Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pe-terka píše:
tak to nevím, i Babiš se chce ženit. A z Monči by toho asi moc nekáplo. Navíc spolu mají dvě děti, žijí spolu dvacet let - s igelitkou by neodešla ani „svobodná“.
Ale to máš fuk. Směrodatné je, jak to cítíš ty? Ty se nechceš vdát, být rodina i úředně?
a k čemu to bude dobré? ![]()
@Levandulina píše:
A jak to, že se jmenuje Babišová, když nejsou manželé? To se jen tak nechala přejmenovat?
protože si změnila jméno. Stejně jako Saudková, která se dokonce ani nejmenovala Sára…
@ZuzaMi píše:
Nemusí.. my se s mužem brali jen ve čtyřech, tajně, celkové náklady včetně oběda se svědky byly asi 4tis.
je to rozumné - zbyly vám peníze na jiné investice.
Já tedy neříkám, že velké svatby nejsou fajn - na nějakých jsme byla a mám krásné zážitky
. Na druhou stranu, pokud ty prostředky nejsou nebo chtějí lidi investovat jinak, není se co divit.
@lleennttiillkkaa píše:
protože si změnila jméno. Stejně jako Saudková, která se dokonce ani nejmenovala Sára…
sdílíme myšlenky ![]()
@Tamtama píše:
a k čemu to bude dobré?
osobní pocit, který je individuální…Někdo to tak má nastavené a jiný ne. Zkrátka a dobře - jsi moc fajn, mám tě rád a chci náš svazek stvrdit i oficiálně, aby jsi byl i dle zákona můj muž (žena).Někdo je rád zadaný i papírově, jiný ne.
@pe-terka píše:
je to rozumné - zbyly vám peníze na jiné investice.
Já tedy neříkám, že velké svatby nejsou fajn - na nějakých jsme byla a mám krásné zážitky. Na druhou stranu, pokud ty prostředky nejsou nebo chtějí lidi investovat jinak, není se co divit.
Souhlas ![]()
@pe-terka píše:
osobní pocit, který je individuální…Někdo to tak má nastavené a jiný ne. Zkrátka a dobře - jsi moc fajn, mám tě rád a chci náš svazek stvrdit i oficiálně, aby jsi byl i dle zákona můj muž (žena).Někdo je rád zadaný i papírově, jiný ne.
díky, já myslela, že z toho třeba kápnou nějaký peníze ![]()
Podle mně by byla trapárna obří svatba v bílém se sto lidmi. Nějaký malý obřad na úřadě trapárna není.
Jsme taky s mužem spolu dvanáct let a nejsme svoji. Kdybychom plánovali svatbu tak jen proto, abychom byli úředně „rodina“. A jméno bych si nechala své, jsem už na změnu jména moc stará
.
@Tamtama píše:
díky, já myslela, že z toho třeba kápnou nějaký peníze
tak pokud bys předběhla Monču a vzala si Babiše, tak asi jo
Ale jako i finanční vazby se v manž. samozřejmě mění - vzájemná vyživ. povinnost manželů, dědictví a co já vím co všechno. Vzít si chlapa, co není chudý, samozřejmě není špatný tah
.
Význam má, že to má význam pro děti. Někteří z nás ten závazek žádají před dětmi - tady ho žádají post děti samy
. Asi jim schází - a to nijak nehaní vaši rodinu. Ale dokážu si představit, že otázka „hele a proč se vlastně vaši nikdy nevzali?“ má pro dospívající tvory spoustu zákrutů a rovin. Třeba je jen nadchla představa mejdanu, třeba ale pro ně má sňatek zásadnější význam.
Pak mě napadá, že spolu zjevně chcete stárnout a zestárnout. Bez manželství ale nejste chráněni jako pár zákonem, kdyby se někomu z vás něco stalo - nemáte automatický nárok být s druhým v nemocnici, rozhodovat v jeho prospěch, nemáte nárok na vdovskou podporu, nejste automaticky dědici… Atd. Já vím, ono to jde všechno nějak zařídit - akorát ten papír z radnice to umí sám od sebe.
Po dvou detech a dvaceti letech je to uplne fuk. To uz fakt nemas narok byt ze svatby nervozni jak panna nevesta ![]()
@Tamtama píše:
a k čemu to bude dobré?
Přání dětí je málo?
Zakladatelko jdi do toho ![]()
Určitě ano, pro holky to bude krásný zážitek, pro vás určitě taky, je moc hezké že chtějí mít rodiče při spolu a podporují to, horší by bylo kdyby nechtěly, takže za mě určitě ano
![]()
Nemusí.. my se s mužem brali jen ve čtyřech, tajně, celkové náklady včetně oběda se svědky byly asi 4tis.