Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
janine24 píše:Pudloslava píše:A nemá šedá myš méně exhibovat
No a jak moc musi clovek vynikat, aby uz nebyl seda mys? A je na „sedomysovstvi“ neco spatneho? Ja jsem v tom kozichu celkem spokojena.
namyslim, ze by to souviselo. Nicmene cim mene toho predvede exhibujici clovek, tim je trapnejsi. Pokud to ale dotycnemu nevadi ci nedojde, ostatni se alespon pobavi ![]()
Pudloslava píše:To je teď na mě a na založení této diskuze?janine24 píše:namyslim, ze by to souviselo. Nicmene cim mene toho predvede exhibujici clovek, tim je trapnejsi. Pokud to ale dotycnemu nevadi ci nedojde, ostatni se alespon pobaviPudloslava píše:A nemá šedá myš méně exhibovat
No a jak moc musi clovek vynikat, aby uz nebyl seda mys? A je na „sedomysovstvi“ neco spatneho? Ja jsem v tom kozichu celkem spokojena.
Tak se taky hlásím do klubu průměrných… ![]()
V hlavě mám na(ne)štěstí mozek, ale jinak to za moc nestojí. Ale nijak si nestěžuju… ![]()
sieta.m píše:Pudloslava píše:To je teď na mě a na založení této diskuze?janine24 píše:namyslim, ze by to souviselo. Nicmene cim mene toho predvede exhibujici clovek, tim je trapnejsi. Pokud to ale dotycnemu nevadi ci nedojde, ostatni se alespon pobaviPudloslava píše:A nemá šedá myš méně exhibovat
já si nemyslím teda ![]()
sieta.m píše:Pudloslava píše:To je teď na mě a na založení této diskuze?janine24 píše:namyslim, ze by to souviselo. Nicmene cim mene toho predvede exhibujici clovek, tim je trapnejsi. Pokud to ale dotycnemu nevadi ci nedojde, ostatni se alespon pobaviPudloslava píše:A nemá šedá myš méně exhibovat
ja to pochopila, ze si janine rejpla do me a myslela jsem, ze jsem to vtipne zahrala do autu ![]()
mohu se k vám šedé myšky přidat
stejně koukám a každá něco umíte a jste v něčem dobrá ![]()
Já mám pocit, že jsem šedá myška jako člověk a je pravda, že od puberty jsem se snažila ní být, aby si mne nikdo nevšímal a jediné místo, kde jsem se cítila dobře byla práce. Nemám sice VŠ, ale práci jsem věnovala 120% všeho (času, vztahů, zdraví, nervů), ale moc mne to bavilo. Jezdila jsem a poznávala nové lidi díky práci a pořád jsem se musela něco učit. Pak přišel najednou chlap a s ním první dítě, druhé dítě a teď je na cestě 3 dítě a já za 5let otočila svůj život o 180%, ale s pocitem, že už to nebude jako dříve, že sedím jen s dětmi doma, že můj život se točí jen kolem děti. Dýcham pro děti, žiju pro děti, děti mi to s láskou vrací, ale tak nějak odešel ten odvážný bojovník ve mně a já nemám silu, chuť ani odvahu na to co bylo před tím a dost se tím trápím.
Takže u mne to není asi o šedé myšce jako o šedém strachu
![]()
Pudloslava píše:Aha, tak jsem nepochopila, jsem asi moc vztahovačnásieta.m píše:ja to pochopila, ze si janine rejpla do me a myslela jsem, ze jsem to vtipne zahrala do autuPudloslava píše:To je teď na mě a na založení této diskuze?janine24 píše:namyslim, ze by to souviselo. Nicmene cim mene toho predvede exhibujici clovek, tim je trapnejsi. Pokud to ale dotycnemu nevadi ci nedojde, ostatni se alespon pobaviPudloslava píše:A nemá šedá myš méně exhibovat
Minki píše:Ahoj, no u mě je to taky o strachu
mohu se k vám šedé myšky přidatstejně koukám a každá něco umíte a jste v něčem dobrá
Já mám pocit, že jsem šedá myška jako člověk a je pravda, že od puberty jsem se snažila ní být, aby si mne nikdo nevšímal a jediné místo, kde jsem se cítila dobře byla práce. Nemám sice VŠ, ale práci jsem věnovala 120% všeho (času, vztahů, zdraví, nervů), ale moc mne to bavilo. Jezdila jsem a poznávala nové lidi díky práci a pořád jsem se musela něco učit. Pak přišel najednou chlap a s ním první dítě, druhé dítě a teď je na cestě 3 dítě a já za 5let otočila svůj život o 180%, ale s pocitem, že už to nebude jako dříve, že sedím jen s dětmi doma, že můj život se točí jen kolem děti. Dýcham pro děti, žiju pro děti, děti mi to s láskou vrací, ale tak nějak odešel ten odvážný bojovník ve mně a já nemám silu, chuť ani odvahu na to co bylo před tím a dost se tím trápím.
Takže u mne to není asi o šedé myšce jako o šedém strachu![]()
No kdo se bojí prázdnoty (ať už současné nebo budoucí…), měl by to předpokládané prázdno něčím zaplnit. Něčím, co může dělat v soukromí, naplní ho to uspokojením - a navenek to nikoho neprudí. Takže myslím, že vnější zdání „šedé myši“ múže být i vcelku prospěšné…
Jura007 píše:Já se bojím změny, nových lidí, předem se bojím, že něco pokazím a to mě bere energii, vůbec něco zkusit…
No kdo se bojí prázdnoty (ať už současné nebo budoucí…), měl by to předpokládané prázdno něčím zaplnit. Něčím, co může dělat v soukromí, naplní ho to uspokojením - a navenek to nikoho neprudí. Takže myslím, že vnější zdání „šedé myši“ múže být i vcelku prospěšné…
sieta: tak za tímto bude „skrytý stresový faktor“. Je to něco jiného, než bys čekala. Znám to od sebe: dřív jsem býval taky strašně hádavý a náladový. A nevěděl jsem proč. Postupem času jsem to vypozoroval sám: jde u mě o všechno okolo peněz. Pokud mám platit něco, u čeho příliš nerozumím „pravidlům hry“ (třeba moje tahanice s telefonním operátorem nebo finanční vztahy v rodině…), tak jsem nervní. Když problém odhalíš a pojmenuješ, zmenší se jakoby na polovinu (někdy ještě víc). A pokud celé záležitosti vymezíš patřičné hranice a do zbytku svého života ji nenecháš zasahovat, máš napůl vyhráno…
A vztahy mezi lidma jsou v Česku tragédie, s tím se holt musí počítat jako s daným stavem a nenervovat se tím. Spíš se nechat příjemně překvapit, když se něco podaří.
Pudloslava píše:sieta.m píše:ja to pochopila, ze si janine rejpla do me a myslela jsem, ze jsem to vtipne zahrala do autuPudloslava píše:To je teď na mě a na založení této diskuze?janine24 píše:namyslim, ze by to souviselo. Nicmene cim mene toho predvede exhibujici clovek, tim je trapnejsi. Pokud to ale dotycnemu nevadi ci nedojde, ostatni se alespon pobaviPudloslava píše:A nemá šedá myš méně exhibovat
Nerejpla si, jen žádala vysvětlení. Protože u mě šedá myš = moc nemluvím, moc se nevyjadřuju, neradím, nezapojuju. Což při vší úctě neodpovídá tvý image tady. Nerejpu. Rozhodně ![]()
Myslím, jak to tady čtu, že každá/každý z nás vnímá výraz šedá myš trochu jinak, po svém.. a další věc- každý z nás tomu přisuzuje jinou důležitost, resp. mu to jinak vadí (nevadí)
já bych asi podle něčích měřítek tady rozhodně šedá myš nebyla, ale podle svých jsem, a nevnímám to nijak negativně, ale že to tak prostě je (má to svý výhody i nevýhody) a zase tak moc mi to nevadí- dřív mi to vadilo víc, teď se s tím docela sžívám… ![]()
janule89 píše:Máš pravdu, každý to vnímáme jinak. Já třeba neměla na mysli vůbec vzhled nebo mnoho či málomluvnost, ale spíše člověka, co se jen tak proplácává životem jak to leží a běží
Myslím, jak to tady čtu, že každá/každý z nás vnímá výraz šedá myš trochu jinak, po svém.. a další věc- každý z nás tomu přisuzuje jinou důležitost, resp. mu to jinak vadí (nevadí)
já bych asi podle něčích měřítek tady rozhodně šedá myš nebyla, ale podle svých jsem, a nevnímám to nijak negativně, ale že to tak prostě je (má to svý výhody i nevýhody) a zase tak moc mi to nevadí- dřív mi to vadilo víc, teď se s tím docela sžívám…