Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jitka42 píše:
Myslim ze by pro babicku bylo nejlepsi vratit se do bytu kde zila pred tim a zaplatit ji osetrovatelku, nestyd se za to. Castecne to zaplati jeji invalidni duchod, castecny ty, jen jde o to smyrit se s tim ze zamnestvavani lidi neni zly ale dobry zkutek, prestoze minuly rezim tvrdil opak a my na to stale doplacime.
souhlasím, navíc si můžete zažádat o příspěvek na péči a ošetřovatelku platit i z něj… také mě napadá zkontaktovat nějaké babiččiny známé, kamarádky, které by ji mohly chodit pravidelně navštěvovat, tím nemyslím, že by se o ni staraly..ale prostě takové společenské návštěvy… zašla bych na město na sociální odbor, budou tam mít seznam organizací, které takové ošetřovatelky poskytují, neziskovky, charita…
Ahoj, tak se opět hlásím… v tomto domově mají také plno, dneska jsem s mamkou probírala tu garsonku a ona mi řekla, že už o tom taky mluvili, ale že tam se nevejde ta polohovací postel, že ta garsonečka má sotva 34m2 že by se nedostalo s babičkou ani do koupelny, že to prostě možné není… Zajím jediné řešení je, najmout pečovatelku a pronajmout větší byt ![]()
Zakl. a kontaktovaly jste babiččin místní úřad? Přímo soc. péči? Mělo by se najít řešení, bývají i dočasná umístění v odmech s peč. službou, jsou domy s peč. službou, i když se čeká, tak za zažádání to stojí za to.
@berry4
Presne tak, a socialni pracovnice toho mistniho pecovatelaku by neporadily???
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si zase pro radu dnes anonymně chodí sem známý a nechci aby v rodině troubili, že to zveřejňuji na netuMoje prababička je v pečovatelském domě ze kterého jí, ale mají za týden propustit. Nechodí a nosí dokonce i pleny, jinak je stále usměvavá komunikativní a ta co si všechno pamatuje
![]()
Je mi jí moc líto, moje máma mi dnes brečela do telefonu, že už mluvila snad s každým z rodiny, ale domů si jí nikdo vzít nemůže. Většina pracuje a nebo jsou v důchodu a nedokázali by se o ní postarat, obvolali jsme snad všechny domovy důchodců, pečovatelské domy a sanatoria v okolí, všude mají plno ještě zítra zkusím osobně zajet do menšího města se optat tam osobně. Jenže co když jí nevezmou ani tam? Já kdybych mohla vzala bych si jí hned, ale žijem v malém domečku s přítelovými rodiči a doma mám hyperaktivní batole tak by to nebylo možné
Stále mi to vrtá hlavou, jsme ochotni zaplatit péči i veškeré služby v některém z těchto zařízení proto moje máma obvolávala i soukromé zařízení, ale fakt prý nikde nemají místo pro takto postíženou osobu. Babička dnes plakala a říkala, že to má asi za to jak se snaží rehabilitovat a že už měla asi dávno umřít, úplně mi to rve srdce, celý život dělala něco pro někoho a teď to má takhle zpět… Ani nevím jestli se chci jen vypsat nebo zde dostanu nějakou radu… Modlím se za to aby tam kam zítra pojedu babičku vzali… a vlastně vůbec netuším co se stane když ne
ach jo..
Nedočítala jsme přispěvky, jak to dneska dopadlo? Na tohle jsou speciální domy s trvalou pečovatelskou službou, jsem z oboru, odkud jsi? Třeba bych dala typy na zařízení
Tak jsem ráda, že máte jasno v tom, co uděláte. Taky si nemyslím, že je nutné za každou cenu obětovat život a nastěhovat babičku někam, kde to pro ní není. Pokud bude příbuzenstvo přispívat, tak je pečovatelka dobré řešení. A všichni můžou jezdit na návštěvy a střídat se v péči o víkendech. My to tak měli s babi a dědou a fungovalo to.
A zakladatelko, byt je babiččin, nebo je jen nájemní? Šel by prodat nebo alespoň pronajmout? Mohli byste si pak za ty peníze dovolit pronájem mnohem většího bytu, kde bys opravdu mohla bydlet buď ty, nebo tvoje mamka i s dědou… Případně ta pečovatelka…
Myslím, že je i dost pečovatelek, které se rády postarají o někoho, komu to myslí a má i příjemnou povahu…
Teta se takhle starala o svého otce a byl to děs a hrůza, byl tak zlý, že k nám často chodila brečet, psychicky jí deptal celý život a před smrtí si to ještě vychutnával… ![]()
Přeju ať to dobře dopadne a prababička dožije důstojně a s vámi po boku pokud možno šťastně ![]()