Jak na výchovu? Děti přítel a jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107637
26.5.22 16:39
@Matt 02 píše:
Ale jak si přišla na to, že dva kousky je oukej a víc ne? Však každý má jinou spotřebu. A přece každý rodič ví, kolik tolik to dítě tak nějak plus mínus sní a podle toho se uvaří ne? Víš, že kluk sní osm knedlíků, holka pět, chlap šest, tak víš, že musíš mít na oběd alespoň dvě šišky a nikdo se přece hádat nebude. Dohadovat se o normální jídlo budou tak možná tam, kde to je na příděl. Neřeknu ještě ty sladkosti, to jsme měli každý svojí krabičku v lince a jedli si to svoje, ale nebudeme se přece dohadovat kvůli salámu, pastice, sýru a vajíčkám, když mají všichni všeho dostatek a když někdo něco sní, no tak si ten druhý vezme něco jiného. Jasně, že když je všechno na příděl, tak, že se pak budou hádat, to bych se taky hádal, páč bych měl hlad a strach, že budu mít málo. Jestli si přepočítávají špagety, tak mají prostě málo. Tak není nic jednoduššího uvařit dva balíky, ať se pořádně nežerou a je klid. To samé třeba brambůrky, oříšky a tyhle věci, my to měli normálně vždycky doma nasypaný v takových těch dekorativních miskách na stole v obýváku a nijak nás to netankovalo extra, jo občas si zobnes, ale tak normálka, že by jsme to řešili, to ne. Ale jak k nám přišla návštěva, kde to ty děti doma takhle běžně nemají, tak ty byly jak supi. To pro nás to svátost nebyla, takže jsme si klidně raději vzali tu mandarinku :nevim:. A já teda nevím, ale při těle spíš bude ten, kde se to bude takhle prožívat, protože prožere celý kapesný tajně, navíc to bude o to víc hrotit, páč svátost, honem, honem musím toho využít a precpat se, než ten, kdo to nebude prožívat, prostě se nají, když je hlad nebo si něco vezme, když je chuť, ale nebude jídlo středobod vesmíru, nebude řešit jestli si vzal dvě nebo tři kousky buchty. Spíše takový mají nadváhu, protože si ti celý rozhází přejídáním, hladověním, dietami, páč je ten člověk zvyklý od mala, že je potřeba se hlídat a že čtyři kousky strudlu už je moc, pak to nevydrží, přecpe se, pak má výčitky, hladoví a už si to všechno rozhází. Než ten, kdo prostě jí kolik potřebuje, nikdo ho nehlídá, neomezuje a nevypěstuje si pocit, že, když sní půlku pekáče, že je konec světa a je něco špatně. Zdravý životní styl je o něčem úplně jiném, než o tom dodržovat jen dva kousky buchty. Přece je lepší udělat tu buchtu zdravější, dát tam třeba ten hnědý cukr, tvaroh a hodně ovoce, to je jenom příklad, než důsledně trvat na tom, že dva kousky a stačí. My opravdu nejsme nikdo tlustý a to jsme schopni sežrat každý celý jeden štrůdl ještě teplý, do hodiny po upečení, ale zas neděláme vědu z toho, že upečeno zrovna není nebo to nikdo snědl a klidně si místo toho vezmeme ovoce nebo jogurt a ten koláč zítra nebo v sobotu, prostě až zas bude :nevim:

Ty jsi, ale spisovatel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
26.5.22 17:34
@Lama Lama píše:
Pro ty děti cizí je. Oni se nerozhodli. Ten chlap může chtít kompromis tam, kde mu to dělá nějakou škodu. Pohodlně se může cítit ikdyby jedly 7× denně, stejně tak jako kdyby děti jedly 5× denně.. Musí říct, co mu vadí a to lze řešit - bud řekne, že mu přijde to jídlo drahé, pak stačí nastavit jiné financování společného jídla a holky mohou zvesela jíst 7× denně. Nebo mu vadí, že mu sní jeho Herkules, pak stačí nastavit, že věci z 3 patra lednice holky jíst nemají. Není nutné zasahovat do jídelních zvyklostí holek. Do toho mu nic není.
Aha ,já myslela,že matka děti si netahá do společného bydlení chlapa bez souhlasu děti .
@Lama Lama píše:
Stejne jako nikdo nenutí toho chlapa s nima bydlet.
Správně
@Eemii píše:
Jiste, zakladatelka ovsem resi zcela jinou situlaci.

V čem jinou? Nastěhovala si chlapa a teď ji nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
26.5.22 17:39
@jkra píše:
Vždyť to je dobře. Z lásky bys dusila své děti?

Jsem ráda, že jsem se podobné situaci vyhla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
26.5.22 17:45
@Secado píše:
Opravdu znáš ve svém okolí rodinu, která by se stravovala zdravě, ale jejich dospělé děti jedly odpadky?
Znám to naopak, ale že by někdo ze zdravé vyvážené stravy přešel na tocenak, 20 deka vlašáku a Fast food - když teda nepočítám telecí léta na kolejích :oops:
Já jsem stará škola ,tak moc takových neznám .Měla jsem kamarádku ,která byla macrobiotik nebo tak něco a krmila tak i dítě .Jak se holčička dostala k bonbónu byla jak u vytržení .
@Secado píše:
Souhlas. Když to vezmu podle naší rodiny, tak moje máma vaří zdravě a čím je starší tak ještě zdraveji. A obě se ségrou vaříme bych řekla podobně, možná víc zařazujeme takový ty „nový“ přílohy, jako jsou batáty, kuskus, tahona, jáhly. Hodně vaříme zeleninu - všichni.
Měli jsme doma vždy sladkosti, ale tím že bylo vždy k dispozici dobré jídlo (včetně těch jogurtů, kvalitní šunky a sýra), tak jsme nikdy neměly potřebu se tím precpavat.
Já prostě moc nevěřím, že když má tohle dítě k dispozici, tak že by se muselo nějak výrazně omezovat. A to byl brácha zravej strašně :mrgreen:
Ještě mě zaujalo, kolik lidí vaří buchtičky se šodó - to jsem si myslela, že je jídlo tak maximálně školních jídelen. Asi bych nebyla schopná předložit dítěti jídlo plný mouky, mlíka a škrobu.. ale třeba se to dneska už vaří jinak :nevim:

Buchtičky miluju dodnes, ale jáhly apod.by mně asi neoslovily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
26.5.22 17:55

@Venetia Jahelnik je dobrej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
26.5.22 17:57
@inkakřivák píše:
@Venetia Jahelnik je dobrej.

Neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.5.22 18:58
@Venetia píše:
Koneckonců tam nemusí vůbec být a může se starat sám o sebe.
Nabijec jeden fujtajblovej

To netvrdím, ale asi by se měl chovat normálně a nezakazovat dětem jídlo, ještě, když je pro ně cizí a žije s nima takhle krátce. Kdyby na mě nějaký cizí chlap spustil, že se mám doma zeptat, jestli se můžu najíst, tak slovo nabíječ je to nejslušnější co si o něm myslím. Ty děti si to nevybraly, že s nima on bude bydlet. Myslím, že tohle by mi v tomto věku dalo dost zabrat samo o sobě. Jako jasně, nebude máma sama, ale přestat závidět dětem rohlík, snad není taková oběť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
26.5.22 21:53
@Venetia píše:
Buď anebo pokaždé, když se utrhnou běží do mekáče.
Je to o povaze a jak moc jim ten zdravý styl tlacis.

netlačím :) my si občas mekáč taky dáme, i opečený buřt nebo smažák s hranolky. Spíš to beru tak, aby nebyl jejich stravovací život postavený na šizených polotovarech, nastavovaných omáčkách a nekvalitním jídle obecně. Prostě jim tak nějak vtloukáme, že dobré a kvalitní jídlo je základ, za který se nám jednou tělo odmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
27.5.22 10:41
@Lama Lama píše:
Hele, je mi to uplně fuk, Děti jsou to moje, takže si je budu vychvávat podle toho, jaké mám priority já. On může dávat návrahy na zlepšení, které mohu z titulu toho, že si jeho názoru vážím, akceptovat. Ale pokud jsem proti, diskutovat s ním vůbec nemusím. A je mi fuk, jak se cítí. Naopak to musím diskutovat s druhým rodičem. Kdyby jsme měli do diskuze zavádět ještě partnery, tak mi z toho jebne- i dva na dohodu jsou moc. Proč by můj chlap nebo exova manželka měla kecat do toho, kam děti pojedou na tábor, jestli půjdou na víceletý gympl, zda budou hrát na buben nebo kytaru, chodit na atletiku nebo keramiku, mají dostat očkování na covidzda se mají omezovat v jídle nebo jestli půjdou na operaci kolene nebo je to vhodnější řešit konzervativně a počkat, jak řešit jedho čtyřky z diktátů? Jako proč by to měl řešit kdokoli jiný, než rodič? Jen aby se cítil lépe? On je můj partner, nijak automaticky se nemění nic na jeho postavení vůči mým dětem. Něco jiného je, pokud bych po něm chtěla, aby za děti přebíral zodpovědnost - měl povinnost je na ty kroužky vodit, učit se s nima do školy, připravovat se na přijímačky a chodit s nima k doktorovi. Ale to partner můj ani manželka exe nemají. Takže do toho nemají ani co mluvit. Nemají povinnosti, nemají ani práva.
Můžu řešit to, co se ho přímo dotýká- dělá bordel, když on pracuje, sežerou mi jeho salám z lednice, neuklidí po sobě kuchyňskou linku, nedonesou ze stolu do myčky, jsou na něj drzí, nechaj louži na podlaze v koupelně… To vše je třeba řešit, aby se on cítil v pohodě. Jestli ke své pohodě potřebuje, aby měl právo rozhodovat o mých dětech i záležitosti, které se jeho přímo netýkají, takto má blbý. U mě tato jeho potřeba nalněná nebude.
A sama to mám k jeho dětem uplně stejně. Potřebuji, aby ke mně byli slušní, abych jim nedělal v domácnosti otroka, aby jsme tak nějak vycházeli a tolerovali se, v ideálním případě se měli rádi. Ale výše uvedené záležitosti jsou v kompetenci rodičů. A jestli z nich chtěj mít Paganiniho, stačí jim ukončené základní vzdělání, nebudou je očkovat na nic, budou je živit Milkou k obědu - je mi to fakt fuk. Když se mi zeptají na názor, tak jim ho řeknu. Ke svému štěstí nepotřeuji, aby se jím řídili. To samé čekám v opačném směru.
:palec: mám to stejně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 10:55

Můj VLASTNÍ táta byl úplně stejnej, u nás (jeho vlastních) děti i u našich sourozenců (nevlastních děti). Nakonec řetěz na ledničku, měli jsme snídani, svačinu, oběd a večeři. Nic mezi tím neexistovalo? Máš hlad? Měl sis dát větší oběd.

Můj nyní dvouletý syn si chodí do lednice jak do výkladní skříně, bere jablko, hrozny, kapsičky, sýr a mě by ani nenapadlo aby se mě ptal, ve finále je to jídlo pro nás. Moje sestra děti 6,8, let s těm dělá jídlo sama, tak si je naučila a mě to přijde otravný, že si dva velcí klacci neumí vzít rohlík a šunku. Takže mě přijde fajn jak to máš nastavené a tvého přítele nechápu. Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
85544
31.5.22 05:43
@Anonymní píše:
Můj VLASTNÍ táta byl úplně stejnej, u nás (jeho vlastních) děti i u našich sourozenců (nevlastních děti). Nakonec řetěz na ledničku, měli jsme snídani, svačinu, oběd a večeři. Nic mezi tím neexistovalo? Máš hlad? Měl sis dát větší oběd.Můj nyní dvouletý syn si chodí do lednice jak do výkladní skříně, bere jablko, hrozny, kapsičky, sýr a mě by ani nenapadlo aby se mě ptal, ve finále je to jídlo pro nás. Moje sestra děti 6,8, let s těm dělá jídlo sama, tak si je naučila a mě to přijde otravný, že si dva velcí klacci neumí vzít rohlík a šunku. Takže mě přijde fajn jak to máš nastavené a tvého přítele nechápu. Prosím anonym.

6 a 8 jsou velci klacci, jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
31.5.22 05:51
@blumen píše:
6 a 8 jsou velci klacci, jo.

Z pohledu matky dvouletého bobanka zcela jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí