Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Tobě slouží děti? Hustý! To moje jsem o tomu úplně ještě nevycvičila.
Ne, mé děti budou jednou sloužit k dobru celé planety. Ale ty řeči o inkubátoru, to zní jako by žena prodávala muži děti jako broilery.
@zoidberg píše:
Ne, mé děti budou jednou sloužit k dobru celé planety. Ale ty řeči o inkubátoru, to zní jako by žena prodávala muži děti jako broilery.
Prodávala za co? ![]()
@Bábrdl píše:
Prodávala za co?
To mi řekni ty! Tys napsala „posloužit jako inkubátor bez nároků na nic“. Tak asi když vidíš nějaké nároky, tak vidíš i oboustranný obchod. Dítě pro muže, odměnu pro ženu. Takhle to prezentuješ ty.
Docela by mě zajímalo, kolik z vás, co argumentujte tím, ze manželství není potřeba k ošetření záležitostí, které tato instituce automaticky přináší, a ze stačí jedno sezení u advokáta, mate reálně tyto věci ošetřené, ze opravdu mate doma v šuplíku zápis od notáře ci jinou úřední listinu, která vám to jistí
možná se pletu, ale podle mne to budou spíš výjimky
protože dohnat chlapa k podpisu lejstra, které bude jakýmkoliv způsobem sahat na jeho majetek ci svobody je stejně obtížné jako vstoupit s takovým do manželství. Vidím to u kamarádky, která už několik let poslouchá o svém teoretickém postavení v jejich vztahu, ale prakticky ho nikdy mít nebude
Ten život ji nevyhovuje, i kdyz se tváři, ze ano. Ale pravda je taková, ze jen drží hubu a krok, jak se říká, protože se ji nechce jinde začínat znova a je tam i jedno společné dítě ![]()
@neila píše:
Docela by mě zajímalo, kolik z vás, co argumentujte tím, ze manželství není potřeba k ošetření záležitostí, které tato instituce automaticky přináší, a ze stačí jedno sezení u advokáta, mate reálně tyto věci ošetřené, ze opravdu mate doma v šuplíku zápis od notáře ci jinou úřední listinu, která vám to jistímožná se pletu, ale podle mne to budou spíš výjimky
protože dohnat chlapa k podpisu lejstra, které bude jakýmkoliv způsobem sahat na jeho majetek ci svobody je stejně obtížné jako vstoupit s takovým do manželství. Vidím to u kamarádky, která už několik let poslouchá o svém teoretickém postavení v jejich vztahu, ale prakticky ho nikdy mít nebude
Ten život ji nevyhovuje, i kdyz se tváři, ze ano. Ale pravda je taková, ze jen drží hubu a krok, jak se říká, protože se ji nechce jinde začínat znova a je tam i jedno společné dítě
Já se přiznám, že nemám u advokáta ošetřeno nic. Stejně jako nevidím smysl ve výhodách vyplývajících z manželství, nevím, co bych měl řešit smluvně u advokáta.
@zoidberg píše:
To mi řekni ty! Tys napsala „posloužit jako inkubátor bez nároků na nic“. Tak asi když vidíš nějaké nároky, tak vidíš i oboustranný obchod. Dítě pro muže, odměnu pro ženu. Takhle to prezentuješ ty.
Já? Vůbec. Já to prezentuji tak, že buď chci dítě a tak si ho udělám, nebo chci celou rodinu a pak vytvořím rodinu
A rodinu pochopitelně tvořím s někým, kdo to vidí stejně jako já - tedy, že jsme tým. ![]()
Pochopitelně, že je pro chlapa praktičtější, zbouchnout cizí ženskou, která mu bude piplat dětičky a po deseti letech zůstane zcela závislá na svém chlebodárci, protože přeci ona nic nevydělávala. A je to správné, když do takového vztahu šla.
Já bych takový vztah nechtěla. My jsme tým, my budujeme něco společného, rodinu i zázemí. ![]()
@zoidberg píše:
Já se přiznám, že nemám u advokáta ošetřeno nic. Stejně jako nevidím smysl ve výhodách vyplývajících z manželství, nevím, co bych měl řešit smluvně u advokáta.
Pro tebe plynou ty materiální výhody především z toho, žádné manželství neuzavírat. Ochotnou dělohu jsi sehnal, tak neřeš..
![]()
@Bábrdl píše:
Pro tebe plynou ty materiální výhody především z toho, žádné manželství neuzavírat. Ochotnou dělohu jsi sehnal, tak neřeš..![]()
![]()
Jen jsem chtěl vědět, jaké výhodné smlouvy mi vyplynou jedním podpisem na radnici. Že pak hodně ušetřím na jednotlivých návštěvách advokáta?
@Bábrdl píše:
Já? Vůbec. Já to prezentuji tak, že buď chci dítě a tak si ho udělám, nebo chci celou rodinu a pak vytvořím rodinuA rodinu pochopitelně tvořím s někým, kdo to vidí stejně jako já - tedy, že jsme tým.
Konečně to někdo řekl tak, jak to cítím i já. Jsem stará (37
) konzerva a páry co mají tvoje děti, moje děti, naše děti a manželství je jen kus papíru - nepovažuji za rodiny.
@berusa.m píše:
Konečně to někdo řekl tak, jak to cítím i já. Jsem stará (37) konzerva a páry co mají tvoje děti, moje děti, naše děti a manželství je jen kus papíru - nepovažuji za rodiny.
Taky nepovažuji desítku pivo za alkohol, ale policajti bývají jiného názoru. No holt to každý vidíme jinak ![]()
@neila píše:
Docela by mě zajímalo, kolik z vás, co argumentujte tím, ze manželství není potřeba k ošetření záležitostí, které tato instituce automaticky přináší, a ze stačí jedno sezení u advokáta, mate reálně tyto věci ošetřené, ze opravdu mate doma v šuplíku zápis od notáře ci jinou úřední listinu, která vám to jistímožná se pletu, ale podle mne to budou spíš výjimky
Ten život ji nevyhovuje, i kdyz se tváři, ze ano. Ale pravda je taková, ze jen drží hubu a krok, jak se říká, protože se ji nechce jinde začínat znova a je tam i jedno společné dítě
Já nic ošetřovat nepotřebuju, majetek mám vlastní a na to, abych nebyla odpovědná za případné dluhy toho, koho jsem si nevzala, nepotřebuju nic podepisovat. A děti mají otce v RL, takže ony mají případný sirotčí důchod ošetřený.
@zoidberg píše:
Jen jsem chtěl vědět, jaké výhodné smlouvy mi vyplynou jedním podpisem na radnici. Že pak hodně ušetřím na jednotlivých návštěvách advokáta?
Na čem chceš šetřit?
Dělohu jsi sehnal, rodinu jsi tvořit nechtěl, děloha svůj díl odvedla, nic za něj nechtěla, vypadla, děcka ti nechala. Jakou sis našel, takovou jsi měl. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Já nic ošetřovat nepotřebuju, majetek mám vlastní a na to, abych nebyla odpovědná za případné dluhy toho, koho jsem si nevzala, nepotřebuju nic podepisovat. A děti mají otce v RL, takže ony mají případný sirotčí důchod ošetřený.
Kdo se bojí, nesmí do lesa. To je holt risk ![]()
@Bábrdl píše:
Kdo se bojí, nesmí do lesa. To je holt risk
Ale to riskování by mělo něco přinášet, pokud ne, tak proč do něj jít?
@Bábrdl píše:
Na čem chceš šetřit?Dělohu jsi sehnal, rodinu jsi tvořit nechtěl, děloha svůj díl odvedla, nic za něj nechtěla, vypadla, děcka ti nechala. Jakou sis našel, takovou jsi měl.
Máš recht, co taky dneska je pár milionů…
Bylo to skoro zadarmo ![]()