Diskuze pro šedé myši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
429
4.2.12 14:17
sieta.m píše:
Asi to chce začít malýma věcma, úplně maličkýma změnama. U mě by třeba byla úspěšná změna i to, že po obědě, když mi malá spí nezasednu k PC, ale budu něco dělat, to si říkám každý den :zed: :)
:potlesk: :palec: přesně tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
4.2.12 14:18
baghira píše:
Hodaka píše:
já nevím, láká mě vlastní podnik, kavárna obchod nebo něco takovýho, jenže to už mě láká tak 10 let :lol: vždycky mě to chytne a zas to vyšumí :zed:
Tak to by byl můj sen. Být zajištěná - a moci jen tak pro radost rozjet nějaký podnik, buď obchod, nebo kavárničku. A hlavně - nebýt na tom existenčně závislá, dělat to pro radost.

no tak pro radost jo, ale vydělávat to musí ;)

• Citovat
  • Upravit
cher
4.2.12 14:20
kacakaca píše:
janule89 píše:
hele, tak uplně do důsledku by nebyl šedá myš nikdo, ne? přece každej něco umí. Každá z nás může říct, že jí něco jde. Že ti nejdou zrovna jazyky nebo tohle či onohle, tak taková prostě seš. Jinýmu jdou jazyky a zase pokulhává v něčem jiným. Asi bys neměla přeceňovat význam jedné dovednosti nad druhou a ignorovat to, co umíš ty..
Přesně tak, každý je v něčem úžasný. Já blbec si pamatovala jen to, v čem jsou lepší jiní. Až jsem se v duchu cíleně po každém miniúspěchu pochválila, začala jsem si uvědomovat, že i já jsem v něčem dobrá. A nejlíp mi bylo, když jsem se přestala trápit, že nejsem nejakčnější, nejambicióznější, nejupravenější, nejchytřejší,… ale že být taková, jaká jsem, vlastně není špatné. Hodně mi to dělali partneři - vedle nich jsem se tak cítila.
Jo, já taky právě vidím jen ty lepší :) Moje kamarádka téměř okamžitě po porodu začla dělat Vš ekonomickou a to měla i má velmi náročné dítě- uspávání 2 h večer není vyjímka, pak se do půlnoci učí, přes den staršího vozí na kroužky, nakupuje lítá s malým po venku, její chlap nepomůže ani s dětma, ani se domácností a do toho pořád dobře vypadá, prostě nadžena a vedle ní by se cítil jako nula každý :lol: . Ale ona je něčím hnána jak by frčela na kokainu, má strašně v sobě energie a tu musí vydat a to nepije kafe, jinak by vybuchla :D Ale zase na druhou stranu, když čtu tady ty story a těžké životní příběhy, pak si říkám, díky bohu za můj život… Je to fakt o tom, s kým se zrovna porovnáváme
  • Citovat
  • Upravit
janule89
4.2.12 14:22

no jistě, nemůžeš se porovnávat s takovýma výjimečnýma lidma, ty prostě taková nejsi a nebudeš, přesto jsi určitě v něčem dobrá a můžeš na sebe být hrdá a mít se ráda :hug:

• Citovat
  • Upravit
janule89
4.2.12 14:24
kacakaca píše:
janule89 píše:
hele, tak uplně do důsledku by nebyl šedá myš nikdo, ne? přece každej něco umí. Každá z nás může říct, že jí něco jde. Že ti nejdou zrovna jazyky nebo tohle či onohle, tak taková prostě seš. Jinýmu jdou jazyky a zase pokulhává v něčem jiným. Asi bys neměla přeceňovat význam jedné dovednosti nad druhou a ignorovat to, co umíš ty..
Přesně tak, každý je v něčem úžasný. Já blbec si pamatovala jen to, v čem jsou lepší jiní. Až jsem se v duchu cíleně po každém miniúspěchu pochválila, začala jsem si uvědomovat, že i já jsem v něčem dobrá. A nejlíp mi bylo, když jsem se přestala trápit, že nejsem nejakčnější, nejambicióznější, nejupravenější, nejchytřejší,… ale že být taková, jaká jsem, vlastně není špatné. Hodně mi to dělali partneři - vedle nich jsem se tak cítila.

souhlasím, vidím to podobně. A partneři umí dobře srazit sebevědomí, když se necháme…

• Citovat
  • Upravit
cher
4.2.12 14:25
janule89 píše:
no jistě, nemůžeš se porovnávat s takovýma výjimečnýma lidma, ty prostě taková nejsi a nebudeš, přesto jsi určitě v něčem dobrá a můžeš na sebe být hrdá a mít se ráda :hug:
Jj, kdyby mi tak šlo dělání, jako mi jde kecání.. :)
  • Citovat
  • Upravit
43031
4.2.12 14:33

No a jak moc musi clovek vynikat, aby uz nebyl seda mys? A je na „sedomysovstvi“ neco spatneho? Ja jsem v tom kozichu celkem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
4.2.12 15:13
Pudloslava píše:
No a jak moc musi clovek vynikat, aby uz nebyl seda mys? A je na „sedomysovstvi“ neco spatneho? Ja jsem v tom kozichu celkem spokojena.

já se na jednu stranu nehroutím, prostě taková jsem, ale v noci se blbě spalo, jsem utahaná, kluk na zabití, tak to na mě vždycky padá, a zrovna tady byla diskuze :lol:

• Citovat
  • Upravit
23505
4.2.12 15:19
Pudloslava píše:

A nemá šedá myš méně exhibovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
4.2.12 15:36

no tak asi k vám taky patřím… u mě je dost problém lenost a pohodlnost :roll: k něčemu se dokopat je u mě celkem problém :zed: změnit už jsem se to nejednou snažila, ale vždycky sklouznu brzy zpátky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
4.2.12 15:37
sieta.m píše:
janule89 píše:
no jistě, nemůžeš se porovnávat s takovýma výjimečnýma lidma, ty prostě taková nejsi a nebudeš, přesto jsi určitě v něčem dobrá a můžeš na sebe být hrdá a mít se ráda :hug:
Jj, kdyby mi tak šlo dělání, jako mi jde kecání.. :)
:lol: :lol: jo jo kecat to by mi taky šlo … :mrgreen: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
4.2.12 15:42

Podle mě šedá myš není níkdo. Pjrostě neexistuje a nebo ta prvá šedá myš je ojedinělý případ, ale přeci to není ani jeden z těch, co tu píšete. :lol: :lol: Znala jsem jednu takovou, ta byla tichá v práci, pořád trochu mimo dění a žila s rodiči, pamatuju se, že jí maminka ve 20 letech poctivě od práce připravovala svačiny, vždycky úhledně zabalený a vypilovaný do všech detaillů. :mrgreen: :mrgreen: Potkala jsem jí teď po letech (7 letech) vypadá jak stará mladá a šla s maminkou do města.
A vy tu máte všichni zdravý a děti a partnery a zajištujete si svůj i jejich život, takže nejste šedý myši.Nejste tu zbytečně. Spíš jen nevíte, kam dál.
Já jsem akčňák :cert: : teď ale odpočívám a ubýrám na akčnosti, užívám si pomalé plynutí života, aspoň na chvilku.
Mám malé dítě,manžela ve vyšší pozici, řidičák od 20tin najezděno 250tis, starám se o skoro 90 letou babičku, mám dvě kočky a jednoho psa, velkou zahradu plnou kytek, ambice přihlásit se teď na vejšku, po maturitě jsem udělala přímačky na VŠ vojenskou logistiku a nešla tam, ale né kvůli marnosti, kvůli tehdejšímu příteli :mrgreen: :mrgreen: Jsem lítací typ, ale teď mám babičku na tři měsíce v léčebně a mám tak havay prázdniny, užívám se nicnedělání… :P Užívám si čas co mám na víc, protože to je pro mě nedostatkové zboží. Už teď mám ale stres co bude po mateřský a tak poprvé v životě nebudu vsázet na štěstí a chci se odpovědně rozhodnout, co dál! Mám ještě skoro dva roky čas. Je mi 31 let. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
4.2.12 15:43

Jo holky, tak se taky přidávám…

Kde jsou ty časy kdy jsme ještě na škole měla sebevědomí a sny o tom , jak jednou budu mít svůj vlastní podnik a budu vést lidi :P Nebo si najdu místo manažerky která bude vydělávat hodně peněz, budu mít auto a vlastní byt, a chlapa na kterém nemusím být fin. závyslá :jazyk:

No a teď?

Mám pulroční dceru kterou miluju, chlapa kterého miluju a barák před rekostrukcí.
Takže na chlapovi závislá jsem protože jsem na mateřské, a sny se rozplynuly.
Navíc jsme za těhotenství strašně zlenivěla a teď mi je každý úkon který bych měla udělat navíc na obtíž :roll:
Navíc mám pocit že celé dny trávím jen u plotny nebo s hadrem v ruce, a věnuju se dceři.
Fakt je mateřská jenom o tom??? :nevim:

Chci si dodělat vysokou a zatím jsem se dokopala jen na to, abych si koupila přihlášku :dance: a to o tom mluvím od září :|

A jako myš se teda cítím, protože v ničem nevynikám, a není žádná věc za kterou by si mě mohly ostatní vážit a říct - jo to ti fakt jde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
4.2.12 16:05

jo jasný já vynikám v bordelaření :mrgreen: široko daleko na mě nikdo nemá :mrgreen: :pankac: miluju tanec ale samotná nejsem schopná nikam chodit, potřebuju nakopnout, někoho kdo mě vezme za ruku a půjde se mnou… přesto že jsem extrover a exhibicionista tak jsem paradoxně celkem stydlivá :lol: mám pomalé rozjezdy ale zase pak to frčí :pankac: jenže ten rozjezd se často spíš zasekne, prostě se to zadře a nic se nerozjede :roll: řidičák mám taky, řízení miluju a najezdila jsem už fůru kilometrů jak po Praze tak v cizině (ovšem bez navigace ani ránu :lol: )
S čím jsem u sebe nespokojená je starost o sebe sama… mám tím namysli zevnějšek… třeba teď už mám 3 dny mastné vlasy a nejsem schopná si je umýt, vím že se cítím o ždibíček líp když si čmárnu na oči alespoň řasenku ale proč bych to dělala že :zed: no a momentálně teď sedím u PC a v podstatě se lituju než abych si šla umýt vlasy, převlíknout se z pyžama a čmárnout si tu blbou řasenku :zed: takže hééééj rup, odesílám svůj chaotický příspěvek a jdu zvednout ten svůj línej zadek a udělat ze sebe ženskou :pankac: třeba se mi pak bude chtít o něco víc udělat něco doma :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
4.2.12 16:09

Tak já se taky přidám, ačkoliv jsem mladá(což u sebe nevnímám jako nějakou výhodu). Také v ničem nevynikám, na jazyky jsem blbec, neumím hrát na žádný hudební nástroj, jsem bordelářka a výčet by mohl být hodně dlouhý.
Momentálně jsem na mateřské s dvojčaty, předtím jsem byla s dcerkou, takže jsem doma už 5 let, člověk zakrní a zlenivý.
Jediné co dělám, je škola. Nechci zkončit se základním vzděláním.
Mám za sebou docela těžký dětství a ještě těžší vztup do dospělosti (v 15ti na ulici). Od 10ti jsem se starala o sourozence a v 15ti jsem lítala po sociálkách, abych zajistila, že půjdou mladší sestry do děcáku. Pak jsem porodila, starala se o dítě a přítele, ze kterého se nakonec vyklubal agresor. Útěk od něj, život na hraně bídy, útěk z města o 350km dál. Teď mám skvělého manžela (samozřejmě je taky občas zamračeno) a o další dvě děti navíc, což mě bohužel ubilo ještě víc. Zase zaškatulkovaná. Jediná normální osoba v rodině mě věčně peskuje a srovnává s mojí matkou, která se na nás vykašlala. A já se cítím strašně unavená. Nic mě nebaví nic se mi nechce. Ambice jsou tatam, prostě mám pocit, že už jsem si toho prožila na jeden život až moc a nemám sílu pokračovat. Mechanicky se starám o děti a o domácnost, chodím do školy, ale učení taky moc nedám. Je prostě strašně těžký v sobě najít energii na něco víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová