Chorobně prolhaná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
3.1.20 16:08

Tak bud je tchyně chorobně prolhaná, zdůraznuji chorobně, jak je v názvu, a tudíž udělám cokoliv, abych ji k lékaři dostala, anebo je název špatný. Nechápu, proč být hrubá na duševně chorou tchyni a posílat ji do někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.1.20 16:29

@Lalelale Je to těžké, my babičku na první vyšetření dostávali 3 roky, nakonec prvotní diagnózu udělal „zástup“ jejího obvodního doktora (domluvili a zaplatili jsme soukromého psychiatra a její obvoďačka souhlasila a na obědovou pauzu půjčila ordinaci, stálo to tedy dost peněz). To jsme zjistili že není v pořádku a předběžnou diagnózu, přesnou diagnózu jsme zjistili až potom co jí zatkla policie protože svému muži rozbila hlavu, bohužel po 3 dnech na psychiatrii podepsala revers, teď je v DD a trvalo nám to 10 let než jsme jí tam dostali. Hlavní zásluhu na tom má švagrová, které jako jediné babička důvěřovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
3.1.20 17:06
@Bábrdl píše:
Neznám nikoho, kdo by se cítil 100% zdravý. Zvláště ve vyšším věku. „Hele teto, sehnala jsem ti bezvadnou neuroložku na to tvoje koleno.“ No a když tam je, tak už pohovoří i o dalších věcech.Nebo. „Podívej, teto, já vám, že tě Pavel pořád prudím, ať jde k doktorovi. Co tam zajít, ať ti dá štempl, že jsi úplně normální. Pak už s tím dá pokoj.“

Aha, tak to je hodně specifické. Na tohle by nám dotyčná v životě neskočila. Ale přeju ti, že u vás to zafungovalo.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
3.1.20 17:08

@Heivka wow tak to žasnu, že tohle šlo domluvit. Jinak jsi natukla další stinnou stránku toho „vzít k doktorovi“ :) když už tam člověk někoho fakt dostane, rozhodně to není záruka, že se dotyčný bude léčit

• Citovat
  • Upravit
1199
3.1.20 17:14
@inkakřivák píše:
@pionyrka No tak bezva, vymyslí si nádor, fajn. Hned mám možnost - ale to je hrozný, kde tě to bolí? s tím musí ti doktoři neco dělat, to takhle nejde. Já tě zavezu k obvodní a tam jí to vysvětlím a ona tě pošle na vyšetření, přece nebudeš trpět! Už jen kvůli naší Madlence, našemu Vojtíškovi musíš!

Jenže ona tvrdí, že u lékaře byla dokonce už postoupila biologickou léčbu před třemi měsíci a už tu léčbu má za sebou a ten nádor na mozku se jí prý nezvetsuje, jen ji táhne do leva a doktor jí řekl, že to se operovat nedá, takže návrh, že ji vezmu k lékaři taky u ní neuspeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.1.20 17:26

@Lalelale Naštěstí obvodní doktorka byla rozumná a moc nám pomohla i kontaktem na psychiatra a hlavně ví že se u starší generace nesmí mluvit o čemkoli „psycho“ protože se jinak zaseknou. Bohužel dokud někoho nemocný nezabije nebo nezmrzačí natolik že je to k trestnímu stíhání je problém ho donutit k léčbě. U nás „pomohlo“ že babička byla natolik problémová že jí tak jednou za měsíc policie musela dopravit na psychiatrii. Jednou se našel dobrý policajt, který jí řekl, že když k ní ještě jednou bude muset přijet tak jí místo na psychiatrii odveze rovnou do vězení, potom byla ochotná situaci řešit, bohužel od té chvíle trvalo skoro dva roky než se jí a jejího manžela podařilo dostat do domovů důchodců, děda si mezitím stihl vylomit edoprotézu tak že už to nelze operovat, je ležák. Teď ještě řešíme druhého dědu, kterému v 96 začíná selhávat tělo, potom ještě najít umístění pro nemocného tchána a snad to bude potom s tou naší rodinou aspoň trochu lehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
3.1.20 17:37
@Lalelale píše:
Aha, tak to je hodně specifické. Na tohle by nám dotyčná v životě neskočila. Ale přeju ti, že u vás to zafungovalo.

Asi bude i zalezet na chorobe, symptomech. Mam za to, ze pocatecni stadia Alzhemera se diagnostikuji pres kognitivni funkce. Na to nemusi dotycna nikam chodit. Urcite by to slo s nekym domluvit, aby za ni prisel. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
3.1.20 17:45
@Lenka_Hal píše:
Asi bude i zalezet na chorobe, symptomech. Mam za to, ze pocatecni stadia Alzhemera se diagnostikuji pres kognitivni funkce. Na to nemusi dotycna nikam chodit. Urcite by to slo s nekym domluvit, aby za ni prisel. :think:

Používá se tenhle test. Ale jak s někým udělat nenápadně teda netuším
 http://www.ddalbrechtice.cz/data/ext-21.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
3.1.20 18:14
@Baba píše:

Delat si to radeji nebudu :mrgreen: :mrgreen:

Myslim, ze jak uz je doktor s pacientem, ten si uz remcat netroufne. I kdyz spolehnout na to asi nejde. :think: Ale mit podezreni u nekoho v rodine, zkousim vsechno. Cim driv se to leci, tim lip, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.20 18:15
@Baba píše:

„Slyšel jsem, že váš syn/snacha/skřítek, co bydlí v kuchyni v kredenci tvrdí, že nejste úplně v pořádku. Pojďme si čistě formálně udělat takový test, ať máte nějaký papír, že jste v pořádku a dají vám pokoj, mrk mrk“.

Na člověka, co dává lidem se záchvatem placebo, jsi trochu cimprlich, ne? (Vtip, vtip, nekamenuj mě :kytka: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.20 18:16
@pionyrka píše:
Jenže ona tvrdí, že u lékaře byla dokonce už postoupila biologickou léčbu před třemi měsíci a už tu léčbu má za sebou a ten nádor na mozku se jí prý nezvetsuje, jen ji táhne do leva a doktor jí řekl, že to se operovat nedá, takže návrh, že ji vezmu k lékaři taky u ní neuspeje.

Tyjo a co když nelže? 8o
Co když si fakt pamatuje, jak byla u toho doktora a dával jí tu léčbu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
3.1.20 19:22
@Bábrdl píše:
„Slyšel jsem, že váš syn/snacha/skřítek, co bydlí v kuchyni v kredenci tvrdí, že nejste úplně v pořádku. Pojďme si čistě formálně udělat takový test, ať máte nějaký papír, že jste v pořádku a dají vám pokoj, mrk mrk“.Na člověka, co dává lidem se záchvatem placebo, jsi trochu cimprlich, ne? (Vtip, vtip, nekamenuj mě :kytka: ).
:mrgreen: Che, to se dává při podezření na psychogenní záchvaty, status bych tím asi neléčila :twisted:

No to nevím, jestli by tenhle přístup zabral. Kdyby s tím vybafli na mě, a neměla bych rozjetou demenci, tak se ohradím, že není doktor.
To bych spíš zkusila udělat hromadně jako nějaký sranda test z časopisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.1.20 19:34
@Baba píše: :mrgreen: Che, to se dává při podezření na psychogenní záchvaty, status bych tím asi neléčila :twisted:No to nevím, jestli by tenhle přístup zabral. Kdyby s tím vybafli na mě, a neměla bych rozjetou demenci, tak se ohradím, že není doktor.
To bych spíš zkusila udělat hromadně jako nějaký sranda test z časopisu.

Však já myslela u doktora. Neurologa, který „se mu podívá na bolava záda a přitom…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
3.1.20 19:37

@Baba to se mi zdá jako dobrý nápad, to s tím hromadným sranda testem z časopisu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
3.1.20 19:39
@Lenka_Hal píše:
Tohle prece nemuze delat ani manipulator, kdyz lze nekomu a je tam svedek, jeden den rekne jedno a dalsi neco jineho, kdyz kazdemu pritomnemu je jasne, ze lze. Ona muze byt manipulator, ktery dostal Alzheimera. Ja bych ji na to vysetreni vzala. :think:

Může. Moje tchýně se nejdříve snažila vystrnadit mě a rozeštvávala nás s manželem. Neuspěla, naopak mě manžel bránil a tak hodila přes palubu i jeho. Definitivně jsme ji vyrazili ze života, když před zbytkem rodiny pronesla o mě nehoráznou lež a když se mě manžel opět zastal, obvinila ho že lže on a stalo se to. Bylo to před dost lety a pořád se ta megera těší dobrému zdraví (víme od zbytku rodiny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová