidiet a mam prist az po 12 tt, a aj prukazky sa u nas davaju az po 12tt, ale jak tak citam, tak tam u vas v cechach chodite na tie kontroly a krv a cojaviem co jak na klavir, nie?
![]()
Monije, tlak dobry, vsetko dobre ja len furt od zaciatku tehu fungujem ako vibrator, trasie ma a trasie...........
Luli- při bezproblémovém těhu se chodí jednou za 4 týdny. Moje dr dává průkazku ve 12tt. Krev se standardně bere na protilátky, pohlavní choroby…Kdo si zaplatí screening v 1 trimestru tak kolem 13tt
Monjie chodí častěji kvůli zd. stavu
Ahoj holky,
mně průkazku dá v pátek v 10+1 a jdu na odběry na PAPP.
Monjie, taky mám G, ale chtěla jsem kojit za každou cenu. Po akutním CŘ se mi v jizvě udělal zánět, takže jsem se nemohla skoro hnout, natož si nějak naštelovat dítě, které máchá pořád rukama, ale naštěstí se mi jedna sestřička věnovala a kojit mě naučila. A máme tu taky bezva laktační. Když bude všechno v pohodě, třeba se taky zadaří.
tetakata - Já se bála, že budu kojit do 6 let.
Chtěla jsem ještě přes Vánoce, ale jak jsem otěhotněla, už to mlíko mělo hnusnou chuť, vetřelec si diktuje, ale rok jsem ukojila.
luli, tak to je sranda! Akorát do 14.7. to určitě nedonosím, pže jsem krátce po CŘ a spíč počítám s plánovaným CŘ, než že by mě nechali ještě 2 dny přenášet, ale kdo ví.
A na brusle jsi měla spešl kočár? Brusle mám, ale jsem nebezpečná, tak to vidím spíš na ten tandem. ![]()
Fotečka z dneška.
Grace já otěhotněla podruhé půl roku po císaři a rodila jsem normálně. Přenášet by mě nechali max. 10 dnů a přenášela jsem 5. Dělala jsem co mohla, aby malá už vylezla pač jsem císař nechtěla ![]()
Jinak gratuluji ke KO ![]()
Jitule, tak to jsem někde zahlídla a netušila, že tady. To jsi se nebála, že Ti prasknout stehy? Ta jizva Tě v těhotenství nebolela? Já jsem zjistila, že jsem těhotná (teda kromě chuti na pendrek), protože jsem právě při blbým pohybu začala cítit tu vnitřní. Kamarádka říká, že to můžou být jen vazy.
Tak jako tak se bojím rodit.
U Ríši to byl fakt mazec a po 13. hodinách CŘ kvůli nedorotované hlavičce, ale nechali mě 2 hodiny tlačit a to jsem z toho hodinu byla na lemu. No teď ještě asi budou ty porodní cesty připravené, si říkám, tak kdo ví. Ale bojím se jak spontánního porodu tak CŘ, jsem v tomhle chlap. ![]()
Grace - nebála, jizva sem tam bolela, ale nic hrozného, spíš jako že se natahovala. Měla jsem podmínky k přirozenému porodu- vaha menší jak 4kg, nesmím přenášet víc jak 10, ničím mi porod nevyvolají ani během porodu nedají podpůrné léky na stahy a před porodem mi kontrolovali jizvu na děloze zda není ztenčená. Porod trval celkem dlohou, od soboty a v pondělí se malá narodila, neotevírala jsem se. Ale vše dobrý a zážitek krásný. Hned po porodu mi ještě kontrolovali jizvu zda tam není prasklina, ale byla dobrá.
Rok od cs mi příjde už v pohodě. Aspoň dr. v porodnici říkal, že doporučují rok počkat a pak v pohodě může být další těhu.
Tak věřím, že to pohlídají a třeba nakonec porodím přirozeně. Já jsem právě otěhotněla 11 m. po CŘ, ale počítám, že to bude individuální. Na pokoji se mnou byla paní, co byla po CŘ 9 let a naplánovali jí 2.
Každopádně můj doktor je tu i porodník a na plánovaném CŘ by se s ním dalo domluvit, takže to bude asi dilema, kdybych tak věděla, jak to dopadne. Bolest snáším hrozně špatně, monitor mi skoro nemohli natočit, no a druhý porod je horší v tom, že už vím, jak hrozný byl ten první a to jsem do něj šla fakt pozitivně. ![]()
Grace píše:
Tak věřím, že to pohlídají a třeba nakonec porodím přirozeně. Já jsem právě otěhotněla 11 m. po CŘ, ale počítám, že to bude individuální. Na pokoji se mnou byla paní, co byla po CŘ 9 let a naplánovali jí 2.Každopádně můj doktor je tu i porodník a na plánovaném CŘ by se s ním dalo domluvit, takže to bude asi dilema, kdybych tak věděla, jak to dopadne. Bolest snáším hrozně špatně, monitor mi skoro nemohli natočit, no a druhý porod je horší v tom, že už vím, jak hrozný byl ten první a to jsem do něj šla fakt pozitivně.
Možná tě potěším tím, že každý porod je jiný.
ten první byl šílený, skončil po 10ti hodinách šílené jedné velké dlouhé kontrakce akutním sc.
Druhý byl nádherný. Kontrakce přicházely a odcházely, daly se krásně prodýchat, měla jsem mezi nima pauzu, takže i možnost nabrat sílu a vypnout. Na dvě zatlačení byla malá venku.
Tak nezoufej, porod nemusí být stejný, jako ten první.
Díky, to potřebuju slyšet.
Sice znám i druhé horší porody, ale ty si teda připouštět nebudu. ![]()
Grace píše:
Díky, to potřebuju slyšet.Sice znám i druhé horší porody, ale ty si teda připouštět nebudu.
Přesně tak. Vyber si raději tu lepší variantu ![]()
je tam a srdíčko mu buší
Ode dneška věřím na vánoční zázraky. Mě se dnes táááák ulevilo. Moc děkuji za oporu a že jste na nás myslely. Jste zlatíčka.
Jinak Grace a loko… já rodila taky první CŘ. Stejně jako Grace. 14 hodin ukrutných bostí prakticky jednoho nekončícího stahu (apsoň tak mi to přišlo), pak hodina tlačení a nakonec mi ho stejně museli vyříznou, páč se šprac hlavinkou
Do dnes mě to mrzí. A upřímě řečeno doufám, že tenhle můj druhej zázrak si porodím přirozeně. Chci si to zažít. Musí být nádherné, vidět to mrně hned. Jo a jen tak pro zajímavost otěhotněla jsem 17 měsíců po CŘ.
Jo a dnešní skvělou novinu jsem oslavila nad záchodovou mísou pekelnou nevolností… ![]()