Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neila No všechno movité co se pořizovalo je psané na mě. Jinak my nic co by stálo za to nepořizovaly. Co se týče informací v nemocnici, tak já mám s jeho rodinou dobré vztahy. Takže sice bych musela zavolat jeho tátu nebo bráchu, ale ty bych stejně volala.
A teda v našem případě svatba jedno možná bude. Teď není hlavně kvůli mojí dceři, aby ona jediná neměla jiné příjmení. Aby se necítila vyloučená
@Šarlota4 Jo to dědictví a informace by se možná šikly. Ale já tak nějak spoléhám, že mám s jeho rodinou dobré vztahy, tak by s tím nebyl problém.
@Netopirek co si ponechat dvě příjmení v případě sňatku? Není to nic neobvyklého, prostě by si měla první příjmení po manželovi a druhé to původní, jako má dcera
Případně její přejmenování nehrozí?
@neila já ale nemám stejné stejně příjmení jako dcera. Ona ho má po svém otci. A navíc nynější přítel je Starý. A jmenovat se Stará Vomáčková… Nic moc ![]()
@Netopirek píše:
@neila já ale nemám stejné stejně příjmení jako dcera. Ona ho má po svém otci. A navíc nynější přítel je Starý. A jmenovat se Stará Vomáčková… Nic moc
tak si to nech predelat na muzskou verzi Stara Vomacka ![]()
@matkabagristy píše:
tak si to nech predelat na muzskou verzi Stara Vomacka
To si pomůže
![]()
@akavi píše:
Rozvod není tak jednoduchej jako sbalit kufry a odejít v případě nesezdanýho páru. A i ten vdovskej důchod se s dětmi hodí, když se něco stane (musíš ho ale zabít šikovně, aby to nebylo na tebe, jinak ti nic nedaj). Dále SJM. Ale jo, je to jen papír, spousta věcí jako hypotéka, společnej majetek, příjmení, informování o zdravotním stavu a tak se dá ošetřit jinak. Otázka je PROČ to ošetřovat jinak, když se můžete vzít.Příspěvek upraven 30.07.20 v 17:09
Mas uz nejaky promysleny plan?
ozeres ho a pichnes mu v noci norky? ![]()
@MayhemDevil píše:
Mas uz nejaky promysleny plan?ozeres ho a pichnes mu v noci norky?
Ne, já mu přeji dlouhý a spokojený život. Zaslouží si ho.
@akavi píše:On na tom svým životním stylem pracuje sám. Co bych se namáhala?Ne, já mu přeji dlouhý a spokojený život. Zaslouží si ho.
Alibi. Chapu
![]()
@Netopirek píše:
@neila já ale nemám stejné stejně příjmení jako dcera. Ona ho má po svém otci. A navíc nynější přítel je Starý. A jmenovat se Stará Vomáčková… Nic moc
to je jeste ta lepsi varianta,
gynekolog MUDr. Šuk, naměstek podniku Ing. Šoukal, bankovni uřednik Jebáček,
pak jsme potkal spoustu jemnejsich odstinu urazlivych jmen,
@matkabagristy píše:
tak si to nech predelat na muzskou verzi Stara Vomacka
To by šlo 😂
@Pesimistaa píše:
to je jeste ta lepsi varianta,
gynekolog MUDr. Šuk, naměstek podniku Ing. Šoukal, bankovni uřednik Jebáček,
pak jsme potkal spoustu jemnejsich odstinu urazlivych jmen,
Jo Starý není hrozné příjmení. Ale zas to není příjmení, za které by se hodilo jiné příjmení.
A u nás to stejně neřeší problém s jiným příjmením dcery.
To bych nejdřív musela jít na úřad, nechat si změnit příjmení na dcery (Ex) příjmení. A pak si vzít nynějšího a nechat si dvě příjmení.
To budu raději do smrti svobodná
Každého věc.
Někteří třeba chtějí svatbu a nechtějí děti. ![]()
Otravné je pak akorát odpálkovávat ty, co nejlépe vědí, jak se správně věci dělají a neustále se ptají “kdy se vezmete, přece se jako máma nebudeš jmenovat jinak?!”
Nebo “tak teď když jste svoji, tak kdy budou děti?”
![]()