Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Levandulina píše:
A jak to, že se jmenuje Babišová, když nejsou manželé? To se jen tak nechala přejmenovat?
protože si změnila jméno. Stejně jako Saudková, která se dokonce ani nejmenovala Sára…
@ZuzaMi píše:
Nemusí.. my se s mužem brali jen ve čtyřech, tajně, celkové náklady včetně oběda se svědky byly asi 4tis.
je to rozumné - zbyly vám peníze na jiné investice.
Já tedy neříkám, že velké svatby nejsou fajn - na nějakých jsme byla a mám krásné zážitky
. Na druhou stranu, pokud ty prostředky nejsou nebo chtějí lidi investovat jinak, není se co divit.
@lleennttiillkkaa píše:
protože si změnila jméno. Stejně jako Saudková, která se dokonce ani nejmenovala Sára…
sdílíme myšlenky ![]()
@Tamtama píše:
a k čemu to bude dobré?
osobní pocit, který je individuální…Někdo to tak má nastavené a jiný ne. Zkrátka a dobře - jsi moc fajn, mám tě rád a chci náš svazek stvrdit i oficiálně, aby jsi byl i dle zákona můj muž (žena).Někdo je rád zadaný i papírově, jiný ne.
@pe-terka píše:
je to rozumné - zbyly vám peníze na jiné investice.
Já tedy neříkám, že velké svatby nejsou fajn - na nějakých jsme byla a mám krásné zážitky. Na druhou stranu, pokud ty prostředky nejsou nebo chtějí lidi investovat jinak, není se co divit.
Souhlas ![]()
@pe-terka píše:
osobní pocit, který je individuální…Někdo to tak má nastavené a jiný ne. Zkrátka a dobře - jsi moc fajn, mám tě rád a chci náš svazek stvrdit i oficiálně, aby jsi byl i dle zákona můj muž (žena).Někdo je rád zadaný i papírově, jiný ne.
díky, já myslela, že z toho třeba kápnou nějaký peníze ![]()
Podle mně by byla trapárna obří svatba v bílém se sto lidmi. Nějaký malý obřad na úřadě trapárna není.
Jsme taky s mužem spolu dvanáct let a nejsme svoji. Kdybychom plánovali svatbu tak jen proto, abychom byli úředně „rodina“. A jméno bych si nechala své, jsem už na změnu jména moc stará
.
@Tamtama píše:
díky, já myslela, že z toho třeba kápnou nějaký peníze
tak pokud bys předběhla Monču a vzala si Babiše, tak asi jo
Ale jako i finanční vazby se v manž. samozřejmě mění - vzájemná vyživ. povinnost manželů, dědictví a co já vím co všechno. Vzít si chlapa, co není chudý, samozřejmě není špatný tah
.
Význam má, že to má význam pro děti. Někteří z nás ten závazek žádají před dětmi - tady ho žádají post děti samy
. Asi jim schází - a to nijak nehaní vaši rodinu. Ale dokážu si představit, že otázka „hele a proč se vlastně vaši nikdy nevzali?“ má pro dospívající tvory spoustu zákrutů a rovin. Třeba je jen nadchla představa mejdanu, třeba ale pro ně má sňatek zásadnější význam.
Pak mě napadá, že spolu zjevně chcete stárnout a zestárnout. Bez manželství ale nejste chráněni jako pár zákonem, kdyby se někomu z vás něco stalo - nemáte automatický nárok být s druhým v nemocnici, rozhodovat v jeho prospěch, nemáte nárok na vdovskou podporu, nejste automaticky dědici… Atd. Já vím, ono to jde všechno nějak zařídit - akorát ten papír z radnice to umí sám od sebe.
Po dvou detech a dvaceti letech je to uplne fuk. To uz fakt nemas narok byt ze svatby nervozni jak panna nevesta ![]()
@Tamtama píše:
a k čemu to bude dobré?
Přání dětí je málo?
Zakladatelko jdi do toho ![]()
Určitě ano, pro holky to bude krásný zážitek, pro vás určitě taky, je moc hezké že chtějí mít rodiče při spolu a podporují to, horší by bylo kdyby nechtěly, takže za mě určitě ano
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsme s přítelem spolu přes 20 let. Nevzali jsme se, přítel nechtěl. Máme dvě dcery školou povinné. Mají obě jméno po mě.
Holkám to najednou začalo vadit, prý nejsme takhle normální rodina. Ukecaly tátu, aby koupil zásnubní prstýnek.Chtějí, aby si mámu vzal.
Mě to přijde jako trapárna po těch letech.
Co vy, šly byste do toho?
Tak hádám, že ty, které nikdo nepožádal o ruku, ti napíšou, že je to trapárna. Kyselé hrozny. To je jasné. ![]()
Upřímně, moc neuznává tyhle svatby „za odměnu“. „Když jsi mi teda porodila dvě děti a vychováváš je, tak já se k tobě přihlásím.“ Ale lepší pozdě než vůbec.
@Levandulina píše:
A jak to, že se jmenuje Babišová, když nejsou manželé? To se jen tak nechala přejmenovat?
Jo nechala. Což je podle mě vrchol zoufalství. „Když si mě nevzal, budu dělat, že jo.“ Jako Babišová, Saudková, Kolowratová…