Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6859
12.10.17 10:54
@kontramatka píše: :hug: :hug: :hug: K čemu přitom potřebuje takového blbouna, který se jí ani nezastane, protože mu za to nestojí? K ní ať se chová jak libo, je dospělá, může se bránit. Ale dítě prostě musí jen snášet křivdy. Mám z toho husí kůži.
Nedá se pomocí ID nebo tak něco najít o koho se jedná a tu sociálku tam poslat? Kvůli té malé holčičce?

Sociáka s tímto nic dělat nebude, bohužel. Jsou daleko horší případy, které se musí řešit. Toto si zakladatelka musí vyřešit sama v sobě, co jí je přednější :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.17 10:56

Reaguji na úvodní příspěvek. Krucinál postav se za tu holku, tchyni spucuj na dvě doby a s ní klidně i toho tvého ignorantského přítele kdyby se mu to nelíbilo a sám není schopen říct bů. Dcera tedy ví, že stojíš za ní…to jo no když ani necekneš na její obranu. Prostě jak bude na ní zase hnusná tak proboha vystartuj, řekni jí od plic svoje a chlapovi bych prostě strčila syna a jeď si sám. Pokud by měl řeči tak bych mu to taky velice rychle vysvětlila. Uvědom si, že každý si k tobě dovolí to co dovolíš ty jemu. Takže si vyber buďto se postav za dceru i za cenu hádek s přítelem nebo jí tedy řekni, že za ní stojíš, neudělej pro ten klid v rodině nic a nech jí po zbytek dětství trápit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
12.10.17 10:57
@Anonymní píše:
To, že v rozčilení před dcerou řeknu, že je to zakomplexovaná baba, nepřijde mi to brutálně sprosté, i když to ideální není. Ale taky s ní mluvím i jinak, pochopení u mě má. Ale je pravda, že před jeho rodinou se jí zastanu málo, to až jsme sami. Já neumím moc mluvit, argumentovat, přemýšlela jsem, že tchýni napíšu dopis, ale vím, že by se mi vysmála celá rodina, jak by ho pak přede všemi četla. Na zadek jí dala, když byla menší a opravdu jen plácla přes zadek, zase ze mě nemusíte dělat bezcitnou matku, co má na prvním místě chlapa a nechá mlátit svoje dítě… mě by to asi nevadilo, kdyby takto byla přísná i k vlastním vnoučatům, tak bych to prostě tak brala, že babička se musí poslouchat. Ale takto je to nespravedlivé.
přítel má spoustu dobrých vlastností, já to tak brala, že všude je něco, dcera ho má ráda, mazlí se s ním atd.
Šla bych do útoku proti tchyni i přes nevoli manžela (nebo přítele). A naopak bych se vyhnula sprostým urážkám, tím strašně snižuješ svoji úroveň. Klidně si nacvič něco dopředu. Něco asertivního, jasného. Hlavně v tom musíš mít jasno ty.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992

@Adinal Když si někdo založí diskusi má si u toho sedět a korigovat ;) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
@vejilka píše:
Sociáka s tímto nic dělat nebude, bohužel. Jsou daleko horší případy, které se musí řešit. Toto si zakladatelka musí vyřešit sama v sobě, co jí je přednější :(

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
12.10.17 10:58

@Aishinka já to znám taky jen trochu v lehčí verzi. Syn nedostává tolik hader jako dcera. Ale také jakékoliv domluvy nejsou možné, ale i tak, za cenu rozhádání se v rodině, bych nepřipustila takovéto chování k mému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
12.10.17 10:59
@Anturie píše:
@Adinal Když si někdo založí diskusi má si u toho sedět a korigovat ;) :think:

8o Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@elen-ka píše:
bohužel takto dopadne i dcera zakladatelky. :(

je pravda, že sebevědomí já moc nemám, dcera je sebevědomá hodně, my tam jezdíme cca 1× za měsíc, dřív tedy 1× za 14 dní, takže dcera „babičkou“ úplně nežije, má svůj svět doma. Neřve teda na ní pokaždé, když přijedeme, to zase ne, ale za ty roky toho „nespravedlivého“ bylo prostě dost… zakl.

• Citovat
  • Upravit
1696

Ty jo, taky nechápu :poblion:. Ona řve na tvé dítě, je na ní hnusná, ty se vůbec neozveš, protože „nechceš dělat zle a všichni jsou proti tobě“? Kolik ti je, jsi malý dítě? Máš devítiletou dceru, ta potřebuje tvou ochranu (!), ne aby jsi s ní brečela do polštářů. Na dovolený se týden nesmí dotknou bráchu 8o. Kdo o tom rozhoduje, ty nebo tchýně? kdo vychovává a porodil syna? Tchýně? :roll:… krom toho si časem zaděláváš na problémy, až bude syn starší, bude to pro něj skvělý příklad, to pak bude babánek… Rázně si s ní promluv, nepřipouštěj námitky, že jí má ráda. A vem si k tomu chlapa, ať to taky slyší, aby to tchýně neobrátila proti tobě. Pokud se s ní nedohodneš, přestaň tam jezdit, ty, dcera i syn - žádný nechci dělat dusno. Mimochodem, píšeš, že jsou super rodina, tebe a dceru do rodiny nepřijali. Ty, děti a přítel jste rodina? Tak snad dá chlap přednost vám, před svou „starou“ rodinou. Jestli ne, asi bych začala přemýšlet, jestli je dobrý nápad s ním být, když nejste na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
12.10.17 11:01
@elen-ka píše:
@Aishinka já to znám taky jen trochu v lehčí verzi. Syn nedostává tolik hader jako dcera. Ale také jakékoliv domluvy nejsou možné, ale i tak, za cenu rozhádání se v rodině, bych nepřipustila takovéto chování k mému dítěti.
:( Jsme rozhádaní… A je to celé k ničemu. :,( Kolik jsem se nabrečela. Tchýně to má ale tak stejně s druhým synem. Mají holčičku a chlapečka. Holka jezdí na celé léto k babičce a kluk tu ještě nebyl déle než dvě hodiny - a to má 7 let! Jim je to jedno. To jen já zbrojím za malého… :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
12.10.17 11:03
@Anonymní píše:
je pravda, že sebevědomí já moc nemám, dcera je sebevědomá hodně, my tam jezdíme cca 1× za měsíc, dřív tedy 1× za 14 dní, takže dcera „babičkou“ úplně nežije, má svůj svět doma. Neřve teda na ní pokaždé, když přijedeme, to zase ne, ale za ty roky toho „nespravedlivého“ bylo prostě dost… zakl.

Tak hlavně že víš, jak nespravedlivé to bylo, a zaujala jsi takový postoj, aby dcera viděla, jak moc se za ni ne/postavíš…chuděrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
12.10.17 11:03
@Anonymní píše:
je pravda, že sebevědomí já moc nemám, dcera je sebevědomá hodně, my tam jezdíme cca 1× za měsíc, dřív tedy 1× za 14 dní, takže dcera „babičkou“ úplně nežije, má svůj svět doma. Neřve teda na ní pokaždé, když přijedeme, to zase ne, ale za ty roky toho „nespravedlivého“ bylo prostě dost… zakl.

Takže ode dneška - konec!!! Chyť to /ji/ za pačesy!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
12.10.17 11:04
@Anonymní píše:

Zakladatelko, to že ty si myslíš, že dcera má hodně sebevědomí, tak ve skutečnosti to tak být nemusí. Nebo spíše v hodně věcech ano, bude sebevědomá, ale jsou situace, které ji budou i jen málo připomítat ty situace, které zažívá u „babičky“ a hned se bude chovat jinak, jak ovečka, která nesmí nic říci, aby nebyla „ta zlá“ a musí si nechat vše líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.10.17 11:05
@Anonymní píše:

Zakladatelko nevím proč bys dávala chlapovi číst diskusi. To je tvoje věc. Ješitný chlap si z toho nic nevezme. leda překroutí a z tebe udělá husu.
Prostě a jednoduše nikam s tchány nejezděte a když budete u nich, tak se dcery zastaň. A to tak, že řekneš: Ona nedělá nic zlého, co by tu jiné děti nedělali, tak ji laskavě neokřikujte, když ostatní taky neokřikujete nebo jsme tu posledněkrát všichni jak nás tu vidíte. Tečka. Dál nic. Dál jednej jako obyčejně. Ale stůj si za tím. Nejsi žádná onuce a tvoje dcera už vůbec ne. Vy jste všichni rodina a pokud to někdo neakceptuje, tak to není problém na vaší straně, ale na jeho. A potom není důvod takové lidi navštěvovat. A je úplně jedno jestli je to něčí matka nebo červená karkulka. Toto prostě nesmíš dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.10.17 11:07

Sakra ty nemáš hubu aby ses ty holky zastala?!?!! Co ses to za mámu? Nechceš dělat zle tak ať holku klidně buzeruje? Kdo rozhoduje o tvých dětech, ty nebo tchyně?? Nemusíš to trpět, nemusíš tam jezdit a můžeš klidně říct tchyni co si o tom myslíš, svět se nezbori a ty budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová