Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
353
12.10.17 10:18

Jako upřímně - vy necháte svou tchýni, aby na vaši dceru ječela? Aby se k ní takto chovala? Chyba je hlavně na Vaší straně!
Tohle by tchyně udělala jednou a seřvala bych ji tak, že by se z toho potento.. Tohle si prostě nesmí dovolit..
A co si má myslet Vaše dcera, když se jí nezastanete? Vyroste z ní holka bez sebevědomí, protože si bude myslet, že si takové chování zaslouží!
Hlavní chyba je ve Vás- postavte se konečně za Vaši dceru a nenechte jí ubližovat.. Hned na začátku jste měla stanovit pravidla, že buď se k dceři bude chovat slušně, nebo tam nebudete jezdit. Ani Vy, ani Vaše dcera, ani Váš syn! Jeden za všechny, všichni za jednoho.. A Váš přítel se měl dcery také zastat, když ji od jejích dvou let vychovává, jakoby byla také jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.10.17 10:18
@Amelie30 píše:
Holka zlatá, sama proti všem? Ale je to tvoje dítě. Ona potřebuje vědět, že za ní stojíš. Já bych se dcery zastala přímo a všichni ostatní by mu byli u zádele. Včetně manžela, pokud by něco řekl proti.

Naprostý souhlas, vždyť se té malé nikdo nezastane, chuďátko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
12.10.17 10:19
@Anonymní píše:
Já o tom s přítelem několikrát mluvila, vždy mi řekl, že z ní dělám chudinku, že to není pravda. Ne, nikdo z jejich rodiny si toho nevšiml, myslím tedy sourozence přítele. Oni prostě tak drží spolu, že si taky rádi přidají, aby se snad zavděčili mamince? Co já vím.
Dcera zůstat doma může, ale když všichni jedeme (já, přítel, jeho dcera, syn) k nim, tak dcera chce jet taky, ale je pravda, že když tam výjimečně jedeme bez dcery od přítele, tak zůstane doma, to ji tam nebaví. Ale to se stalo párkrát, jinak tam z 99% jezdíme s dcerou od přítele a to moje dcera chce jet vždy, chce si s ní hrát.

Já si neumím představit být s chlapem 7 let, kdy on jí podle tvých slov nemusí, jsou na ní hnusný a ty to celé její dětství trpis. Vybrala sis moc dobře :cert: Já mám tedy v okolí páry, které třeba taky děti vyzenili.Ale na těch chlapech není vidět, že by dělali rozdíly. Prostě si vybrali ženskou s dítětem, tak to prostě berou, jak to je a že i to dítě je potřeba přijmout. Ale já mám v okolí naštěstí rozumné ženské, pro které není přednější chlap před vlastním dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
12.10.17 10:22

Pro mě je už úplně nepochopitelné, že si tchýně dovolí toto:

„Na moji dceru - to jídlo sníš, na to si holčičko počkám, jinak tě seřežu!“
Můžeš napsat, jak jsi reagovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
12.10.17 10:23

Nechápu proč nic neřekneš? To tam jsi a mlčíš a koukáš jak pleská po zadku tvoje dítě. Chová se k ní hnusně a ty nic? Měla jsi zasáhnout okamžitě, ted si na to pěkně zvykla a lepší to nebude. Proč tam holku vůbec bereš, ta dovolená byl nápad koho? To jsi snad věděla že jí bude buzerovat celou dobu :jazyk:. Fakt nechápu že Tě to vadí a nic neřekneš, kdyby jsi reagovala hned, nedovolila by si to, chudák holka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
12.10.17 10:24
@dedrichov píše:
Plně za dcerou stojíš??
Nezlob se, ale podle popisu ani náhodou. Vždyť jsi se jí NIKDY nezastala

Plne souhlasim. S mou povahou bych tchyni sjela na tri doby, ta uz by po mem diteti nestekla! Pokud je to vsechno pravda, tak nebrec do polstare a postav se ji. Kdyz takovou nespravedlnost slysis, zakladatelko, tak mlcis? Klidne by u me skoncil i chlap, pokud by mu byla v takovem pripade maminka prednejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.10.17 10:26
@jannina1 píše:
Pro mě je už úplně nepochopitelné, že si tchýně dovolí toto:„Na moji dceru - to jídlo sníš, na to si holčičko počkám, jinak tě seřežu!“
Můžeš napsat, jak jsi reagovala?

Ti klidně odpovím a myslím, že se nepletu -) NIJAK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.10.17 10:27

Zakladatelko nezlob se na mě, ale tvoje dítě je opravdu chudák. Pěstuješ v ní strašnou celoživotní křivdu tím, že ji tomudle peklu vystavuješ. Ona zcela bezmocná, nemůže se nijak bránit dospělé cizí ženské, která ji nenávidí a znamená pro ni jen nutné zlo, její nevlastní otec ještě konstatuje, že jí to neuškodí a ty neuděláš nic? Nemůžu tomu uvěřit, že přízeň chlapa a nesnášenlivé staré ludry pro tebe znamená víc než štěstí, radost a klid vlastního dítěte, které má na světě jenom tebe jedinou. Je to do nebe volající a ty jsi povinna to změnit okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
12.10.17 10:28
@Jana525 píše:
A proc sis tedy s takovym clovekem, ktery se nezastane tve dcery udelala dalsi dite!

Taky nechápu, je s ním od dvou let dcery. A stále se jí nezastane ani on a podle jejích slov jí ani nemusí. Dobrá to matka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
12.10.17 10:29

To je neuvěřitelné, že jen mlčíš a koukáš na to. Chudinka malá, sama proti takové čarodějnici… Já jsem silně nekonfliktní typ, ale ta by si něco vyslechla, když by to odmítl řešit partner!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
12.10.17 10:29

@vejilka Dceru nemusí tchán, nikoli přítel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
12.10.17 10:31

Pokud to je tak, jak popisuješ a přítel to přesto zlehčuje a říká, že z ní děláš chudinku, tak opravdu nechápu, proč jsi s ním zůstávala a dělala si společné dítě.
Přítel by se měl snad zastat především tebe a tvé dcery. A jak se chová přítel k tvé dceři?
Ptáš se, co bychom dělali na tvém místě. Já bych jednoznačně partnerovi i tchýni řekla, že už máš dost jejího chování vůči tvé dceři, že tam jezdit prostě nebudeš a nebudeš ji vystavovat takovému jednání.
A tví rodiče a rodiče ex, se kterým máš dítě, jako prarodiče fungují dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
12.10.17 10:32

Zakladatelko: Pokud jsi si sem přišla postěžovat, na tu „tlustou starou babu“, tak si dost
vedle a dostaneš tu kopr a já jsem pro. :zed: Jsi s chlapem 7 let, tvojí dcerce je 9. Jestli jsem to dobře pochopila, tak jí dělá „tátu“ od 2 let. To byla ještě batole, to jí taky něměl rád? A ty s klidem víš, že on jí nemusí? Pak v klidu necháš, aby se tvoje tchýně chovala takhle nefér? Obávám se, že nebudu jediná, co si myslí, že vynadáno tu zasloužíš hlavně sama. Nepochopím, že když celou dobu víš o nefunkčnosti takto slepené rodiny, že sis pořídila společné dítě.
Jsi slaboch, tchýni bych řekla veřejně před všemi, že by se měla stydět za svoje chování k nevinnému dítěti. Tomu tvýmu bych taky udělala tmu před očima. Oni jdou jen tam, kam je ty sama pustíš. Vezmi laskavě rozum a mozek do hrsti a začni myslet. :roll: Hlavně, že víš, že tvoj dítě probrečelo celou dovolenou…a že nesmí sahat na svého brášku. Jsi divná, fakt divná. Občas mi hlava nebere, jak ženská po rozpadu jednoho vztahu, za každou cenu utvoří nový vztah, nové děti a pod…a pak si v té „idylce neví rady“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
12.10.17 10:33
@MisaHanuska píše:
@vejilka Dceru nemusí tchán, nikoli přítel ;)

Pravda, ale on jí asi taky dvakrát v lásce nemá když se té malé ani nezastane a tiše to trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.10.17 10:34

Zakladatelko ještě bych dodala, že bys měla rázně sdělit, že s partnerem a vašimi všemi dětmi jste jedna rodina a nebudete se vyskytovat někde, kde to není akceptováno. A pokud to tchyně neakceptuje, tak má smůlu a může šikanovat někoho jiného, protože tvoji rodinu už nikdy neuvidí. A za tím si stát až na věky. A chlap ať si vysere obě oči, je to naprosto bezpáteřní idiot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová