Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@markytka3 píše:
ale ona sama rika, ze nez bude vedet, jak na tom financne po rozdeleni sjm bude, nechce se stehovat. kdyby nebyli manzele, toto by resit nemusela. :-) mohla byt tak uz davno pryc. vyreseni pece o dite nebyva na dlouhe lokty… ja svym prispevkem vsak chtela jen poukazat, ze svatba neni zarukou toho, ze si chlap zenske vazi jedine kdyz si ji vezme, jak to tu primo i neprimo nekolikrat zaznelo, bo duvod rozvodu v uvedene diskuzi je prave to, ze si ji chlap nevazi a chce aby drzela hubu a krok
co to je za ptakovinu. Jestli nechce manzelovy/spolecne penize, muze je proste odmitnout. Ma sve prijmy, odstehovat se muze kdykoli, i manzele maji oddelenou domacnost. Vyreseni pece o dite byva i na dlouhe lokty, kdyz neni mozna domluva rodicu. Zbytek je podivne, nebudu komentovat.
@Baba píše:
A napiš to správně stokrát!
Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl,
Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl,
Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl,
Pišta Hufnágl, Pišta Hufnágl,
Pišta Hufnágl,
Pišta Hufnágl,
Pišta Hufnágl,
Pišta Hufnágl,
a soudruzce ucitelce
![]()
@Modesta píše:
Ale jsem už alergická na rozbíjení rodiny, protože „já mám právo na štěstí“…
případně je taky úžasné vybrat si za otce dětí diskotekoveho krále,
protože motýlci v břiše..
s tim souhlasim, je pravdou, ze tech nejdrive nadsenych,
jaky nadherny ulovek se divenkam podaril je spousty,
pak to konci slzickami v tom lepsim pripade a „outezkem“, jak se tomu kdysi rikalo
@Modesta píše:
Ale jsem už alergická na rozbíjení rodiny, protože „já mám právo na štěstí“… ..
to mi pripomina pripad jedne spoluzacky, jak to padlo, kdyz si ke svym 3 detem ve svem,
navenek spokojenem manzelstvi, se nechala otehotnet od sveho sefa, ktery mel take rodinu se tremi detmi, konec byl zajimavy,
to byva, kdyz ti motylci lechtaji a lechtaji, nejenom v brise
No vidím, že ty kecy o tom, jak lze všechno ošetřit jedním sezením u advokáta jsou jen kecy
Ne že by mě to překvapovalo ![]()
@neila píše:
No vidím, že ty kecy o tom, jak lze všechno ošetřit jedním sezením u advokáta jsou jen kecyNe že by mě to překvapovalo
ale lze. Já to tak před svatbou měla, ale nedělám si iluze o tom, že nás takových je opravdu minimum.
@neila píše:
No vidím, že ty kecy o tom, jak lze všechno ošetřit jedním sezením u advokáta jsou jen kecyNe že by mě to překvapovalo
Vsechno, co jde osetrit manzelstvim tim jednim sezenim osetris, krom vdovskeho duchodu. A pak jsou tu veci, ktere neosetris ani jednim ani druhym. A zadne kecy to nejsou.
@j.a.n.i1 píše:Kecy ve smyslu, že jsem se ptala, kolik z těch, co tvrdí, že to lze ošetřit jedním sezením u advokáta, to reálně má. Ale jak jsem předpokládala, z těch co křičely nejvíc nikdo;)
Vsechno, co jde osetrit manzelstvim tim jednim sezenim osetris, krom vdovskeho duchodu. A pak jsou tu veci, ktere neosetris ani jednim ani druhym. A zadne kecy to nejsou.
@Šarlota4 píše:
ale lze. Já to tak před svatbou měla, ale nedělám si iluze o tom, že nás takových je opravdu minimum.
ano, ano:) já nerozporovala, že to nejde. Viz má odpověď Jani ![]()
@neila Ja mam osetreno vse, co potrebuji. A to, ze to osetrit lze neni zadny kec. To, jestli si to nekdo udela nebo ne, uz je ciste jeho vec.
@j.a.n.i1 píše:
@neila Ja mam osetreno vse, co potrebuji. A to, ze to osetrit lze neni zadny kec. To, jestli si to nekdo udela nebo ne, uz je ciste jeho vec.
tak ještě jednou
„kecy“ ve smyslu, že ty, které říkaly jak je to snadné a jednoduché to vůbec nemají. Že ony kecaly. Protože já se ptala, kdo to reálně má. Rozumíme?
@neila Ne, to, ze je neco snadne a jednoduché v zadnem pripade neznamena, ze bych to musela delat. A ne, tim, ze to neudelam, se to opravdu nestane slozite, takze ne nekecaly, konstatovaly skutecnost. A to, jestli sami tu vec udelaly nebo ne, neni podstatne, je to ciste jejich vec a tvoje zbyzecna starost.
@j.a.n.i1 je to diskuze, diskutujeme. Položila jsem otázku, očekávám odpověď. Když nepřijde, v pořádku. Z toho se opravdu nehroutím
Myslím si, že naprostá většina těchto uživatelek nemá smluvně ošetřeno vůbec nic, ale rozhodně ne proto, že by nechtěly. Ale jednoduše proto, že jejich polovička, stejně tak jako se nežene do sňatku, nehrne se ani k notáři. Ale to se těžce přiznává. Radši se křičí, že to lze přece i jinak a sňatek není potřeba a vlastně každý, kdo se vdá/ožení je pako
A ano, souhlasím s tebou, že je každého věc, jak si to zařídí
Pro mě je naprosto absurdní pořizovat si děti s někým, koho si nechci vzít, protože pochybuji o jeho finanční gramotnosti a bojím se dluhů, které neexistují
Tam už buď problém existuje, nebo je k němu nakročeno. Pokud ani jedno, pak je to přinejmenším paranoidní.
@neila Nemám. Není totiž co ošetřit. Majetek je jeho a neměla bych na něj nárok ani po svatbě. A co se týče financí, tak s nimi nedělá cavyky. Pojistky má uzavřené ve 100% plněním na mě.
Tak nevím co jiného ošetřit.
Jedině dědění majetku. Ale vzhledem k tomu, že jediné dědičky jsou naše dcery. Tak tam nevidím důvod ![]()
@Netopirek jo, tys to zrovna nepsala:) Zajímalo mě kdo to má a co všechno tím pořešil. Těch situaci může nastat víc, kromě té nejhorší třeba náhlá příhoda (okamžité bezvědomí) a pro tebe přístup k informacím
A s tím majetkem to je relativní. Co kdo nabyl před svatbou je jeho, samozřejmě, ale po svatbě už je všechno další společné (výdělky, příjmy, ale i závazky)… Manželství na to zakládá právní nárok v případě rozvodu. Což v případě rozchodu neexistuje. Tam je jedna strana vyloženě odkázaná na vůli protějšku a i zde člověk často čte, jak nevalně to může dopadnout. Že je na tom většinou bitá žena, protože je narozením dítěte/dětí znevýhodněná na trhu práce, to asi není nutné připomínat
Proto mě zajímalo, co všechno si ty, které odmítají manželství, ale tvrdí, že vše lze vše právně ošetřit, tímhle způsobem pojistily. Odpověď jsem nedostala.
@Netopirek tak ja mela treba osetrene prave, dedictvi a nebo treba sdelovani informaci v pripade, ze by jeden z nas byl v nemocnici ve vaznem stavu. Pripadny vdovsky jsme resili oboustranymi pojistkami - vyplati se to vic nez cele slavne vdovske.