Dcery chtějí, abychom se vzali

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5487
8.4.17 08:16

Podezřívat Babišovou v otázce svatby z vychcanosti, to je po dvaceti nebo kolika letech vztahu a dvou dětech docela úlet :lol: :roll: Tak snad i mezi pracháči mohou být hezké vztahy, ne? Copak miliardář nemůže mít nikoho upřímně rád? :nevim:
Já bych do svatby šla. Být Monika a nebo zakladatelka. Nebo kdokoli ve stabilním vztahu. :palec: Opravdu to není jen papír, to byste si ho mohli nakreslit doma pastelkama. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
8.4.17 08:21
@Anonymní píše:
Ahoj, jsme s přítelem spolu přes 20 let. Nevzali jsme se, přítel nechtěl. Máme dvě dcery školou povinné. Mají obě jméno po mě.
Holkám to najednou začalo vadit, prý nejsme takhle normální rodina. Ukecaly tátu, aby koupil zásnubní prstýnek. :lol: Chtějí, aby si mámu vzal.
Mě to přijde jako trapárna po těch letech.
Co vy, šly byste do toho?

svatba je to nejlepsí co me potkalo :mrgreen: brali jsme se s manželem po 8 letech ano je to jen papír ale plus taky pořádek kdyby se nekdy nekomu z vás neco stalo a je super že i po 20 letech si te chce partner vzít (veřím že i ty jeho ) a plus to že to tak vnímají deti asi chtelí být z "kompletní rodiny papírove "
me osobne se lepe řeší veci když nemusím nekde přítel tohle přítel tamto ale manžel…já bych neváhala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
8.4.17 08:22

Šla bych do toho asi kvůli dětem. je to sice divné se brát po tolika letech, ale děti to asi hodně trápí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
8.4.17 08:23

Neblbni, vždyť je to krasne. Gratuluji, bud stastna :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
8.4.17 08:35

Jen k vůli dětem bych to nedělala, musela bych to tak cítit. Školní děti to bude bavit řešit tak měsíc, dva, potom se zase budou zabývat něčím jiným. Sourozence bych jim taky okamžitě nepořídila jen proto, že si to přejí, stejně tak nějaké větší zvíře, to je zásah pro celou rodinu. Stejně tak bych se nenechala rozvést nebo si nepořídila nového přítele jen proto, že s tím přišly děti, které to pravděpodobně viděly, slyšely, někde u kamarádů.

Z příspěvků zakladatelky nemám pocit, že by se do svatby po tolika letech zrovna hrnula :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
8.4.17 08:55

@Aenne Jj,zvlášť školní děti můžou každý měsíc chodit s novým nápadem, protože jsou hodně ovlivnitelné spolužáky, kamarády a tím, co vidí v bezprostředním okolí.
Navíc si nemyslím, že by tlak do svatby byl v dnešní době až takový, protože hodně manželství je rozvedených(nebo partneři rozejití),hodně školních dětí chodí každý druhý víkend k tatínkovi, některé jsou i ve střídavé péči a doma mají novou složenou rodinu - matka nového partnera plus nevlastní sourozence, kteří taky docházejí v určitém cyklu.

Podle mě dcerky zakladatelky mohly vidět(nebo z doslechu od spolužáků, kamarádů) svatbu v bezprostředním okolí, klidně rodiče nějaké spolužačky, mohla to být i druhá svatba(maminka nebo tatínek si brali někoho jiného) a holky se toho chytly, řekly si, že by to mohlo být hezké i u nich.

Dvě školní děti mám doma, kluka a holku.Sama vidím, jak je hlavně dcera ovlivnitelná svými kamarádkami, mezi holkami jsou zvláštní a komplikovanější vztahy, vzájemná potřeba trumfnout se, někdy závist..Taky chodí každou chvíli s jiným nápadem a po důkladnějším rozhovoru se dozvím, že to chce hlavně proto, že to tak má některá z jejich spolužaček nebo kamarádek.

A vůbec nejde o „kyselé hrozny“,jak tu psala některá uživatelka. Z příspěvků zakladatelky mám pocit, že jí stav takový, jaký je, vyhovuje a nemíní se vzdát své svobody.
Ještě je otázka, proč muž najednou obrátil. Snad pro to těch dvacet let měl nějaký důvod, proč se nechtěl ženit, to se nemění ze dne na den. Holky si mohou omotat tatínky kolem prstu, mu to najednou mohlo přijít jako milé a správně praštěné, když si to holčičky přejí.

Neříkám, že se zakladatelka nemá vdávat, ale já bych se řídila hlavně SVÝMI pocity, nenechala bych se do ničeho vmanipulovat, už i proto, že muž dvacet let nechtěl a já jsem se třeba už dávno smířila s tím, že to bude tak, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
8.4.17 09:05

Já to beru tak, že pokud je to pro někoho opravdu jenom papír, tak proč to těm dětem nedopřát. Sourozenec, to je přece něco úplně jiného, tam hrají roli peníze, čas, zdraví, chuť piplat a pečovat o dalšího človíčka. Ale pokud je svatba pro mě jenom papír, tak mě to nic nestojí splnit dětem přání a být rodina i ofiko. Samozřejmě si v tu chvíli člověk musí být jistý, že s daným partnerem chce zůstat, že mu po těch 20 letech neleze krkem a zpečeti se skřípající nebo dokonce nefungující vztah jen kvůli přání dětí.

Příspěvek upraven 08.04.17 v 10:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.4.17 09:21

V určitém věku to pro děti může být dost důležitý. Třeba se cítí mezi vrstevníky jako mimozemštani. Takže bych určitě přihlédla k jejich přání a rozmyslela si to. Nicméně pokud fakt nechceš, tak bych jim vysvětlila, že by se nic nezměnilo a jako rodina žijete a dokonce tou rodinou jste. Zase bych si nenechala řídit život dle dítěte pokud s tím fakt nejsem ztotožněná. Jednou budou mít vlastní volbu jak žít. Svatba se dá udělat i příjemně maličká, vkusná a úměrná vašemu věku. Třeba chtějí holky zažít svatební horečku, být družičky atp.

Edit. osobně mám ráda když se v životě něco děje. Takhle byste se mohli tešit na společnou /svatební dovolenou. Užít si s holkama přípravy. Nechat je vybrat květinu a šaty. Určitě by se jim líbilo vidět maminku jako princeznu. Já se budu vdávat za 3 týdny a předpokládám, že moje Dvouletka bude akorát hulákat „jééé máma tady“ „mámo ruku a hačí tady“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
8.4.17 10:01

Pro svoje děti bych to udělala… berou to jinak než my dospělí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
8.4.17 11:06
@Anonymní píše:
Ahoj, jsme s přítelem spolu přes 20 let. Nevzali jsme se, přítel nechtěl. Máme dvě dcery školou povinné. Mají obě jméno po mě.
Holkám to najednou začalo vadit, prý nejsme takhle normální rodina. Ukecaly tátu, aby koupil zásnubní prstýnek. :lol: Chtějí, aby si mámu vzal.
Mě to přijde jako trapárna po těch letech.
Co vy, šly byste do toho?
šla bych do toho ;) takže i dcery budou měnit příjmení
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
8.4.17 11:07

Zakladatelko:
Já jsem zastáncem svateb, ale…
Ale v tomto případě by se mi nelíbilo, že mě děti nutí do něčeho, co sami my nechceme.
Svatba je věcí těch dotyčných dvou lidí. A pokud ji ti dva nechtějí, neměli by se do toho nutit, byť jde o jejich vlastní děti.
Dětem bych vysvětlila důvody, proč svatba neproběhla a hlavně bych je ujistila, že jejich rodiče jsou jinak naprosto normální. I když nemají společné příjmení.
Ovšem, pokud tu svatbu přece jen chcete, není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148977
8.4.17 11:23

@Šarlota4 gratuluji k svatbě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148977
8.4.17 11:28

Ty kyselé hrozny bych taky až tak neviděla. Jsou ženy co se skutečně vdávat nechtějí. Ač sama vdaná, chapu to. Každý to máme hozené jinak. Třeba moji dceru přemlouvá její přítel ke svatbě už přes rok. Dcera se vdávat nechce.Jako matka bych ráda jednou na její svatbě tu slzičku dojetí zamáčkla. Ale to je moje touha, její ne :nevim: takže mám smolíka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.4.17 11:36
@Anna766 píše:
@Šarlota4 gratuluji k svatbě. :kytka:

Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
8.4.17 12:17

Je to neobvyklé, ale hezké gesto :srdce:. trapárna to není, na trapárnu je to přece vážné rozhodnutí, ne nějaký výstřelek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová