Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neila píše:
takže ty o svém partnerovi pochybuješ, jo?
Nepochybuju, jen jsem realista a ekonomicky mi svazek s nim nic neprinasi, tak proc bych do nej mela jit?
@j.a.n.i1 píše:
Ale to nema s manzelstvim nic společného, vdana se muze jmenovat jinak a svobodna stejne. Nehlede na to, ze kdyz se pta takova Novakova, tak taky vis houby, ke kterému Novakovi vlastne patri.
je to tak, a rodin, kde je to „srovnane tak, jak by to melo byt“ ubyva, uz jsou kolikrat vyjimkou. Ja chtela jen poukazat na to, ze to „tradicni“ usporadani prece jen veci trochu ulehcuje.
@Baba píše:
Ten můj mě teď začal představovat jako svou první manželkuAle neva, já ho představuju jako pravděpodobného otce svých dětí.
@matkabagristy píše:
je to tak, a rodin, kde je to „srovnane tak, jak by to melo byt“ ubyva, uz jsou kolikrat vyjimkou. Ja chtela jen poukazat na to, ze to „tradicni“ usporadani prece jen veci trochu ulehcuje.
A je to reálně problém? Já se představuju jako Vomáčková od Knedlíků. Jo a teĎ mě napadlo, že v mailech vlastně ne. Jen per hubam.
@Baba píše:
A je to reálně problém? Já se představuju jako Vomáčková od Knedlíků. Jo a teĎ mě napadlo, že v mailech vlastně ne. Jen per hubam.
kdyz se umis predstavit, tak to problem neni. Realne se per huba nebo pres pismenka setkavam s sirokym vzorkem lidi. Vetsina z nich si asi mysli, ze JA VIM.
@matkabagristy píše:
kdyz se umis predstavit, tak to problem neni. Realne se per huba nebo pres pismenka setkavam s sirokym vzorkem lidi. Vetsina z nich si asi mysli, ze JA VIM.
ja to mam v praci vlastne opacne. Vim od koho jsou, ale netusim, kdo to vlastne je. Lidi maji tendenci rict - chci se zeptat na toho a toho, ale sami se nepredstavi.
@Baba píše:
ja to mam v praci vlastne opacne. Vim od koho jsou, ale netusim, kdo to vlastne je. Lidi maji tendenci rict - chci se zeptat na toho a toho, ale sami se nepredstavi.
taky dobry. Si predstav, ze by se ti predstavil-bry den, jsem vomackova-jak se dari dedeckovi? Tohle resit mailem je napresdrzku, se treba ani nepodepisou a mail maji suberborec 4CM.
@matkabagristy píše:
taky dobry. Si predstav, ze by se ti predstavil-bry den, jsem vomackova-jak se dari dedeckovi? Tohle resit mailem je napresdrzku, se treba ani nepodepisou a mail maji suberborec 4CM.
To rozhodně je, nicmene v tomhle případě i když se jmenuji stejne
Ale je fakt, ze az pri distancnim vzdelavani ucitelka dcery zjistila, ze se jmenuju jinak, nez dcera.
@Ziuatanejo píše:
@j.a.n.i1 v české, a dívám se na ní realisticky
tak spise, v jake socialni bubline to zijes?
ja, svobodna matka - sobestacna, na nikom a nicem nezavisla, zijici si zivot dle svych predstav, mohu rici, ze muj statut ve spolecnosti je hodne vysoky. naopak me mnozi obdivuji, ze, ac na vse sama, dokazi svym detem zajistit to, co ony, zijici v rodine ci v pseudorodine ne. kolik manzelek mi po x-letech manzelstvi mi reklo, ze mi v podstate muj zivot zavidi. ony, ze jej proziliy „u plotny“, peci/posluhovnim o manzela, svuj zivot sel do pozadi. kdyz jim oponuji, ze treba dovolene s rodinnou musi byt skvele, tak se jich plno prizna, ze se tam brutalne pohadali,… a jak zde jiz padlo, vetsina svobodnych zen svatbu nezatracujeme, jen proste neni pro nas (fakt nerada bych se o sve vydelane penizky delila, byla zodpovedna za ciny druheho ) ![]()
Ideální věc. Manželství ve většině případů věci jen komplikuje.
@markytka3 píše:
a jak zde jiz padlo, vetsina svobodnych zen svatbu nezatracujeme, jen proste neni pro nas (fakt nerada bych se o sve vydelane penizky delila, byla zodpovedna za ciny druheho )
Souhlas, já se třeba o své vydělané penízky ráda podělím, ale hodlám se o ně dělit protože chci a ne protože na to má někdo díky svatbě nárok.
@j.a.n.i1 píše:
Souhlas, já se třeba o své vydělané penízky ráda podělím, ale hodlám se o ně dělit protože chci a ne protože na to má někdo díky svatbě nárok.
@j.a.n.i1 píše:
No, a ted si vem, ze dum je tvuj a manzel ma spoustu dluhu a ty budes resit jejich doplaceni. Taky fajn predstava. U dluhu pritele se jim muzes vysmat.
Muze vysmat? I kdyz ziji ve spolecne domacnosti a prijde exekutor? Nebo kdyz maji spolu dite, ktere je jeho nejblizsim pribuznym? ![]()
@PaníBovaryová píše:
Muze vysmat? I kdyz ziji ve spolecne domacnosti a prijde exekutor? Nebo kdyz maji spolu dite, ktere je jeho nejblizsim pribuznym?
no urcite ti tvuj dum neseberou, neobstavi ti ucet, nestanes se automaticky spoludluznikem… 🤟
@PaníBovaryová píše:
Muze vysmat? I kdyz ziji ve spolecne domacnosti a prijde exekutor? Nebo kdyz maji spolu dite, ktere je jeho nejblizsim pribuznym?
Reakce byla na zemřelého manžela, za kterého musí řešit závazky, za zemřelého přítele nemusí řešit nic.