Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 a to je ten strach. Člověk nemá jít do manželství s někým, u koho nevěří, že je to napořád. Jo, pokud se někdo bere čistě proto, že je dítě na cestě, případně strach ze samoty a společenského odmítnutí, případně si nejsou partnerem stopro jistí nebo protože jsou děsně zamilovaní, ale přitom nemají kromě té přitažlivosti a zamilovanosti nic společného, tak se nedivím, že je tolik rozvodů a odmitačů manželství. I když já bych v takovém vztahu nebyla ani s papírem ani bez papíru.
My jsme meli krasnou, klasickou svatbu na zamku. Byla to fajn party. Doma mame nekolik foto knih a alb. Nejcasteji je vytahuji nase deti a prohlizi si je.
Prstynek nosime oba. Nijak nas neomezuje a neprekazi.
I po tolika letech bych si klidne dala opacko a se stejnym zenichem.
@Šarlota4 píše:
@KimL at chces nebo ne, to co jsi vypsala se da vyresit jednou schuzkou u advokata a notare. Ty vyssi principy jsou jen ve tvoji hlave ( nejen ve tvoji tedy ) je to o subjektivnim vnimani. Nezarucuje ti to totiz vubec nic. Nez jsem se vdala, mela jsem vse co jsi vypsala poresene.
Zas na druhou stranu se to dá pořešit i manželstvím, nezaručuje nic ani jedno, tak proč se nevzít?
Jako mně už je to vypočítávání důvodů proč jo a proč ne směšné. Záleží na těch dvou, co si vyberou. Blbé je, když jeden chce, a druhý ne. Nebo když si ty praktické věci ti nesezdaní neošéfují a pak se diví. Jinak je to asi fuk. Mně svatební den nějak extra zábavný nepřišel, proto jsem chtěla mini svatbu, nakonec to bylo dobrý. Rozvod by mě ovšem bavil ještě míň, tak to radši abysme se snažili to nezvorat ![]()
@Kelsey
No jo, kvůli dětem bych to svatební fotoalbum. už mohla dát udělat, chystám se na to 13 let. Ale zas co pověrčivost? Dám to udělat a rozvedem se? Ta 13 k tomu…
![]()
@robínek souhlasim s tebou! Jako nesezdana jsem se necitila min zena, nebo min matka. V jeslich jsem hulakala ode dveri “ jsem Novakova, jdu si pro Omackovou”. Me to totiz bylo uplne fuk. Me je obecne jedno co si o me lidi mysli. Jejich myslenky mi nezarucu ani dobrej zivot ani nezaplati ucty, takze at se jdou vycpat. Je to proste o tom, co si kazdy z nas vybere jako to spravne.
@robínek píše:
Zas na druhou stranu se to dá pořešit i manželstvím, nezaručuje nic ani jedno, tak proč se nevzít?Jako mně už je to vypočítávání důvodů proč jo a proč ne směšné. Záleží na těch dvou, co si vyberou. Blbé je, když jeden chce, a druhý ne. Nebo když si ty praktické věci ti nesezdaní neošéfují a pak se diví. Jinak je to asi fuk. Mně svatební den nějak extra zábavný nepřišel, proto jsem chtěla mini svatbu, nakonec to bylo dobrý. Rozvod by mě ovšem bavil ještě míň, tak to radši abysme se snažili to nezvorat
Presne tak. Svatba neni prezitek, stejne tak se ale netreba divat pres prsty na nesezdane pary a predem kalkulovat s premisou, ze chudera zena trpi neochotou muze se zenit. Kazdy to ma nastaveno jinak, kazdemu vyhovuje jiny model a pokud se ti dva, kteri se chystaji vytvorit rodinu shodnou, je to jejich vec a nas zbytecny problem.
@robínek píše:
@Kelsey
No jo, kvůli dětem bych to svatební fotoalbum. už mohla dát udělat, chystám se na to 13 let. Ale zas co pověrčivost? Dám to udělat a rozvedem se? Ta 13 k tomu…![]()
Tak my mame alba celou dobu. Dodelavani dodatecne a povercivost
. Ale zastavam nazor a ridim se tim, ze si k telu nepoustim negativismus. Je treba myslet pozitivne, mit dobrou naladu.
Par dni zpet jsme oslavili 13. vyroci. V lednu to bude 16r., kdy jsme spolu zacali bydlet.
@Šarlota4 píše:
@robínek souhlasim s tebou! Jako nesezdana jsem se necitila min zena, nebo min matka. V jeslich jsem hulakala ode dveri “ jsem Novakova, jdu si pro Omackovou”. Me to totiz bylo uplne fuk. Me je obecne jedno co si o me lidi mysli. Jejich myslenky mi nezarucu ani dobrej zivot ani nezaplati ucty, takze at se jdou vycpat. Je to proste o tom, co si kazdy z nas vybere jako to spravne.
Asi tak. Jediné trapné mi přijdou holky, co se jako nesezdané strašně snažily vdát, a když se to konečbě povedlo, tak tvrdí „já o to nestála, to chtěl on“, ale šaty a výzdobu už mají vyvbrané léta
To je zas taková hra na nezávislou, asi stejně trapná jako hra na počestnou paničku, která kolikrát má doma hodnotu robotického vysavače, ale je halt vdaná. Já se přiznám, že jsem manželství chtěla jako určitý důkaz závazku. Kdyby chlap tenkrát řekl že ne, jdu jinam, ale to bylo prostě moje přesvědčení, nikde jsem se neradila ani bych v případé odmítnutí nehrála hru na nezávislou neprovdanou. To si snad dneska každý může rozhodnout sám, ne? A je to tak dobře.
@Kelsey píše:
Tak my mame alba celou dobu. Dodelavani dodatecne a povercivost. Ale zastavam nazor a ridim se tim, ze si k telu nepoustim negativismus. Je treba myslet pozitivne, mit dobrou naladu.
Par dni zpet jsme oslavili 13. vyroci. V lednu to bude 16r., kdy jsme spolu zacali bydlet.
To není pověrčivost, to byla nadsázka
Alba nemáme, protože jsem prostě vždycky měla lepší věci na práci, svoje fotky si prohlížet nemusím, ale děti to baví, no tak už bych se mohla hecnout… ![]()
@KimL píše:
@j.a.n.i1 a to je ten strach. Člověk nemá jít do manželství s někým, u koho nevěří, že je to napořád. Jo, pokud se někdo bere čistě proto, že je dítě na cestě, případně strach ze samoty a společenského odmítnutí, případně si nejsou partnerem stopro jistí nebo protože jsou děsně zamilovaní, ale přitom nemají kromě té přitažlivosti a zamilovanosti nic společného, tak se nedivím, že je tolik rozvodů a odmitačů manželství. I když já bych v takovém vztahu nebyla ani s papírem ani bez papíru.
Být si někým “stopro jistý” nebo “věřit, že je to napořád,” vypovídá spíše o jisté naivitě a zamilovanosti dotyčného než o stabilitě vztahu. Vím, jak jsi to asi myslela a máš pravdu v tom, že jdu-li do svatby z “nesprávných důvodů” (jaké jsou ty správné?) a nebo když od začátku vím, že jsou tam zásadní charakterové vady partnera, není to správně…ale… já už ve své praxi i životě leccos viděla a zcela upřímně mohu prohlásit, že člověk si nemůže být jistý ani sám sebou, natož jinou lidskou bytostí. To, že v druhého stoprocentně věříš, ti v úspěšnosti vztahu pomůže jen velice málo. Navíc ta “víra” se často opírá o pouhou hormonální poblázněnost. Těch, co VĚŘILY, že se ten alkoholik samou láskou napraví, těch už jsem taky viděla…
@Andante no jenže často si (holky) pletou zamilovanost a jistotu ve vztahu. Vztah není jen o lásce, zamilovanosti atd. je tam potřeba vědět, že s tím člověkem můžu být, i po 40 letech, kdy zamilovanost a vášeň můžou vyprchat.
@pohledzdruhestrany píše:
jestli máš dostatečnou vnitřní sebeúctu a sebevědomí, tak svatbu jako berličku nepotřebuješ
Spíš jestli chce posloužit jako inkubátor bez nároků na nic a chce to dítě mít s chlapem, který ji takhle plánuje použít. ![]()
@Bábrdl píše:
Spíš jestli chce posloužit jako inkubátor bez nároků na nic a chce to dítě mít s chlapem, který ji takhle plánuje použít.
Inkubátor? Ty děti dneska slouží jenom mužům?
@zoidberg píše:
Inkubátor? Ty děti dneska slouží jenom mužům?
Tobě slouží děti? Hustý! To moje jsem o tomu úplně ještě nevycvičila.
@Bábrdl píše:
Tobě slouží děti? Hustý! To moje jsem o tomu úplně ještě nevycvičila.