Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@januschka tak to pak taky půjdu na školení ohledně přeměny na „kočičku“ ![]()
Všechno začíná u sebevědomí. Podle tvého příspěvku (obnovitelko) mi přijde, že ho moc nemáš… tím bych začala, pak všechno přijde samo ![]()
To je super diskuze
taková odlehčující. A zakladatelka, hlavní šedá myš - moc sympatická.
A ta druhá myška - od Zlatovlásky, teď máš sice sebevědomí sešlápnutý, ale čím větší silou ho zašlápneš, tím větší silou se pak vymrští, uvidíš. Odstrčení ode dna musí bejt, bez toho k výšinám stoupat nelze ![]()
Jejda, někdo vyhrábl mou téměř fousatou diskuzi
Obnovitelko, ty řešíš fyzickou stránku a já řešila spíše tu vnitřní, ale nevím, co je snažší změnit, abych pravdu řekla. Ale 30 je pořád ještě taková hranice, kdy spoustu věcí můžeš ovlivnit, třeba někde najít toho správného chlapa pro život. ![]()
Co se týče mě, tak ve 2. příspěvku zmiňuji, že mám poukazku do fitka, dopadlo to tak, že jsem tam chodila dva měsíce a dokonce jsem se hecla a opravdu 3×-4× týdně a to fitko zkrachovalo ![]()
Ahoj holky, taky jsem si připadala jako neschopná šedá neviditelná myš… Teda viditelná, ale jen když jsem nestíhala tak, že z toho byl průšvih… Strašně jsem to chtěla změnit, myslela jsem si, že když zhubnu, tak se všechno zlepší
Fakt jsem dřela, abych to změnila a pořád se mi zdálo, že se nic neděje. S odřenýma ušima jsem udělala VŠ, doma nikdy nebylo všechno nablýskané a naleštěné („jen“ čisto, ale tak nějak neuspořádaně), když jsem chtěla dítě, tak to nešlo (až později), práce nic moc…
Pak jsem se jednoho dne pohádala se sousedkou - chtěla jsem, aby ostříhali živý plot na hranici pozemku i z té naší strany, protože se jim nelíbilo, jak jsme ho ostříhali my (prý jsme ho zničili). Požádala jsem slušně, ale odpověď byla dost divoká - mimo jiné jsem se dověděla, že nemůže za to, že jsem neschopná socka, která nemá na dovolenou v Dominikánské republice
(souvislost jsem do dneška nepochopila). Odešla jsem jak zpráskaný pes…a začala konečně přemýšlet. Fakt tak neschopná? A přišla jsem na to, že jsem dokázala vystudovat, vychovávám dobře syna, postavila jsem malý domeček, splácím řádně hypotéku, na žádost zaměstnavatele studuju další VŠ (úspěšně jsem ji už dokončila), zvládám úpravy zahrady (postupně, peníze nerostou na stromech a ani fyzicky neudělám všechno sama), mám dobré vztahy se svou rodinou, vycházím s kolegy v práci… To není málo. A kdo mě takhle odsoudil? Paní o 10 let mladší než já, která nikdy dlouho nepracovala (dala všude výpoveď, protože ji vždy někdo šikanoval - od známých vím, že neuměla vycházet s lidmi, nerespektovala své nadřízené), děti nemá, jsou totiž hlučné a drahé, živí ji mamžel, který jezdí domů jednou za dva měsíce, ona nemá přátele, s rodinou se nestýká, nikdo k nim nechodí… Vztek a sebelítost mě přešly. Ona je určitě k politování víc, než já. Když jsem o sobě začala přemýšlet jinak, ledacos se změnilo. I ty kila šly dolů, objevil se přítel, časem jsme spolu založili rodinu, takže máme miminko, zaměstnavatel mi dal jasně najevo, že o mě hodně stojí, místo po mateřské mám tak jisté…
Na změnu není nikdy pozdě, je mi 44 let a pořádná změna se odehrála v mé vlastní hlavě v mých 39 letech. Vlastně jsem sousedce vděčná.
Jejda, tak jsem objevila svou letitou diskuzi. Od té doby jsem tu několik let nechodila, pak si zas založila nový nick a píšu nyní pod anonymem, protože jsem tu o sobě napsala dost věcí. Tak by mě zajímalo, jestli se ozvou přispívající šedé myši a napíšou, jak se jejich život po letech posunul?
@Anonymní píše:
Jejda, tak jsem objevila svou letitou diskuzi. Od té doby jsem tu několik let nechodila, pak si zas založila nový nick a píšu nyní pod anonymem, protože jsem tu o sobě napsala dost věcí. Tak by mě zajímalo, jestli se ozvou přispívající šedé myši a napíšou, jak se jejich život po letech posunul?
Zajímavé, retrospektiva po jedenácti letech.
Co ty? Jak se změnil tvůj život?
@Anonymní píše:
Tvuj puvodni nick si jeste pamatuji! Co tvuj zivot po 11 letech?
@Cuddy píše:
Tvuj puvodni nick si jeste pamatuji! Co tvuj zivot po 11 letech?
Super. To jsi ušla kus cesty. Myslím, že na mateřské se cítí šedou myskou i původní dračice. Je to zvláštní období.
@Cuddy píše:
Super. To jsi ušla kus cesty. Myslím, že na mateřské se cítí šedou myskou i původní dračice. Je to zvláštní období.
Tak mě mateřská bavila, fakt jsem si to s dětmi užila, naopak mi děti pomohly k tomu pocitu, že aspoň něco hodnotného jsem vyplodila
.